StoryEditorOCM
Crna kronikatajnovita smrt

Misterij dug godinu i pol: bogati bračni par pronađen mrtav u bazenu svoje luksuzne vile, nitko ne zna što se dogodilo

Piše S.N/JL
7. veljače 2024. - 20:31

Ni nakon opsežne istrage, ne zna se uzrok smrti bogatog bračnog para iz Berkshirea čija su tijela pronađena u bazenu vile u Francuskoj, piše Daily Mail.

David (82) i Diana Shamash (80), pronađeni su u bazenu svoje luksuzne vile u blizini Montpelliera u Francuskoj 2022. godine.

Par su pronašli prijatelji koje su prije toga pozvali na večeru.

Mrtvozornica Berkshirea Priya Malhotra u utorak je odlučila da će slučaj i dalje ostati otvoren, budući da uzrok smrti bogatih supružnika još nije utvrđen.

David i njegova supruga bili su na odmoru u svojoj vili kad se dogodila dvostruka tragedija prenosi Jutarnji list.

Shamash je bio direktor u 10 tvrtki za nekretnine i imovinom većom od 5 milijuna funti, a bio je tajnik u još četiri uspješne tvrtke.

Mrtvozornica je u utorak u Readingu rekla: ‘David i Diana su bili na odmoru u svojoj kući u Francuskoj koju su redovito posjećivali. Njihovi dugogodišnji prijatelji otišli su tamo na večeru. Bili su zabrinuti što im se ne javljaju. Kad su oko 20 sati došli u vilu, otkrili su mrtav par u bazenu imanja.‘

‘Provedeni su obdukcija i testovi na otrove i u Francuskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu koji nisu uspjeli utvrditi medicinski uzrok smrti. Francuske vlasti isključile su umiješanost trećih strana i bilo kakvu sumnju na kazneno djelo‘, rekla je Malhotra.

Obitelj Thillaye du Boullay, koja je s bračnim parom Shamash prijateljevala 35 godina, pozvana je 30. srpnja 2022. na večeru u luksuznu vilu Shamashovih.

Međutim, gospodin i gospođa Thillaye du Boullay pronašli su vrata zatvorena, no otključana, a stol nepostavljen. Nakon toga su otkrili tijela Davida i Diane Shamash u bazenu.

Istraga francuske policije na imanju u blizini tržnice Gignac kod Montpelliera otkrila je da nema znakova provale.

Mrtvozornica Malhotra rekla je da bazen nije bio dobro održavan, neke su se pločice odlijepile, a bazen je bio pun lišća, puževa i kamenja.

Istražitelji su kazali i kako su ustanovili da je David Shamash imao moždani udar prije šest do osam godina. Također je imao glaukom na desnom oku, bio skoro posve slijep na lijevo i imao je visok krvni tlak.

U krvotoku gospodina Shamasha pronađeni su ‘minimalni‘ tragovi alkohola, dok je kod gospođe Shamash pronađena veća količina alkohola. Međutim, gospođa Malhotra je dodala da je to možda rezultat procesa koji se odvijaju u tijelu nakon smrti.

Hitna služba također je pronašla električnog robota za bazen u vodi s njihovim tijelima. Međutim, nije jasno je li robot igrao ikakvu ulogu u njihovoj smrti.

Malhotra je primijetila je da gospodin Shamash znao plivati, no da je Diana Shamash imala poteškoća u plivanju.

‘Željela bih dati objašnjenje kako su umrli, ali nema dokaza koji bi mogli dati jasan odgovor na to pitanje. O njihovoj smrti nema jasnog zaključka‘, rekla je mrtvozornica Malhotra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:15