stdClass Object ( [id] => 1281413 [title] => Slučajno ubojstvo najboljeg prijatelja na Braču: mladići su išli u lov na veprove na Vidovu goru, samo jedan se vratio [alias] => slucajno-ubojstvo-najboljeg-prijatelja-na-bracu-mladici-su-isli-u-lov-na-veprove-na-vidovu-goru-samo-jedan-se-vratio [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

---

Rijetka su kaznena djela za koja ne postoji zastara. Uglavnom imaju vremenski rok nakon kojeg ih se, po sili zakona, treba prepustiti zaboravu.

No, stvarnom životu za zločin nema zastare  jer ostavlja neizbrisiv trag – na žrtvama, onima koje su ga preživjele, na njihovim najmilijima, a nepovratno se mijenjaju i osobe koje su ga počinile, ali i svi iz njihove okoline.

Ovim serijalom podsjetit ćemo na neke od tih zločina: rekonstruirat one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo kaznena djela izdvojena po određenim značajkama, primjerice, brutalnošću ili nečim što ćemo vam otkriti tek u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Mladi Damir Šuća (19) iz Supetra na Braču nestao je u noći s nedjelje na ponedjeljak 19. kolovoza 2007. godine. Članovi uže obitelji posljednji put su ga vidjeli te večeri oko 20 sati, kada je kazao da ide van s djevojkom.

Čuo se s majkom putem mobitela pola sata nakon ponoći. Ispred lokalnog kafića mještani su ga vidjeli oko 1.30 na crnom skuteru s djevojkom smeđe kose i nakon toga od njega više nije bilo ni traga ni glasa. Majka ga je ponovno zvala oko dva sata, ali nije se javljao niti se vratio kući.

– Prvo smo se raspitivali kod prijatelja, oblijepili smo mjesto njegovom slikom, zatim smo obavijestili policiju, ali rekli su nam da mora proći 24 sata da bi počela službena potraga – izjavila je majka novinarima.

Potraga je ipak počela i prije isteka službenog roka i u nju su se, uz policiju, uključili i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Uzalud su ga tražili i helikopterom, te su ga u konačnici uspjeli locirati uz pomoć signala mobitela koji je bio kod njega.

---

image

Tijelo Damira Šuće je nađeno na Vidovoj gori

Joško Šupić/Cropix
---

Tijelo je pronađeno u utorak malo prije 19 sati u borovoj šumi na Vidovoj gori, tridesetak metara od makadamskog puta iznad Nerežišća. Ubijen je jednim metkom u glavu, kalibra 6,35 mm, ispaljenim iz pištolja Crvena zastava.

CRNI NOTES (18): Smrt gospođe Grete iz Splita: vlasnica prostranog stana na Bačvicama zadavljena je zbog zlatnika s likom Franje Josipa

Očevid na mjestu zločina trajao je do srijede u dva sata ujutro, a na lice mjesta je uz istražnog suca i dežurnog zamjenika županijskog državnog odvjetnika došao i patolog. Mladić je na sebi imao zlatni lančić, skupocjeni sat i mobitel u džepu, tako da je koristoljublje isključeno kao motiv zločina.

CRNI NOTES (17): Profesionalno smaknuće na Kočinjem brdu: djevojka ga je uzalud čekala, ubijenog Bračanina jedva su prepoznali

Pištolj nije pronađen, a na terenu oko tijela nije bilo tragova koji bi upućivali na to da je tijelo dovučeno s drugog mjesta. Tijelo je prebačeno u KBC Split radi obdukcije.

– Mladić ima ustrijelnu ranu iznad uha koja se nastavlja prema dolje kosom putanjom. Osim toga nema ozljeda na tijelu – utvrdio je stalni sudski vještak patolog.

Prema silaznom kanalu ustrijelne rane od metka moglo se zaključiti da je ubojica bio iznad mladića kad mu je ispalio hitac u glavu. Nedostatak drugih ozljeda na pokojniku, čak ni takozvanih obrambenih, koje su uobičajene na podlakticama i dlanovima kad se osoba brani od napada, potvrđivao je navedenu pretpostavku.

Odbijanje poligrafa

Brački i splitski inspektori saslušali su više od 30 osoba pokušavajući doći do počinitelja ubojstva. Već u četvrtak je uhićen Dino Dragičević (18) iz Supetra, prijatelj pokojnog Damira Šuće. On je odbijao poligrafsko testiranje i nije želio priznati zločin.

---

image

Privođenje Dina Dragicevića nakon uhićenja

Ante Čizmić/Cropix
---

Policijski istražitelji zatražili su i dobili od istražnog suca dozvolu da uhićenog mladića zadrže dodatnih 24 sata. Nakon tridesetak sati ispitivanja u splitskoj policiji, Dino Dragičević priznao je da je u prvim satima ponedjeljka nehotice ubio prijatelja.

Tijekom davanja iskaza bila je prisutna odvjetnica koja je pozvana kao njegova braniteljica te zamjenica županijskog državnog odvjetnika, koja je zastupala optužbu. Prema Dragičevićevim riječima, on i Damir Šuća išli su u krivolov na divlje svinje na Vidovoj gori.

Dino Dragičević ponio je pištolj CZ, kalibra 7,65 mm, koji je prije godinu dana kupio za tisuću i pol kuna od jednog mještanina Supetra. U jednom trenutku išao je obaviti nuždu, a oružje je dao Damiru Šući. Kada je bio gotov, krenuo je prema prijatelju, koji je bio udaljen od njega, i kazao mu da mu vrati pištolj.

Damir se nije okrenuo, nego je dodao pištolj Dinu preko svojeg lijevog ramena. U trenutku primopredaje, zbog nespretnog preuzimanja, pištolj je slučajno opalio.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

– Bio je to nesretni slučaj, nisam znao da je oružje repetirano, a metak stavljen u cijev. Nakon toga išao sam na trajekt za Split te sam na pola Bračkog kanala bacio pištolj u more – rekao je Dino Dragičević policajcima.

Napravljena mu je i tzv. parafinska rukavica, koja je pokazala tragove baruta, o čemu su policajci izvijestili na konferenciji za novinare, na kojoj su se i pohvalili da su dobili priznanje od počinitelja. Dino Dragičević iz policije je priveden istražnom sucu, pred kojim se branio šutnjom zbog iscrpljenosti.

Nad njim je određen pritvor kako bi se izbjegao utjecaj na svjedoke. U međuvremenu je angažirao drugog odvjetnika, koji je rušio slučaj protiv njega jer je policija izabrala odvjetnicu koja ga je zastupala tijekom ispitivanja kod njih.

Novi je odvjetnik tvrdio da je time njegovo priznanje nevaljano jer ga je Dino Dragičević dao nakon što više nije mogao podnijeti psihički pritisak višesatnog ispitivanja.

Dva parafinska odljeva

– Da je izdržao i odbio govoriti do kraja zakonskog roka tijekom kojeg su imali pravo zadržati ga, a to je bilo još samo par sati, njegova bi pozicija bila uvelike lakša. Policija ne bi imala ništa nego odljev parafinske rukavice, koji je pokazao prisutnost barutnih čestica na njegovim rukama.

