stdClass Object ( [id] => 30347 [title] => Pismo Željka Milovanovića: Nisam ubio Pukanića, policija mene želi ubiti [alias] => pismo-zeljka-milovanovica-nisam-ubio-pukanica-policija-mene-zeli-ubiti [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Željko Milovanović, prvoosumnjičeni za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, u ekskluzivnoj ispovjedi za Press tvrdi da nema nikakve veze sa atentatom na vlasnika „Nacionala" i optužuje hrvatsku policiju da je već pripremila njegovo ubojstvo.

Milovanović je poslao pismo redakciji Pressa u kojem tvrdi da nije ubio vlasnika „Nacionala"!

Najtraženiji bjegunac na Balkanu u ekskluzivnoj ispovjedi kaže da ga hrvatska policija ne želi uhititi, već likvidirati kako bi sakrila prave ubojice !

Milovanović teško optužuje Hrvate da su montirali hajku na njega i tako prikrili djelovanje hrvatske mafije.

Milovanović je, uz pismo, poslao fotokopiju svoje osobne karte, koju su mu nadležni organi BiH izdali 1. lipnja 2006. godine.

Taj dokument nije pronađen u policijskom pretresu Milovanovićevog stana u Doboju 31. listopada, iako je policija objavila da je tada zapljenjeno nekoliko osobnih dokumenata i putnih isprava, između ostalog i američka putovnica na njegovo ime.

Prenosimo pismo Željka Milovanovića u cjelosti, uz redakcijsku opremu i minimalna kraćenja:

"Povodom raznih tekstova koji su se pojavili u tiskovinama u okruženju želim iznijeti svoju priču u javnost, kako bi ukazao na mnoge neistine plasirane putem medija, servirane od strane hrvatske policije, s logičnim slijedom podržane i na drugim prostorima.

Ja, Željko Milovanović, koga proteklih tjedana jure sve policije u regiji, okrivljen sam, a izgleda već i osuđen, po svemu sudeći na smrtnu kaznu, a sve zbog sumnje za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

Meni se stavlja na teret da sam naručen kao plaćeni ubojica da izvršim navedeno (ne)delo, a sve to samo na osnovu priče, tj. izjave Roberta Matanića. Zagrebačka policija tvrdi da sam dovezao sporni motocikl i parkirao ga u blizini Pukanićevog automobila i da sam ja taj koji ga je ubio.

Istina je da s tim djelom, bolje rečeno nedjelom, nemam nikakve veze i da ne postoji ni jedan jedini materijalni dokaz koji me može dovesti u vezu sa ubojstvom Pukanića, jer ga nisam počinio.

Ili je dovoljno biti Srbin koji je bio u ratu u Hrvatskoj, koji je počinio nekoliko manjih kaznenih djela, pa da ga se optuži i da je ubojica? Svi videosnimci nadzornih kamera pokazuju nekog potpuno neprepoznatljivog kako hoda s kacigom na glavi. Po čemu sam to ja?

Ponavljam, sigurno ne postoji ni jedan jedini materijalni i neoborivi dokaz, kako to oni vole kazati, koji bi potvrdio navode zagrebačke policije, jer ja s tim zločinom nemam nikakve veze.

Sve što su izgovorili Matanić i novinari „Nacionala" morati će ponoviti i dokazati na sudu kada se pokrene tužba protiv njih.

A tužit ću ih za razoren život, maltretiranje obitelji i gomilu laži i kleveta koje su izrekli na moj račun.

Ako me ubiju prije toga, svi relevantni dokazi će stići do mog odvjetnika. Rezultat će biti isti. Prije ili poslije morat će skiniti ljagu s mog imena.

Hrvatska policija me unaprijed osudila

Da postoji bilo kakav dokaz, već bi bio objavljen u novinama i na televiziji, a pošto ga ne pokazuju, jer ne postoji, vjerovatno se trude da ga što bolje naprave i smjeste gde to njima bude najviše odgovaralo.

Spominjao sam smrtnu kaznu. Nisam pri tom mislio na sudsku presudu, jer mi je Hrvatska unaprijed presudila, nego na informacije koje sam dobio.

