StoryEditorOCM
Crna kronikaubojstva u skoplju

Iskusni novinar o osumnjičenom Palču: ‘Tako poremećen um ima samo Hanibal Lecter. Moguće da je i ranije ubijao‘

Piše vijesti sd
9. prosinca 2023. - 11:05

Glavni osumnjičenik za ubojstvo djevojčice Vanje Gjorčevske (14) i Panča Žežovskog, Ljupčo Palevski Palčo, možda je i ranije ubijao. Rekao je to novinar Dragan Pavlović Latas u emisiji ‘Večernja emisija Bogdana Ilievskog‘ na televiziji Alfa, prenosi Blic.

On je rekao kako je moguće da se radi o psihopatu, smatra Latas.

- Gledao sam Palča u satima i danima neposredno prije prvog ubojstva, vremena do drugog ubojstva i poslije drugog ubojstva. On ubije čovjeka u Velesu, pa tri-četiri dana normalno živi u Skoplju. Drugi dan ima emisiju na svom podcastu, ubija djevojčicu i odlazi u Srbiju. I sad dolazimo do zaključka, vidio sam ljude u Srbiji koji su ratovali 10 godina, uključujući i rat na Kosovu. Vidio sam ljude u Makedoniji koji su imali mini-rat, ljude poremećenog uma, od ratova, od ubojstava, invalida, mrtvih, svega. Ali nikada nisam vidio takvu koncentraciju, tako zlu kontrolu, tako poremećen um kojim upravljaju emocije, osim u jednom filmu – kod Hanibala Lectera u filmu "Kad jaganjci utihnu" i kod Palča. Tako se ponašaju samo dvije osobe koje su već ubile, rekao je Latas.

Ističe da se čovjek koji je prvi put ubio ne ponaša tako.

- Prvo ubojstvo čovjeka, ako je prvo, on ne može tako reagirati i ponašati se. Samo želim da dva iskusna tužitelja i dva policajca istraže ova dva ubojstva, ali i unatrag, rekao je Latas, prenose Blic i Jutarnji list.

image

Psihopat Habibal Lecter u tumačenju Anthonyja Hopkinsa u filmu ‘Kad jaganjci utihnu‘

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:59