Međutim, isti je odljev napravljen i pokojniku te su i njemu nađene barutne čestice na ruci, što potvrđuje obranu mojega klijenta da su obojica držala pištolj kad je opalio – rekao je odvjetnik u žalbi na optužnicu.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Unatoč tome, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu potvrdilo je optužnicu te je u travnju 2008. godine započelo suđenje. U svojoj izjavi o krivnji Dino Dragičević je sudskom vijeću kazao:

– Nisam kriv.

Odmah na početku glavne rasprave odvjetnik Dina Dragičevića zatražio je da se njegov iskaz izdvoji iz spisa kao nezakonit. Tvrdio je da je policija izmanipulirala optuženog Dragičevića te da nije on izabrao odvjetnicu, nego oni.

Sudsko vijeće tada je odbilo izdvojiti sporni zapisnik iz spisa. Svjedočili su roditelji pokojnog mladića i roditelji optuženoga te su i jedni i drugi potvrdili da su mladići bili prijatelji.

Tužiteljstvo je njihovo prijateljstvo smatralo otegotnom okolnošću za Dina Dragičevića, te su zbog toga ustrajali na tome da ga se zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela zadrži u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama. U kolovozu 2009. godine izišao je na slobodu jer su dvije godine bile maksimalni rok trajanja istražnog zatvora.

---

image

Rekonstrukcija na mjestu ubojstva

Joško Šupić/Cropix
---

Od tada se branio sa slobode. Početkom 2010. godine izrečena mu je osuđujuća presuda te je kažnjen s 10 godina zatvora i ponovno mu je određen istražni zatvor. Na presudu se žalio njegov odvjetnik tvrdeći kako se radilo o prouzročenju smrti iz nehaja, a ne o ubojstvu.

CRNI NOTES (16): Tijelo je pronađeno na stijenama pokraj mora. Muškarac je bio gol, pun modrica, s metkom u glavi i prsima...

Vrhovni sud prihvatio je žalbu i prvu je presudu ukinuo u kolovozu 2010. godine, smatrajući kako je potrebno provesti rekonstrukciju događaja. Kada je počelo drugo suđenje, na Braču je provedena rekonstrukcija uz prisutnost stalnog sudskog vještaka za balistiku.

CRNI NOTES (15): Pljačka na Braču sa stravičnim krajem: ‘Silvija nije trebala umrijeti, htjeli smo samo uzeti novac za plaćanje dugova‘

Tada je Dinu Dragičeviću ukinut istražni zatvor te je pušten iz Bolnice za osobe lišene slobode u Zagrebu, u kojoj je završio zbog zdravstvenih problema. Na drugom je suđenju tijekom rekonstrukcije na osamljenome mjestu na Vidovoj gori vještak balističar glumio sada pokojnog Damira Šuću te se utvrdilo kako je moguće da je do opaljenja pištolja došlo kada ga je on preko ramena dodavao Dinu Dragičeviću.

---

image

Prvo ročište za ubojstvo Damira Šuće sa otoka Brača, pravosudni policajac skida lisičine Dinu Dragičeviću

Joško Ponoš/Cropix
---

Također se i prilikom rekonstrukcije repetirao pištolj kako bi se utvrdilo dokle se čuje zvuk te je li ga optuženi mogao čuti. Udaljenost između njih dvojice bila je oko 35 metara, i ako je Damir Šuća naglo repetirao oružje, to se moralo čuti.

Mišljenje balističara

Ako je radnju obavio sporije, Dino Dragičević ga nije mogao čuti, pokazalo se. Vještak balističar iz MUP-ova Centra za forenzička vještačenja sve je pomno izmjerio i fotografirao.

Na temelju utvrđenog izradio je mišljenje i nalaz, koje je priloženo u dokazni materijal sudskog spisa. Tijekom glavne rasprave obitelj Šuća je pokušavala proširiti krug krivaca, smatrajući kako je u zločinu sudjelovala najmanje još jedna osoba, ali nije bilo dokaza za njihove tvrdnje.

---

image

Nakon dvije godine provedenih u pritvoru na Bilicama Dino Dragičević pušten je da se brani sa slobode

Nikola Vilić/Cropix
---

Dino Dragičević proglašen je krivim za nehatno prouzročenje smrti i kažnjen s dvije godine zatvora. U obrazloženju presude predsjednik sudskog vijeća je kazao:

– Nije bilo nikakvih svjedoka događaja, nego smo imali samo verziju Dina Dragičevića te je trebalo vidjeti je li ona moguća. Vještak balističar je nakon rekonstrukcije rekao da je moguća.

Također nije bilo traga motivu za kazneno djelo ubojstva, a njih dvojica su bila najbolji prijatelji koji su zajedno išli u lov na životinje – izjavio je sudac, objašnjavajući odluku o presudi za blaže kazneno djelo i smanjenje kazne s 10 na dvije godine.

Vrhovni sud je 2014. godine povisio kaznu zatvora s dvije na dvije i pol godine zatvora. Odluku o krivnji potvrdili su ocijenivši kako su svi dokazi pravilno ocijenjeni, ali su kaznu povisili za pola godine jer je smrtno stradala vrlo mlada osoba.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Supetrani, prijatelji Damir Šuća i Dino Dragičević, obojica tinejdžeri, krenuli su u noćni krivolov na divlje svinje. Damir je Dinu nakratko pridržao pištolj. Vraćajući ga, pištolj je opalio. Kazna je, na koncu, s 10 srezana na dvije, odnosno dvije i pol godine zatvora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (19) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Supetrani, prijatelji Damir Šuća i Dino Dragičević, obojica tinejdžeri, krenuli su u noćni krivolov na divlje svinje. Damir je Dinu nakratko pridržao pištolj. Vraćajući ga, pištolj je opalio. Kazna je, na koncu, s 10 srezana na dvije, odnosno dvije i pol godine zatvora Crni notes (19) 2 0 9243 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-04-12 12:19:19 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-04-15 06:07:55 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-04-15 06:07:55 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 227 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Supetrani, prijatelji Damir Šuća i Dino Dragičević, obojica tinejdžeri, krenuli su u noćni krivolov na divlje svinje. Damir je Dinu nakratko pridržao pištolj. Vraćajući ga, pištolj je opalio. Kazna je, na koncu, s 10 srezana na dvije, odnosno dvije [metadata] => robots= author= title=Slučajno ubojstvo najboljeg prijatelja na Braču: mladići su išli u lov na veprove na Vidovu goru, samo jedan se vratio [metakey] => CRNI NOTES, ubojstvo, Brač, Vidova gora [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24699755.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/1260784.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/1328412.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24688022.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24686481.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24686479.png","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/1529939.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/1528127.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24686478.png","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24686477.png","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/1260783.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24688019.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24688020.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24686476.png","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24686475.png","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24688021.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24688023.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24686474.png","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24688024.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/24688025.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/12\/1260782.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","SD","SD","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","SD","SD","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","SD","SD","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upic\/Cropix\/Cropix","SD","Josko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Dino Dragi\u010devi\u0107; Rekonstrukcija zlo\u010dina na Vidovoj gori<\/p>","

Privo\u0111enje Dina Dragicevi\u0107a nakon uhi\u0107enja<\/p>","

