stdClass Object ( [id] => 1255781 [title] => Kaštelanski Arkan: Bacija sam pištolj u more prid policajcima, ali to je zato šta sam ogorčen njihovim maltretiranjem! [alias] => kastelanski-arkan-bacija-sam-pistolj-u-more-prid-policajcima-ali-to-je-zato-sta-sam-ogorcen-njihovim-maltretiranjem [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

"Slušaj, 27 godina san ja na ulici i svašta sam bija, svašta sam radija, svašta sam proša, ali došlo je vrime kada sam svatija da to više nije za mene, da se želim smiriti, oženija sam se dobija dite koje sad ima, evo 15 miseci. I kad sam pokuša legalno raditi i ući u najam jedne diskotete i casina na području Trogira, počelo je policijsko maltretiranje!  U samo misec dana su me 18 puta presreli i pretresali, a samo dva puta je to zavedeno!. Jednom kad sam u lokalu u kojem se dila droga pod njihovom kontrolom uzeja tri grama kokaina jer sam zna da će me zaustaviti i tija sam da provjere čija je to droga, a drugi put sada sa pištoljem za kojeg sam im odma prizna da ga iman. Nigdi ja nisam biža niti sam im pruža ikakav otpor, a čut ćete zašto sam bacija pištolj u more" - priča za Slobodnu Dalmaciju 46-godišnji Marinko Pivčević zvani Arkan iz Kaštel Gomilice. 

Pivčević je 12 godina bio u Hercegovini u bijegu pred pravosuđem, nekadašnji HOS-ovac koji o krim miljeu na splitskom, kaštelanskom pa i širem području zna puno, puno toga.

U fokus šire javnosti dospio je prije nekoliko dana, nakon što je policija objavila službenu informaciju da su "policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije 8. siječnja 2023. godine oko 2.30 sati na području Kaštela uočili su zaustavljeno osobno vozilo u kojem je bio 46-godišnjak koji je u more bacio torbicu koju je nosio preko ramena i pokušao se udaljiti u čemu su ga policajci spriječili. Nakon što su policajci iz mora izvadili torbu u njoj su pronašli pištolj s pripadajućim spremnikom bez streljiva".

Policija je izvjestila i da je muškarac na uvjetnom otpustu, no Pivčević tvrdi da to nije istina već da se nalazi na prekidu odsluženja 19-mjesečne zatvorske kazne za djelo iz 2003. godine zbog nesavjesnog gospodarskog poslovanja, odnosno prevare, i to zbog zdravstvenih problema, odnosno operacije kile koju je nedavno obavio..

Kaže da mu je sud odobrio i uvjetni otpust nakon dvije trećine odslužene kazne, no da je po žalbi viši sud ukinuo tu odluku. Dok je čekao da prođe godinu dana do iduće mogućnosti za uvjetni otpust, tražio je prekid kazne jer mu je obitelj s malom bebom došla u teško financijsko stanje i to mu je odobreno. I tako je sad na trenutačnoj slobodi, a ostalo mu je odslužiti još tri mjeseca. Dok je radio u jednom hotelu, dižući neki teret dobio je kilu.

---

image

Marinko Pivčević pokazuje ranu koja se nakon operacije kile ponovno otvorila zbog, kako kaže, policijske intervencije

Vladimir Urukalo/
---

- Dakle, pištolj sam uzeja jednom momku (mladić poznat policiji po više kaznenih djela - op.a.) kojeg sam sreja te večeri i koji je vitla pištolje, bija je dosta uzrujan. Znan ga od malena, moja žena mu je tetka, uzeja sam mu oružje, isprašija ga da ide doma i ne radi gluposti i onda sam odma izbacija metke i bacija ih u more. Supruga Marijana i ja popili smo piće i otišli smo u jedan lokal kojeg drži brat isto jednog problematičnog momka iz Kaštela (nedavno osuđen nakon nagodbe s USKOK-om kao član zločinačke organizacije, op.a.). Tamo sam vidija par ovih iz Odjela za droge i kad su me vidili, svi kapuljače na glavu i biži... Otišli smo iz lokala i otišli smo u taj disko klub poviše Trogira. Ja sam nedavno pita gazdu tog kluba hoće li mi iznajmiti to i ovog jednog gazde da mi iznajmi casino. Nisam ja doša klasično, ka ovi reketari, ono, slušaj, imaš toliko i toliko da izađeš inače... Ne, ja sam lipo čoviku reka da ćemo sklopiti ugovor po zakonu, da ću mu sve platiti i to. E, ali ja nisam zna da je to policijsko, a taj čovik mi se nikad nije više javija. I otad je krenilo to policijsko maltretiranje! - veli nam Arkan.

