stdClass Object ( [id] => 1345942 [title] => Silvana Uzinić: Kad je već čitao zapise babe Vange, premijer možda zna i za budućnost Barbarićeve kuće, tužbe za Gabi... [alias] => silvana-uzinic-kad-je-vec-citao-zapise-babe-vange-premijer-mozda-zna-i-za-buducnost-barbariceve-kuce-tuzbe-za-gabi [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Seljaci su se zadovoljni povukli s ulica, sudbina slavonskih svinja ostala je neizvjesna, ili bar to gdje će skončati. Kako čujem, dalmatinske klaonice pune su tih nesretnica za čijim butićima i rebrima ćemo se za koji dan jagmiti po mesnicama. Stižu blagdani, gužve su već počele, trošit će se i žderati kao da je sve po starom. A nije niti će više ikada biti. Čak ni bravari nisu što su nekad bili. Eno se bravar Tomislav Pokrovac stavio uz Tita pa njime otresao Plenkoviću.

Nisu ni nedjelje više kao što su bile. Nisu ni bezinske jer umjesto brisača i jelenjih kožica, prodaju gulaše, brašno i juhe iz kesice. Evo ove nedjelje, negdje u popodnevnom drijemežu na kauču, čuli smo premijera da je smijenjen šef HEP-a Frane Barbarić.

Za vikend smo imali još par bombi i petardi poput odrona na Jukuševcu ili intervjua Damira Vanđelića, šefa novoosnovane strančice, a kako su dani odmicali dobili smo i još jedan spomenik Pavlu Kaliniću u Podstrani. Vraćaju se i neki BBB-ovci iz Grčke kako je upravo i najavio dobro obaviješteni premijer što znači da se izvršna vlast ne miješa u sudsku samo kod nas već posvuda u takozvanom demokratskom svijetu. Vidit ćemo šta će biti s bivšim ministrom obrane Marijom Banožićem koji pije kavu s rođakom šefa policije i ima poseban tretman dok policiji daje izjave.

---

image

Bivša ministrica Gabrijela Žalac pojela je i popila oko deset tisuća eura europskog, dakle našeg novca. Dobar tek, živila i na zdravlje Gabi

Goran Mehkek/Cropix
---

PONEDJELJAK: Dobar tek, živila i na zdravlje Gabi, miljenice Plenkijeva!

Već u ponedjeljak će ispasti da Barbarić nije smijenjen već se sam povukao. I to zbog bespravne gradnje na Hvaru. Ionako ostaje u HEP-u, a umjesto njega dolazi tip koji je svo vrijeme njegova šefovanja bio uz njega pa samim time i suodgovoran za aferu "Plin za cent" koja je puno bitnija od gradnje na crno.

Dakle, jedna od najvažnijih javnih firmi u našem stopostotnom vlasništvu i dalje će biti pod komandom podobnih hadezeovaca, a ne stručno osposobljenih. Nismo doznali najvažnije stvari oko skupe kupovine i jeftine prodaje plina čime je oštećena država, a jedan poduzetnik podebljao vlastiti račun i ekonomsku moć koja je ionako nepojmljivo velika. Da, o Pavlu Vujnovcu govorimo za kojega smo jednom na ovom mjestu napisali da ga treba pratit s dva para očiju. A već je bio posvuda, od luke Ploče do Rijeke i svuda poprijeko, preko pruge do samoposluge, proširio se pomalo nevidljiv kao plin po kuhinji.

Uglavnom, nakon dugih nekoliko mjeseci trakavice s HEP-om, Barbarić je okrznut, ministar i premijer spašeni. I tako je puk željan giljotine zbog pravednog gnjeva po tko zna koji put opet ostao na tuki. Jer na dvoru Luja XIV. ples i bakanalije pod krinkama se nastavljaju. Evo smo u petak doznali da je bivša ministrica Gabrijela Žalac pojela je i popila oko deset tisuća eura europskog, dakle našeg novca. Dobar tek, živila i na zdravlje Gabi, miljenice Plenkijeva.