Prvo ro\u010di\u0161te za ubojstvo Damira \u0160u\u0107e sa otoka Bra\u010da, pravosudni policajac skida lisi\u010dine\u00a0Dinu Dragi\u010devi\u0107u<\/p>","

U \u0161umi ispod Vidove Gore na Bra\u010du po nalogu suda rekonstruirano je ubojstvo\u00a0<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil naslovnice<\/p>","

Dino Dragi\u010devi\u0107, njegov otac i sestra<\/p>","

Nakon dvije godine provedenih u pritvoru na Bilicama\u00a0Dino Dragi\u010devi\u0107 pu\u0161ten je da se brani sa slobode<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Privo\u0111enje Dina Dragi\u010devi\u0107a<\/p>","

Rekonstrukciji je prisustvovao i Dino Dragi\u010devi\u0107<\/p>","

Rekonstruiranje\u00a0ubojstva\u00a0<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Rekonstrukcija na mjestu ubojstva<\/p>","

Na mjestu doga\u0111aja je bio i raspravni sudac i vje\u0161tak balisti\u010dar<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Optu\u017eeni je pokazao gdje se nalazio<\/p>","

Tijelo Damira \u0160u\u0107e je na\u0111eno na Vidovoj gori<\/p>","

Dino Dragi\u010devi\u0107 ispitivan je 30-ak sati u policiji<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1264","hd_24699755_1920.jpg":"1920x1080","k_24699755_1280.jpg":"1280x1280","k_24699755_1024.jpg":"1024x1024","k_24699755_640.jpg":"640x640","k_24699755_480.jpg":"480x480","k_24699755_340.jpg":"340x340","k_24699755_220.jpg":"220x220","o_24699755_1280.jpg":"1280x842","o_24699755_1024.jpg":"1024x674","o_24699755_640.jpg":"640x421","o_24699755_480.jpg":"480x316","o_24699755_340.jpg":"340x223","o_24699755_220.jpg":"220x144","h_24699755_1280.jpg":"1280x854","h_24699755_1024.jpg":"1024x683","h_24699755_640.jpg":"640x427","h_24699755_480.jpg":"480x320","h_24699755_340.jpg":"340x227","h_24699755_220.jpg":"220x147","pp_24699755_1280.jpg":"1280x1628","pp_24699755_1024.jpg":"1024x1303","pp_24699755_640.jpg":"640x814","pp_24699755_480.jpg":"480x611","pp_24699755_340.jpg":"340x432","pp_24699755_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1085","hd_1260784_1920.jpg":"1920x1080","k_1260784_1280.jpg":"1280x1280","k_1260784_1024.jpg":"1024x1024","k_1260784_640.jpg":"640x640","k_1260784_480.jpg":"480x480","k_1260784_340.jpg":"340x340","k_1260784_220.jpg":"220x220","o_1260784_1280.jpg":"1280x723","o_1260784_1024.jpg":"1024x578","o_1260784_640.jpg":"640x361","o_1260784_480.jpg":"480x271","o_1260784_340.jpg":"340x192","o_1260784_220.jpg":"220x124","h_1260784_1280.jpg":"1280x854","h_1260784_1024.jpg":"1024x683","h_1260784_640.jpg":"640x427","h_1260784_480.jpg":"480x320","h_1260784_340.jpg":"340x227","h_1260784_220.jpg":"220x147","pp_1260784_1280.jpg":"1280x1628","pp_1260784_1024.jpg":"1024x1303","pp_1260784_640.jpg":"640x814","pp_1260784_480.jpg":"480x611","pp_1260784_340.jpg":"340x432","pp_1260784_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2193","hd_1328412_1920.jpg":"1920x1080","k_1328412_1280.jpg":"1280x1280","k_1328412_1024.jpg":"1024x1024","k_1328412_640.jpg":"640x640","k_1328412_480.jpg":"480x480","k_1328412_340.jpg":"340x340","k_1328412_220.jpg":"220x220","o_1328412_1280.jpg":"1280x1462","o_1328412_1024.jpg":"1024x1169","o_1328412_640.jpg":"640x731","o_1328412_480.jpg":"480x548","o_1328412_340.jpg":"340x388","o_1328412_220.jpg":"220x251","h_1328412_1280.jpg":"1280x854","h_1328412_1024.jpg":"1024x683","h_1328412_640.jpg":"640x427","h_1328412_480.jpg":"480x320","h_1328412_340.jpg":"340x227","h_1328412_220.jpg":"220x147","pp_1328412_1280.jpg":"1280x1628","pp_1328412_1024.jpg":"1024x1303","pp_1328412_640.jpg":"640x814","pp_1328412_480.jpg":"480x611","pp_1328412_340.jpg":"340x432","pp_1328412_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1112","hd_24688022_1920.jpg":"1920x1080","k_24688022_1280.jpg":"1280x1280","k_24688022_1024.jpg":"1024x1024","k_24688022_640.jpg":"640x640","k_24688022_480.jpg":"480x480","k_24688022_340.jpg":"340x340","k_24688022_220.jpg":"220x220","o_24688022_1280.jpg":"1280x741","o_24688022_1024.jpg":"1024x593","o_24688022_640.jpg":"640x370","o_24688022_480.jpg":"480x278","o_24688022_340.jpg":"340x196","o_24688022_220.jpg":"220x127","h_24688022_1280.jpg":"1280x854","h_24688022_1024.jpg":"1024x683","h_24688022_640.jpg":"640x427","h_24688022_480.jpg":"480x320","h_24688022_340.jpg":"340x227","h_24688022_220.jpg":"220x147","pp_24688022_1280.jpg":"1280x1628","pp_24688022_1024.jpg":"1024x1303","pp_24688022_640.jpg":"640x814","pp_24688022_480.jpg":"480x611","pp_24688022_340.jpg":"340x432","pp_24688022_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24686481_1920.jpg":"1920x1080","k_24686481_1280.jpg":"1280x1280","k_24686481_1024.jpg":"1024x1024","k_24686481_640.jpg":"640x640","k_24686481_480.jpg":"480x480","k_24686481_340.jpg":"340x340","k_24686481_220.jpg":"220x220","o_24686481_1280.jpg":"1280x853","o_24686481_1024.jpg":"1024x682","o_24686481_640.jpg":"640x426","o_24686481_480.jpg":"480x320","o_24686481_340.jpg":"340x226","o_24686481_220.jpg":"220x146","h_24686481_1280.jpg":"1280x854","h_24686481_1024.jpg":"1024x683","h_24686481_640.jpg":"640x427","h_24686481_480.jpg":"480x320","h_24686481_340.jpg":"340x227","h_24686481_220.jpg":"220x147","pp_24686481_1280.jpg":"1280x1628","pp_24686481_1024.jpg":"1024x1303","pp_24686481_640.jpg":"640x814","pp_24686481_480.jpg":"480x611","pp_24686481_340.jpg":"340x432","pp_24686481_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1181x1653","hd_24686479_1920.png":"1920x1080","k_24686479_1280.png":"1280x1280","k_24686479_1024.png":"1024x1024","k_24686479_640.png":"640x640","k_24686479_480.png":"480x480","k_24686479_340.png":"340x340","k_24686479_220.png":"220x220","o_24686479_1280.png":"1280x1791","o_24686479_1024.png":"1024x1433","o_24686479_640.png":"640x895","o_24686479_480.png":"480x671","o_24686479_340.png":"340x475","o_24686479_220.png":"220x307","h_24686479_1280.png":"1280x854","h_24686479_1024.png":"1024x683","h_24686479_640.png":"640x427","h_24686479_480.png":"480x320","h_24686479_340.png":"340x227","h_24686479_220.png":"220x147","pp_24686479_1280.png":"1280x1628","pp_24686479_1024.png":"1024x1303","pp_24686479_640.png":"640x814","pp_24686479_480.png":"480x611","pp_24686479_340.png":"340x432","pp_24686479_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1676","hd_1529939_1920.jpg":"1920x1080","k_1529939_1280.jpg":"1280x1280","k_1529939_1024.jpg":"1024x1024","k_1529939_640.jpg":"640x640","k_1529939_480.jpg":"480x480","k_1529939_340.jpg":"340x340","k_1529939_220.jpg":"220x220","o_1529939_1280.jpg":"1280x1117","o_1529939_1024.jpg":"1024x893","o_1529939_640.jpg":"640x558","o_1529939_480.jpg":"480x419","o_1529939_340.jpg":"340x296","o_1529939_220.jpg":"220x192","h_1529939_1280.jpg":"1280x854","h_1529939_1024.jpg":"1024x683","h_1529939_640.jpg":"640x427","h_1529939_480.jpg":"480x320","h_1529939_340.jpg":"340x227","h_1529939_220.jpg":"220x147","