stdClass Object ( [id] => 1258187 [title] => Silvana Uzinić: Prvo je nestala jahta VU, a onda su iz Vlade rekli BU! I tako nitko nije kriv. Osim dosadnih novinara [alias] => silvana-uzinic-prvo-je-nestala-jahta-vu-a-onda-su-iz-vlade-rekli-bu-i-tako-nitko-nije-kriv-osim-dosadnih-novinara [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Niti su zadnjih godina ljeta niti zime kao što su bile, samo je hrvatski premijer stabilan k‘o drvo murve dok mu lišće opada u sva godišnja doba. U ovom radnom tjednu predstavio nam je dva nova ministra od kojih nam je jedan dobro poznat u svim mogućim ulogama kroz dugu stranačku povijest. Vazdazimzelenom hadezeovcu Branku Bačiću povjeren je zadatak obnovitelja Banije i Zagreba, a nakon onoga šta je najavio, već ga zamišljamo u plaštu Supermana. Treba spasit ljude, ali i HDZ-u izbore!

To što je po struci inženjer geodezije možda ovome Blaćaninu i pomogne. Jednom je rekao "da san vidi, ja bi prijavi", a jednom bi mogao reći "izmiri san, vidi san, prijavi san i promini".

Samo, nevjerojatno je koliko je Plenkoviću trebalo vremena da shvati i primijeni ono što mu raznorazne udruge, volonteri pa i saborska oporba od početka govore. Nije ništa čuo jer trebalo je izgurat ulazak u Schengen i eurozonu, a oni iz kontejnera ionako nit gdje putuju nit troše. Svi mi maleni u ovoj zemlji smo nevažni.

Dok zbrajamo eurocentiće, oni nas ovaj tjedan zabavljaju s velikim pričama – slučaj Zambija i slučaj Jahta ruskog oligarha. Za ovu drugu, doduše, mnoge nije ni najmanje briga, jer koga zaboli kud plovi neki tamo brod. Ali nestanak luksuzne brodusine iz betinskog škvera važan je zato da se iznova uvjerimo u muljatore na dužnosti, a važan je, čini se, bio i Plenkoviću jer štreberu prijeti "pedagoška" iz Bruxellesa. Uteko vam brod pred nosom!

 

PONEDJELJAK: Brzinsko državljanstvo za djecu iz Konga

I kad smo pročitali i čuli gotovo sve o našim pritvorenim sugrađanima koji su htjeli posvojiti djecu iz Konga, opet nismo sigurni da znamo kako su to htjeli izvesti, a da izbjegnu tako ružnu osudu za međunarodnu trgovinu ljudima.

Zbilja vjerujem u njihove humane namjere, ali čini se da se u lancu od Zagreba, bolje rečeno Općinskog suda u Zlataru, do tamo nekog afričkog sirotišta zbio niz, u najmanju ruku, čudnih radnji.

Zanimljivo je da godinama znamo za posvajanje djece iz Afrike. Ako ih već nismo susreli u kvartu, onda smo za njih doznali iz intervjua s nekim estradnim zvijezdama koje su im postali roditelji. Neka ih je i više što se mene tiče, ali državne institucije morat će nam pojasniti neke postupke dok čekamo odluku suda iz Zambije.

Na primjer, kako ta djeca steknu hrvatsko državljanstvo u tren oka dok se nekima birokracija prepriječi čak i kada su u pitanju biološki roditelji i kada su rođeni u državama potpisnicama Haške konvencije? Polako, čeka se ročište i neka je našim državljanima sa srećom!

 

UTORAK: ‘I šta da im kažemo o Irini VU?‘

A tek priča o jahti Irina VU! Kakav je to tek rebus bio za one koji su se navukli u traženju rješenja. Zamišljala sam ministre kako se domunđavaju:

- Matušiću, šta ćemo s ovom Vu iz Betine – nazvao je Butković onog Franu Matušića iz Ministarstva vanjskih.

- Samo si mi ti još trebao – skiselio se ovaj.

- Pa šta ćemo, onaj moj lučki kapetan je čovjek na mjestu, ne misliš valjda da na njega svalimo?

- Ma ne mislim, ne mislim, nego evo mislim i mislim šta ćemo.

