stdClass Object ( [id] => 168319 [title] => Ministar branitelja o Nikolićevoj izjavi: I ja sam ponekad razmišljao o Claudiji Schiffer! [alias] => ministar-branitelja-o-nikolicevoj-izjavi-i-ja-sam-ponekad-razmisljao-o-claudiji-schiffer [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ministar branitelja Predrag Matić prokomentirao je Nikolićeve izjave o Vukovaru kao „srpskom gradu“ kazavši kako je i sam Nikolić u intervjuu govorio o snovima koji se nikad neće ostvariti.

„S tim se slažem. I ja sam ponekad razmišljao o Claudiji Schiffer i shvatio sam da se ti snovi neće ostvariti“, slikovito je kazao.

Ali, postoji i poslovica da što sto pametnih napravi, jedan „one druge vrste“ može upropastiti, odnosno sve što smo u 13 godina u Vukovaru nakon mirne reintegracije uspjeli uspostaviti. Takve izjave sigurno ne čine dobro ni Hrvatima niti Srbima za koje se on tako jako zalaže, naglasio je Matić.

On procjenjuje da će Hrvatska nastaviti surađivati sa Srbijom kao susjednom zemljom i da će Nikolić ipak ublažiti svoju retoriku.

(H)

Pupovac: Vukovar je bio i ostao grad Hrvata i Srba

Vukovar je bio i ostao i grad Hrvata i grad Srba, izjavio je danas Milorad Pupovac (SDSS) reagirajući na izjavu novoga srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je Vukovar bio srpski grad te da se Hrvati tamo nemaju što vraćati.
"Vukovar je grad u kojem žive i Hrvati i Srbi i tako treba biti. Nalazi se na istočnoj granici Hrvatske i na zapadnoj obali Dunava, koji dijeli Hrvatsku i Srbiju i ta rijeka nas treba spajati“, rekao je Pupovac novinarima u Hrvatskom saboru.

Takve izjave ne mogu unaprijediti odnose između država i nema nikakve sumnje da odgovornost šefova država i Srbije i Hrvatske nalaže drugačiji vokabular i drugačije odnose posebno prema mjestima koja su mjesta groznog stradanja i bezumlja jedne politike koja je poražena i koja ne bi trebala dobiti prostora u bilo kojem smislu ili u bilo kojoj riječi, rekao je Pupovac.

Boro Grubišić (HDSSB) je Nikolićevu izjavu nazvao „bespredmetnom i bezveznom“.
"Opet imamo cirkus oko Nikolićeve izjave koja je bespredmetna i bezvezna. To je za njegovu unutardržavnu srbijansku upotrebu, a što se tiče nas Hrvata, o takvim izjavama ne trebamo previše brinuti", kazao je Grubišić novinarima.

"Što ste očekivali od četnika", zapitao je i poručio: "Neka proba to ostvariti, pa će imati ono što su Hrvati pokazali - da su vojnici i ratnici!."

Istaknuo je da je hrvatski državni vrh već trebao reagirati na Nikolićevu izjavu. "U mnogim drugim situacijama su kasnili, pa evo kasne i sada", rekao je Grubišić dodajući kako je državnom vrhu trebalo dva-tri dana i kada su u Novom Sadu tukli naše navijače.
"Valjda će se i sada nakon dva-tri dana netko oglasiti", dometnuo je.
 

Gradonačelnik Vukovara Sabo: Nikolićeva izjava je neodgovorna

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo ocijenio je u petak neodgovornom izjavu novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je Vukovar bio srpski grad.

"To je neodgovorna izjava, a Vukovar je višenacionalan grad, u kojemu trenutačno živi 32 posto Srba. Građani Vukovara su odlučili živjeti u miru", rekao je Sabo novinarima u Mostaru gdje je sa svojim kolegom Ljubom Bešlićem potpisao sporazum o prijateljstvom s tim gradom.

Novoizabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, u opsežnom razgovoru za njemački list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" o svojim ranijim političkim stajalištima, da se Hrvati nemaju što vraćati u Vukovar "jer je to bio srpski grad".

Sabo je nakon potpisivanja sporazuma o prijateljstvu s Mostarom istaknuo da postoje brojne veze između Mostara i Slavonije te Vukovara budući da su se iz ovog područja u prošlosti tamo naselile tisuće obitelji. Nagovijestio je da će putem međugranične suradnje ponuditi zajedničke projekte Vukovara i Mostara za financiranje iz fondova Europske unije.

Mostarski i vukovarski gradonačelnik su tijekom dana obišli i povijesnu jezgru grada te Stari most.

Josipović: Neprovedivo

Predsjednik Republike Ivo Josipović komentirao je danas izjavu novoga srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je "Vukovar srpski grad" rekavši kako u ime svih u Hrvatskoj, ako ta izjava znači povratak na neke ideje iz 90-ih, može reći da tih ideja neće biti i neće se moći provesti.

"Hrvatska je zemlja u kojoj je svaki grad takav da u njemu mogu živjeti i Hrvati i Srbi, Mađari, Talijani i svi naši građani ravnopravno i pod jednakim uvjetima", rekao je predsjednik zamoljen za komentar Nikolićeve izjave da je Vukovar srpski grad nakon posjeta izaslanstva Udruge obitelji stradalih u prometu i organizatora projekta "Karavana za život - bikeri na cesti".

"Ako izjava gospodina Nikolića znači povratak na neke ideje iz 90-ih, mislim da ovdje u ime svih nas u Hrvatskoj mogu reći - tih ideja neće biti i neće se moći provesti", ocijenio je Josipović i dodao da će Hrvatska, kao što je znala obraniti svoj suverenitet, znati ga braniti i danas.

Istaknuo je da će Hrvatska i dalje voditi politiku "prvo u kući" nacionalne ravnopravnosti svih svojih građana, pa i aktivnu miroljubivu politiku prema svim susjedima.

"Isto očekujemo i od svih naših susjeda", rekao je predsjednik i dodao da ta Nikolićeva izjava sasvim sigurno tome ne ide u prilog.

Na upit kakvu suradnju očekuje sa Srbijom, Josipović je odgovorio da suradnju vidi kao nešto što moramo razvijati, ali, dodao je, mora se surađivati s onim tko je u stanju primiti pruženu ruku.

"Prema tome, o politici koju će voditi gospodin Nikolić ovisi hoće li suradnje biti", rekao je predsjednik Josipović, dodajući kako se nada i vjeruje da će Nikolić revidirati svoja stajališta.

Istaknuo je da je to stvar Nikolićeve politike i da će on morati odabrati pravi način da sve nas uvjeri da nije zagovornik politike 90-ih godina.

Na novinarsko pitanje o tome hoće li tražiti službenu reakciju, odgovorio je da je i "ova izjava dovoljna reakcija, i to vrlo jasna".

Novoizabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u opsežnom razgovoru za njemački list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" da je projekt Velike Srbije njegov neostvareni san i da danas poštuje međunarodno priznate granice Republike Hrvatske te da se Hrvati nemaju što vraćati u Vukovar "jer je to bio srpski grad".

Nikolić je s novinarom njemačkoga lista razgovarao uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji.

(Hina)

Karamarko: Nikolić se mora distancirati od takvih izjava

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući izjave srpskog predsjednika Tomislava Nikolića o Vukovaru kao srpskom gradu, rekao je danas da će HDZ imati odgovor na svaku takvu konstataciju, te da se Nikolić morati distancirati od takvih izjava ako želi dokazati svoju proeuropsku opredjeljenost.

U HDZ-u ćemo pozorno pratiti takve izjave i imati odgovor na svaku takvu konstataciju, poručio je Karamarko nakon sjednice Središnjeg odbora stranke, komentirajući Nikolićevu izjavu u razgovoru za njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung da mu je projekt Velike Srbije neostvareni san, te da se Hrvati nemaju što vraćati u Vukovar "jer je to bio srpski grad".