Nekoliko policajaca uključenih u potragu za mnom javno je reklo da su dobili naređenje da mene ne uhvate, već da me ubiju. Tamo gde budem zatečen.

Sasvim je očigledno da je nekome u interesu da me se riješi na najlakši način, a ujedno sva priča o Pukanićevom ubojstvu bude privedena kraju i da tvrdnje zagrebačke policije budu potvrđene. Vuk sit, ovce na broju. Bezbolno i politički idealno rešenje.

Ionako su svi Krajišnici lopovi i ubojice, pa im treba zabraniti da se vrate u Hrvatsku tako što će im se dati primjer onoga šta ih tamo čeka. Znači li to da Zagreb nema svoju mafiju, pa su Srbi ti koji po Hrvatskoj ubijaju?

Podsjećam da taj isti Matanić, po zagrebačkoj policiji, svojom pričom i izmišljanjem nebuloza, a posljednja je o planiranom atentatu na Dejana Milenkovića Bagzija, pokušava sebi kupiti povoljnu poziciju, kao što je svedok suradnik ili slično, i spasiti sebe preko tuđih leđa.

Kako je krenulo, jedino me još nije optužio da sam ubio Kenedyija. Ili je u pitanju namjerno slanje dezinformacija od strane hrvatske policije, vršenje pritiska na policiju Republike Srpske? Ne rješavaju li tako svoje međusobne razmirice i podvlače crtu? Zagrebačka mafija postaje čista, a njihova policija efikasna!

Lažnim informacijama kojima zagrebačka policija bombardira sve policije regije, a tako i ljude iz krim-miljea, kako oni vole nazivati svoje kriminalce, za rezultat bi trebalo povećati pritisak na mene jer pokušavaju okrenuti i kriminalce protiv mene i moje obitelji.

Zagrebačka policija u suradnji s novinskom kućom „Nacional" dovodi i moju obitelj u opasnost, potajno huškajući kriminalce da obave prljav posao umjesto policije ne bi li me ušutkali na perfidan način, a da sami ne uprljaju ruke.

Hrvatskom sudstvu bit će veliki problem opravdati hajku i dokazati bilo što od djela koja mi se stavljaju na teret, a novim čelnicima pravosuđa, policije i političarima Hrvatske pod hitno je potreban podoban krivac.

U mojoj kući pronašli su pištolj za decu

Što se tiče mog boravka u Republici Srpskoj, nekoliko puta sam bio pozivan od strane tužilaštva i policije, i svaki put sam se uredno odazivao jer imam kriminalni dosije u Srbiji.

Koliko god želio, grijehe iz mladih dana ne mogu promjeniti, a novinarske priče o mojoj navodnoj povezanosti s Legijom su izvan svake pameti.

O pretresu mog stana i vikend-kuće na starom obiteljskom imanju na obali Bosne u selu Majevcu mučno je i govoriti. Ne da je iznesena neistina, već ogromna količina najodvratnijih laži.

Naime, policija navodi da je našla neoborive dokaze u mom stanu i vikendici, a pod tim dokazima navodi kako su pronađeni oružje i putovnica koji se izdaje na osnovu pružanja posebnih usluga.

Naravno, to je sve točno. Jesu pronašli oružje. Zračni pištolj i jednu igračku za djecu koja je kopija kaubojskog revolvera, koji je, uz sve to, neispravan!

A što se putovnice tiče, ona je legalno izdana u svrhu radi koje se i izdaje. Tu koju je policija našla je istekla, pa sam dobio novu putovnicu. To, valjda, znači „više putnih isprava".

Sljedeći „neoboriv" dokaz je crna kaciga. Sa sigurnošću tvrdim da jeste moja, ali da nije iz kuće izašla mjesecima. Zašto nigdje nije navedeno da je od stajanja bila prekrivena debelim slojem prašine? Kome je u cilju bilo da prikaže kako su, ipak, pronašli nekakav dokaz protiv mene?

Da ne govorimo o optužbi za ubojstvo, vjerovatno bi mi bilo smješno, ovako... Naime, ako se malo bolje pogleda, svaka druga ili treća kaciga koju motoristi nose je crna.