pp_1529939_1280.jpg":"1280x1628","pp_1529939_1024.jpg":"1024x1303","pp_1529939_640.jpg":"640x814","pp_1529939_480.jpg":"480x611","pp_1529939_340.jpg":"340x432","pp_1529939_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1265","hd_1528127_1920.jpg":"1920x1080","k_1528127_1280.jpg":"1280x1280","k_1528127_1024.jpg":"1024x1024","k_1528127_640.jpg":"640x640","k_1528127_480.jpg":"480x480","k_1528127_340.jpg":"340x340","k_1528127_220.jpg":"220x220","o_1528127_1280.jpg":"1280x843","o_1528127_1024.jpg":"1024x674","o_1528127_640.jpg":"640x421","o_1528127_480.jpg":"480x316","o_1528127_340.jpg":"340x224","o_1528127_220.jpg":"220x144","h_1528127_1280.jpg":"1280x854","h_1528127_1024.jpg":"1024x683","h_1528127_640.jpg":"640x427","h_1528127_480.jpg":"480x320","h_1528127_340.jpg":"340x227","h_1528127_220.jpg":"220x147","pp_1528127_1280.jpg":"1280x1628","pp_1528127_1024.jpg":"1024x1303","pp_1528127_640.jpg":"640x814","pp_1528127_480.jpg":"480x611","pp_1528127_340.jpg":"340x432","pp_1528127_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24686478_1920.png":"1920x1080","k_24686478_1280.png":"1280x1280","k_24686478_1024.png":"1024x1024","k_24686478_640.png":"640x640","k_24686478_480.png":"480x480","k_24686478_340.png":"340x340","k_24686478_220.png":"220x220","o_24686478_1280.png":"1280x1880","o_24686478_1024.png":"1024x1504","o_24686478_640.png":"640x940","o_24686478_480.png":"480x705","o_24686478_340.png":"340x499","o_24686478_220.png":"220x323","h_24686478_1280.png":"1280x854","h_24686478_1024.png":"1024x683","h_24686478_640.png":"640x427","h_24686478_480.png":"480x320","h_24686478_340.png":"340x227","h_24686478_220.png":"220x147","pp_24686478_1280.png":"1280x1628","pp_24686478_1024.png":"1024x1303","pp_24686478_640.png":"640x814","pp_24686478_480.png":"480x611","pp_24686478_340.png":"340x432","pp_24686478_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24686477_1920.png":"1920x1080","k_24686477_1280.png":"1280x1280","k_24686477_1024.png":"1024x1024","k_24686477_640.png":"640x640","k_24686477_480.png":"480x480","k_24686477_340.png":"340x340","k_24686477_220.png":"220x220","o_24686477_1280.png":"1280x1880","o_24686477_1024.png":"1024x1504","o_24686477_640.png":"640x940","o_24686477_480.png":"480x705","o_24686477_340.png":"340x499","o_24686477_220.png":"220x323","h_24686477_1280.png":"1280x854","h_24686477_1024.png":"1024x683","h_24686477_640.png":"640x427","h_24686477_480.png":"480x320","h_24686477_340.png":"340x227","h_24686477_220.png":"220x147","pp_24686477_1280.png":"1280x1628","pp_24686477_1024.png":"1024x1303","pp_24686477_640.png":"640x814","pp_24686477_480.png":"480x611","pp_24686477_340.png":"340x432","pp_24686477_220.png":"220x280"},{"size0":"1786x916","hd_1260783_1920.jpg":"1920x1080","k_1260783_1280.jpg":"1280x1280","k_1260783_1024.jpg":"1024x1024","k_1260783_640.jpg":"640x640","k_1260783_480.jpg":"480x480","k_1260783_340.jpg":"340x340","k_1260783_220.jpg":"220x220","o_1260783_1280.jpg":"1280x656","o_1260783_1024.jpg":"1024x525","o_1260783_640.jpg":"640x328","o_1260783_480.jpg":"480x246","o_1260783_340.jpg":"340x174","o_1260783_220.jpg":"220x112","h_1260783_1280.jpg":"1280x854","h_1260783_1024.jpg":"1024x683","h_1260783_640.jpg":"640x427","h_1260783_480.jpg":"480x320","h_1260783_340.jpg":"340x227","h_1260783_220.jpg":"220x147","pp_1260783_1280.jpg":"1280x1628","pp_1260783_1024.jpg":"1024x1303","pp_1260783_640.jpg":"640x814","pp_1260783_480.jpg":"480x611","pp_1260783_340.jpg":"340x432","pp_1260783_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1264","hd_24688019_1920.jpg":"1920x1080","k_24688019_1280.jpg":"1280x1280","k_24688019_1024.jpg":"1024x1024","k_24688019_640.jpg":"640x640","k_24688019_480.jpg":"480x480","k_24688019_340.jpg":"340x340","k_24688019_220.jpg":"220x220","o_24688019_1280.jpg":"1280x842","o_24688019_1024.jpg":"1024x674","o_24688019_640.jpg":"640x421","o_24688019_480.jpg":"480x316","o_24688019_340.jpg":"340x223","o_24688019_220.jpg":"220x144","h_24688019_1280.jpg":"1280x854","h_24688019_1024.jpg":"1024x683","h_24688019_640.jpg":"640x427","h_24688019_480.jpg":"480x320","h_24688019_340.jpg":"340x227","h_24688019_220.jpg":"220x147","pp_24688019_1280.jpg":"1280x1628","pp_24688019_1024.jpg":"1024x1303","pp_24688019_640.jpg":"640x814","pp_24688019_480.jpg":"480x611","pp_24688019_340.jpg":"340x432","pp_24688019_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1203","hd_24688020_1920.jpg":"1920x1080","k_24688020_1280.jpg":"1280x1280","k_24688020_1024.jpg":"1024x1024","k_24688020_640.jpg":"640x640","k_24688020_480.jpg":"480x480","k_24688020_340.jpg":"340x340","k_24688020_220.jpg":"220x220","o_24688020_1280.jpg":"1280x802","o_24688020_1024.jpg":"1024x641","o_24688020_640.jpg":"640x401","o_24688020_480.jpg":"480x300","o_24688020_340.jpg":"340x213","o_24688020_220.jpg":"220x137","h_24688020_1280.jpg":"1280x854","h_24688020_1024.jpg":"1024x683","h_24688020_640.jpg":"640x427","h_24688020_480.jpg":"480x320","h_24688020_340.jpg":"340x227","h_24688020_220.jpg":"220x147","pp_24688020_1280.jpg":"1280x1628","pp_24688020_1024.jpg":"1024x1303","pp_24688020_640.jpg":"640x814","pp_24688020_480.jpg":"480x611","pp_24688020_340.jpg":"340x432","pp_24688020_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24686476_1920.png":"1920x1080","k_24686476_1280.png":"1280x1280","k_24686476_1024.png":"1024x1024","k_24686476_640.png":"640x640","k_24686476_480.png":"480x480","k_24686476_340.png":"340x340","k_24686476_220.png":"220x220","o_24686476_1280.png":"1280x1880","o_24686476_1024.png":"1024x1504","o_24686476_640.png":"640x940","o_24686476_480.png":"480x705","o_24686476_340.png":"340x499","o_24686476_220.png":"220x323","h_24686476_1280.png":"1280x854","h_24686476_1024.png":"1024x683","h_24686476_640.png":"640x427","h_24686476_480.png":"480x320","h_24686476_340.png":"340x227","h_24686476_220.png":"220x147","pp_24686476_1280.png":"1280x1628","pp_24686476_1024.png":"1024x1303","pp_24686476_640.png":"640x814","pp_24686476_480.png":"480x611","pp_24686476_340.png":"340x432","pp_24686476_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24686475_1920.png":"1920x1080","k_24686475_1280.png":"1280x1280","k_24686475_1024.png":"1024x1024","k_24686475_640.png":"640x640","k_24686475_480.png":"480x480","k_24686475_340.png":"340x340","k_24686475_220.png":"220x220","o_24686475_1280.png":"1280x1880","o_24686475_1024.png":"1024x1504","o_24686475_640.png":"640x940","o_24686475_480.png":"480x705","o_24686475_340.png":"340x499","o_24686475_220.png":"220x323","h_24686475_1280.png":"1280x854","h_24686475_1024.png":"1024x683","h_24686475_640.png":"640x427","h_24686475_480.png":"480x320","h_24686475_340.png":"340x227","h_24686475_220.png":"220x147","pp_24686475_1280.png":"1280x1628","pp_24686475_1024.png":"1024x1303","pp_24686475_640.png":"640x814","pp_24686475_480.png":"480x611","pp_24686475_340.png":"340x432","pp_24686475_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1235","hd_24688021_1920.jpg":"1920x1080","k_24688021_1280.jpg":"1280x1280","k_24688021_1024.jpg":"1024x1024","k_24688021_640.jpg":"640x640","k_24688021_480.jpg":"480x480","k_24688021_340.jpg":"340x340","k_24688021_220.jpg":"220x220","o_24688021_1280.jpg":"1280x823","o_24688021_1024.jpg":"1024x658","o_24688021_640.jpg":"640x411","o_24688021_480.jpg":"480x308","o_24688021_340.jpg":"340x218","o_24688021_220.jpg":"220x141","h_24688021_1280.jpg":"1280x854","h_24688021_1024.jpg":"1024x683","h_24688021_640.jpg":"640x427","h_24688021_480.jpg":"480x320","h_24688021_340.jpg":"340x227","h_24688021_220.jpg":"220x147","pp_24688021_1280.jpg":"1280x1628","pp_24688021_1024.jpg":"1024x1303","pp_24688021_640.jpg":"640x814","pp_24688021_480.jpg":"480x611","pp_24688021_340.jpg":"340x432","pp_24688021_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1091","hd_24688023_1920.jpg":"1920x1080","k_24688023_1280.jpg":"1280x1280","k_24688023_1024.jpg":"1024x1024","k_24688023_640.jpg":"640x640","k_24688023_480.jpg":"480x480","k_24688023_340.jpg":"340x340","k_24688023_220.jpg":"220x220","o_24688023_1280.jpg":"1280x727","o_24688023_1024.jpg":"1024x581","o_24688023_640.jpg":"640x363","o_24688023_480.jpg":"480x272","o_24688023_340.jpg":"340x193","o_24688023_220.jpg":"220x125","h_24688023_1280.jpg":"1280x854","h_24688023_1024.jpg":"1024x683","h_24688023_640.jpg":"640x427","h_24688023_480.jpg":"480x320","h_24688023_340.jpg":"340x227","h_24688023_220.jpg":"220x147","pp_24688023_1280.jpg":"1280x1628","pp_24688023_1024.jpg":"1024x1303","pp_24688023_640.jpg":"640x814","pp_24688023_480.jpg":"480x611","pp_24688023_340.jpg":"340x432","pp_24688023_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24686474_1920.png":"1920x1080","k_24686474_1280.png":"1280x1280","k_24686474_1024.png":"1024x1024","k_24686474_640.png":"640x640","k_24686474_480.png":"480x480","k_24686474_340.png":"340x340","k_24686474_220.png":"220x220","o_24686474_1280.png":"1280x1880","o_24686474_1024.png":"1024x1504","o_24686474_640.png":"640x940","o_24686474_480.png":"480x705","o_24686474_340.png":"340x499","o_24686474_220.png":"220x323","h_24686474_1280.png":"1280x854","h_24686474_1024.png":"1024x683","h_24686474_640.png":"640x427","h_24686474_480.png":"480x320","h_24686474_340.png":"340x227","h_24686474_220.png":"220x147","pp_24686474_1280.png":"1280x1628","pp_24686474_1024.png":"1024x1303","pp_24686474_640.png":"640x814","pp_24686474_480.png":"480x611","pp_24686474_340.png":"340x432","pp_24686474_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1101","hd_24688024_1920.jpg":"1920x1080","k_24688024_1280.jpg":"1280x1280","k_24688024_1024.jpg":"1024x1024","k_24688024_640.jpg":"640x640","k_24688024_480.jpg":"480x480","k_24688024_340.jpg":"340x340","k_24688024_220.jpg":"220x220","o_24688024_1280.jpg":"1280x734","o_24688024_1024.jpg":"1024x587","o_24688024_640.jpg":"640x367","o_24688024_480.jpg":"480x275","o_24688024_340.jpg":"340x194","o_24688024_220.jpg":"220x126","h_24688024_1280.jpg":"1280x854","h_24688024_1024.jpg":"1024x683","h_24688024_640.jpg":"640x427","h_24688024_480.jpg":"480x320","h_24688024_340.jpg":"340x227","h_24688024_220.jpg":"220x147","pp_24688024_1280.jpg":"1280x1628","pp_24688024_1024.jpg":"1024x1303","pp_24688024_640.jpg":"640x814","pp_24688024_480.jpg":"480x611","pp_24688024_340.jpg":"340x432","pp_24688024_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1264","hd_24688025_1920.jpg":"1920x1080","k_24688025_1280.jpg":"1280x1280","k_24688025_1024.jpg":"1024x1024","k_24688025_640.jpg":"640x640","k_24688025_480.jpg":"480x480","k_24688025_340.jpg":"340x340","k_24688025_220.jpg":"220x220","o_24688025_1280.jpg":"1280x842","o_24688025_1024.jpg":"1024x674","o_24688025_640.jpg":"640x421","o_24688025_480.jpg":"480x316","o_24688025_340.jpg":"340x223","o_24688025_220.jpg":"220x144","h_24688025_1280.jpg":"1280x854","h_24688025_1024.jpg":"1024x683","h_24688025_640.jpg":"640x427","h_24688025_480.jpg":"480x320","h_24688025_340.jpg":"340x227","h_24688025_220.jpg":"220x147","pp_24688025_1280.jpg":"1280x1628","pp_24688025_1024.jpg":"1024x1303","pp_24688025_640.jpg":"640x814","pp_24688025_480.jpg":"480x611","pp_24688025_340.jpg":"340x432","pp_24688025_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1240x694","hd_1260782_1920.jpg":"1920x1080","k_1260782_1280.jpg":"1280x1280","k_1260782_1024.jpg":"1024x1024","k_1260782_640.jpg":"640x640","k_1260782_480.jpg":"480x480","k_1260782_340.jpg":"340x340","k_1260782_220.jpg":"220x220","o_1260782_1280.jpg":"1280x716","o_1260782_1024.jpg":"1024x573","o_1260782_640.jpg":"640x358","o_1260782_480.jpg":"480x268","o_1260782_340.jpg":"340x190","o_1260782_220.jpg":"220x123","h_1260782_1280.jpg":"1280x854","h_1260782_1024.jpg":"1024x683","h_1260782_640.jpg":"640x427","h_1260782_480.jpg":"480x320","h_1260782_340.jpg":"340x227","h_1260782_220.jpg":"220x147","pp_1260782_1280.jpg":"1280x1628","pp_1260782_1024.jpg":"1024x1303","pp_1260782_640.jpg":"640x814","pp_1260782_480.jpg":"480x611","pp_1260782_340.jpg":"340x432","pp_1260782_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38120341 Threads: 5 Questions: 7081366835 Slow queries: 3296811 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607930591 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/slucajno-ubojstvo-najboljeg-prijatelja-na-bracu-mladici-su-isli-u-lov-na-veprove-na-vidovu-goru-samo-jedan-se-vratio-1281413 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/slucajno-ubojstvo-najboljeg-prijatelja-na-bracu-mladici-su-isli-u-lov-na-veprove-na-vidovu-goru-samo-jedan-se-vratio-1281413?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 351629 [name] => ubojstvo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo [link] => /tag/ubojstvo ) [2] => stdClass Object ( [id] => 355195 [name] => Brač [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => brac [link] => /tag/brac ) [3] => stdClass Object ( [id] => 390106 [name] => Vidova gora [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vidova-gora [link] => /tag/vidova-gora ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Supetrani, prijatelji Damir Šuća i Dino Dragičević, obojica tinejdžeri, krenuli su u noćni krivolov na divlje svinje. Damir je Dinu nakratko pridržao pištolj. Vraćajući ga, pištolj je opalio. Kazna je, na koncu, s 10 srezana na dvije, odnosno dvije i pol godine zatvora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (19) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Slučajno ubojstvo najboljeg prijatelja na Braču: mladići su išli u lov na veprove na Vidovu goru, samo jedan se vratio [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24699755.jpg [galleryCount] => 21 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix [mainImageDesc] =>