- Pa to te pitam, šta s‘ smislio? Moraš nešto, a pitaju i nas stalno...

- Znam, znam... Pusti me, radimo ovde na tome, novinari navrnuli, ludosti čitam, šef me pritišće...

Ti naši dužnosnici su, dakle, po mom dubokom uvjerenju, kazali da istražuju, a zapravo su samo smišljali što će nam reći. Jer svakako je čudno da su se u Vladi začudili prije neki dan da broda nema i to tek nakon pisanja medija.

Mediji su to odavno objavili, a oni su se ušutjeli i pričekali da vide koliko će se stvar zakomplicirati. Možda im se zakompliciralo tek kad su Ukrajinci počeli pitati što je s imovinom od koje bi se, prodajom, mogli pomoći. A ja da sam na mjestu ukrajinskih istražitelja, prvo bih požurila u Hrvatsku sve dok i zadnja sankcionirana imovina nekud čudom ne ispari.

 

---

image

Majda BuriĆ - Plenković se uozbiljio i natjerao je da se ispriča što je ona polovično i učinila

Damjan TadiĆ/Cropix
---

SRIJEDA: Koalicijski ‘Mir Božji‘

To da mnogi desetljećima toleriraju prezir prema Srbima znaju već i mala djeca što se pokazalo na jednom nogometnom turniru u Sarajevu. Ubij Srbina, vikala su nedužna dječica i sva sila komentara napisana je nakon toga u medijima da bi ubrzo u Saboru bilo jasno gdje čuči porijeklo jada.

Zastupnicu RF-a izvrijeđala je jedna hadezeovka da ima srboljubno i rusoljubno srce na koje kovanice su se danima sprdali po društvenim mrežama. Ali Plenković se uozbiljio i natjerao je da se ispriča što je ona polovično i učinila.

Neki su tim povodom zaključili da je sva sreća što imamo Andreja za šefa stranke i što se već riješio dobrog dijela šovinista iz stranke. Ipak, svako malo netko iz njegove stranke utone u staro blato i to je ono što ih čvrsto okuplja.

Problemčić je samo u tome što je jasno kako "mir božji" najvećim dijelom proizlazi iz činjenice da su u koaliciji sa zastupnicima srpske manjine. Gospođa se ispričala, ali ne i zastupnici Peović koju je izvrijeđala i koja zbog toga trpi zlostavljanje sebe i svoje kćeri.

Izvrijeđati nekog Srbina u ovoj državi manji je grijeh nego šutnuti psa na ulici. Skandalizirali smo se tek kad su dječica propjevala u nekoj tamo dvorani u Sarajevu. Ma dajte, molim vas.

 

ČETVRTAK: Trgovcima soli na rep

Cijeli ovaj tjedan slušamo kako će Vlada nešto učiniti da obuzda cijene i utjera u red trgovce, a znamo kako je to moguće koliko i da najednom otkrijemo naftni izvor usred Like.

Ajte molim vas, nemojte nas bar zavaravat stalno s nečim. Trgovcima možete stavit soli na rep. Kupcima preostaje činit đireve od dućana do dućana da bi kupili nešto jeftinije. Učinila san to nedavno radi pakiranja masla i dezodoransa pa san se sama sebi učinila luda.

Mogu samo zamislit penzionere kad krenu hodat, i to nakon šta su ovih dana obijali šaltere po matičnim uredima i HZMO-u da bi dobili bokun više obiteljske penzijice. Poskupilo je sve i mi smo sve siromašniji, i čitava dobrobit od dignutih rampi na granicama i sjajnije platežno sredstvo ne može to promijenit.

Opet su to sve znali u Vladi i opet se prave da su iznenađeni. Sve je to samo predstava za nas kao i ona s jahtom. Vu! Bu! Teleoperateri najavili poskupljenje od deset posto. Sjeli, brate, pa se još i dogovorili što na očigled sviju, pa tako i famozne Agencije za tržišna natjecanja, godinama rade.

Ta agencija se, inače, još i danas hvali da je jednom prije par godina "ćopila" splitske autoškole za kartel pri pokušaju dizanja cijene. Pa di je sad ta agencija kad ja nigdje ni za centić nisam pronašla jeftinije maslo?