Dobro sam pogledao snimke na TV-u i novinama. Vidi se da to nije ista kaciga. Zašto hrvatski eksperti ne uvećaju snimke obje kacige, pa će se vidjeti da sam sigurno u pravu.

Ali, sumnjam da imaju hrabrosti takve snimke pustiti u javnost. Sami sebe bi ukopali. Objavljeno je, također, kako je pronađeno i 12-13 telefona. Naravno, nigde nije objavljeno da je polovica stara i pokvarena, a da ostatak ispravnih pripada celoj mojoj obitelji. Mojoj supruzi, sinu, majci... Kakav senzacionalan dokaz!

Objavljeno je još da su pronađeni profesionalna prislušna oprema i GPS za praćenje osoba i objekata. Policija je našla opremu za detekciju radio-signala i uređaj za pojačavanje i bežični prenos zvuka. GPS uređaj koji je pronađen kod mene najobičniji je prijemnik.

Spreman sam na saradnju s policijom

Zar je moguće da ne postoji nimalo volje da se provjeri i potvrdi ova priča? Ili je ipak lakše objaviti rat i pri tom policiji reći kako se radi o opasnom i naoružanom kriminalcu, i na taj način im sugerirati da mogu slobodno upotrijebiti oružje?

Možda je to i poželjno. Koliko se nerješenih ubojstava meni mrtvom može pripisati?

Ovim pismom poručujem gospodi iz dobojske i banjalučke policije, a tako i policiji Srbije, da sam u svakom trenutku voljan se opravdati. Nisam nikoga ubio, niti na bilo koji način fizički ozlijedio nekoga u Srbiji ili Republici Srpskoj. U vrijeme ubojstva nisam se ni nalazio u Zagrebu. I to je lako provjeriti.

Spreman sam na poligrafsko ispitivanje vezano za ubojstva u Sarajevu s kojima me dovode u vezu jer su slična onima u Zagrebu, a isto tako i za šestorostruka ubojstva u Subotici ili bilo gde u Srbiji.

Sigurno je da nemam namjeru ovo dokazivati iz zatvora jer najbolje znam da nisam ništa skrivio. U svakom trenutku sam spreman na poligrafsko ispitivanje, ali nisam spreman na uhićenje, pogotovo ne od strane hrvatske policije, koja je ubistvom Mataušeka (ubili su ga kao psa usred Belog Manastira) jasno pokazala kako postupa s vojnim veteranima nekadašnje Krajine. Zašto policija Republike Srpske ne provjeri hrvatske metode?

Gospodo iz srpske policije! Kada odlučite pošteno i nepristrano obaviti svoj posao i pronađete svedoke koji će potvrditi moju nevinost, rado ću se vratiti i potvrditi sve navode i sprati ljagu sa svog imena. U međuvremenu, spreman sam na suradnju putem interneta." - poručio je u pismu Milovanović.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-11-25 23:13:03 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-11-26 17:42:14 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-11-25 23:10:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3298 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/11/26/Novosti/mi-v.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "215x148" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38666120 Threads: 5 Questions: 7116122723 Slow queries: 3306351 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608828917 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/pismo-zeljka-milovanovica-nisam-ubio-pukanica-policija-mene-zeli-ubiti-30347 [printLink] => /vijesti/hrvatska/pismo-zeljka-milovanovica-nisam-ubio-pukanica-policija-mene-zeli-ubiti-30347?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 184494 [name] => željkomilovanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljkomilovanovic [link] => /tag/zeljkomilovanovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 213337 [name] => ivopukanić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivopukanic [link] => /tag/ivopukanic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pismo Željka Milovanovića: Nisam ubio Pukanića, policija mene želi ubiti [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-00-07-19-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/11/26/Novosti/mi-v.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/11/26/Novosti/mi-v.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Željko Milovanović, prvoosumnjičeni za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, u ekskluzivnoj ispovjedi za Press tvrdi da nema nikakve veze sa atentatom na vlasnika „Nacionala" i optužuje hrvatsku policiju da je već pripremila njegovo ubojstvo.