---

image

Smeće se sunovratilo na leđa zagrebačkoj vlasti i na kraju će zbilja ispasti da će "možemovce" zagušiti ono na čemu su dobili izbore

Nera Šimić/Cropix
---

UTORAK: Možemo! su očiti dokaz da je lakše doći na vlast nego vladati

Smeće se sunovratilo na leđa zagrebačkoj vlasti i na kraju će zbilja ispasti da će "možemovce" zagušiti ono na čemu su dobili izbore. Zaludu im što vrište kako je nemoguće grad koji je dva desetljeća sjajio samo izvana urediti u svega dvije godine, i zaludu im što zaista rade naporno i čestito da se stvari pokrenu na bolje kad se to još na ulicama ne vidi. Predstoji im teška trka s vremenom jer bliže im se parlamentarni izbori, a za sve na čemu će temeljiti nacionalnu kampanju mjera će im se uzimati u Zagrebu.

I premda vrijedno čitaju sve zakone i po pressicama upozoravaju građane na svaku potencijalnu zamku, i premda im je javni interes, barem u svim dosadašnjim nastupima, ispred pojedinačnog i stranačkog, ništa im se to neće bodovati budu li im one plave vreće nepospremljene.

I da, Sandra Benčić je taman, primijetilo se, počela pomno voditi brigu o stajlingu kad ono – puf na Jakuševcu! Vratila se ekspresno u vlastiti stil i odijevanja i nastupanja što je meni, ako već imam priliku reći, još i draže.

Uglavnom, Možemo! su očiti dokaz da je lakše doći na vlast nego vladati i da u kući obično nije sve onako kako se to činilo pod prozorom. Veliki je to problem i splitske vlasti, a naš problem je što, kako se ono kaže, nema naših kad dođu na vlast.

---

image

Najjači nagon kod žene je da ona rodi, poručio je Vanđelić, eto ga na

Paun Paunović/Cropix
---

SRIJEDA: Vanđelić zapleten u raspetljavanje ženskih nagona

Ima tih par novoosnovanih strančica, sve od bivših hadezeovaca, koji svako malo začinjaju politički prostor snagom listića timijana u pečenju. Svjesni svojih snaga obično si nadjenu nekakvo moćno i zvučno ime, a time se vodio i Damir Vanđelić, donedavni Plenkovićev kadar koji se nije pokazao nešto sposoban kad ga je uposlilo na obnovi od potresa. Stranku je nazvao Republika.

Ne bismo ih imali puno razloga spominjat da se Vanđelić, vođen političkim nagonima, nije dirnuo u ženske nagone. I to za majčinstvom što je proglasio prirodnim. "Najjači nagon kod žene je da ona rodi. Ukoliko žena ima neki nagon koji je kontra tog nagona, treba provjeriti taj nagon, treba ju pitati što joj treba. Je li to stan, vrtić, novac… što se događa, ima li neke genetske bolesti itd.", kazao je među ostalim.

Kad su ga novinari stisnuli da pojasni nemušto se vadio što je ustvari htio reći pa se, među ostalim, izjasnio i ovako: "Ženino je pravo da upravlja svojim tijelom, takvi su i zakoni u Hrvatskoj. Takvi trebaju i ostati." Ipak, papila maca. Gospodin se gurnuo gdje nije trebao. I ničim me nije uvjerio da se ne bi miješao u moje nagone, a da ne govorim o tome kako se vjerojatno ne bi umiješao ni u to da država konačno počne provoditi svoje zakone. Da za početak omogući legalan pobačaj u bolnicama, odnosno osigura dovoljan broj ginekologa bez priziva savjesti.

---

image

Među svinjogojce je utrčao ministar obrane Ivan Anušić kao da su traktori tenkovi

Vlado Kos/Cropix
---

ČETVRTAK: Ministar obrane među svinjogojcima, kao da su traktori tenkovi

Među svinjogojce je utrčao ministar obrane Ivan Anušić kao da su traktori tenkovi. Ok, lijepo se sve sredilo. Seljaci se relativno zadovoljni raziđoše i tako se za Vladu potencijalno opasna situacija zasad sanirala. Ostalo je jedino nepoznato je li onih navodno zapaljenih 1756 iskaznica HDZ-a zauvijek nestalo u pepelu ili možda Anušić ima sposobnost da se članstvo poput one egipatske ptice opet obnovi.

Simboliku neumrlosti HDZ-a uspješno pronosi stara stranačka ptica, rumeni Vladimir Šeks. Eto ti nama svako malo njega, čisto da se sjetimo kako ta stranka nije kleknula čak ni kada je sudskom odlukom proglašena kriminalnom. Posljednji incident u kojem se zatekao dogodio se u jednom zagrebačkom restoranu. Ondje ga je, kako kaže, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto bezobrazno gledala i strijeljala pogledom. Sve bi prošlo mimo nas kako je i trebalo da joj se neustrašivi Šeks nije obratio. A navodno joj je rekao: "Mnoge sam ušutkao i ubio". Ona ga odmah prijavila zbog prijetnje i stala pred mikrofon.

