stdClass Object ( [id] => 1265966 [title] => Šef taksi mafije iz Kaštela lažno prijavio policajca da je pijan, sud na Dračevcu drži spise protiv njega ‘na čekanju‘ [alias] => sef-taksi-mafije-iz-kastela-lazno-prijavio-policajca-da-je-pijan-sud-na-dracevcu-drzi-spise-protiv-njega-na-cekanju [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Pet mjeseci nakon što je osuđen zbog kaznenog djela lažne uzbune jer je više puta neistinito prijavljivao policajca da je pijan u službi, Silviju Kneževiću (42) iz Kaštel Staroga smanjena je zatvorska kazna. Osuđen je u rujnu prošle godine na 10 mjeseci zatvora na Općinskom sudu u Splitu jer je više puta lažno dojavljivao da je vidio policajca Postaje aerodromske policije Resnik pod utjecajem alkohola.

Prilikom odlučivanja o zatvorskoj kazni sud je utvrdio da nije našao olakotnih okolnosti za Kneževića, a kao otegotnu mu je cijenio osuđivanost u razdoblju od 2005. godine na dalje, kada je više puta osuđivan zbog krađe, teške krađe i prijetnje.

---

image

Silvije Knežević 
 

Tom Dubravec/Cropix
---

Županijski sud u Zagrebu navedenu je presudu potvrdio, ali je smanjio sankciju za dva mjeseca jer smatraju kako splitski sud nije dovoljno cijenio olakotne okolnosti: protok od šest godina od počinjenja djela, korektno držanje na sudu i činjenicu da je optuženi otac malodobne djece.

Naveli su kako je osam mjeseci zatvora primjereno težini kaznenog djela i svim okolnostima počinjenja. Policajac, kojeg je Knežević prijavljivao da je pijan, u međuvremenu je preminuo tako da nije dočekao osuđujuću presudu.

Tijekom suđenja je optuženi ustrajao na tome da je vidio policajca u neuobičajenom stanju.

- Vidio sam policajca kako je zateturao i kako mu je pala kapa te se u par navrata pridržavao za ogradu. Ne znam je li bio alkoholiziran, ali se ponašao neuobičajeno pa sam zato pozvao Operativno-komunikacijski centar (OKC) i prijavio ga jer smatram da je to odgovorno ponašanje svakoga građanima.

Lažno prijavljivanje

Nešto kasnije, oko 18 sati, vidio sam ga u automobilu Opel Vectra kako se kreće iz Trogira prema Solinu, prošao je velikom brzinom bez zaustavljanja, a pješakinja je vikala: “Zovite policiju, ubit će nekoga!” Ja sam ponovno nazvao dežurstvo prometne policije i obavijestio ih o svemu - izjavio je Knežević.

---

image

Prosvjed taksista koji traže izlazak na slobodu Silvija Kneževića

Tom Dubravec/Cropix
---

Tijekom suđenja je utvrđeno da je optuženi u lipnju 2016. zaista nazvao OKC Policijske uprave splitsko-dalmatinske i izjavio kako se navedeni policijski službenik nalazi u alkoholiziranom stanju ispred Zračne luke u Kaštelima te da je kasnije vozilom ugrozio pješake na prometnici.

Radilo se o lažnim dojavama jer je policijski službenik testiran te je utvrđeno da nije imao alkohola u krvi. Osim toga, izjave su dale njegove kolegice koje je vozio u Opelu iz smjene u 18 sati. Policajac je već tada objasnio okolnosti za koje smatra da su motivirale Silvija Kneževića da ga prijavi.

- Više puta sam uredovao nad optuženim Kneževićem na području aerodroma jer je obavljao nelegalan taksi-prijevoz, zbog čega mu je bila izrečena zabrana pristupa aerodromskoj zgradi. Smatram da mi je prijavom htio stvoriti neugodnosti jer je to i prije radio - kazao je policajac.

Nakon provedenog dokaznog postupka na suđenju je krajem prošle godine utvrđeno da je Silvijo Knežević kriv prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu za produljeno kazneno djelo lažne uzbune. Osuđen je na zatvorsku kaznu, koju mu je viši sud umanjio navodeći kako je i osam mjeseci “dostatno za izraziti društvenu osudu”.

---

image

‘Tražitelj pravde’ pred Županijskim sudom 

Vladimir Urukalo
---

U pravomoćnoj presudi su naveli i kako će njihova odluka “jačati povjerenje građana u pravni poredak utemeljen na vladavini prava”. Osim opisanog postupka, Kneževića čekaju još četiri optužnice na splitskom sudu. Javnosti je poznat kao vođa ekipe taksista koja je odlučila preuzeti područje Zračne luke Resnik te se u svom cilju ne ustručavaju nelegalnih radnji.