Milovanović je poslao pismo redakciji Pressa u kojem tvrdi da nije ubio vlasnika „Nacionala"!

Najtraženiji bjegunac na Balkanu u ekskluzivnoj ispovjedi kaže da ga hrvatska policija ne želi uhititi, već likvidirati kako bi sakrila prave ubojice !

Milovanović teško optužuje Hrvate da su montirali hajku na njega i tako prikrili djelovanje hrvatske mafije.

Milovanović je, uz pismo, poslao fotokopiju svoje osobne karte, koju su mu nadležni organi BiH izdali 1. lipnja 2006. godine.

Taj dokument nije pronađen u policijskom pretresu Milovanovićevog stana u Doboju 31. listopada, iako je policija objavila da je tada zapljenjeno nekoliko osobnih dokumenata i putnih isprava, između ostalog i američka putovnica na njegovo ime.

Prenosimo pismo Željka Milovanovića u cjelosti, uz redakcijsku opremu i minimalna kraćenja:

"Povodom raznih tekstova koji su se pojavili u tiskovinama u okruženju želim iznijeti svoju priču u javnost, kako bi ukazao na mnoge neistine plasirane putem medija, servirane od strane hrvatske policije, s logičnim slijedom podržane i na drugim prostorima.

Ja, Željko Milovanović, koga proteklih tjedana jure sve policije u regiji, okrivljen sam, a izgleda već i osuđen, po svemu sudeći na smrtnu kaznu, a sve zbog sumnje za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

Meni se stavlja na teret da sam naručen kao plaćeni ubojica da izvršim navedeno (ne)delo, a sve to samo na osnovu priče, tj. izjave Roberta Matanića. Zagrebačka policija tvrdi da sam dovezao sporni motocikl i parkirao ga u blizini Pukanićevog automobila i da sam ja taj koji ga je ubio.

Istina je da s tim djelom, bolje rečeno nedjelom, nemam nikakve veze i da ne postoji ni jedan jedini materijalni dokaz koji me može dovesti u vezu sa ubojstvom Pukanića, jer ga nisam počinio.

Ili je dovoljno biti Srbin koji je bio u ratu u Hrvatskoj, koji je počinio nekoliko manjih kaznenih djela, pa da ga se optuži i da je ubojica? Svi videosnimci nadzornih kamera pokazuju nekog potpuno neprepoznatljivog kako hoda s kacigom na glavi. Po čemu sam to ja?

Ponavljam, sigurno ne postoji ni jedan jedini materijalni i neoborivi dokaz, kako to oni vole kazati, koji bi potvrdio navode zagrebačke policije, jer ja s tim zločinom nemam nikakve veze.

Sve što su izgovorili Matanić i novinari „Nacionala" morati će ponoviti i dokazati na sudu kada se pokrene tužba protiv njih.

A tužit ću ih za razoren život, maltretiranje obitelji i gomilu laži i kleveta koje su izrekli na moj račun.

Ako me ubiju prije toga, svi relevantni dokazi će stići do mog odvjetnika. Rezultat će biti isti. Prije ili poslije morat će skiniti ljagu s mog imena.

Hrvatska policija me unaprijed osudila

Da postoji bilo kakav dokaz, već bi bio objavljen u novinama i na televiziji, a pošto ga ne pokazuju, jer ne postoji, vjerovatno se trude da ga što bolje naprave i smjeste gde to njima bude najviše odgovaralo.

Spominjao sam smrtnu kaznu. Nisam pri tom mislio na sudsku presudu, jer mi je Hrvatska unaprijed presudila, nego na informacije koje sam dobio.

Nekoliko policajaca uključenih u potragu za mnom javno je reklo da su dobili naređenje da mene ne uhvate, već da me ubiju. Tamo gde budem zatečen.

Sasvim je očigledno da je nekome u interesu da me se riješi na najlakši način, a ujedno sva priča o Pukanićevom ubojstvu bude privedena kraju i da tvrdnje zagrebačke policije budu potvrđene. Vuk sit, ovce na broju. Bezbolno i politički idealno rešenje.

