stdClass Object ( [id] => 12113 [title] => EKSKLUZIVNO Ana Magaš: U zatvoru sam čak pomišljala i na samoubojstvo [alias] => ekskluzivno-ana-magas-u-zatvoru-sam-cak-pomisljala-i-na-samoubojstvo [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ana će vas čekati na tajnoj lokaciji, izvan Zadra u jednoj kući. Još ju je strah razgovarati s novinarima, ali se ipak odlučila na jedan opsežan intervju. Uvjet je da dođete sami, bez fotoreportera i bez ičije pratnje, jer je jedino tako pristala razgovarati - tako je Anina majka Dijana Batković priopćila novinaru “Slobodne Dalmacije” da se spremi za susret s trenutno najtraženijom osobom u zemlji.

Mediji, naime, izvještavaju da su pojedine TV kuće spremne za razgovor s Anom izdvojiti veliki novac, no, Ana od “Slobodne” nije tražila ništa, osim, kako je rekla, da je pokušamo razumjeti i vjerno prenesemo njene riječi.

U subotu sam se uputio u Zadarsku županiju. Nakon podužeg čekanja po mene je došao jedan automobil, bez puno pitanja sam sjeo i otišao na lokaciju u blizini Zadra. Pozvonili smo na ulaznim vratima jednog stana, a vrata je otvorila Anina majka Dijana.

Na kraju sobe, držeći mobitel u ruci i pričajući sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.b.e,. sjedila je Ana. Završila je razgovor, prišla mi je nasmješenog lica i upitala me: “Je li moramo baš ovo?”, želeći poručiti kako joj je davanje intervjua zadnja stvar s kojom se sada želi baviti.

Pružajući mi ruku osjetio sam da Ana podrhtava, bilo joj je neugodno što će sljedećih nekoliko sati morati odgovarati na moja pitanja. Razgovor je trajao dva i pol sata. Ana je bila lucidna, iznimno bistra i osjećajna, a odgovori su, iako isprekidani plačem, bili koncizni i britki.

- O Lucijanu ne želim ružno govoriti, želim samo, zbog ovolikog interesa javnosti objasniti neke stvari i uputiti preko “Slobodne” poruku Lucijanovim roditeljima - odmah je rekla Ana i osmjeh dobrodošlice je već nakon ove rečenice zamjenilo tužno lice i suze koje su pratile cijeli naš razgovor.

- Bez obzira što sam branila goli život i što god mislila o Lucijanovim roditeljima dok sam s njihovim sinom bila u braku, znam koliku su bol doživjeli kada su izgubili sina i stoga se ispričavam i nadam se da ćemo jednog dana sjesti za stol. Zaista mi je žao, ali te kobne noći spašavala sam vlastiti život, a sad bi radije da mene nema - kaže Ana, držući čvrsto s obe ruke šalicu kave i dajući kimanjem glave signal da možemo početi s pitanjima.

Ana Magaš s našim novinarom Sašom Jadrijevićem Tomasom
Život s Lucijanom?

- Trebali smo se rastati, krenuti svak svojim putem. Ima milijun ljudi koji se vole, potom rastaju i sve prođe OK, ne znam zašto je ovako prošlo kod mene i njega.

Je li Lucijan znao biti nasilan u braku?

- Je, znao je biti, ali ja ne želim sada govoriti nešto loše o njemu, niti se osjećam dobro kada to govorim.

Jeste li vi njemu ukazivali na to da se loše ponaša?

- Jesam, ali on nije shvaćao da radi nešto loše i da se ja zbog toga ne osjećam dobro.

Hoćete li otići na grob?

- Hoću, to mi je velika želja. Mlad je bio i pametan. On je mogao rasti kao čovjek i da je imao još neke druge uzore shvatio bi da nije redu njegovo ponašanje prema ženama i malim ljudima, kako ih je on nazivao. Njegovo odnos je naučeno ponašanje.

Koliko je na njega imao utjecaja njegov otac Joso Magaš?

- Jako velikog, bio mu je idol. Uvijek je govorio “ja ću ko moj tata”.

Kakav ste tretman imali u zatvoru?