Diktiranje teksta

Zbog svega su dobili naziv “taksi-mafija iz Kaštela”, a u optužnicama DORH-a opisano je kako su se obračunavali i diskreditirali svoju konkurenciju. Tako se Knežević tereti da je u studenom 2017. u Kaštel Štafiliću diktirao Nenadu L. tekst prijave protiv policajaca s Resnika.

Policajci su tog dana postupali prema Nenadu L. jer je neprijavljeno prevozio putnike s aerodroma. On je tekst koji mu je diktirao Knežević, navodi se u optužnici, napisao na papir i sutradan otišao u Policijsku upravu, u ured PNUSKOK-a, i podnio kaznenu prijavu protiv dvojice policajaca i još nekoliko njihovih kolega.

Izjavio je kako je jedan od policajaca u srpnju i kolovozu 2017. od njega u dva navrata uzeo novac u iznosima od 200 i 500 kuna kako bi mu oprostio kaznu za nepropisno parkiranje te izbjegavanje kontrole i zadržavanje putnika u vozilu.

Zatim je kazao, prema optužnici, da je drugom policajcu dao 200 kuna, također za izbjegavanje kazne za prekršaj, te još nekolicini nepoznatih policajaca po 100 kuna. Obojica su optužena za lažno prijavljivanje, predmet je na Općinskom sudu u Splitu i još nije okončan presudom.

Knežević se tereti i da je u srpnju 2019. zajedno s Marijom R. prijetio Mladenu Ninčeviću, namjeravajući ga zastrašiti da ne obavlja taksi-usluge na području Zračne luke u Kaštelima. Nakon što ih je Ninčević upozorio da ih snima mobitelom, istrgli su mu ga iz ruke i bacili na pod.

---

image

Kaštelanski taksisti ispred prekršajnog suda

Tom Dubravec/Cropix
---

Marijo R. ga je uhvatio za vrat uz riječi: “Ubit ću te, zgaziti, nećeš ovdje taksirati.” Knežević mu je, stoji u optužnici, kazao: “Ubit ću te, zaklati, nećeš ovdje taksirati pi**o invalidska, jebem ti mater.” Dvojicu nije spriječilo ni što je Mladen Ninčević, 42-godišnji taksist iz Kaštel Staroga, osoba s invaliditetom od kada je izgubio desnu nogu u prometnoj nesreći.

Istog dana je, navodi optužnica, Marijo R. ponižavao još jednog taksista kojem se unio u lice, nakon čega mu je iz automobila uzeo karticu-ključ vozila. Navedena optužnica je postala pravomoćna polovicom prosinca 2019. godine, ali na Općinskom sudu u Splitu slučaj još nije okončan presudom.

U trećoj optužnici se Silvijo Knežević tereti da je u srpnju 2020. oko 22.30 sati u Kaštel Starom, pokraj hotela “Palace”, ponovno prijetio Ninčeviću: “Pi**o jedna, prije ćeš biti mrtav nego doć doli voziti. Povuci prijave protiv mene i Marija R. pa ćemo razmislit oćeš li moć vozit.” Optužnica je postala pravomoćna 2020. godine, slučaj je na Općinskom sudu u Splitu gdje još nije donesena presuda.

Sporna svjedočenja

Četvrta optužnica tereti Kneževića da je u srpnju 2020. za vrijeme boravka u splitskom zatvoru, gdje je završio zbog prijetnji Ninčeviću, instruirao svjedoke da lažno svjedoče. Zatražio je od Antonija S. i Boška B. da neistinito navedu kako je Ninčević njega vrijeđao i pljunuo, što su oni i napravili, iako uopće nisu bili te večeri pokraj “Palacea”.

Njih dvojica su optužena za davanje lažnog iskaza, a Knežević za poticanje na navedeno kazneno djelo. Optužnica je postala pravomoćna u kolovozu 2022. godine, predmet je na Općinskom sudu u Splitu, još nije okončan presudom.

---

image

Na Općinskom sudu Split još četiri optužnice protiv Kneževića čekaju svoj red, za kaznene djela počinjena od 2017. do 2020. godine

Paun Paunovic/Cropix
---

Kada je Silvio Knežević zbog prijetnji 2019. završio u istražnom zatvoru, njegovi taksisti su organizirali prosvjed ispred Županijskog suda u Splitu. Pedesetak taksista koji su radili na Resniku uputilo se rano ujutro na prosvjednu vožnju preko zatvora na Bilicama do Županijskog suda, gdje su tražili njegovo puštanje na slobodu.

Iste godine u rujnu su se okupili pred Prekršajnim sudom u kaštelima također prosvjedujući zbog privođenja svog šefa. Sam Knežević je u ljeto 2020. prosvjedovao pred Palačom pravde u Splitu kada se vezao lancima i tražio pravdu. 