Ionako su svi Krajišnici lopovi i ubojice, pa im treba zabraniti da se vrate u Hrvatsku tako što će im se dati primjer onoga šta ih tamo čeka. Znači li to da Zagreb nema svoju mafiju, pa su Srbi ti koji po Hrvatskoj ubijaju?

Podsjećam da taj isti Matanić, po zagrebačkoj policiji, svojom pričom i izmišljanjem nebuloza, a posljednja je o planiranom atentatu na Dejana Milenkovića Bagzija, pokušava sebi kupiti povoljnu poziciju, kao što je svedok suradnik ili slično, i spasiti sebe preko tuđih leđa.

Kako je krenulo, jedino me još nije optužio da sam ubio Kenedyija. Ili je u pitanju namjerno slanje dezinformacija od strane hrvatske policije, vršenje pritiska na policiju Republike Srpske? Ne rješavaju li tako svoje međusobne razmirice i podvlače crtu? Zagrebačka mafija postaje čista, a njihova policija efikasna!

Lažnim informacijama kojima zagrebačka policija bombardira sve policije regije, a tako i ljude iz krim-miljea, kako oni vole nazivati svoje kriminalce, za rezultat bi trebalo povećati pritisak na mene jer pokušavaju okrenuti i kriminalce protiv mene i moje obitelji.

Zagrebačka policija u suradnji s novinskom kućom „Nacional" dovodi i moju obitelj u opasnost, potajno huškajući kriminalce da obave prljav posao umjesto policije ne bi li me ušutkali na perfidan način, a da sami ne uprljaju ruke.

Hrvatskom sudstvu bit će veliki problem opravdati hajku i dokazati bilo što od djela koja mi se stavljaju na teret, a novim čelnicima pravosuđa, policije i političarima Hrvatske pod hitno je potreban podoban krivac.

U mojoj kući pronašli su pištolj za decu

Što se tiče mog boravka u Republici Srpskoj, nekoliko puta sam bio pozivan od strane tužilaštva i policije, i svaki put sam se uredno odazivao jer imam kriminalni dosije u Srbiji.

Koliko god želio, grijehe iz mladih dana ne mogu promjeniti, a novinarske priče o mojoj navodnoj povezanosti s Legijom su izvan svake pameti.

O pretresu mog stana i vikend-kuće na starom obiteljskom imanju na obali Bosne u selu Majevcu mučno je i govoriti. Ne da je iznesena neistina, već ogromna količina najodvratnijih laži.

Naime, policija navodi da je našla neoborive dokaze u mom stanu i vikendici, a pod tim dokazima navodi kako su pronađeni oružje i putovnica koji se izdaje na osnovu pružanja posebnih usluga.

Naravno, to je sve točno. Jesu pronašli oružje. Zračni pištolj i jednu igračku za djecu koja je kopija kaubojskog revolvera, koji je, uz sve to, neispravan!

A što se putovnice tiče, ona je legalno izdana u svrhu radi koje se i izdaje. Tu koju je policija našla je istekla, pa sam dobio novu putovnicu. To, valjda, znači „više putnih isprava".

Sljedeći „neoboriv" dokaz je crna kaciga. Sa sigurnošću tvrdim da jeste moja, ali da nije iz kuće izašla mjesecima. Zašto nigdje nije navedeno da je od stajanja bila prekrivena debelim slojem prašine? Kome je u cilju bilo da prikaže kako su, ipak, pronašli nekakav dokaz protiv mene?

Da ne govorimo o optužbi za ubojstvo, vjerovatno bi mi bilo smješno, ovako... Naime, ako se malo bolje pogleda, svaka druga ili treća kaciga koju motoristi nose je crna.

Dobro sam pogledao snimke na TV-u i novinama. Vidi se da to nije ista kaciga. Zašto hrvatski eksperti ne uvećaju snimke obje kacige, pa će se vidjeti da sam sigurno u pravu.

Ali, sumnjam da imaju hrabrosti takve snimke pustiti u javnost. Sami sebe bi ukopali. Objavljeno je, također, kako je pronađeno i 12-13 telefona. Naravno, nigde nije objavljeno da je polovica stara i pokvarena, a da ostatak ispravnih pripada celoj mojoj obitelji. Mojoj supruzi, sinu, majci... Kakav senzacionalan dokaz!