Rekao sam da sam ušutkao, a ne i da sam ubio, ona laže, laže, laže, ispričao je Šeks. Odmah je iz rupe ispuzao i Glavaš pa dodao još toga protiv Šeksa... Može se ovaj događaj na prvi učiniti sporedan, što u odnosu na ratove u Ukrajini i na Bliskom istoku svakako jest, ali nije loše da svako toliko vidimo tko su naši politički celebritiji.

---

image

Novinari su Milanoviću htjeli pružiti priliku da komentira novog ministra obrane ali on je, za divno čudo i mimo svog običaja, brže bolje završio pressicu

Ronald Goršić/Cropix
---

PETAK: Enigmatični premijerov odgovor na pitanje kako zna za dobre vijesti iz Grčke

Evo nam je premijer Plenković ovako odgovorio na pitanje kako je znao da iz Grčke stižu dobre vijesti. "Kako sam znao? Prvo, imao sam sreće. Drugo, to je negdje baba Vanga zapisala. Treće, ‘nemamo‘ nikakvog međunarodnog utjecaja. Sada vi pogodite što je od toga." Šta je baba Vanga još zapisala, a da samo on zna?

A vjerojatno mu je najvažnije bilo poručiti ovo treće. I to predsjedniku Milanoviću. Kad smo već kod Milanovića, novinari su mu htjeli pružiti priliku da komentira novog ministra obrane upitavši ga kako to da je baš on išao pregovarati sa pobunjenim seljacima, ali on je, za divno čudo i mimo svog običaja, brže bolje završio pressicu.

Eto ga, rekli smo da više ništa nije kao što je bilo. Samo je malo slično. Kao i onaj spomenik u Podstrani Franji Tuđmanu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Pretres tjedna 2 0 7938 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-08 13:16:26 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-08 18:10:55 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-12-08 18:10:55 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Silvana Uzinić: Kad je već čitao zapise babe Vange, premijer možda zna i za budućnost Barbarićeve kuće, tužbe za Gabi... page_title=Silvana Uzinić: Kad je već čitao zapise babe Vange, premijer možda zna i za budućnost Barbarićeve kuće, tužbe za Gabi... [metakey] => HEP afera, prosvjed seljaka, Gabrijela Žalac, BBB.ojsi u Grčkoj [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/08\/26176633.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/19962020.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/26163227.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/26090286.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/26103469.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/08\/26104490.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Goran Mehkek\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Nera \u0160imi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Vlado Kos\/Cropix","Ronald Gor\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Biv\u0161a ministrica Gabrijela \u017dalac pojela je i popila oko deset tisu\u0107a eura europskog, dakle na\u0161eg novca. Dobar tek, \u017eivila i na zdravlje Gabi<\/p>","

Sme\u0107e se sunovratilo na le\u0111a zagreba\u010dkoj vlasti i na kraju \u0107e zbilja ispasti da \u0107e \u201dmo\u017eemovce\u201d zagu\u0161iti ono na \u010demu su dobili izbore<\/p>","

Najja\u010di nagon kod \u017eene je da ona rodi, poru\u010dio je Van\u0111eli\u0107, eto ga na<\/p>","

Me\u0111u svinjogojce je utr\u010dao ministar obrane Ivan Anu\u0161i\u0107 kao da su traktori tenkovi<\/p>","