Dodaje da su supruga i on bili u tom lokalu i nakon toga otišli do pekare u Kaštelima uzeti burek i kruh da se ujutro ne dižu. A onda je pred njihovim vozilom zakočilo drugo vozilo zagrebačkih oznaka, bez rotacije i iz njega su izjletjela dva momka.

- Vidija sam ja prije da se oni škodom vozaju za mnom, al aj, imaju se pravo vozati. Nisam ja odmah zna ko su, šta ja znam ko tako po mraku izleće. Krenija sam autom koji metar unazad u rikverc i tek kad je ovaj mlađi viknija: "Stani policija, zaustavija sam se". Stavija sam ruke na volan i pita u čemu je problem, a on je reka da izađem van. Bija je vrlo neugodan, nabrijan, a onda je iz auta izašla i moja supruga, zapalila je duvan i nervozno šetkala. Kad ju je taj mlađi momak počeja vrijeđati i svašta joj govoriti, poludija sam. Reka sam im da imam prazan pištolj u torbici, bereta 6,35 mm i taman sam počeja otvarati patent, kad je ovaj mlađi ispsova mi ženu, bija je vrlo grub prema njoj. To me toliko iznerviralo da sam zavitla sve to prema plićaku u moru i reka: "Evo ti sad tvoj pretres, aj sad pa plivaj za pištoljem..." - prepričava Pivčević.

---

image

‘Nisam ja pruža nikakav otpor, a dok je šef skočija u more i viknija da je torbica tu, al tone, ovaj mlađi je skočija da će mi slomiti ruku. Vika je da će me satrat...‘

Vladimir Urukalo/
---

- Priznao sam krivnju, sve sam im reka odakle mi pištolj, ne bježim od ovoga i to sam rekao kasnije i sutkinji na Prekršajnom sudu. Ovaj drugi policajac je bio vrlo pristojan, svaka mu čast, on je valjda bio nadzornik ovom mlađem nabrijanom i posli mi se ispričava. Nisam ja pruža njima nikakav otpor, a dok je šef skočija u more i viknija da je torbica tu, al tone, ovaj mlađi je skočija da će mi slomiti ruku. Vika je da će me satrati, a ja sam ga gurnija rukom govoreći da ne triba silu upotrijebiti. Doletija je tad šef, počela me oba lomiti, zvali su pojačanje... Sam sam lega na pod da smirim situaciju, a onda me je udarija taj mlađi, Toma se zove jer sam čuja kad mu je šef prije govorija da se smiri, stavija mi je nogu na glavu dok mi je šef stavlja lisice. Posli smo odvedeni u stanicu i ja i žena i bili smo cilu noć tamo, do jedan popodne tog dana - kaže Arkan i veli da u policiji ima dobrih momaka koji rade svoj posao i da on to poštuje.

Nakon cijele noći u ćeliji i pretresa i auta i njegovog mobitela za kojeg, veli, misli da su ga pregledavali jer ima neke snimke na kojima se u jednom klubu vide policajci kako redare, priveden je na Prekršajni sud i kažnjen za pištolj nepravomoćno s 30 dana zatvora s tim da je pušten na slobodu do pravomoćnosti presude.

- Možda bi se ja i sad bavija kriminalom nakon toliko godina kriminalne karijere, ali ne mogu doć na red od državnog aparata! Ne znam šta oće od mene, da puknen i napravim piz....ju, pa da me opet uvale iza rešetaka. Samo želim da me puste na miru, oću normlano živit sa ženon i ditetom. Evo, kako će mi sad, nakon šta ovo vidi od policije, sudac odobriti nastavak prekida kazne, aj kako? - pita se za kraj ovaj 46-godišnji Kaštelanin.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => marinko pivčević [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => marinko pivčević 2 0 6362 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-01-11 13:20:00 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-11 14:16:00 [modified_by] => 3229 [publish_up] => 2023-01-11 13:33:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 456 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Kaštelanski Arkan: Bacija sam pištolj u more prid policajcima, ali to je zato šta sam ogorčen njihovim maltretiranjem! [metakey] => marinko pivčević, Kaštel Gomilica, pištolj u moru, kaštelanski arkan [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/01\/11\/24121675.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/11\/24121674.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/11\/24121676.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vladimir Urukalo\/","Vladimir Urukalo\/","Vladimir Urukalo\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Marinko Piv\u010devi\u0107 zvani Arkan<\/p>","

