StoryEditorOCM
Crna kronikalažno ime

Dolijao šef kriminalne bande iz Srbije kojeg je zbog šverca droge tražio Interpol. Skrivao se u Hrvatskoj

Piše vijesti sd
8. ožujka 2024. - 11:55

Zagrebačka policija uhvatila je 40-godišnjeg državljanina Srbije te Bosne i Hercegovine za kojim je bila raspisana Interpolova tjeralica. Pronašli su ga na Trešnjevki. 

Tražili su ga Beograd i Sarajevo zbog dilanja droge i sumnje da je bio šef zločinačke organizacije na području Balkana koja je švercala drogu. Tijekom legitimacije dobrovoljno je zagrebačkim policajcima predao kosovsku putovnicu za koju se ispostavilo da je lažna. Policija mu je našla i lažnu vozačku dozvolu. 

"Tom prilikom osumnjičeni se legitimirao i potom dragovoljno predao putovnicu i osobnu iskaznicu Republike Kosovo. Policijski službenici posumnjali su u vjerodostojnost dokumenata. Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je osumnjičeni pribavio originalne dokumente izdane od nadležnih tijela Republike Kosovo i to osobnu iskaznicu, putovnicu, kao i vozačku dozvolu na kojima se nalazila njegova digitalna fotografija te lažno ime", stoji u priopćenju.

Pretragom njegova stana pronađena su još dva seta krivotvorenih dokumenata, odnosno putovnica, osobna iskaznica i bugarska vozačka dozvola na kojima se nalazila njegova fotografija, ali lažno ime. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan u ekstradicijski pritvor u Zatvor u Zagrebu, dok je kaznena prijava podnesena redovnim putem Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:39