Dino Dragičević; Rekonstrukcija zločina na Vidovoj gori

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24699755.jpg [title] =>

Dino Dragičević; Rekonstrukcija zločina na Vidovoj gori

Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/1260784.jpg [title] =>

Privođenje Dina Dragicevića nakon uhićenja

Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/1328412.jpg [title] =>

Prvo ročište za ubojstvo Damira Šuće sa otoka Brača, pravosudni policajac skida lisičine Dinu Dragičeviću

Joško Ponoš/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24688022.jpg [title] =>

U šumi ispod Vidove Gore na Braču po nalogu suda rekonstruirano je ubojstvo 

Joško Šupić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24686481.jpg [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24686479.png [title] =>

Faksimil naslovnice

SD ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/1529939.jpg [title] =>

Dino Dragičević, njegov otac i sestra

Joško Šupić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/1528127.jpg [title] =>

Nakon dvije godine provedenih u pritvoru na Bilicama Dino Dragičević pušten je da se brani sa slobode

Nikola Vilić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24686478.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24686477.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/1260783.jpg [title] =>

Privođenje Dina Dragičevića

Ante Čizmić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24688019.jpg [title] =>

Rekonstrukciji je prisustvovao i Dino Dragičević

Joško Šupić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24688020.jpg [title] =>

Rekonstruiranje ubojstva 

Joško Šupić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24686476.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24686475.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24688021.jpg [title] =>

Rekonstrukcija na mjestu ubojstva

Joško Šupić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24688023.jpg [title] =>

Na mjestu događaja je bio i raspravni sudac i vještak balističar

Joško Šupic/Cropix/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24686474.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24688024.jpg [title] =>

Optuženi je pokazao gdje se nalazio

Josko Šupić/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/24688025.jpg [title] =>

Tijelo Damira Šuće je nađeno na Vidovoj gori

Joško Šupić/Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/12/1260782.jpg [title] =>

Dino Dragičević ispitivan je 30-ak sati u policiji

Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

---

Rijetka su kaznena djela za koja ne postoji zastara. Uglavnom imaju vremenski rok nakon kojeg ih se, po sili zakona, treba prepustiti zaboravu.

No, stvarnom životu za zločin nema zastare  jer ostavlja neizbrisiv trag – na žrtvama, onima koje su ga preživjele, na njihovim najmilijima, a nepovratno se mijenjaju i osobe koje su ga počinile, ali i svi iz njihove okoline.

Ovim serijalom podsjetit ćemo na neke od tih zločina: rekonstruirat one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo kaznena djela izdvojena po određenim značajkama, primjerice, brutalnošću ili nečim što ćemo vam otkriti tek u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Mladi Damir Šuća (19) iz Supetra na Braču nestao je u noći s nedjelje na ponedjeljak 19. kolovoza 2007. godine. Članovi uže obitelji posljednji put su ga vidjeli te večeri oko 20 sati, kada je kazao da ide van s djevojkom.

Čuo se s majkom putem mobitela pola sata nakon ponoći. Ispred lokalnog kafića mještani su ga vidjeli oko 1.30 na crnom skuteru s djevojkom smeđe kose i nakon toga od njega više nije bilo ni traga ni glasa. Majka ga je ponovno zvala oko dva sata, ali nije se javljao niti se vratio kući.

– Prvo smo se raspitivali kod prijatelja, oblijepili smo mjesto njegovom slikom, zatim smo obavijestili policiju, ali rekli su nam da mora proći 24 sata da bi počela službena potraga – izjavila je majka novinarima.

Potraga je ipak počela i prije isteka službenog roka i u nju su se, uz policiju, uključili i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Uzalud su ga tražili i helikopterom, te su ga u konačnici uspjeli locirati uz pomoć signala mobitela koji je bio kod njega.