Novinari su Milanovi\u0107u htjeli pru\u017eiti priliku da komentira novog ministra obrane ali on je, za divno \u010dudo i mimo svog obi\u010daja, br\u017ee bolje zavr\u0161io pressicu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1279","hd_26176633_1920.jpg":"1920x1080","k_26176633_1280.jpg":"1280x1280","k_26176633_1024.jpg":"1024x1024","k_26176633_640.jpg":"640x640","k_26176633_480.jpg":"480x480","k_26176633_340.jpg":"340x340","k_26176633_220.jpg":"220x220","o_26176633_1280.jpg":"1280x852","o_26176633_1024.jpg":"1024x682","o_26176633_640.jpg":"640x426","o_26176633_480.jpg":"480x319","o_26176633_340.jpg":"340x226","o_26176633_220.jpg":"220x146","h_26176633_1280.jpg":"1280x854","h_26176633_1024.jpg":"1024x683","h_26176633_640.jpg":"640x427","h_26176633_480.jpg":"480x320","h_26176633_340.jpg":"340x227","h_26176633_220.jpg":"220x147","pp_26176633_1280.jpg":"1280x1628","pp_26176633_1024.jpg":"1024x1303","pp_26176633_640.jpg":"640x814","pp_26176633_480.jpg":"480x611","pp_26176633_340.jpg":"340x432","pp_26176633_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_19962020_1920.jpg":"1920x1080","k_19962020_1280.jpg":"1280x1280","k_19962020_1024.jpg":"1024x1024","k_19962020_640.jpg":"640x640","k_19962020_480.jpg":"480x480","k_19962020_340.jpg":"340x340","k_19962020_220.jpg":"220x220","o_19962020_1280.jpg":"1280x853","o_19962020_1024.jpg":"1024x682","o_19962020_640.jpg":"640x426","o_19962020_480.jpg":"480x320","o_19962020_340.jpg":"340x226","o_19962020_220.jpg":"220x146","h_19962020_1280.jpg":"1280x854","h_19962020_1024.jpg":"1024x683","h_19962020_640.jpg":"640x427","h_19962020_480.jpg":"480x320","h_19962020_340.jpg":"340x227","h_19962020_220.jpg":"220x147","pp_19962020_1280.jpg":"1280x1628","pp_19962020_1024.jpg":"1024x1303","pp_19962020_640.jpg":"640x814","pp_19962020_480.jpg":"480x611","pp_19962020_340.jpg":"340x432","pp_19962020_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26163227_1920.jpg":"1920x1080","k_26163227_1280.jpg":"1280x1280","k_26163227_1024.jpg":"1024x1024","k_26163227_640.jpg":"640x640","k_26163227_480.jpg":"480x480","k_26163227_340.jpg":"340x340","k_26163227_220.jpg":"220x220","o_26163227_1280.jpg":"1280x853","o_26163227_1024.jpg":"1024x682","o_26163227_640.jpg":"640x426","o_26163227_480.jpg":"480x320","o_26163227_340.jpg":"340x226","o_26163227_220.jpg":"220x146","h_26163227_1280.jpg":"1280x854","h_26163227_1024.jpg":"1024x683","h_26163227_640.jpg":"640x427","h_26163227_480.jpg":"480x320","h_26163227_340.jpg":"340x227","h_26163227_220.jpg":"220x147","pp_26163227_1280.jpg":"1280x1628","pp_26163227_1024.jpg":"1024x1303","pp_26163227_640.jpg":"640x814","pp_26163227_480.jpg":"480x611","pp_26163227_340.jpg":"340x432","pp_26163227_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1209","hd_26090286_1920.jpg":"1920x1080","k_26090286_1280.jpg":"1280x1280","k_26090286_1024.jpg":"1024x1024","k_26090286_640.jpg":"640x640","k_26090286_480.jpg":"480x480","k_26090286_340.jpg":"340x340","k_26090286_220.jpg":"220x220","o_26090286_1280.jpg":"1280x806","o_26090286_1024.jpg":"1024x644","o_26090286_640.jpg":"640x403","o_26090286_480.jpg":"480x302","o_26090286_340.jpg":"340x214","o_26090286_220.jpg":"220x138","h_26090286_1280.jpg":"1280x854","h_26090286_1024.jpg":"1024x683","h_26090286_640.jpg":"640x427","h_26090286_480.jpg":"480x320","h_26090286_340.jpg":"340x227","h_26090286_220.jpg":"220x147","pp_26090286_1280.jpg":"1280x1628","pp_26090286_1024.jpg":"1024x1303","pp_26090286_640.jpg":"640x814","pp_26090286_480.jpg":"480x611","pp_26090286_340.jpg":"340x432","pp_26090286_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26103469_1920.jpg":"1920x1080","k_26103469_1280.jpg":"1280x1280","k_26103469_1024.jpg":"1024x1024","k_26103469_640.jpg":"640x640","k_26103469_480.jpg":"480x480","k_26103469_340.jpg":"340x340","k_26103469_220.jpg":"220x220","o_26103469_1280.jpg":"1280x853","o_26103469_1024.jpg":"1024x682","o_26103469_640.jpg":"640x426","o_26103469_480.jpg":"480x320","o_26103469_340.jpg":"340x226","o_26103469_220.jpg":"220x146","h_26103469_1280.jpg":"1280x854","h_26103469_1024.jpg":"1024x683","h_26103469_640.jpg":"640x427","h_26103469_480.jpg":"480x320","h_26103469_340.jpg":"340x227","h_26103469_220.jpg":"220x147","pp_26103469_1280.jpg":"1280x1628","pp_26103469_1024.jpg":"1024x1303","pp_26103469_640.jpg":"640x814","pp_26103469_480.jpg":"480x611","pp_26103469_340.jpg":"340x432","pp_26103469_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1336","hd_26104490_1920.jpg":"1920x1080","k_26104490_1280.jpg":"1280x1280","k_26104490_1024.jpg":"1024x1024","k_26104490_640.jpg":"640x640","k_26104490_480.jpg":"480x480","k_26104490_340.jpg":"340x340","k_26104490_220.jpg":"220x220","o_26104490_1280.jpg":"1280x890","o_26104490_1024.jpg":"1024x712","o_26104490_640.jpg":"640x445","o_26104490_480.jpg":"480x334","o_26104490_340.jpg":"340x236","o_26104490_220.jpg":"220x153","h_26104490_1280.jpg":"1280x854","h_26104490_1024.jpg":"1024x683","h_26104490_640.jpg":"640x427","h_26104490_480.jpg":"480x320","h_26104490_340.jpg":"340x227","h_26104490_220.jpg":"220x147","pp_26104490_1280.jpg":"1280x1628","pp_26104490_1024.jpg":"1024x1303","pp_26104490_640.jpg":"640x814","pp_26104490_480.jpg":"480x611","pp_26104490_340.jpg":"340x432","pp_26104490_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7575661 Threads: 4 Questions: 1546564575 Slow queries: 4710452 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111090386 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-kad-je-vec-citao-zapise-babe-vange-premijer-mozda-zna-i-za-buducnost-barbariceve-kuce-tuzbe-za-gabi-1345942 [printLink] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-kad-je-vec-citao-zapise-babe-vange-premijer-mozda-zna-i-za-buducnost-barbariceve-kuce-tuzbe-za-gabi-1345942?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 739859 [name] => HEP afera [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-08 19:11:10 [main_article_id] => 0 [alias] => hep-afera [link] => /tag/hep-afera ) [1] => stdClass Object ( [id] => 737764 [name] => prosvjed seljaka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-23 11:28:25 [main_article_id] => 0 [alias] => prosvjed-seljaka [link] => /tag/prosvjed-seljaka ) [2] => stdClass Object ( [id] => 380252 [name] => Gabrijela Žalac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gabrijela-zalac [link] => /tag/gabrijela-zalac ) [3] => stdClass Object ( [id] => 739860 [name] => BBB.ojsi u Grčkoj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-08 19:11:10 [main_article_id] => 0 [alias] => bbb-ojsi-u-grckoj [link] => /tag/bbb-ojsi-u-grckoj ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Silvana Uzinić: Kad je već čitao zapise babe Vange, premijer možda zna i za budućnost Barbarićeve kuće, tužbe za Gabi... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26176633.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Goran Mehkek/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26176633.jpg [title] => Goran Mehkek/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/19962020.jpg [title] =>

