StoryEditorOCM
Hrvatskaprognoza

Nagla promjena vremena u Hrvatskoj: u Zagrebu pao snijeg, u Splitu puno toplije, ali bit će nestabilno...

Piše NOVOSTI SD
24. ožujka 2024. - 08:13

U noći sa subote na nedjelju, kako je bilo i najavljeno prognozama, došlo je do nagle promjene vremena.

Temperatura je znatno pala u krajevima diljem zemlje, ponegdje je puhao jak vjetar, a u središtu Hrvatske tijekom većine noći padala je kiša. Ono što je pomalo neobično jest to da je u Zagrebu pao i snijeg koji je zabijelio krovove, a napose parkirane automobile, piše Jutarnji.

U Zagrebu su jutros izmjerena 4 stupnja, a u Splitu je poluoblačno, a temperatura je ugodnih 14 stupnjeva, ići će i koji stupanj više. Moguće da padne i koja kap kiše, te da bude grmljavine.

DHMZ za danas najavljuje promjenjivo i oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Ponegdje kiša, većinom na Jadranu i lokalni pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji.

Za ponedjeljak DHMZ piše sljedeće:

- Prevladavat će sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ujutro mjestimice može biti magle, a sredinom dana i poslijepodne ponegdje malo kiše ili lokalni pljuskovi, osobito na istoku. Vjetar uglavnom slab, mjestimice umjeren sjeverozapadni i zapadni te jugozapadni. a navečer na Jadranu jugo. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:32