---

image

Tijelo Damira Šuće je nađeno na Vidovoj gori

Joško Šupić/Cropix
---

Tijelo je pronađeno u utorak malo prije 19 sati u borovoj šumi na Vidovoj gori, tridesetak metara od makadamskog puta iznad Nerežišća. Ubijen je jednim metkom u glavu, kalibra 6,35 mm, ispaljenim iz pištolja Crvena zastava.

CRNI NOTES (18): Smrt gospođe Grete iz Splita: vlasnica prostranog stana na Bačvicama zadavljena je zbog zlatnika s likom Franje Josipa

Očevid na mjestu zločina trajao je do srijede u dva sata ujutro, a na lice mjesta je uz istražnog suca i dežurnog zamjenika županijskog državnog odvjetnika došao i patolog. Mladić je na sebi imao zlatni lančić, skupocjeni sat i mobitel u džepu, tako da je koristoljublje isključeno kao motiv zločina.

CRNI NOTES (17): Profesionalno smaknuće na Kočinjem brdu: djevojka ga je uzalud čekala, ubijenog Bračanina jedva su prepoznali

Pištolj nije pronađen, a na terenu oko tijela nije bilo tragova koji bi upućivali na to da je tijelo dovučeno s drugog mjesta. Tijelo je prebačeno u KBC Split radi obdukcije.

– Mladić ima ustrijelnu ranu iznad uha koja se nastavlja prema dolje kosom putanjom. Osim toga nema ozljeda na tijelu – utvrdio je stalni sudski vještak patolog.

Prema silaznom kanalu ustrijelne rane od metka moglo se zaključiti da je ubojica bio iznad mladića kad mu je ispalio hitac u glavu. Nedostatak drugih ozljeda na pokojniku, čak ni takozvanih obrambenih, koje su uobičajene na podlakticama i dlanovima kad se osoba brani od napada, potvrđivao je navedenu pretpostavku.

Odbijanje poligrafa

Brački i splitski inspektori saslušali su više od 30 osoba pokušavajući doći do počinitelja ubojstva. Već u četvrtak je uhićen Dino Dragičević (18) iz Supetra, prijatelj pokojnog Damira Šuće. On je odbijao poligrafsko testiranje i nije želio priznati zločin.

---

image

Privođenje Dina Dragicevića nakon uhićenja

Ante Čizmić/Cropix
---

Policijski istražitelji zatražili su i dobili od istražnog suca dozvolu da uhićenog mladića zadrže dodatnih 24 sata. Nakon tridesetak sati ispitivanja u splitskoj policiji, Dino Dragičević priznao je da je u prvim satima ponedjeljka nehotice ubio prijatelja.

Tijekom davanja iskaza bila je prisutna odvjetnica koja je pozvana kao njegova braniteljica te zamjenica županijskog državnog odvjetnika, koja je zastupala optužbu. Prema Dragičevićevim riječima, on i Damir Šuća išli su u krivolov na divlje svinje na Vidovoj gori.

Dino Dragičević ponio je pištolj CZ, kalibra 7,65 mm, koji je prije godinu dana kupio za tisuću i pol kuna od jednog mještanina Supetra. U jednom trenutku išao je obaviti nuždu, a oružje je dao Damiru Šući. Kada je bio gotov, krenuo je prema prijatelju, koji je bio udaljen od njega, i kazao mu da mu vrati pištolj.

Damir se nije okrenuo, nego je dodao pištolj Dinu preko svojeg lijevog ramena. U trenutku primopredaje, zbog nespretnog preuzimanja, pištolj je slučajno opalio.

---

image

Faksimil naslovnice

SD
---

– Bio je to nesretni slučaj, nisam znao da je oružje repetirano, a metak stavljen u cijev. Nakon toga išao sam na trajekt za Split te sam na pola Bračkog kanala bacio pištolj u more – rekao je Dino Dragičević policajcima.

Napravljena mu je i tzv. parafinska rukavica, koja je pokazala tragove baruta, o čemu su policajci izvijestili na konferenciji za novinare, na kojoj su se i pohvalili da su dobili priznanje od počinitelja. Dino Dragičević iz policije je priveden istražnom sucu, pred kojim se branio šutnjom zbog iscrpljenosti.

Nad njim je određen pritvor kako bi se izbjegao utjecaj na svjedoke. U međuvremenu je angažirao drugog odvjetnika, koji je rušio slučaj protiv njega jer je policija izabrala odvjetnicu koja ga je zastupala tijekom ispitivanja kod njih.

Novi je odvjetnik tvrdio da je time njegovo priznanje nevaljano jer ga je Dino Dragičević dao nakon što više nije mogao podnijeti psihički pritisak višesatnog ispitivanja.

Dva parafinska odljeva

– Da je izdržao i odbio govoriti do kraja zakonskog roka tijekom kojeg su imali pravo zadržati ga, a to je bilo još samo par sati, njegova bi pozicija bila uvelike lakša. Policija ne bi imala ništa nego odljev parafinske rukavice, koji je pokazao prisutnost barutnih čestica na njegovim rukama.

Međutim, isti je odljev napravljen i pokojniku te su i njemu nađene barutne čestice na ruci, što potvrđuje obranu mojega klijenta da su obojica držala pištolj kad je opalio – rekao je odvjetnik u žalbi na optužnicu.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Unatoč tome, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu potvrdilo je optužnicu te je u travnju 2008. godine započelo suđenje. U svojoj izjavi o krivnji Dino Dragičević je sudskom vijeću kazao:

– Nisam kriv.

Odmah na početku glavne rasprave odvjetnik Dina Dragičevića zatražio je da se njegov iskaz izdvoji iz spisa kao nezakonit. Tvrdio je da je policija izmanipulirala optuženog Dragičevića te da nije on izabrao odvjetnicu, nego oni.

Sudsko vijeće tada je odbilo izdvojiti sporni zapisnik iz spisa. Svjedočili su roditelji pokojnog mladića i roditelji optuženoga te su i jedni i drugi potvrdili da su mladići bili prijatelji.

Tužiteljstvo je njihovo prijateljstvo smatralo otegotnom okolnošću za Dina Dragičevića, te su zbog toga ustrajali na tome da ga se zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela zadrži u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama. U kolovozu 2009. godine izišao je na slobodu jer su dvije godine bile maksimalni rok trajanja istražnog zatvora.

---

image

Rekonstrukcija na mjestu ubojstva

Joško Šupić/Cropix
---

Od tada se branio sa slobode. Početkom 2010. godine izrečena mu je osuđujuća presuda te je kažnjen s 10 godina zatvora i ponovno mu je određen istražni zatvor. Na presudu se žalio njegov odvjetnik tvrdeći kako se radilo o prouzročenju smrti iz nehaja, a ne o ubojstvu.

CRNI NOTES (16): Tijelo je pronađeno na stijenama pokraj mora. Muškarac je bio gol, pun modrica, s metkom u glavi i prsima...

Vrhovni sud prihvatio je žalbu i prvu je presudu ukinuo u kolovozu 2010. godine, smatrajući kako je potrebno provesti rekonstrukciju događaja. Kada je počelo drugo suđenje, na Braču je provedena rekonstrukcija uz prisutnost stalnog sudskog vještaka za balistiku.