- Svi su bili OK, od početka zadarske istrage, pa do Požege. Niti me je tko maltretirao, niti sam imala povlašten tretman. Striktno su se držali propisa. Kad su mi rekli da idem 9,5 godina u zatvor, na prvom suđenju, tada sam samo pomislila na sina, pa na majku, sestru, baku kako će to oni podnijeti jer su mislili da ću ja istrunuti u zatvor. Iako znam da sam se branila i dalje imam golem osjećaj krivnje i patim jako...

Jeste li pomišljali na samoubojstvo?

- Jesam. Jedno vrijeme su mi se te misli intenzivo vrtjele po glavi.

Osjećate li se danas slobodno?

- Ne još, ništa mi nije jasno. Jučer ta sva silna organizacija da bježim od novinara i znatiželjnika još mi ne daje pravi osjećaj slobode. Sada bi najradije masku i peraje pa malo zaplivala, ali ne mogu. A i kada se sjetim sina, kad se sjetim da ga ne mogu zagrliti, prođe me volja za svime.

Je li vam palo na pamet da ga barem iz auta skrivečki pogledate?

- Vjerujte mi da jest, ali ne smijem to napraviti. On je sada u jednom malom mjestu u kojem bi se svaki nepoznati pojedinac odmah primjetio i nastao bi problem.

Kako zatvor utječe na ljude?

- Slomije te, ubija na polagan i svojstven način. Ali ima i dobrih stvari - imaš vremena da pogledaš u sebe, slagati kockice, malo se preispitivati. Mene je sada najviše strah ljudi, a i ne snalazim se u prostoru i vremenu, orijentacija mi je slaba stvar.

(Novi nastavak razgovora s Anom Magaš tiskano izdanje Slobodne Dalmacije donosi  u broju od ponedjeljka)

                                                                                                saša jadrijević tomas

Marinoviću na ruke 38.000 eura

Ana se puno zahvalila medijima i predsjedniku Mesiću, dok su je, kaže, razočarali pojedini prijatelji i napose odvjetnik Marko Marinović kojemu je njena majka na ruke, nakon što je prodala stan, isplatila 38 tisuća eura.
- Svi su me upozoravali da ga se pazim, čak i zatvorenici u Zadru su mi dovikivali kroz rešetke da ga se čuvam i da mu novac dajem tek kada nešto konkretno napravi, a ne unaprijed. Ja sam njega prekrižila kada sam vidjela kako se odnosi prema mome sinu u tom procesu, a posebice nakon što mi je jednom rekao: “Pomiri se, sina si izgubila”. Mogla sam i umrijeti kada mi je to rekao - kaže Ana, otpijajući gutljaj kave i paleći cigaretu za cigaretom.

Magaš: Što ti je otac ostavio?

 Anu smo upitali kakav je bio odnos Magaševih prema njoj.
- Magaševi su me s visoka pitali odakle sam, tko sam i što. Naprimjer, ono što me jako dirnulo je bilo kada je Joso Magaš spomenuo moga oca.
Bili smo na jednom ručku i on je, Joso, rekao: “I moja djeca će poslije mene imati kuće stanove, ovo, ono, a što je tebi tvoj ćaća ostavio, u kurac”. Te mu riječi ne mogu lako oprostiti. Kao da tata nekome nešto mora ostavljati da bi bio otac. Ne mora ništa ostavljati, može biti samo tata.


O LUCIJANU
Bio je nasilan i trebali smo se rastati, ne znam zašto je sve ovako završilo.

O PLANOVIMA
Velika mi je želja otići Lucijanu na grob, bio je mlad i pametan, ali je imao loše uzore.

O ZATVORU
Pomišljala sam i na samoubojstvo, jedno vrijeme su mi se te misli intenzivno vrtjele po glavi.

O SINU LOVRI
Pomišljala sam da ga barem skrivečki pogledam, ali to ne smijem napraviti.

O SLOBODI
Još se ne osjećam slobodno, sva ta silna zbrka oko mene još mi ne daje taj osjećaj.