Smatrao je kako ga smjeste u istražni zatvor na Bilicama svaki put kada ga netko prijavi samo zbog njegove prijašnje osuđivanosti. Tražio je tada i mijenjanje Kaznenog zakona uz tvrdnje kako Hrvatska nije sigurna zemlja uz takvo postupanje pravosuđa prema njemu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Aktualni postupci terete 42-godišnjaka za prijetnje Mladenu Ninčeviću, osobi s invaliditetom, kojima ga je zatrašivao da se ne bavi ‘taksiranjem’ na području Zračne luke na Resniku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BORBA ZA TERITORIJ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Aktualni postupci terete 42-godišnjaka za prijetnje Mladenu Ninčeviću, osobi s invaliditetom, kojima ga je zatrašivao da se ne bavi ‘taksiranjem’ na području Zračne luke na Resniku BORBA ZA TERITORIJ 2 0 7479 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-18 13:25:11 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-02-18 17:23:27 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-02-18 17:23:27 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 351 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Aktualni postupci terete 42-godišnjaka za prijetnje Mladenu Ninčeviću, osobi s invaliditetom, kojima ga je zatrašivao da se ne bavi ‘taksiranjem’ na području Zračne luke na Resniku [metadata] => robots= author= title=Šef taksi mafije iz Kaštela lažno prijavio policajca da je pijan, sud na Dračevcu drži spise protiv njega 'na čekanju' [metakey] => taksi mafija, Resnik, Općinski sud Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/18\/24342641.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/18\/11592334.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/18\/11592326.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/18\/21464938.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/18\/24341678.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/18\/24341679.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/18\/18421270.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/18\/11592332.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/18\/11706872.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix\/Vladimir Urukalo","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix"," Paun Paunovic\/Cropix","Vladimir Urukalo","Vladimir Urukalo","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Silvijo Kne\u017eevi\u0107 prosvjedovao je prilikom privo\u0111enja i nakon izlaska iz istra\u017enog zatvora; Na Op\u0107inskom sudu u Splitu imaju \u010detiri optu\u017enice protiv njega u kojima nije presu\u0111eno, iako se radi i o kaznenim djelima iz 2017. godine<\/p>","

Silvije Kne\u017eevi\u0107\u00a0
\n\u00a0<\/p>","

Prosvjed taksista koji tra\u017ee izlazak na slobodu Silvija Kne\u017eevi\u0107a<\/p>","

Na Op\u0107inskom sudu Split jo\u0161 \u010detiri optu\u017enice protiv Kne\u017eevi\u0107a \u010dekaju svoj red, za kaznene djela po\u010dinjena od 2017. do 2020. godine<\/p>","

\u2018Tra\u017eitelj pravde\u2019 pred \u017dupanijskim sudom\u00a0<\/p>","

Silvijo Kne\u017eevi\u0107 protestirao je pred Pala\u010dom pravde u Splitu<\/p>","

Silvije Kne\u017eevi\u0107 tijekom privo\u0111enja<\/p>","

Ka\u0161telanski taksisti ispred prekr\u0161ajnog suda<\/p>","