Karamarko smatra da će se Nikolić "morati dobro prati od svoje prošlosti, velikosrpskih i četničkih izjava, kojima pretendira na teritorij RH, ako želi dokazati nekakav svoj proeuropski put"

Ocijenio je i da bi "službena hrvatska politika svakako morala reagirati", ali i da se tek treba vidjeti u kojem će smjeru Nikolić dalje ići - "hoće li ono što on priča biti proeuropski ili nešto drugo u realnosti".

(Hina)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 'Vukovar srpski grad' [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-05-25 11:50:37 [created_by] => 36 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-05-25 17:04:18 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-05-25 11:49:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5922 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38669171 Threads: 5 Questions: 7116269147 Slow queries: 3306408 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608832932 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/ministar-branitelja-o-nikolicevoj-izjavi-i-ja-sam-ponekad-razmisljao-o-claudiji-schiffer-168319 [printLink] => /vijesti/hrvatska/ministar-branitelja-o-nikolicevoj-izjavi-i-ja-sam-ponekad-razmisljao-o-claudiji-schiffer-168319?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 219380 [name] => fredmatić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => fredmatic [link] => /tag/fredmatic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 226351 [name] => tomislavnikolić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tomislavnikolic [link] => /tag/tomislavnikolic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 'Vukovar srpski grad' [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ministar branitelja o Nikolićevoj izjavi: I ja sam ponekad razmišljao o Claudiji Schiffer! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-00-58-10-36 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => templates/site/images/no_image.png [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [galleryCount] => 0 [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ministar branitelja Predrag Matić prokomentirao je Nikolićeve izjave o Vukovaru kao „srpskom gradu“ kazavši kako je i sam Nikolić u intervjuu govorio o snovima koji se nikad neće ostvariti.

„S tim se slažem. I ja sam ponekad razmišljao o Claudiji Schiffer i shvatio sam da se ti snovi neće ostvariti“, slikovito je kazao.

Ali, postoji i poslovica da što sto pametnih napravi, jedan „one druge vrste“ može upropastiti, odnosno sve što smo u 13 godina u Vukovaru nakon mirne reintegracije uspjeli uspostaviti. Takve izjave sigurno ne čine dobro ni Hrvatima niti Srbima za koje se on tako jako zalaže, naglasio je Matić.

On procjenjuje da će Hrvatska nastaviti surađivati sa Srbijom kao susjednom zemljom i da će Nikolić ipak ublažiti svoju retoriku.

(H)

Pupovac: Vukovar je bio i ostao grad Hrvata i Srba

Vukovar je bio i ostao i grad Hrvata i grad Srba, izjavio je danas Milorad Pupovac (SDSS) reagirajući na izjavu novoga srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je Vukovar bio srpski grad te da se Hrvati tamo nemaju što vraćati.
"Vukovar je grad u kojem žive i Hrvati i Srbi i tako treba biti. Nalazi se na istočnoj granici Hrvatske i na zapadnoj obali Dunava, koji dijeli Hrvatsku i Srbiju i ta rijeka nas treba spajati“, rekao je Pupovac novinarima u Hrvatskom saboru.

Takve izjave ne mogu unaprijediti odnose između država i nema nikakve sumnje da odgovornost šefova država i Srbije i Hrvatske nalaže drugačiji vokabular i drugačije odnose posebno prema mjestima koja su mjesta groznog stradanja i bezumlja jedne politike koja je poražena i koja ne bi trebala dobiti prostora u bilo kojem smislu ili u bilo kojoj riječi, rekao je Pupovac.

Boro Grubišić (HDSSB) je Nikolićevu izjavu nazvao „bespredmetnom i bezveznom“.
"Opet imamo cirkus oko Nikolićeve izjave koja je bespredmetna i bezvezna. To je za njegovu unutardržavnu srbijansku upotrebu, a što se tiče nas Hrvata, o takvim izjavama ne trebamo previše brinuti", kazao je Grubišić novinarima.