Nego, pojavio se Plenković pred kamerama pa se pohvalio da je spriječio teleoperatere da dignu cijenu. Oni rekli okej, a onda svima poslali pismo u kojem kažu da će ubuduće cijene usklađivat sa stopom inflacije. A to nije poskupljenje, nego se pas pos.a!

Važno da premijer drži rejting. Inače, sad mu je već više od šest godina mandata, treba ga motrit s četvero očiju. Znate ono, moć pa sve veća moć, pa sve malo udre u glavu.

 

---

image

Fantastično - ministar Oleg Butković kaže da je preuzeo odgovornost, ali tako što je smijenio trojicu ispod sebe

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

PETAK: Preuzimanje odgovornosti smjenom nižerangiranih

Osvanula je u petak vijest, hvala kolegici s portala Telegram, da je Vice Mihanović ispravio svoj doktorat. I to točno prateći ono što mu je sve izvukao pokojni kolega Vlado Matijanić.

Slavna konstrukcija "teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti" otišla je tako iz arhive osječkog fakulteta, ali ostat će trajno zabilježeno da se jedan doktorat ikada igdje ispravljao. Veseli, međutim, da je Vice Mihanović pomno čitao antalogijske tekstove prerano preminulog kolege Matijanića, ali istovremeno rastužuje da u istragu o okolnostima njegove tragične smrti do dana današnjeg nije angažiran neovisni tim stručnjaka.

Besmislenost "teorijske paradigme" pamtit ćemo dugo zato što je ona vjerni opis potencijala važnih kadrova stranke koja uspješno vlada već desetljećima.

Imamo i rješenje rebusa oko nestale jahte! Vu! Bu!

Ministar Oleg Butković kaže da je preuzeo odgovornost, ali tako što je smijenio trojicu ispod sebe. Nafrkao je baš i onaj lučki kapetan kojeg kao da je svakako htio spasiti, ali eto nije uspio.

"Jahta se javila u kapetaniju u Dubrovniku i nastavila je ploviti jer Lučka kapetanija nije imala saznanja da postoji popis jahti..." rekao je Butković koji je nekako trebao spasiti samog sebe, a i onog Matušića, to jest prvog čovjeka tzv. Stalne skupine za primjenu i praćenje provedbe međunarodnih mjera ograničenja u Ministarstvu vanjskih poslova. U normalnim zemljama, otišla bi najprije njih dvojica, ali bilo bi to za Plenkovića već previše otpalog lišća za ovaj mjesec.

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Pretres tjedna 2 0 8605 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-01-20 13:56:06 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-20 19:00:00 [modified_by] => 3207 [publish_up] => 2023-01-20 19:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 846 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Silvana Uzinić: Prvo je nestala jahta VU, a onda su iz Vlade rekli BU! I tako nitko nije kriv. Osim dosadnih novinara [metakey] => silvana uzinić, Majda Burić, pretres tjedna [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/01\/20\/24147999.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/20\/24153796.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/20\/21431286.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Damjan Tadi\u0107\/Cropix","Damjan Tadi\u0106\/Cropix","Nikolina Vukovi\u0107 Stipani\u010dev\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Majda Buri\u0106 - Plenkovi\u0107 se uozbiljio i natjerao je da se ispri\u010da \u0161to je ona polovi\u010dno i u\u010dinila<\/p>","