Op\u0107inski sud Split na Dra\u010devcu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24342641_1920.jpg":"1920x1080","k_24342641_1280.jpg":"1280x1280","k_24342641_1024.jpg":"1024x1024","k_24342641_640.jpg":"640x640","k_24342641_480.jpg":"480x480","k_24342641_340.jpg":"340x340","k_24342641_220.jpg":"220x220","o_24342641_1280.jpg":"1280x853","o_24342641_1024.jpg":"1024x682","o_24342641_640.jpg":"640x426","o_24342641_480.jpg":"480x320","o_24342641_340.jpg":"340x226","o_24342641_220.jpg":"220x146","h_24342641_1280.jpg":"1280x854","h_24342641_1024.jpg":"1024x683","h_24342641_640.jpg":"640x427","h_24342641_480.jpg":"480x320","h_24342641_340.jpg":"340x227","h_24342641_220.jpg":"220x147","pp_24342641_1280.jpg":"1280x1628","pp_24342641_1024.jpg":"1024x1303","pp_24342641_640.jpg":"640x814","pp_24342641_480.jpg":"480x611","pp_24342641_340.jpg":"340x432","pp_24342641_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1267","hd_11592334_1920.jpg":"1920x1080","k_11592334_1280.jpg":"1280x1280","k_11592334_1024.jpg":"1024x1024","k_11592334_640.jpg":"640x640","k_11592334_480.jpg":"480x480","k_11592334_340.jpg":"340x340","k_11592334_220.jpg":"220x220","o_11592334_1280.jpg":"1280x844","o_11592334_1024.jpg":"1024x675","o_11592334_640.jpg":"640x422","o_11592334_480.jpg":"480x316","o_11592334_340.jpg":"340x224","o_11592334_220.jpg":"220x145","h_11592334_1280.jpg":"1280x854","h_11592334_1024.jpg":"1024x683","h_11592334_640.jpg":"640x427","h_11592334_480.jpg":"480x320","h_11592334_340.jpg":"340x227","h_11592334_220.jpg":"220x147","pp_11592334_1280.jpg":"1280x1628","pp_11592334_1024.jpg":"1024x1303","pp_11592334_640.jpg":"640x814","pp_11592334_480.jpg":"480x611","pp_11592334_340.jpg":"340x432","pp_11592334_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1231","hd_11592326_1920.jpg":"1920x1080","k_11592326_1280.jpg":"1280x1280","k_11592326_1024.jpg":"1024x1024","k_11592326_640.jpg":"640x640","k_11592326_480.jpg":"480x480","k_11592326_340.jpg":"340x340","k_11592326_220.jpg":"220x220","o_11592326_1280.jpg":"1280x820","o_11592326_1024.jpg":"1024x656","o_11592326_640.jpg":"640x410","o_11592326_480.jpg":"480x307","o_11592326_340.jpg":"340x217","o_11592326_220.jpg":"220x141","h_11592326_1280.jpg":"1280x854","h_11592326_1024.jpg":"1024x683","h_11592326_640.jpg":"640x427","h_11592326_480.jpg":"480x320","h_11592326_340.jpg":"340x227","h_11592326_220.jpg":"220x147","pp_11592326_1280.jpg":"1280x1628","pp_11592326_1024.jpg":"1024x1303","pp_11592326_640.jpg":"640x814","pp_11592326_480.jpg":"480x611","pp_11592326_340.jpg":"340x432","pp_11592326_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1224","hd_21464938_1920.jpg":"1920x1080","k_21464938_1280.jpg":"1280x1280","k_21464938_1024.jpg":"1024x1024","k_21464938_640.jpg":"640x640","k_21464938_480.jpg":"480x480","k_21464938_340.jpg":"340x340","k_21464938_220.jpg":"220x220","o_21464938_1280.jpg":"1280x816","o_21464938_1024.jpg":"1024x652","o_21464938_640.jpg":"640x408","o_21464938_480.jpg":"480x306","o_21464938_340.jpg":"340x216","o_21464938_220.jpg":"220x140","h_21464938_1280.jpg":"1280x854","h_21464938_1024.jpg":"1024x683","h_21464938_640.jpg":"640x427","h_21464938_480.jpg":"480x320","h_21464938_340.jpg":"340x227","h_21464938_220.jpg":"220x147","pp_21464938_1280.jpg":"1280x1628","pp_21464938_1024.jpg":"1024x1303","pp_21464938_640.jpg":"640x814","pp_21464938_480.jpg":"480x611","pp_21464938_340.jpg":"340x432","pp_21464938_220.jpg":"220x280"},{"size0":"645x1174","hd_24341678_1920.jpg":"1920x1080","k_24341678_1280.jpg":"1280x1280","k_24341678_1024.jpg":"1024x1024","k_24341678_640.jpg":"640x640","k_24341678_480.jpg":"480x480","k_24341678_340.jpg":"340x340","k_24341678_220.jpg":"220x220","o_24341678_1280.jpg":"1280x2329","o_24341678_1024.jpg":"1024x1863","o_24341678_640.jpg":"640x1164","o_24341678_480.jpg":"480x873","o_24341678_340.jpg":"340x618","o_24341678_220.jpg":"220x400","h_24341678_1280.jpg":"1280x854","h_24341678_1024.jpg":"1024x683","h_24341678_640.jpg":"640x427","h_24341678_480.jpg":"480x320","h_24341678_340.jpg":"340x227","h_24341678_220.jpg":"220x147","pp_24341678_1280.jpg":"1280x1628","pp_24341678_1024.jpg":"1024x1303","pp_24341678_640.jpg":"640x814","pp_24341678_480.jpg":"480x611","pp_24341678_340.jpg":"340x432","pp_24341678_220.jpg":"220x280"},{"size0":"648x1393","hd_24341679_1920.jpg":"1920x1080","k_24341679_1280.jpg":"1280x1280","k_24341679_1024.jpg":"1024x1024","k_24341679_640.jpg":"640x640","k_24341679_480.jpg":"480x480","k_24341679_340.jpg":"340x340","k_24341679_220.jpg":"220x220","o_24341679_1280.jpg":"1280x2751","o_24341679_1024.jpg":"1024x2201","o_24341679_640.jpg":"640x1375","o_24341679_480.jpg":"