Bivša ministrica Gabrijela Žalac pojela je i popila oko deset tisuća eura europskog, dakle našeg novca. Dobar tek, živila i na zdravlje Gabi

Goran Mehkek/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26163227.jpg [title] =>

Smeće se sunovratilo na leđa zagrebačkoj vlasti i na kraju će zbilja ispasti da će ”možemovce” zagušiti ono na čemu su dobili izbore

Nera Šimić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26090286.jpg [title] =>

Najjači nagon kod žene je da ona rodi, poručio je Vanđelić, eto ga na

Paun Paunović/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26103469.jpg [title] =>

Među svinjogojce je utrčao ministar obrane Ivan Anušić kao da su traktori tenkovi

Vlado Kos/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/08/26104490.jpg [title] =>

Novinari su Milanoviću htjeli pružiti priliku da komentira novog ministra obrane ali on je, za divno čudo i mimo svog običaja, brže bolje završio pressicu

Ronald Goršić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Seljaci su se zadovoljni povukli s ulica, sudbina slavonskih svinja ostala je neizvjesna, ili bar to gdje će skončati. Kako čujem, dalmatinske klaonice pune su tih nesretnica za čijim butićima i rebrima ćemo se za koji dan jagmiti po mesnicama. Stižu blagdani, gužve su već počele, trošit će se i žderati kao da je sve po starom. A nije niti će više ikada biti. Čak ni bravari nisu što su nekad bili. Eno se bravar Tomislav Pokrovac stavio uz Tita pa njime otresao Plenkoviću.