Fantasti\u010dno - ministar Oleg Butkovi\u0107<\/strong> ka\u017ee da je preuzeo odgovornost, ali tako \u0161to je smijenio trojicu ispod sebe<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1298","hd_24147999_1920.jpg":"1920x1080","k_24147999_1280.jpg":"1280x1280","k_24147999_1024.jpg":"1024x1024","k_24147999_640.jpg":"640x640","k_24147999_480.jpg":"480x480","k_24147999_340.jpg":"340x340","k_24147999_220.jpg":"220x220","o_24147999_1280.jpg":"1280x865","o_24147999_1024.jpg":"1024x692","o_24147999_640.jpg":"640x432","o_24147999_480.jpg":"480x324","o_24147999_340.jpg":"340x229","o_24147999_220.jpg":"220x148","h_24147999_1280.jpg":"1280x854","h_24147999_1024.jpg":"1024x683","h_24147999_640.jpg":"640x427","h_24147999_480.jpg":"480x320","h_24147999_340.jpg":"340x227","h_24147999_220.jpg":"220x147","pp_24147999_1280.jpg":"1280x1628","pp_24147999_1024.jpg":"1024x1303","pp_24147999_640.jpg":"640x814","pp_24147999_480.jpg":"480x611","pp_24147999_340.jpg":"340x432","pp_24147999_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1244","hd_24153796_1920.jpg":"1920x1080","k_24153796_1280.jpg":"1280x1280","k_24153796_1024.jpg":"1024x1024","k_24153796_640.jpg":"640x640","k_24153796_480.jpg":"480x480","k_24153796_340.jpg":"340x340","k_24153796_220.jpg":"220x220","o_24153796_1280.jpg":"1280x829","o_24153796_1024.jpg":"1024x663","o_24153796_640.jpg":"640x414","o_24153796_480.jpg":"480x311","o_24153796_340.jpg":"340x220","o_24153796_220.jpg":"220x142","h_24153796_1280.jpg":"1280x854","h_24153796_1024.jpg":"1024x683","h_24153796_640.jpg":"640x427","h_24153796_480.jpg":"480x320","h_24153796_340.jpg":"340x227","h_24153796_220.jpg":"220x147","pp_24153796_1280.jpg":"1280x1628","pp_24153796_1024.jpg":"1024x1303","pp_24153796_640.jpg":"640x814","pp_24153796_480.jpg":"480x611","pp_24153796_340.jpg":"340x432","pp_24153796_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_21431286_1920.jpg":"1920x1080","k_21431286_1280.jpg":"1280x1280","k_21431286_1024.jpg":"1024x1024","k_21431286_640.jpg":"640x640","k_21431286_480.jpg":"480x480","k_21431286_340.jpg":"340x340","k_21431286_220.jpg":"220x220","o_21431286_1280.jpg":"1280x853","o_21431286_1024.jpg":"1024x682","o_21431286_640.jpg":"640x426","o_21431286_480.jpg":"480x320","o_21431286_340.jpg":"340x226","o_21431286_220.jpg":"220x146","h_21431286_1280.jpg":"1280x854","h_21431286_1024.jpg":"1024x683","h_21431286_640.jpg":"640x427","h_21431286_480.jpg":"480x320","h_21431286_340.jpg":"340x227","h_21431286_220.jpg":"220x147","pp_21431286_1280.jpg":"1280x1628","pp_21431286_1024.jpg":"1024x1303","pp_21431286_640.jpg":"640x814","pp_21431286_480.jpg":"480x611","pp_21431286_340.jpg":"340x432","pp_21431286_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7743499 Threads: 4 Questions: 1563309344 Slow queries: 4768584 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111565498 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-prvo-je-nestala-jahta-vu-a-onda-su-iz-vlade-rekli-bu-i-tako-nitko-nije-kriv-osim-dosadnih-novinara-1258187 [printLink] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-prvo-je-nestala-jahta-vu-a-onda-su-iz-vlade-rekli-bu-i-tako-nitko-nije-kriv-osim-dosadnih-novinara-1258187?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 238030 [name] => silvana uzinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => silvana-uzinic [link] => /tag/silvana-uzinic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 383111 [name] => Majda Burić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => majda-buric [link] => /tag/majda-buric ) [2] => stdClass Object ( [id] => 642739 [name] => pretres tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-02 21:21:22 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-tjedna [link] => /tag/pretres-tjedna ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Silvana Uzinić: Prvo je nestala jahta VU, a onda su iz Vlade rekli BU! I tako nitko nije kriv. Osim dosadnih novinara [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/20/24147999.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Damjan Tadić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/20/24147999.jpg [title] => Damjan Tadić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/20/24153796.jpg [title] =>

Majda BuriĆ - Plenković se uozbiljio i natjerao je da se ispriča što je ona polovično i učinila

Damjan TadiĆ/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/20/21431286.jpg [title] =>

Fantastično - ministar Oleg Butković kaže da je preuzeo odgovornost, ali tako što je smijenio trojicu ispod sebe

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Niti su zadnjih godina ljeta niti zime kao što su bile, samo je hrvatski premijer stabilan k‘o drvo murve dok mu lišće opada u sva godišnja doba. U ovom radnom tjednu predstavio nam je dva nova ministra od kojih nam je jedan dobro poznat u svim mogućim ulogama kroz dugu stranačku povijest. Vazdazimzelenom hadezeovcu Branku Bačiću povjeren je zadatak obnovitelja Banije i Zagreba, a nakon onoga šta je najavio, već ga zamišljamo u plaštu Supermana. Treba spasit ljude, ali i HDZ-u izbore!