480x1031","o_24341679_340.jpg":"340x730","o_24341679_220.jpg":"220x472","h_24341679_1280.jpg":"1280x854","h_24341679_1024.jpg":"1024x683","h_24341679_640.jpg":"640x427","h_24341679_480.jpg":"480x320","h_24341679_340.jpg":"340x227","h_24341679_220.jpg":"220x147","pp_24341679_1280.jpg":"1280x1628","pp_24341679_1024.jpg":"1024x1303","pp_24341679_640.jpg":"640x814","pp_24341679_480.jpg":"480x611","pp_24341679_340.jpg":"340x432","pp_24341679_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1226","hd_18421270_1920.jpg":"1920x1080","k_18421270_1280.jpg":"1280x1280","k_18421270_1024.jpg":"1024x1024","k_18421270_640.jpg":"640x640","k_18421270_480.jpg":"480x480","k_18421270_340.jpg":"340x340","k_18421270_220.jpg":"220x220","o_18421270_1280.jpg":"1280x817","o_18421270_1024.jpg":"1024x653","o_18421270_640.jpg":"640x408","o_18421270_480.jpg":"480x306","o_18421270_340.jpg":"340x217","o_18421270_220.jpg":"220x140","h_18421270_1280.jpg":"1280x854","h_18421270_1024.jpg":"1024x683","h_18421270_640.jpg":"640x427","h_18421270_480.jpg":"480x320","h_18421270_340.jpg":"340x227","h_18421270_220.jpg":"220x147","pp_18421270_1280.jpg":"1280x1628","pp_18421270_1024.jpg":"1024x1303","pp_18421270_640.jpg":"640x814","pp_18421270_480.jpg":"480x611","pp_18421270_340.jpg":"340x432","pp_18421270_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1301","hd_11592332_1920.jpg":"1920x1080","k_11592332_1280.jpg":"1280x1280","k_11592332_1024.jpg":"1024x1024","k_11592332_640.jpg":"640x640","k_11592332_480.jpg":"480x480","k_11592332_340.jpg":"340x340","k_11592332_220.jpg":"220x220","o_11592332_1280.jpg":"1280x867","o_11592332_1024.jpg":"1024x693","o_11592332_640.jpg":"640x433","o_11592332_480.jpg":"480x325","o_11592332_340.jpg":"340x230","o_11592332_220.jpg":"220x149","h_11592332_1280.jpg":"1280x854","h_11592332_1024.jpg":"1024x683","h_11592332_640.jpg":"640x427","h_11592332_480.jpg":"480x320","h_11592332_340.jpg":"340x227","h_11592332_220.jpg":"220x147","pp_11592332_1280.jpg":"1280x1628","pp_11592332_1024.jpg":"1024x1303","pp_11592332_640.jpg":"640x814","pp_11592332_480.jpg":"480x611","pp_11592332_340.jpg":"340x432","pp_11592332_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_11706872_1920.jpg":"1920x1080","k_11706872_1280.jpg":"1280x1280","k_11706872_1024.jpg":"1024x1024","k_11706872_640.jpg":"640x640","k_11706872_480.jpg":"480x480","k_11706872_340.jpg":"340x340","k_11706872_220.jpg":"220x220","o_11706872_1280.jpg":"1280x851","o_11706872_1024.jpg":"1024x681","o_11706872_640.jpg":"640x425","o_11706872_480.jpg":"480x319","o_11706872_340.jpg":"340x226","o_11706872_220.jpg":"220x146","h_11706872_1280.jpg":"1280x854","h_11706872_1024.jpg":"1024x683","h_11706872_640.jpg":"640x427","h_11706872_480.jpg":"480x320","h_11706872_340.jpg":"340x227","h_11706872_220.jpg":"220x147","pp_11706872_1280.jpg":"1280x1628","pp_11706872_1024.jpg":"1024x1303","pp_11706872_640.jpg":"640x814","pp_11706872_480.jpg":"480x611","pp_11706872_340.jpg":"340x432","pp_11706872_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7563207 Threads: 2 Questions: 1612265771 Slow queries: 4785312 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110817334 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/sef-taksi-mafije-iz-kastela-lazno-prijavio-policajca-da-je-pijan-sud-na-dracevcu-drzi-spise-protiv-njega-na-cekanju-1265966 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/sef-taksi-mafije-iz-kastela-lazno-prijavio-policajca-da-je-pijan-sud-na-dracevcu-drzi-spise-protiv-njega-na-cekanju-1265966?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 489087 [name] => taksi mafija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => taksi-mafija [link] => /tag/taksi-mafija ) [1] => stdClass Object ( [id] => 519082 [name] => Resnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => resnik [link] => /tag/resnik ) [2] => stdClass Object ( [id] => 259483 [name] => Općinski sud Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => opcinski-sud-split [link] => /tag/opcinski-sud-split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Aktualni postupci terete 42-godišnjaka za prijetnje Mladenu Ninčeviću, osobi s invaliditetom, kojima ga je zatrašivao da se ne bavi ‘taksiranjem’ na području Zračne luke na Resniku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BORBA ZA TERITORIJ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Šef taksi mafije iz Kaštela lažno prijavio policajca da je pijan, sud na Dračevcu drži spise protiv njega ‘na čekanju‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/18/24342641.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix/Vladimir Urukalo [mainImageDesc] =>