Nisu ni nedjelje više kao što su bile. Nisu ni bezinske jer umjesto brisača i jelenjih kožica, prodaju gulaše, brašno i juhe iz kesice. Evo ove nedjelje, negdje u popodnevnom drijemežu na kauču, čuli smo premijera da je smijenjen šef HEP-a Frane Barbarić.

Za vikend smo imali još par bombi i petardi poput odrona na Jukuševcu ili intervjua Damira Vanđelića, šefa novoosnovane strančice, a kako su dani odmicali dobili smo i još jedan spomenik Pavlu Kaliniću u Podstrani. Vraćaju se i neki BBB-ovci iz Grčke kako je upravo i najavio dobro obaviješteni premijer što znači da se izvršna vlast ne miješa u sudsku samo kod nas već posvuda u takozvanom demokratskom svijetu. Vidit ćemo šta će biti s bivšim ministrom obrane Marijom Banožićem koji pije kavu s rođakom šefa policije i ima poseban tretman dok policiji daje izjave.

---

image

Bivša ministrica Gabrijela Žalac pojela je i popila oko deset tisuća eura europskog, dakle našeg novca. Dobar tek, živila i na zdravlje Gabi

Goran Mehkek/Cropix
---

PONEDJELJAK: Dobar tek, živila i na zdravlje Gabi, miljenice Plenkijeva!

Već u ponedjeljak će ispasti da Barbarić nije smijenjen već se sam povukao. I to zbog bespravne gradnje na Hvaru. Ionako ostaje u HEP-u, a umjesto njega dolazi tip koji je svo vrijeme njegova šefovanja bio uz njega pa samim time i suodgovoran za aferu "Plin za cent" koja je puno bitnija od gradnje na crno.

Dakle, jedna od najvažnijih javnih firmi u našem stopostotnom vlasništvu i dalje će biti pod komandom podobnih hadezeovaca, a ne stručno osposobljenih. Nismo doznali najvažnije stvari oko skupe kupovine i jeftine prodaje plina čime je oštećena država, a jedan poduzetnik podebljao vlastiti račun i ekonomsku moć koja je ionako nepojmljivo velika. Da, o Pavlu Vujnovcu govorimo za kojega smo jednom na ovom mjestu napisali da ga treba pratit s dva para očiju. A već je bio posvuda, od luke Ploče do Rijeke i svuda poprijeko, preko pruge do samoposluge, proširio se pomalo nevidljiv kao plin po kuhinji.

Uglavnom, nakon dugih nekoliko mjeseci trakavice s HEP-om, Barbarić je okrznut, ministar i premijer spašeni. I tako je puk željan giljotine zbog pravednog gnjeva po tko zna koji put opet ostao na tuki. Jer na dvoru Luja XIV. ples i bakanalije pod krinkama se nastavljaju. Evo smo u petak doznali da je bivša ministrica Gabrijela Žalac pojela je i popila oko deset tisuća eura europskog, dakle našeg novca. Dobar tek, živila i na zdravlje Gabi, miljenice Plenkijeva.

---

image

Smeće se sunovratilo na leđa zagrebačkoj vlasti i na kraju će zbilja ispasti da će "možemovce" zagušiti ono na čemu su dobili izbore

Nera Šimić/Cropix
---

UTORAK: Možemo! su očiti dokaz da je lakše doći na vlast nego vladati

Smeće se sunovratilo na leđa zagrebačkoj vlasti i na kraju će zbilja ispasti da će "možemovce" zagušiti ono na čemu su dobili izbore. Zaludu im što vrište kako je nemoguće grad koji je dva desetljeća sjajio samo izvana urediti u svega dvije godine, i zaludu im što zaista rade naporno i čestito da se stvari pokrenu na bolje kad se to još na ulicama ne vidi. Predstoji im teška trka s vremenom jer bliže im se parlamentarni izbori, a za sve na čemu će temeljiti nacionalnu kampanju mjera će im se uzimati u Zagrebu.

I premda vrijedno čitaju sve zakone i po pressicama upozoravaju građane na svaku potencijalnu zamku, i premda im je javni interes, barem u svim dosadašnjim nastupima, ispred pojedinačnog i stranačkog, ništa im se to neće bodovati budu li im one plave vreće nepospremljene.