CRNI NOTES (15): Pljačka na Braču sa stravičnim krajem: ‘Silvija nije trebala umrijeti, htjeli smo samo uzeti novac za plaćanje dugova‘

Tada je Dinu Dragičeviću ukinut istražni zatvor te je pušten iz Bolnice za osobe lišene slobode u Zagrebu, u kojoj je završio zbog zdravstvenih problema. Na drugom je suđenju tijekom rekonstrukcije na osamljenome mjestu na Vidovoj gori vještak balističar glumio sada pokojnog Damira Šuću te se utvrdilo kako je moguće da je do opaljenja pištolja došlo kada ga je on preko ramena dodavao Dinu Dragičeviću.

---

image

Prvo ročište za ubojstvo Damira Šuće sa otoka Brača, pravosudni policajac skida lisičine Dinu Dragičeviću

Joško Ponoš/Cropix
---

Također se i prilikom rekonstrukcije repetirao pištolj kako bi se utvrdilo dokle se čuje zvuk te je li ga optuženi mogao čuti. Udaljenost između njih dvojice bila je oko 35 metara, i ako je Damir Šuća naglo repetirao oružje, to se moralo čuti.

Mišljenje balističara

Ako je radnju obavio sporije, Dino Dragičević ga nije mogao čuti, pokazalo se. Vještak balističar iz MUP-ova Centra za forenzička vještačenja sve je pomno izmjerio i fotografirao.

Na temelju utvrđenog izradio je mišljenje i nalaz, koje je priloženo u dokazni materijal sudskog spisa. Tijekom glavne rasprave obitelj Šuća je pokušavala proširiti krug krivaca, smatrajući kako je u zločinu sudjelovala najmanje još jedna osoba, ali nije bilo dokaza za njihove tvrdnje.

---

image

Nakon dvije godine provedenih u pritvoru na Bilicama Dino Dragičević pušten je da se brani sa slobode

Nikola Vilić/Cropix
---

Dino Dragičević proglašen je krivim za nehatno prouzročenje smrti i kažnjen s dvije godine zatvora. U obrazloženju presude predsjednik sudskog vijeća je kazao:

– Nije bilo nikakvih svjedoka događaja, nego smo imali samo verziju Dina Dragičevića te je trebalo vidjeti je li ona moguća. Vještak balističar je nakon rekonstrukcije rekao da je moguća.

Također nije bilo traga motivu za kazneno djelo ubojstva, a njih dvojica su bila najbolji prijatelji koji su zajedno išli u lov na životinje – izjavio je sudac, objašnjavajući odluku o presudi za blaže kazneno djelo i smanjenje kazne s 10 na dvije godine.

Vrhovni sud je 2014. godine povisio kaznu zatvora s dvije na dvije i pol godine zatvora. Odluku o krivnji potvrdili su ocijenivši kako su svi dokazi pravilno ocijenjeni, ali su kaznu povisili za pola godine jer je smrtno stradala vrlo mlada osoba.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix Ante Čizmić/Cropix Joško Ponoš/Cropix Joško Šupić/Cropix SD SD Joško Šupić/Cropix Nikola Vilić/Cropix SD SD Ante Čizmić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix SD SD Joško Šupić/Cropix Joško Šupic/Cropix/Cropix SD Josko Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Cropix

Dino Dragičević; Rekonstrukcija zločina na Vidovoj gori

Ante Čizmić/Cropix

Privođenje Dina Dragicevića nakon uhićenja

Joško Ponoš/Cropix

Prvo ročište za ubojstvo Damira Šuće sa otoka Brača, pravosudni policajac skida lisičine Dinu Dragičeviću

Joško Šupić/Cropix

U šumi ispod Vidove Gore na Braču po nalogu suda rekonstruirano je ubojstvo 

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil naslovnice

Joško Šupić/Cropix

Dino Dragičević, njegov otac i sestra

Nikola Vilić/Cropix

Nakon dvije godine provedenih u pritvoru na Bilicama Dino Dragičević pušten je da se brani sa slobode

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Ante Čizmić/Cropix

Privođenje Dina Dragičevića

Joško Šupić/Cropix

Rekonstrukciji je prisustvovao i Dino Dragičević

Joško Šupić/Cropix

Rekonstruiranje ubojstva 

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Joško Šupić/Cropix

Rekonstrukcija na mjestu ubojstva

Joško Šupic/Cropix/Cropix

Na mjestu događaja je bio i raspravni sudac i vještak balističar

SD

Faksimil teksta

Josko Šupić/Cropix

Optuženi je pokazao gdje se nalazio

Joško Šupić/Cropix

Tijelo Damira Šuće je nađeno na Vidovoj gori

Ante Čizmić/Cropix

Dino Dragičević ispitivan je 30-ak sati u policiji

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/slucajno-ubojstvo-najboljeg-prijatelja-na-bracu-mladici-su-isli-u-lov-na-veprove-na-vidovu-goru-samo-jedan-se-vratio-1281413 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=373ac2cba1c991b4f21ff0aab921371084a8d906 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Slu%C4%8Dajno+ubojstvo+najboljeg+prijatelja+na+Bra%C4%8Du%3A+mladi%C4%87i+su+i%C5%A1li+u+lov+na+veprove+na+Vidovu+goru%2C+samo+jedan+se+vratio&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fslucajno-ubojstvo-najboljeg-prijatelja-na-bracu-mladici-su-isli-u-lov-na-veprove-na-vidovu-goru-samo-jedan-se-vratio-1281413 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fslucajno-ubojstvo-najboljeg-prijatelja-na-bracu-mladici-su-isli-u-lov-na-veprove-na-vidovu-goru-samo-jedan-se-vratio-1281413 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Supetrani, prijatelji Damir Šuća i Dino Dragičević, obojica tinejdžeri, krenuli su u noćni krivolov na divlje svinje. Damir je Dinu nakratko pridržao pištolj. Vraćajući ga, pištolj je opalio. Kazna je, na koncu, s 10 srezana na dvije, odnosno dvije i pol godine zatvora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (19) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCrni notes (19)

Slučajno ubojstvo najboljeg prijatelja na Braču: mladići su išli u lov na veprove na Vidovu goru, samo jedan se vratio

15. travnja 2023. - 08:07

Mladi Damir Šuća (19) iz Supetra na Braču nestao je u noći s nedjelje na ponedjeljak 19. kolovoza 2007. godine. Članovi uže obitelji posljednji put su ga vidjeli te večeri oko 20 sati, kada je kazao da ide van s djevojkom.

Čuo se s majkom putem mobitela pola sata nakon ponoći. Ispred lokalnog kafića mještani su ga vidjeli oko 1.30 na crnom skuteru s djevojkom smeđe kose i nakon toga od njega više nije bilo ni traga ni glasa. Majka ga je ponovno zvala oko dva sata, ali nije se javljao niti se vratio kući.

– Prvo smo se raspitivali kod prijatelja, oblijepili smo mjesto njegovom slikom, zatim smo obavijestili policiju, ali rekli su nam da mora proći 24 sata da bi počela službena potraga – izjavila je majka novinarima.

Potraga je ipak počela i prije isteka službenog roka i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 18:31