Silvijo Knežević prosvjedovao je prilikom privođenja i nakon izlaska iz istražnog zatvora; Na Općinskom sudu u Splitu imaju četiri optužnice protiv njega u kojima nije presuđeno, iako se radi i o kaznenim djelima iz 2017. godine

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/18/24342641.jpg [title] =>

Silvijo Knežević prosvjedovao je prilikom privođenja i nakon izlaska iz istražnog zatvora; Na Općinskom sudu u Splitu imaju četiri optužnice protiv njega u kojima nije presuđeno, iako se radi i o kaznenim djelima iz 2017. godine

Cropix/Vladimir Urukalo ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/18/11592334.jpg [title] =>

Silvije Knežević 
 

Tom Dubravec/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/18/11592326.jpg [title] =>

Prosvjed taksista koji traže izlazak na slobodu Silvija Kneževića

Tom Dubravec/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/18/21464938.jpg [title] =>

Na Općinskom sudu Split još četiri optužnice protiv Kneževića čekaju svoj red, za kaznene djela počinjena od 2017. do 2020. godine

Paun Paunovic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/18/24341678.jpg [title] =>

‘Tražitelj pravde’ pred Županijskim sudom 

Vladimir Urukalo ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/18/24341679.jpg [title] =>

Silvijo Knežević protestirao je pred Palačom pravde u Splitu

Vladimir Urukalo ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/18/18421270.jpg [title] =>

Silvije Knežević tijekom privođenja

Tom Dubravec/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/18/11592332.jpg [title] =>

Kaštelanski taksisti ispred prekršajnog suda

Tom Dubravec/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/18/11706872.jpg [title] =>

Općinski sud Split na Dračevcu

Nikola Vilić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Pet mjeseci nakon što je osuđen zbog kaznenog djela lažne uzbune jer je više puta neistinito prijavljivao policajca da je pijan u službi, Silviju Kneževiću (42) iz Kaštel Staroga smanjena je zatvorska kazna. Osuđen je u rujnu prošle godine na 10 mjeseci zatvora na Općinskom sudu u Splitu jer je više puta lažno dojavljivao da je vidio policajca Postaje aerodromske policije Resnik pod utjecajem alkohola.

Prilikom odlučivanja o zatvorskoj kazni sud je utvrdio da nije našao olakotnih okolnosti za Kneževića, a kao otegotnu mu je cijenio osuđivanost u razdoblju od 2005. godine na dalje, kada je više puta osuđivan zbog krađe, teške krađe i prijetnje.

---

image

Silvije Knežević 
 

Tom Dubravec/Cropix
---

Županijski sud u Zagrebu navedenu je presudu potvrdio, ali je smanjio sankciju za dva mjeseca jer smatraju kako splitski sud nije dovoljno cijenio olakotne okolnosti: protok od šest godina od počinjenja djela, korektno držanje na sudu i činjenicu da je optuženi otac malodobne djece.

Naveli su kako je osam mjeseci zatvora primjereno težini kaznenog djela i svim okolnostima počinjenja. Policajac, kojeg je Knežević prijavljivao da je pijan, u međuvremenu je preminuo tako da nije dočekao osuđujuću presudu.

Tijekom suđenja je optuženi ustrajao na tome da je vidio policajca u neuobičajenom stanju.

- Vidio sam policajca kako je zateturao i kako mu je pala kapa te se u par navrata pridržavao za ogradu. Ne znam je li bio alkoholiziran, ali se ponašao neuobičajeno pa sam zato pozvao Operativno-komunikacijski centar (OKC) i prijavio ga jer smatram da je to odgovorno ponašanje svakoga građanima.

Lažno prijavljivanje

Nešto kasnije, oko 18 sati, vidio sam ga u automobilu Opel Vectra kako se kreće iz Trogira prema Solinu, prošao je velikom brzinom bez zaustavljanja, a pješakinja je vikala: “Zovite policiju, ubit će nekoga!” Ja sam ponovno nazvao dežurstvo prometne policije i obavijestio ih o svemu - izjavio je Knežević.

---

image

Prosvjed taksista koji traže izlazak na slobodu Silvija Kneževića

Tom Dubravec/Cropix
---

Tijekom suđenja je utvrđeno da je optuženi u lipnju 2016. zaista nazvao OKC Policijske uprave splitsko-dalmatinske i izjavio kako se navedeni policijski službenik nalazi u alkoholiziranom stanju ispred Zračne luke u Kaštelima te da je kasnije vozilom ugrozio pješake na prometnici.

Radilo se o lažnim dojavama jer je policijski službenik testiran te je utvrđeno da nije imao alkohola u krvi. Osim toga, izjave su dale njegove kolegice koje je vozio u Opelu iz smjene u 18 sati. Policajac je već tada objasnio okolnosti za koje smatra da su motivirale Silvija Kneževića da ga prijavi.

- Više puta sam uredovao nad optuženim Kneževićem na području aerodroma jer je obavljao nelegalan taksi-prijevoz, zbog čega mu je bila izrečena zabrana pristupa aerodromskoj zgradi. Smatram da mi je prijavom htio stvoriti neugodnosti jer je to i prije radio - kazao je policajac.