Ana Magaš u obiteljskoj kući na Bokanjcu

Dva dana nakon što je puštena iz ženske kaznionice u Požegi, Ana Magaš je u nedjelju oko podne stigla u kuću svoje obitelji na zadarskom predjelu Bokanjac. U pratnji majke Dijane Batković i bake, Ana je izašla iz zelenog mercedesa svog rođaka i uz kordon novinara i fotoreportera ušla u kuću ne želeći davati nikakve izjave.
- Svima zahvaljujem i nemam nikavih komentara - kratko je rekla Ana Magaš koju su brojne novinske ekipe još od petka ujutro, dva dana i dvije noći, čekale pred kućom gdje je vladalo opsadno stanje. Iako je  njezina majka novinarima rekla kako su iz Požege krenule prema Rijeci i kako prvih dana neće dolaziti u rodni grad dok se situacija ne smiri, Ana je cijelo vrijeme bila na zadarskom području, a njezino odredište u okolici Zadra bilo je najstrože čuvala tajna.

                                                  N. RADIĆ ANČIĆ, A. VUČETIĆ ŠKRBIĆ /EPEHA

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => INTERVIEW dojučerašnje najpoznatije hrvatske zatvorenice Slobodnoj DalmacijI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-06-28 21:59:11 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-06-29 14:10:25 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-06-29 07:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 16163 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/06/29/Novosti/MAGAS10.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x230" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38813930 Threads: 3 Questions: 7127147380 Slow queries: 3311387 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609100020 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/ekskluzivno-ana-magas-u-zatvoru-sam-cak-pomisljala-i-na-samoubojstvo-12113 [printLink] => /vijesti/hrvatska/ekskluzivno-ana-magas-u-zatvoru-sam-cak-pomisljala-i-na-samoubojstvo-12113?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 18266 [name] => AnaMagaš [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => anamagas [link] => /tag/anamagas ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => INTERVIEW dojučerašnje najpoznatije hrvatske zatvorenice Slobodnoj DalmacijI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => EKSKLUZIVNO Ana Magaš: U zatvoru sam čak pomišljala i na samoubojstvo [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-17-10-50-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/06/29/Novosti/MAGAS10.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/06/29/Novosti/MAGAS10.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ana će vas čekati na tajnoj lokaciji, izvan Zadra u jednoj kući. Još ju je strah razgovarati s novinarima, ali se ipak odlučila na jedan opsežan intervju. Uvjet je da dođete sami, bez fotoreportera i bez ičije pratnje, jer je jedino tako pristala razgovarati - tako je Anina majka Dijana Batković priopćila novinaru “Slobodne Dalmacije” da se spremi za susret s trenutno najtraženijom osobom u zemlji.

Mediji, naime, izvještavaju da su pojedine TV kuće spremne za razgovor s Anom izdvojiti veliki novac, no, Ana od “Slobodne” nije tražila ništa, osim, kako je rekla, da je pokušamo razumjeti i vjerno prenesemo njene riječi.

U subotu sam se uputio u Zadarsku županiju. Nakon podužeg čekanja po mene je došao jedan automobil, bez puno pitanja sam sjeo i otišao na lokaciju u blizini Zadra. Pozvonili smo na ulaznim vratima jednog stana, a vrata je otvorila Anina majka Dijana.

Na kraju sobe, držeći mobitel u ruci i pričajući sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.b.e,. sjedila je Ana. Završila je razgovor, prišla mi je nasmješenog lica i upitala me: “Je li moramo baš ovo?”, želeći poručiti kako joj je davanje intervjua zadnja stvar s kojom se sada želi baviti.

Pružajući mi ruku osjetio sam da Ana podrhtava, bilo joj je neugodno što će sljedećih nekoliko sati morati odgovarati na moja pitanja. Razgovor je trajao dva i pol sata. Ana je bila lucidna, iznimno bistra i osjećajna, a odgovori su, iako isprekidani plačem, bili koncizni i britki.

- O Lucijanu ne želim ružno govoriti, želim samo, zbog ovolikog interesa javnosti objasniti neke stvari i uputiti preko “Slobodne” poruku Lucijanovim roditeljima - odmah je rekla Ana i osmjeh dobrodošlice je već nakon ove rečenice zamjenilo tužno lice i suze koje su pratile cijeli naš razgovor.

- Bez obzira što sam branila goli život i što god mislila o Lucijanovim roditeljima dok sam s njihovim sinom bila u braku, znam koliku su bol doživjeli kada su izgubili sina i stoga se ispričavam i nadam se da ćemo jednog dana sjesti za stol. Zaista mi je žao, ali te kobne noći spašavala sam vlastiti život, a sad bi radije da mene nema - kaže Ana, držući čvrsto s obe ruke šalicu kave i dajući kimanjem glave signal da možemo početi s pitanjima.