Objavljeno je još da su pronađeni profesionalna prislušna oprema i GPS za praćenje osoba i objekata. Policija je našla opremu za detekciju radio-signala i uređaj za pojačavanje i bežični prenos zvuka. GPS uređaj koji je pronađen kod mene najobičniji je prijemnik.

Spreman sam na saradnju s policijom

Zar je moguće da ne postoji nimalo volje da se provjeri i potvrdi ova priča? Ili je ipak lakše objaviti rat i pri tom policiji reći kako se radi o opasnom i naoružanom kriminalcu, i na taj način im sugerirati da mogu slobodno upotrijebiti oružje?

Možda je to i poželjno. Koliko se nerješenih ubojstava meni mrtvom može pripisati?

Ovim pismom poručujem gospodi iz dobojske i banjalučke policije, a tako i policiji Srbije, da sam u svakom trenutku voljan se opravdati. Nisam nikoga ubio, niti na bilo koji način fizički ozlijedio nekoga u Srbiji ili Republici Srpskoj. U vrijeme ubojstva nisam se ni nalazio u Zagrebu. I to je lako provjeriti.

Spreman sam na poligrafsko ispitivanje vezano za ubojstva u Sarajevu s kojima me dovode u vezu jer su slična onima u Zagrebu, a isto tako i za šestorostruka ubojstva u Subotici ili bilo gde u Srbiji.

Sigurno je da nemam namjeru ovo dokazivati iz zatvora jer najbolje znam da nisam ništa skrivio. U svakom trenutku sam spreman na poligrafsko ispitivanje, ali nisam spreman na uhićenje, pogotovo ne od strane hrvatske policije, koja je ubistvom Mataušeka (ubili su ga kao psa usred Belog Manastira) jasno pokazala kako postupa s vojnim veteranima nekadašnje Krajine. Zašto policija Republike Srpske ne provjeri hrvatske metode?

Gospodo iz srpske policije! Kada odlučite pošteno i nepristrano obaviti svoj posao i pronađete svedoke koji će potvrditi moju nevinost, rado ću se vratiti i potvrditi sve navode i sprati ljagu sa svog imena. U međuvremenu, spreman sam na suradnju putem interneta." - poručio je u pismu Milovanović.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/pismo-zeljka-milovanovica-nisam-ubio-pukanica-policija-mene-zeli-ubiti-30347 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=389899f3165fd585dfeccea325cdc0a0e9db43a7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pismo+%C5%BDeljka+Milovanovi%C4%87a%3A+Nisam+ubio+Pukani%C4%87a%2C+policija+mene+%C5%BEeli+ubiti&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpismo-zeljka-milovanovica-nisam-ubio-pukanica-policija-mene-zeli-ubiti-30347 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpismo-zeljka-milovanovica-nisam-ubio-pukanica-policija-mene-zeli-ubiti-30347 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Pismo Željka Milovanovića: Nisam ubio Pukanića, policija mene želi ubiti

Piše PSD.
26. studenog 2008. - 00:10

Željko Milovanović, prvoosumnjičeni za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, u ekskluzivnoj ispovjedi za Press tvrdi da nema nikakve veze sa atentatom na vlasnika „Nacionala" i optužuje hrvatsku policiju da je već pripremila njegovo ubojstvo.

Milovanović je poslao pismo redakciji Pressa u kojem tvrdi da nije ubio vlasnika „Nacionala"!

Najtraženiji bjegunac na Balkanu u ekskluzivnoj ispovjedi kaže da ga hrvatska policija ne želi uhititi, već likvidirati kako bi sakrila prave ubojice !

Milovanović teško optužuje Hrvate da su montirali hajku na njega i tako prikrili djelovanje hrvatske mafije.

Milovanović je, uz pismo, poslao fotokopiju svoje osobne karte, koju su mu nadležni organi BiH izdali 1. lipnja 2006. godine.

Taj dokument nije p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 02:07