Nakon provedenog dokaznog postupka na suđenju je krajem prošle godine utvrđeno da je Silvijo Knežević kriv prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu za produljeno kazneno djelo lažne uzbune. Osuđen je na zatvorsku kaznu, koju mu je viši sud umanjio navodeći kako je i osam mjeseci “dostatno za izraziti društvenu osudu”.

---

image

‘Tražitelj pravde’ pred Županijskim sudom 

Vladimir Urukalo
---

U pravomoćnoj presudi su naveli i kako će njihova odluka “jačati povjerenje građana u pravni poredak utemeljen na vladavini prava”. Osim opisanog postupka, Kneževića čekaju još četiri optužnice na splitskom sudu. Javnosti je poznat kao vođa ekipe taksista koja je odlučila preuzeti područje Zračne luke Resnik te se u svom cilju ne ustručavaju nelegalnih radnji.

Diktiranje teksta

Zbog svega su dobili naziv “taksi-mafija iz Kaštela”, a u optužnicama DORH-a opisano je kako su se obračunavali i diskreditirali svoju konkurenciju. Tako se Knežević tereti da je u studenom 2017. u Kaštel Štafiliću diktirao Nenadu L. tekst prijave protiv policajaca s Resnika.

Policajci su tog dana postupali prema Nenadu L. jer je neprijavljeno prevozio putnike s aerodroma. On je tekst koji mu je diktirao Knežević, navodi se u optužnici, napisao na papir i sutradan otišao u Policijsku upravu, u ured PNUSKOK-a, i podnio kaznenu prijavu protiv dvojice policajaca i još nekoliko njihovih kolega.

Izjavio je kako je jedan od policajaca u srpnju i kolovozu 2017. od njega u dva navrata uzeo novac u iznosima od 200 i 500 kuna kako bi mu oprostio kaznu za nepropisno parkiranje te izbjegavanje kontrole i zadržavanje putnika u vozilu.

Zatim je kazao, prema optužnici, da je drugom policajcu dao 200 kuna, također za izbjegavanje kazne za prekršaj, te još nekolicini nepoznatih policajaca po 100 kuna. Obojica su optužena za lažno prijavljivanje, predmet je na Općinskom sudu u Splitu i još nije okončan presudom.

Knežević se tereti i da je u srpnju 2019. zajedno s Marijom R. prijetio Mladenu Ninčeviću, namjeravajući ga zastrašiti da ne obavlja taksi-usluge na području Zračne luke u Kaštelima. Nakon što ih je Ninčević upozorio da ih snima mobitelom, istrgli su mu ga iz ruke i bacili na pod.

---

image

Kaštelanski taksisti ispred prekršajnog suda

Tom Dubravec/Cropix
---

Marijo R. ga je uhvatio za vrat uz riječi: “Ubit ću te, zgaziti, nećeš ovdje taksirati.” Knežević mu je, stoji u optužnici, kazao: “Ubit ću te, zaklati, nećeš ovdje taksirati pi**o invalidska, jebem ti mater.” Dvojicu nije spriječilo ni što je Mladen Ninčević, 42-godišnji taksist iz Kaštel Staroga, osoba s invaliditetom od kada je izgubio desnu nogu u prometnoj nesreći.

Istog dana je, navodi optužnica, Marijo R. ponižavao još jednog taksista kojem se unio u lice, nakon čega mu je iz automobila uzeo karticu-ključ vozila. Navedena optužnica je postala pravomoćna polovicom prosinca 2019. godine, ali na Općinskom sudu u Splitu slučaj još nije okončan presudom.

U trećoj optužnici se Silvijo Knežević tereti da je u srpnju 2020. oko 22.30 sati u Kaštel Starom, pokraj hotela “Palace”, ponovno prijetio Ninčeviću: “Pi**o jedna, prije ćeš biti mrtav nego doć doli voziti. Povuci prijave protiv mene i Marija R. pa ćemo razmislit oćeš li moć vozit.” Optužnica je postala pravomoćna 2020. godine, slučaj je na Općinskom sudu u Splitu gdje još nije donesena presuda.

Sporna svjedočenja

Četvrta optužnica tereti Kneževića da je u srpnju 2020. za vrijeme boravka u splitskom zatvoru, gdje je završio zbog prijetnji Ninčeviću, instruirao svjedoke da lažno svjedoče. Zatražio je od Antonija S. i Boška B. da neistinito navedu kako je Ninčević njega vrijeđao i pljunuo, što su oni i napravili, iako uopće nisu bili te večeri pokraj “Palacea”.

Njih dvojica su optužena za davanje lažnog iskaza, a Knežević za poticanje na navedeno kazneno djelo. Optužnica je postala pravomoćna u kolovozu 2022. godine, predmet je na Općinskom sudu u Splitu, još nije okončan presudom.