I da, Sandra Benčić je taman, primijetilo se, počela pomno voditi brigu o stajlingu kad ono – puf na Jakuševcu! Vratila se ekspresno u vlastiti stil i odijevanja i nastupanja što je meni, ako već imam priliku reći, još i draže.

Uglavnom, Možemo! su očiti dokaz da je lakše doći na vlast nego vladati i da u kući obično nije sve onako kako se to činilo pod prozorom. Veliki je to problem i splitske vlasti, a naš problem je što, kako se ono kaže, nema naših kad dođu na vlast.

---

image

Najjači nagon kod žene je da ona rodi, poručio je Vanđelić, eto ga na

Paun Paunović/Cropix
---

SRIJEDA: Vanđelić zapleten u raspetljavanje ženskih nagona

Ima tih par novoosnovanih strančica, sve od bivših hadezeovaca, koji svako malo začinjaju politički prostor snagom listića timijana u pečenju. Svjesni svojih snaga obično si nadjenu nekakvo moćno i zvučno ime, a time se vodio i Damir Vanđelić, donedavni Plenkovićev kadar koji se nije pokazao nešto sposoban kad ga je uposlilo na obnovi od potresa. Stranku je nazvao Republika.

Ne bismo ih imali puno razloga spominjat da se Vanđelić, vođen političkim nagonima, nije dirnuo u ženske nagone. I to za majčinstvom što je proglasio prirodnim. "Najjači nagon kod žene je da ona rodi. Ukoliko žena ima neki nagon koji je kontra tog nagona, treba provjeriti taj nagon, treba ju pitati što joj treba. Je li to stan, vrtić, novac… što se događa, ima li neke genetske bolesti itd.", kazao je među ostalim.

Kad su ga novinari stisnuli da pojasni nemušto se vadio što je ustvari htio reći pa se, među ostalim, izjasnio i ovako: "Ženino je pravo da upravlja svojim tijelom, takvi su i zakoni u Hrvatskoj. Takvi trebaju i ostati." Ipak, papila maca. Gospodin se gurnuo gdje nije trebao. I ničim me nije uvjerio da se ne bi miješao u moje nagone, a da ne govorim o tome kako se vjerojatno ne bi umiješao ni u to da država konačno počne provoditi svoje zakone. Da za početak omogući legalan pobačaj u bolnicama, odnosno osigura dovoljan broj ginekologa bez priziva savjesti.

---

image

Među svinjogojce je utrčao ministar obrane Ivan Anušić kao da su traktori tenkovi

Vlado Kos/Cropix
---

ČETVRTAK: Ministar obrane među svinjogojcima, kao da su traktori tenkovi

Među svinjogojce je utrčao ministar obrane Ivan Anušić kao da su traktori tenkovi. Ok, lijepo se sve sredilo. Seljaci se relativno zadovoljni raziđoše i tako se za Vladu potencijalno opasna situacija zasad sanirala. Ostalo je jedino nepoznato je li onih navodno zapaljenih 1756 iskaznica HDZ-a zauvijek nestalo u pepelu ili možda Anušić ima sposobnost da se članstvo poput one egipatske ptice opet obnovi.

Simboliku neumrlosti HDZ-a uspješno pronosi stara stranačka ptica, rumeni Vladimir Šeks. Eto ti nama svako malo njega, čisto da se sjetimo kako ta stranka nije kleknula čak ni kada je sudskom odlukom proglašena kriminalnom. Posljednji incident u kojem se zatekao dogodio se u jednom zagrebačkom restoranu. Ondje ga je, kako kaže, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto bezobrazno gledala i strijeljala pogledom. Sve bi prošlo mimo nas kako je i trebalo da joj se neustrašivi Šeks nije obratio. A navodno joj je rekao: "Mnoge sam ušutkao i ubio". Ona ga odmah prijavila zbog prijetnje i stala pred mikrofon.

Rekao sam da sam ušutkao, a ne i da sam ubio, ona laže, laže, laže, ispričao je Šeks. Odmah je iz rupe ispuzao i Glavaš pa dodao još toga protiv Šeksa... Može se ovaj događaj na prvi učiniti sporedan, što u odnosu na ratove u Ukrajini i na Bliskom istoku svakako jest, ali nije loše da svako toliko vidimo tko su naši politički celebritiji.