\u2018Nisam ja pru\u017ea nikakav otpor, a dok je \u0161ef sko\u010dija u more i viknija da je torbica tu, al tone, ovaj mla\u0111i je sko\u010dija da \u0107e mi slomiti ruku. Vika je da \u0107e me satrat...\u2018<\/p>","

Marinko Piv\u010devi\u0107 pokazuje ranu koja se nakon operacije kile ponovno otvorila zbog, kako ka\u017ee, policijske intervencije<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x864","hd_24121675_1920.jpg":"1920x1080","k_24121675_1280.jpg":"1280x1280","k_24121675_1024.jpg":"1024x1024","k_24121675_640.jpg":"640x640","k_24121675_480.jpg":"480x480","k_24121675_340.jpg":"340x340","k_24121675_220.jpg":"220x220","o_24121675_1280.jpg":"1280x576","o_24121675_1024.jpg":"1024x460","o_24121675_640.jpg":"640x288","o_24121675_480.jpg":"480x216","o_24121675_340.jpg":"340x153","o_24121675_220.jpg":"220x99","h_24121675_1280.jpg":"1280x854","h_24121675_1024.jpg":"1024x683","h_24121675_640.jpg":"640x427","h_24121675_480.jpg":"480x320","h_24121675_340.jpg":"340x227","h_24121675_220.jpg":"220x147","pp_24121675_1280.jpg":"1280x1628","pp_24121675_1024.jpg":"1024x1303","pp_24121675_640.jpg":"640x814","pp_24121675_480.jpg":"480x611","pp_24121675_340.jpg":"340x432","pp_24121675_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x864","hd_24121674_1920.jpg":"1920x1080","k_24121674_1280.jpg":"1280x1280","k_24121674_1024.jpg":"1024x1024","k_24121674_640.jpg":"640x640","k_24121674_480.jpg":"480x480","k_24121674_340.jpg":"340x340","k_24121674_220.jpg":"220x220","o_24121674_1280.jpg":"1280x576","o_24121674_1024.jpg":"1024x460","o_24121674_640.jpg":"640x288","o_24121674_480.jpg":"480x216","o_24121674_340.jpg":"340x153","o_24121674_220.jpg":"220x99","h_24121674_1280.jpg":"1280x854","h_24121674_1024.jpg":"1024x683","h_24121674_640.jpg":"640x427","h_24121674_480.jpg":"480x320","h_24121674_340.jpg":"340x227","h_24121674_220.jpg":"220x147","pp_24121674_1280.jpg":"1280x1628","pp_24121674_1024.jpg":"1024x1303","pp_24121674_640.jpg":"640x814","pp_24121674_480.jpg":"480x611","pp_24121674_340.jpg":"340x432","pp_24121674_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1476x3280","hd_24121676_1920.jpg":"1920x1080","k_24121676_1280.jpg":"1280x1280","k_24121676_1024.jpg":"1024x1024","k_24121676_640.jpg":"640x640","k_24121676_480.jpg":"480x480","k_24121676_340.jpg":"340x340","k_24121676_220.jpg":"220x220","o_24121676_1280.jpg":"1280x2844","o_24121676_1024.jpg":"1024x2275","o_24121676_640.jpg":"640x1422","o_24121676_480.jpg":"480x1066","o_24121676_340.jpg":"340x755","o_24121676_220.jpg":"220x488","h_24121676_1280.jpg":"1280x854","h_24121676_1024.jpg":"1024x683","h_24121676_640.jpg":"640x427","h_24121676_480.jpg":"480x320","h_24121676_340.jpg":"340x227","h_24121676_220.jpg":"220x147","pp_24121676_1280.jpg":"1280x1628","pp_24121676_1024.jpg":"1024x1303","pp_24121676_640.jpg":"640x814","pp_24121676_480.jpg":"480x611","pp_24121676_340.jpg":"340x432","pp_24121676_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7393915 Threads: 6 Questions: 1528393639 Slow queries: 4647721 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110598491 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/kastelanski-arkan-bacija-sam-pistolj-u-more-prid-policajcima-ali-to-je-zato-sta-sam-ogorcen-njihovim-maltretiranjem-1255781 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/kastelanski-arkan-bacija-sam-pistolj-u-more-prid-policajcima-ali-to-je-zato-sta-sam-ogorcen-njihovim-maltretiranjem-1255781?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 702483 [name] => marinko pivčević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-11 14:34:06 [main_article_id] => 0 [alias] => marinko-pivcevic [link] => /tag/marinko-pivcevic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 369572 [name] => Kaštel Gomilica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kastel-gomilica [link] => /tag/kastel-gomilica ) [2] => stdClass Object ( [id] => 702484 [name] => pištolj u moru [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-11 14:34:06 [main_article_id] => 0 [alias] => pistolj-u-moru [link] => /tag/pistolj-u-moru ) [3] => stdClass Object ( [id] => 702485 [name] => kaštelanski arkan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-11 14:34:06 [main_article_id] => 0 [alias] => kastelanski-arkan [link] => /tag/kastelanski-arkan ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => marinko pivčević [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kaštelanski Arkan: Bacija sam pištolj u more prid policajcima, ali to je zato šta sam ogorčen njihovim maltretiranjem! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/11/24121675.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vladimir Urukalo/ [mainImageDesc] =>