---

image

Na Općinskom sudu Split još četiri optužnice protiv Kneževića čekaju svoj red, za kaznene djela počinjena od 2017. do 2020. godine

Paun Paunovic/Cropix
---

Kada je Silvio Knežević zbog prijetnji 2019. završio u istražnom zatvoru, njegovi taksisti su organizirali prosvjed ispred Županijskog suda u Splitu. Pedesetak taksista koji su radili na Resniku uputilo se rano ujutro na prosvjednu vožnju preko zatvora na Bilicama do Županijskog suda, gdje su tražili njegovo puštanje na slobodu.

Iste godine u rujnu su se okupili pred Prekršajnim sudom u kaštelima također prosvjedujući zbog privođenja svog šefa. Sam Knežević je u ljeto 2020. prosvjedovao pred Palačom pravde u Splitu kada se vezao lancima i tražio pravdu. 

Smatrao je kako ga smjeste u istražni zatvor na Bilicama svaki put kada ga netko prijavi samo zbog njegove prijašnje osuđivanosti. Tražio je tada i mijenjanje Kaznenog zakona uz tvrdnje kako Hrvatska nije sigurna zemlja uz takvo postupanje pravosuđa prema njemu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix/Vladimir Urukalo Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix  Paun Paunovic/Cropix Vladimir Urukalo Vladimir Urukalo Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Nikola Vilić/Cropix
Cropix/Vladimir Urukalo

Silvijo Knežević prosvjedovao je prilikom privođenja i nakon izlaska iz istražnog zatvora; Na Općinskom sudu u Splitu imaju četiri optužnice protiv njega u kojima nije presuđeno, iako se radi i o kaznenim djelima iz 2017. godine

Tom Dubravec/Cropix

Silvije Knežević 
 

Tom Dubravec/Cropix

Prosvjed taksista koji traže izlazak na slobodu Silvija Kneževića

Paun Paunovic/Cropix

Na Općinskom sudu Split još četiri optužnice protiv Kneževića čekaju svoj red, za kaznene djela počinjena od 2017. do 2020. godine

Vladimir Urukalo

‘Tražitelj pravde’ pred Županijskim sudom 

Vladimir Urukalo

Silvijo Knežević protestirao je pred Palačom pravde u Splitu

Tom Dubravec/Cropix

Silvije Knežević tijekom privođenja

Tom Dubravec/Cropix

Kaštelanski taksisti ispred prekršajnog suda

Nikola Vilić/Cropix

Općinski sud Split na Dračevcu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/sef-taksi-mafije-iz-kastela-lazno-prijavio-policajca-da-je-pijan-sud-na-dracevcu-drzi-spise-protiv-njega-na-cekanju-1265966 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e552b6008fa470b06972d4a4651e3c9c26ee53bc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0ef+taksi+mafije+iz+Ka%C5%A1tela+la%C5%BEno+prijavio+policajca+da+je+pijan%2C+sud+na+Dra%C4%8Devcu+dr%C5%BEi+spise+protiv+njega+%E2%80%98na+%C4%8Dekanju%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fsef-taksi-mafije-iz-kastela-lazno-prijavio-policajca-da-je-pijan-sud-na-dracevcu-drzi-spise-protiv-njega-na-cekanju-1265966 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fsef-taksi-mafije-iz-kastela-lazno-prijavio-policajca-da-je-pijan-sud-na-dracevcu-drzi-spise-protiv-njega-na-cekanju-1265966 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Aktualni postupci terete 42-godišnjaka za prijetnje Mladenu Ninčeviću, osobi s invaliditetom, kojima ga je zatrašivao da se ne bavi ‘taksiranjem’ na području Zračne luke na Resniku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BORBA ZA TERITORIJ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaBORBA ZA TERITORIJ

Šef taksi mafije iz Kaštela lažno prijavio policajca da je pijan, sud na Dračevcu drži spise protiv njega ‘na čekanju‘

18. veljače 2023. - 18:23
Silvijo Knežević prosvjedovao je prilikom privođenja i nakon izlaska iz istražnog zatvora; Na Općinskom sudu u Splitu imaju četiri optužnice protiv njega u kojima nije presuđeno, iako se radi i o kaznenim djelima iz 2017. godineCropix/Vladimir Urukalo

Pet mjeseci nakon što je osuđen zbog kaznenog djela lažne uzbune jer je više puta neistinito prijavljivao policajca da je pijan u službi, Silviju Kneževiću (42) iz Kaštel Staroga smanjena je zatvorska kazna. Osuđen je u rujnu prošle godine na 10 mjeseci zatvora na Općinskom sudu u Splitu jer je više puta lažno dojavljivao da je vidio policajca Postaje aerodromske policije Resnik pod utjecajem alkohola.

Prilikom odlučivanja o zatvorskoj kazni sud je utvrdio da nije našao olakotnih okolnosti za Kneževića, a kao otegotnu mu je cijenio osuđivanost u razdoblju od 2005. godine na dalje, kada je više puta osuđivan zbog krađe, teške krađe i prijetnje.

Županijski sud u Zagrebu navedenu je presudu potvrdio, ali je smanjio sankciju za dva mjeseca j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 22:44