Ana Magaš s našim novinarom Sašom Jadrijevićem Tomasom
Život s Lucijanom?

- Trebali smo se rastati, krenuti svak svojim putem. Ima milijun ljudi koji se vole, potom rastaju i sve prođe OK, ne znam zašto je ovako prošlo kod mene i njega.

Je li Lucijan znao biti nasilan u braku?

- Je, znao je biti, ali ja ne želim sada govoriti nešto loše o njemu, niti se osjećam dobro kada to govorim.

Jeste li vi njemu ukazivali na to da se loše ponaša?

- Jesam, ali on nije shvaćao da radi nešto loše i da se ja zbog toga ne osjećam dobro.

Hoćete li otići na grob?

- Hoću, to mi je velika želja. Mlad je bio i pametan. On je mogao rasti kao čovjek i da je imao još neke druge uzore shvatio bi da nije redu njegovo ponašanje prema ženama i malim ljudima, kako ih je on nazivao. Njegovo odnos je naučeno ponašanje.

Koliko je na njega imao utjecaja njegov otac Joso Magaš?

- Jako velikog, bio mu je idol. Uvijek je govorio “ja ću ko moj tata”.

Kakav ste tretman imali u zatvoru?

- Svi su bili OK, od početka zadarske istrage, pa do Požege. Niti me je tko maltretirao, niti sam imala povlašten tretman. Striktno su se držali propisa. Kad su mi rekli da idem 9,5 godina u zatvor, na prvom suđenju, tada sam samo pomislila na sina, pa na majku, sestru, baku kako će to oni podnijeti jer su mislili da ću ja istrunuti u zatvor. Iako znam da sam se branila i dalje imam golem osjećaj krivnje i patim jako...

Jeste li pomišljali na samoubojstvo?

- Jesam. Jedno vrijeme su mi se te misli intenzivo vrtjele po glavi.

Osjećate li se danas slobodno?

- Ne još, ništa mi nije jasno. Jučer ta sva silna organizacija da bježim od novinara i znatiželjnika još mi ne daje pravi osjećaj slobode. Sada bi najradije masku i peraje pa malo zaplivala, ali ne mogu. A i kada se sjetim sina, kad se sjetim da ga ne mogu zagrliti, prođe me volja za svime.

Je li vam palo na pamet da ga barem iz auta skrivečki pogledate?

- Vjerujte mi da jest, ali ne smijem to napraviti. On je sada u jednom malom mjestu u kojem bi se svaki nepoznati pojedinac odmah primjetio i nastao bi problem.

Kako zatvor utječe na ljude?

- Slomije te, ubija na polagan i svojstven način. Ali ima i dobrih stvari - imaš vremena da pogledaš u sebe, slagati kockice, malo se preispitivati. Mene je sada najviše strah ljudi, a i ne snalazim se u prostoru i vremenu, orijentacija mi je slaba stvar.

(Novi nastavak razgovora s Anom Magaš tiskano izdanje Slobodne Dalmacije donosi  u broju od ponedjeljka)

                                                                                                saša jadrijević tomas

Marinoviću na ruke 38.000 eura

Ana se puno zahvalila medijima i predsjedniku Mesiću, dok su je, kaže, razočarali pojedini prijatelji i napose odvjetnik Marko Marinović kojemu je njena majka na ruke, nakon što je prodala stan, isplatila 38 tisuća eura.
- Svi su me upozoravali da ga se pazim, čak i zatvorenici u Zadru su mi dovikivali kroz rešetke da ga se čuvam i da mu novac dajem tek kada nešto konkretno napravi, a ne unaprijed. Ja sam njega prekrižila kada sam vidjela kako se odnosi prema mome sinu u tom procesu, a posebice nakon što mi je jednom rekao: “Pomiri se, sina si izgubila”. Mogla sam i umrijeti kada mi je to rekao - kaže Ana, otpijajući gutljaj kave i paleći cigaretu za cigaretom.

Magaš: Što ti je otac ostavio?