Marinko Pivčević zvani Arkan

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/11/24121675.jpg [title] =>

Marinko Pivčević zvani Arkan

Vladimir Urukalo/ ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/11/24121674.jpg [title] =>

‘Nisam ja pruža nikakav otpor, a dok je šef skočija u more i viknija da je torbica tu, al tone, ovaj mlađi je skočija da će mi slomiti ruku. Vika je da će me satrat...‘

Vladimir Urukalo/ ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/11/24121676.jpg [title] =>

Marinko Pivčević pokazuje ranu koja se nakon operacije kile ponovno otvorila zbog, kako kaže, policijske intervencije

Vladimir Urukalo/ ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

"Slušaj, 27 godina san ja na ulici i svašta sam bija, svašta sam radija, svašta sam proša, ali došlo je vrime kada sam svatija da to više nije za mene, da se želim smiriti, oženija sam se dobija dite koje sad ima, evo 15 miseci. I kad sam pokuša legalno raditi i ući u najam jedne diskotete i casina na području Trogira, počelo je policijsko maltretiranje!  U samo misec dana su me 18 puta presreli i pretresali, a samo dva puta je to zavedeno!. Jednom kad sam u lokalu u kojem se dila droga pod njihovom kontrolom uzeja tri grama kokaina jer sam zna da će me zaustaviti i tija sam da provjere čija je to droga, a drugi put sada sa pištoljem za kojeg sam im odma prizna da ga iman. Nigdi ja nisam biža niti sam im pruža ikakav otpor, a čut ćete zašto sam bacija pištolj u more" - priča za Slobodnu Dalmaciju 46-godišnji Marinko Pivčević zvani Arkan iz Kaštel Gomilice. 

Pivčević je 12 godina bio u Hercegovini u bijegu pred pravosuđem, nekadašnji HOS-ovac koji o krim miljeu na splitskom, kaštelanskom pa i širem području zna puno, puno toga.

U fokus šire javnosti dospio je prije nekoliko dana, nakon što je policija objavila službenu informaciju da su "policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije 8. siječnja 2023. godine oko 2.30 sati na području Kaštela uočili su zaustavljeno osobno vozilo u kojem je bio 46-godišnjak koji je u more bacio torbicu koju je nosio preko ramena i pokušao se udaljiti u čemu su ga policajci spriječili. Nakon što su policajci iz mora izvadili torbu u njoj su pronašli pištolj s pripadajućim spremnikom bez streljiva".

Policija je izvjestila i da je muškarac na uvjetnom otpustu, no Pivčević tvrdi da to nije istina već da se nalazi na prekidu odsluženja 19-mjesečne zatvorske kazne za djelo iz 2003. godine zbog nesavjesnog gospodarskog poslovanja, odnosno prevare, i to zbog zdravstvenih problema, odnosno operacije kile koju je nedavno obavio..