"Što ste očekivali od četnika", zapitao je i poručio: "Neka proba to ostvariti, pa će imati ono što su Hrvati pokazali - da su vojnici i ratnici!."

Istaknuo je da je hrvatski državni vrh već trebao reagirati na Nikolićevu izjavu. "U mnogim drugim situacijama su kasnili, pa evo kasne i sada", rekao je Grubišić dodajući kako je državnom vrhu trebalo dva-tri dana i kada su u Novom Sadu tukli naše navijače.
"Valjda će se i sada nakon dva-tri dana netko oglasiti", dometnuo je.
 

Gradonačelnik Vukovara Sabo: Nikolićeva izjava je neodgovorna

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo ocijenio je u petak neodgovornom izjavu novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je Vukovar bio srpski grad.

"To je neodgovorna izjava, a Vukovar je višenacionalan grad, u kojemu trenutačno živi 32 posto Srba. Građani Vukovara su odlučili živjeti u miru", rekao je Sabo novinarima u Mostaru gdje je sa svojim kolegom Ljubom Bešlićem potpisao sporazum o prijateljstvom s tim gradom.

Novoizabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, u opsežnom razgovoru za njemački list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" o svojim ranijim političkim stajalištima, da se Hrvati nemaju što vraćati u Vukovar "jer je to bio srpski grad".

Sabo je nakon potpisivanja sporazuma o prijateljstvu s Mostarom istaknuo da postoje brojne veze između Mostara i Slavonije te Vukovara budući da su se iz ovog područja u prošlosti tamo naselile tisuće obitelji. Nagovijestio je da će putem međugranične suradnje ponuditi zajedničke projekte Vukovara i Mostara za financiranje iz fondova Europske unije.

Mostarski i vukovarski gradonačelnik su tijekom dana obišli i povijesnu jezgru grada te Stari most.

Josipović: Neprovedivo

Predsjednik Republike Ivo Josipović komentirao je danas izjavu novoga srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je "Vukovar srpski grad" rekavši kako u ime svih u Hrvatskoj, ako ta izjava znači povratak na neke ideje iz 90-ih, može reći da tih ideja neće biti i neće se moći provesti.

"Hrvatska je zemlja u kojoj je svaki grad takav da u njemu mogu živjeti i Hrvati i Srbi, Mađari, Talijani i svi naši građani ravnopravno i pod jednakim uvjetima", rekao je predsjednik zamoljen za komentar Nikolićeve izjave da je Vukovar srpski grad nakon posjeta izaslanstva Udruge obitelji stradalih u prometu i organizatora projekta "Karavana za život - bikeri na cesti".

"Ako izjava gospodina Nikolića znači povratak na neke ideje iz 90-ih, mislim da ovdje u ime svih nas u Hrvatskoj mogu reći - tih ideja neće biti i neće se moći provesti", ocijenio je Josipović i dodao da će Hrvatska, kao što je znala obraniti svoj suverenitet, znati ga braniti i danas.

Istaknuo je da će Hrvatska i dalje voditi politiku "prvo u kući" nacionalne ravnopravnosti svih svojih građana, pa i aktivnu miroljubivu politiku prema svim susjedima.

"Isto očekujemo i od svih naših susjeda", rekao je predsjednik i dodao da ta Nikolićeva izjava sasvim sigurno tome ne ide u prilog.

Na upit kakvu suradnju očekuje sa Srbijom, Josipović je odgovorio da suradnju vidi kao nešto što moramo razvijati, ali, dodao je, mora se surađivati s onim tko je u stanju primiti pruženu ruku.

"Prema tome, o politici koju će voditi gospodin Nikolić ovisi hoće li suradnje biti", rekao je predsjednik Josipović, dodajući kako se nada i vjeruje da će Nikolić revidirati svoja stajališta.