---

image

Novinari su Milanoviću htjeli pružiti priliku da komentira novog ministra obrane ali on je, za divno čudo i mimo svog običaja, brže bolje završio pressicu

Ronald Goršić/Cropix
---

PETAK: Enigmatični premijerov odgovor na pitanje kako zna za dobre vijesti iz Grčke

Evo nam je premijer Plenković ovako odgovorio na pitanje kako je znao da iz Grčke stižu dobre vijesti. "Kako sam znao? Prvo, imao sam sreće. Drugo, to je negdje baba Vanga zapisala. Treće, ‘nemamo‘ nikakvog međunarodnog utjecaja. Sada vi pogodite što je od toga." Šta je baba Vanga još zapisala, a da samo on zna?

A vjerojatno mu je najvažnije bilo poručiti ovo treće. I to predsjedniku Milanoviću. Kad smo već kod Milanovića, novinari su mu htjeli pružiti priliku da komentira novog ministra obrane upitavši ga kako to da je baš on išao pregovarati sa pobunjenim seljacima, ali on je, za divno čudo i mimo svog običaja, brže bolje završio pressicu.

Eto ga, rekli smo da više ništa nije kao što je bilo. Samo je malo slično. Kao i onaj spomenik u Podstrani Franji Tuđmanu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Goran Mehkek/Cropix Goran Mehkek/Cropix Nera Šimić/Cropix Paun Paunović/Cropix Vlado Kos/Cropix Ronald Goršić/Cropix
Goran Mehkek/Cropix

Bivša ministrica Gabrijela Žalac pojela je i popila oko deset tisuća eura europskog, dakle našeg novca. Dobar tek, živila i na zdravlje Gabi

Nera Šimić/Cropix

Smeće se sunovratilo na leđa zagrebačkoj vlasti i na kraju će zbilja ispasti da će ”možemovce” zagušiti ono na čemu su dobili izbore

Paun Paunović/Cropix

Najjači nagon kod žene je da ona rodi, poručio je Vanđelić, eto ga na

Vlado Kos/Cropix

Među svinjogojce je utrčao ministar obrane Ivan Anušić kao da su traktori tenkovi

Ronald Goršić/Cropix

Novinari su Milanoviću htjeli pružiti priliku da komentira novog ministra obrane ali on je, za divno čudo i mimo svog običaja, brže bolje završio pressicu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-kad-je-vec-citao-zapise-babe-vange-premijer-mozda-zna-i-za-buducnost-barbariceve-kuce-tuzbe-za-gabi-1345942 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5242b996731aecd3068e394e436af3d4bbcd9857 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Silvana+Uzini%C4%87%3A+Kad+je+ve%C4%87+%C4%8Ditao+zapise+babe+Vange%2C+premijer+mo%C5%BEda+zna+i+za+budu%C4%87nost+Barbari%C4%87eve+ku%C4%87e%2C+tu%C5%BEbe+za+Gabi...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-kad-je-vec-citao-zapise-babe-vange-premijer-mozda-zna-i-za-buducnost-barbariceve-kuce-tuzbe-za-gabi-1345942 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-kad-je-vec-citao-zapise-babe-vange-premijer-mozda-zna-i-za-buducnost-barbariceve-kuce-tuzbe-za-gabi-1345942 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres tjedna

Silvana Uzinić: Kad je već čitao zapise babe Vange, premijer možda zna i za budućnost Barbarićeve kuće, tužbe za Gabi...

Piše Silvana Uzinić
8. prosinca 2023. - 19:10

Seljaci su se zadovoljni povukli s ulica, sudbina slavonskih svinja ostala je neizvjesna, ili bar to gdje će skončati. Kako čujem, dalmatinske klaonice pune su tih nesretnica za čijim butićima i rebrima ćemo se za koji dan jagmiti po mesnicama. Stižu blagdani, gužve su već počele, trošit će se i žderati kao da je sve po starom. A nije niti će više ikada biti. Čak ni bravari nisu što su nekad bili. Eno se bravar Tomislav Pokrovac stavio uz Tita pa njime otresao Plenkoviću.

Nisu ni nedjelje više kao što su bile. Nisu ni bezinske jer umjesto brisača i jelenjih kožica, prodaju gulaše, brašno i juhe iz kesice. Evo ove nedjelje, negdje u popodnevnom drijemežu na kauču, čuli smo premijera da je smijenjen šef HEP-a Frane Barbarić.

Za vikend smo imali još par bombi i p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 01:36