Kaže da mu je sud odobrio i uvjetni otpust nakon dvije trećine odslužene kazne, no da je po žalbi viši sud ukinuo tu odluku. Dok je čekao da prođe godinu dana do iduće mogućnosti za uvjetni otpust, tražio je prekid kazne jer mu je obitelj s malom bebom došla u teško financijsko stanje i to mu je odobreno. I tako je sad na trenutačnoj slobodi, a ostalo mu je odslužiti još tri mjeseca. Dok je radio u jednom hotelu, dižući neki teret dobio je kilu.

---

image

Marinko Pivčević pokazuje ranu koja se nakon operacije kile ponovno otvorila zbog, kako kaže, policijske intervencije

Vladimir Urukalo/
---

- Dakle, pištolj sam uzeja jednom momku (mladić poznat policiji po više kaznenih djela - op.a.) kojeg sam sreja te večeri i koji je vitla pištolje, bija je dosta uzrujan. Znan ga od malena, moja žena mu je tetka, uzeja sam mu oružje, isprašija ga da ide doma i ne radi gluposti i onda sam odma izbacija metke i bacija ih u more. Supruga Marijana i ja popili smo piće i otišli smo u jedan lokal kojeg drži brat isto jednog problematičnog momka iz Kaštela (nedavno osuđen nakon nagodbe s USKOK-om kao član zločinačke organizacije, op.a.). Tamo sam vidija par ovih iz Odjela za droge i kad su me vidili, svi kapuljače na glavu i biži... Otišli smo iz lokala i otišli smo u taj disko klub poviše Trogira. Ja sam nedavno pita gazdu tog kluba hoće li mi iznajmiti to i ovog jednog gazde da mi iznajmi casino. Nisam ja doša klasično, ka ovi reketari, ono, slušaj, imaš toliko i toliko da izađeš inače... Ne, ja sam lipo čoviku reka da ćemo sklopiti ugovor po zakonu, da ću mu sve platiti i to. E, ali ja nisam zna da je to policijsko, a taj čovik mi se nikad nije više javija. I otad je krenilo to policijsko maltretiranje! - veli nam Arkan.

Dodaje da su supruga i on bili u tom lokalu i nakon toga otišli do pekare u Kaštelima uzeti burek i kruh da se ujutro ne dižu. A onda je pred njihovim vozilom zakočilo drugo vozilo zagrebačkih oznaka, bez rotacije i iz njega su izjletjela dva momka.

- Vidija sam ja prije da se oni škodom vozaju za mnom, al aj, imaju se pravo vozati. Nisam ja odmah zna ko su, šta ja znam ko tako po mraku izleće. Krenija sam autom koji metar unazad u rikverc i tek kad je ovaj mlađi viknija: "Stani policija, zaustavija sam se". Stavija sam ruke na volan i pita u čemu je problem, a on je reka da izađem van. Bija je vrlo neugodan, nabrijan, a onda je iz auta izašla i moja supruga, zapalila je duvan i nervozno šetkala. Kad ju je taj mlađi momak počeja vrijeđati i svašta joj govoriti, poludija sam. Reka sam im da imam prazan pištolj u torbici, bereta 6,35 mm i taman sam počeja otvarati patent, kad je ovaj mlađi ispsova mi ženu, bija je vrlo grub prema njoj. To me toliko iznerviralo da sam zavitla sve to prema plićaku u moru i reka: "Evo ti sad tvoj pretres, aj sad pa plivaj za pištoljem..." - prepričava Pivčević.

---

image

‘Nisam ja pruža nikakav otpor, a dok je šef skočija u more i viknija da je torbica tu, al tone, ovaj mlađi je skočija da će mi slomiti ruku. Vika je da će me satrat...‘