Istaknuo je da je to stvar Nikolićeve politike i da će on morati odabrati pravi način da sve nas uvjeri da nije zagovornik politike 90-ih godina.

Na novinarsko pitanje o tome hoće li tražiti službenu reakciju, odgovorio je da je i "ova izjava dovoljna reakcija, i to vrlo jasna".

Novoizabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u opsežnom razgovoru za njemački list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" da je projekt Velike Srbije njegov neostvareni san i da danas poštuje međunarodno priznate granice Republike Hrvatske te da se Hrvati nemaju što vraćati u Vukovar "jer je to bio srpski grad".

Nikolić je s novinarom njemačkoga lista razgovarao uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji.

(Hina)

Karamarko: Nikolić se mora distancirati od takvih izjava

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući izjave srpskog predsjednika Tomislava Nikolića o Vukovaru kao srpskom gradu, rekao je danas da će HDZ imati odgovor na svaku takvu konstataciju, te da se Nikolić morati distancirati od takvih izjava ako želi dokazati svoju proeuropsku opredjeljenost.

U HDZ-u ćemo pozorno pratiti takve izjave i imati odgovor na svaku takvu konstataciju, poručio je Karamarko nakon sjednice Središnjeg odbora stranke, komentirajući Nikolićevu izjavu u razgovoru za njemački list Frankfurter Allgemeine Zeitung da mu je projekt Velike Srbije neostvareni san, te da se Hrvati nemaju što vraćati u Vukovar "jer je to bio srpski grad".

Karamarko smatra da će se Nikolić "morati dobro prati od svoje prošlosti, velikosrpskih i četničkih izjava, kojima pretendira na teritorij RH, ako želi dokazati nekakav svoj proeuropski put"

Ocijenio je i da bi "službena hrvatska politika svakako morala reagirati", ali i da se tek treba vidjeti u kojem će smjeru Nikolić dalje ići - "hoće li ono što on priča biti proeuropski ili nešto drugo u realnosti".

(Hina)

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] => [OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ministar-branitelja-o-nikolicevoj-izjavi-i-ja-sam-ponekad-razmisljao-o-claudiji-schiffer-168319 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2ae1b00c2cfc5206e9f0a8750b4eba418e9ee1a0 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ministar+branitelja+o+Nikoli%C4%87evoj+izjavi%3A+I+ja+sam+ponekad+razmi%C5%A1ljao+o+Claudiji+Schiffer%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fministar-branitelja-o-nikolicevoj-izjavi-i-ja-sam-ponekad-razmisljao-o-claudiji-schiffer-168319 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fministar-branitelja-o-nikolicevoj-izjavi-i-ja-sam-ponekad-razmisljao-o-claudiji-schiffer-168319 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 'Vukovar srpski grad' [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatska'Vukovar srpski grad'

Ministar branitelja o Nikolićevoj izjavi: I ja sam ponekad razmišljao o Claudiji Schiffer!

Piše PSD.
25. svibnja 2012. - 13:49

Ministar branitelja Predrag Matić prokomentirao je Nikolićeveizjave o Vukovaru kao „srpskom gradu“ kazavši kako je i sam Nikolić uintervjuu govorio o snovima koji se nikad neće ostvariti.

„S tim seslažem. I ja sam ponekad razmišljao o Claudiji Schiffer i shvatio sam dase ti snovi neće ostvariti“, slikovito je kazao.

Ali, postoji i poslovica da što sto pametnih napravi, jedan „onedruge vrste“ može upropastiti, odnosno sve što smo u 13 godina uVukovaru nakon mirne reintegracije uspjeli uspostaviti. Takve izjavesigurno ne čine dobro ni Hrvatima niti Srbima za koje se on tako jakozalaže, naglasio je Matić.

On procjenjuje da će Hrvatska nastaviti surađivati sa Srbijomkao susjednom zemljom i da će Nikolić ipak ublažiti svoju retoriku.

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 02:58