StoryEditorOCM
Hrvatskapomalo i sigurno

Čuvajte živce: na mjesec dana potpuno se zatvara veliki dio važne hrvatske autoceste. U tunele se stavlja led rasvjeta

Piše Krešimir Žabec/JL
29. ožujka 2024. - 12:52

Od srijede 3. travnja u 8 sati ujutro pa do 3. svibnja za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste Zagreb - Macelj od Krapine do Trakošćana. Riječ je o 17 kilometara autoceste koja se zatvara zbog radova redovnog održavanja i obnove autoceste, izvijestili su iz Autoceste Zagreb–Macelj.

Kako saznaje Jutarnji list tijekom tih mjesec dana u potpunosti će biti obnovljena rasvjeta u tunelima Sveta Tri Kralja i Brezovica koji će dobiti LED rasvjetu. U tunelima će se obaviti i kontrola i servis svih ventilatora. Također će biti oprane obloge svih tunela, nakon čega će se obaviti bojanje tunela.

Uz to, bit će obnovljen sustav zaštite pokosa "Puhi" koji se nalazi na dionici s jednim kolnikom te će se napraviti glavni pregled svih objekata koji se nalaze na dionici s jednim kolnikom i svih tunela s dvije cijevi. Postavljanje nove rasvjete te bojanje tunela doprinijet će dodatnoj sigurnosti vožnje ovom autocestom.

image
Robert Fajt/Cropix/Cropix

Tijekom odvijanja radova promet u smjeru Graničnog prijelaza Macelj preusmjeravat će se u čvoru Krapina na državnu cestu D1 do čvora Trakošćan, a u smjeru Zagreba preusmjeravanje na D1 krenut će u čvoru Trakošćan, a na autocestu vozila će se vratiti u čvoru Krapina.

Zatvaranje cjelokupne dionice ove autoceste potrebno je jer su tuneli Sv. Tri Kralja i Brezovica jednocijevni te nije moguće napraviti preusmjeravanje prometa u drugu cijev tijekom radova. Stoga je zbog daljnjeg podizanja sigurnosti prometa na ovoj dionici potrebno krenuti u izgradnju drugih cijevi ovih tunela.

Osim ovih radova koji slijede, na ovoj autocesti trenutno se obnavlja most Krapina u smjeru Zagreba, što će biti završeno do 14. lipnja. Obnavlja se i kolnička konstrukcija u čvoru Trakošćan, što će biti završeno 5. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:57