Vladimir Urukalo/
---

- Priznao sam krivnju, sve sam im reka odakle mi pištolj, ne bježim od ovoga i to sam rekao kasnije i sutkinji na Prekršajnom sudu. Ovaj drugi policajac je bio vrlo pristojan, svaka mu čast, on je valjda bio nadzornik ovom mlađem nabrijanom i posli mi se ispričava. Nisam ja pruža njima nikakav otpor, a dok je šef skočija u more i viknija da je torbica tu, al tone, ovaj mlađi je skočija da će mi slomiti ruku. Vika je da će me satrati, a ja sam ga gurnija rukom govoreći da ne triba silu upotrijebiti. Doletija je tad šef, počela me oba lomiti, zvali su pojačanje... Sam sam lega na pod da smirim situaciju, a onda me je udarija taj mlađi, Toma se zove jer sam čuja kad mu je šef prije govorija da se smiri, stavija mi je nogu na glavu dok mi je šef stavlja lisice. Posli smo odvedeni u stanicu i ja i žena i bili smo cilu noć tamo, do jedan popodne tog dana - kaže Arkan i veli da u policiji ima dobrih momaka koji rade svoj posao i da on to poštuje.

Nakon cijele noći u ćeliji i pretresa i auta i njegovog mobitela za kojeg, veli, misli da su ga pregledavali jer ima neke snimke na kojima se u jednom klubu vide policajci kako redare, priveden je na Prekršajni sud i kažnjen za pištolj nepravomoćno s 30 dana zatvora s tim da je pušten na slobodu do pravomoćnosti presude.

- Možda bi se ja i sad bavija kriminalom nakon toliko godina kriminalne karijere, ali ne mogu doć na red od državnog aparata! Ne znam šta oće od mene, da puknen i napravim piz....ju, pa da me opet uvale iza rešetaka. Samo želim da me puste na miru, oću normlano živit sa ženon i ditetom. Evo, kako će mi sad, nakon šta ovo vidi od policije, sudac odobriti nastavak prekida kazne, aj kako? - pita se za kraj ovaj 46-godišnji Kaštelanin.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vladimir Urukalo/ Vladimir Urukalo/ Vladimir Urukalo/
Vladimir Urukalo/

Marinko Pivčević zvani Arkan

Vladimir Urukalo/

‘Nisam ja pruža nikakav otpor, a dok je šef skočija u more i viknija da je torbica tu, al tone, ovaj mlađi je skočija da će mi slomiti ruku. Vika je da će me satrat...‘

Vladimir Urukalo/

Marinko Pivčević pokazuje ranu koja se nakon operacije kile ponovno otvorila zbog, kako kaže, policijske intervencije

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/kastelanski-arkan-bacija-sam-pistolj-u-more-prid-policajcima-ali-to-je-zato-sta-sam-ogorcen-njihovim-maltretiranjem-1255781 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7a2175fd1d4a0fcffcd5088ee9de73143cc87d8a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ka%C5%A1telanski+Arkan%3A+Bacija+sam+pi%C5%A1tolj+u+more+prid+policajcima%2C+ali+to+je+zato+%C5%A1ta+sam+ogor%C4%8Den+njihovim+maltretiranjem%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fkastelanski-arkan-bacija-sam-pistolj-u-more-prid-policajcima-ali-to-je-zato-sta-sam-ogorcen-njihovim-maltretiranjem-1255781 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fkastelanski-arkan-bacija-sam-pistolj-u-more-prid-policajcima-ali-to-je-zato-sta-sam-ogorcen-njihovim-maltretiranjem-1255781 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => marinko pivčević [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikamarinko pivčević

Kaštelanski Arkan: Bacija sam pištolj u more prid policajcima, ali to je zato šta sam ogorčen njihovim maltretiranjem!

Piše Vladimir Urukalo
11. siječnja 2023. - 14:33

"Slušaj, 27 godina san ja na ulici i svašta sam bija, svašta sam radija, svašta sam proša, ali došlo je vrime kada sam svatija da to više nije za mene, da se želim smiriti, oženija sam se dobija dite koje sad ima, evo 15 miseci. I kad sam pokuša legalno raditi i ući u najam jedne diskotete i casina na području Trogira, počelo je policijsko maltretiranje!  U samo misec dana su me 18 puta presreli i pretresali, a samo dva puta je to zavedeno!. Jednom kad sam u lokalu u kojem se dila droga pod njihovom kontrolom uzeja tri grama kokaina jer sam zna da će me zaustaviti i tija sam da provjere čija je to droga, a drugi put sada sa pištoljem za kojeg sam im odma prizna da ga iman. Nigdi ja nisam biža niti sam im pruža ikakav otpor, a čut ćete zašto sam bacija pištolj u more" - priča za Slobodnu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 23:07