 Anu smo upitali kakav je bio odnos Magaševih prema njoj.
- Magaševi su me s visoka pitali odakle sam, tko sam i što. Naprimjer, ono što me jako dirnulo je bilo kada je Joso Magaš spomenuo moga oca.
Bili smo na jednom ručku i on je, Joso, rekao: “I moja djeca će poslije mene imati kuće stanove, ovo, ono, a što je tebi tvoj ćaća ostavio, u kurac”. Te mu riječi ne mogu lako oprostiti. Kao da tata nekome nešto mora ostavljati da bi bio otac. Ne mora ništa ostavljati, može biti samo tata.


O LUCIJANU
Bio je nasilan i trebali smo se rastati, ne znam zašto je sve ovako završilo.

O PLANOVIMA
Velika mi je želja otići Lucijanu na grob, bio je mlad i pametan, ali je imao loše uzore.

O ZATVORU
Pomišljala sam i na samoubojstvo, jedno vrijeme su mi se te misli intenzivno vrtjele po glavi.

O SINU LOVRI
Pomišljala sam da ga barem skrivečki pogledam, ali to ne smijem napraviti.

O SLOBODI
Još se ne osjećam slobodno, sva ta silna zbrka oko mene još mi ne daje taj osjećaj.

Ana Magaš u obiteljskoj kući na Bokanjcu

Dva dana nakon što je puštena iz ženske kaznionice u Požegi, Ana Magaš je u nedjelju oko podne stigla u kuću svoje obitelji na zadarskom predjelu Bokanjac. U pratnji majke Dijane Batković i bake, Ana je izašla iz zelenog mercedesa svog rođaka i uz kordon novinara i fotoreportera ušla u kuću ne želeći davati nikakve izjave.
- Svima zahvaljujem i nemam nikavih komentara - kratko je rekla Ana Magaš koju su brojne novinske ekipe još od petka ujutro, dva dana i dvije noći, čekale pred kućom gdje je vladalo opsadno stanje. Iako je  njezina majka novinarima rekla kako su iz Požege krenule prema Rijeci i kako prvih dana neće dolaziti u rodni grad dok se situacija ne smiri, Ana je cijelo vrijeme bila na zadarskom području, a njezino odredište u okolici Zadra bilo je najstrože čuvala tajna.

                                                  N. RADIĆ ANČIĆ, A. VUČETIĆ ŠKRBIĆ /EPEHA

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ekskluzivno-ana-magas-u-zatvoru-sam-cak-pomisljala-i-na-samoubojstvo-12113 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=92904a21d1bcbfa18940f83f62a886dc96496527 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=EKSKLUZIVNO+Ana+Maga%C5%A1%3A+U+zatvoru+sam+%C4%8Dak+pomi%C5%A1ljala+i+na+samoubojstvo&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fekskluzivno-ana-magas-u-zatvoru-sam-cak-pomisljala-i-na-samoubojstvo-12113 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fekskluzivno-ana-magas-u-zatvoru-sam-cak-pomisljala-i-na-samoubojstvo-12113 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => INTERVIEW dojučerašnje najpoznatije hrvatske zatvorenice Slobodnoj DalmacijI [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaINTERVIEW dojučerašnje najpoznatije hrvatske zatvorenice Slobodnoj DalmacijI

EKSKLUZIVNO Ana Magaš: U zatvoru sam čak pomišljala i na samoubojstvo

Piše PSD.
29. lipnja 2008. - 09:15

Ana će vas čekati na tajnoj lokaciji, izvan Zadra u jednoj kući. Još ju je strah razgovarati s novinarima, ali se ipak odlučila na jedan opsežan intervju. Uvjet je da dođete sami, bez fotoreportera i bez ičije pratnje, jer je jedino tako pristala razgovarati - tako je Anina majka Dijana Batković priopćila novinaru “Slobodne Dalmacije” da se spremi za susret s trenutno najtraženijom osobom u zemlji.

Mediji, naime, izvještavaju da su pojedine TV kuće spremne za razgovor s Anom izdvojiti veliki novac, no, Ana od “Slobodne” nije tražila ništa, osim, kako je rekla, da je pokušamo razumjeti i vjerno prenesemo njene riječi.

U subotu sam se uputio u Zadarsku županiju. Nakon podužeg čekanja po mene je došao jedan automobil, bez puno pita...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 19:10