To što je po struci inženjer geodezije možda ovome Blaćaninu i pomogne. Jednom je rekao "da san vidi, ja bi prijavi", a jednom bi mogao reći "izmiri san, vidi san, prijavi san i promini".

Samo, nevjerojatno je koliko je Plenkoviću trebalo vremena da shvati i primijeni ono što mu raznorazne udruge, volonteri pa i saborska oporba od početka govore. Nije ništa čuo jer trebalo je izgurat ulazak u Schengen i eurozonu, a oni iz kontejnera ionako nit gdje putuju nit troše. Svi mi maleni u ovoj zemlji smo nevažni.

Dok zbrajamo eurocentiće, oni nas ovaj tjedan zabavljaju s velikim pričama – slučaj Zambija i slučaj Jahta ruskog oligarha. Za ovu drugu, doduše, mnoge nije ni najmanje briga, jer koga zaboli kud plovi neki tamo brod. Ali nestanak luksuzne brodusine iz betinskog škvera važan je zato da se iznova uvjerimo u muljatore na dužnosti, a važan je, čini se, bio i Plenkoviću jer štreberu prijeti "pedagoška" iz Bruxellesa. Uteko vam brod pred nosom!

 

PONEDJELJAK: Brzinsko državljanstvo za djecu iz Konga

I kad smo pročitali i čuli gotovo sve o našim pritvorenim sugrađanima koji su htjeli posvojiti djecu iz Konga, opet nismo sigurni da znamo kako su to htjeli izvesti, a da izbjegnu tako ružnu osudu za međunarodnu trgovinu ljudima.

Zbilja vjerujem u njihove humane namjere, ali čini se da se u lancu od Zagreba, bolje rečeno Općinskog suda u Zlataru, do tamo nekog afričkog sirotišta zbio niz, u najmanju ruku, čudnih radnji.

Zanimljivo je da godinama znamo za posvajanje djece iz Afrike. Ako ih već nismo susreli u kvartu, onda smo za njih doznali iz intervjua s nekim estradnim zvijezdama koje su im postali roditelji. Neka ih je i više što se mene tiče, ali državne institucije morat će nam pojasniti neke postupke dok čekamo odluku suda iz Zambije.

Na primjer, kako ta djeca steknu hrvatsko državljanstvo u tren oka dok se nekima birokracija prepriječi čak i kada su u pitanju biološki roditelji i kada su rođeni u državama potpisnicama Haške konvencije? Polako, čeka se ročište i neka je našim državljanima sa srećom!

 

UTORAK: ‘I šta da im kažemo o Irini VU?‘

A tek priča o jahti Irina VU! Kakav je to tek rebus bio za one koji su se navukli u traženju rješenja. Zamišljala sam ministre kako se domunđavaju:

- Matušiću, šta ćemo s ovom Vu iz Betine – nazvao je Butković onog Franu Matušića iz Ministarstva vanjskih.

- Samo si mi ti još trebao – skiselio se ovaj.

- Pa šta ćemo, onaj moj lučki kapetan je čovjek na mjestu, ne misliš valjda da na njega svalimo?

- Ma ne mislim, ne mislim, nego evo mislim i mislim šta ćemo.

- Pa to te pitam, šta s‘ smislio? Moraš nešto, a pitaju i nas stalno...

- Znam, znam... Pusti me, radimo ovde na tome, novinari navrnuli, ludosti čitam, šef me pritišće...

Ti naši dužnosnici su, dakle, po mom dubokom uvjerenju, kazali da istražuju, a zapravo su samo smišljali što će nam reći. Jer svakako je čudno da su se u Vladi začudili prije neki dan da broda nema i to tek nakon pisanja medija.

Mediji su to odavno objavili, a oni su se ušutjeli i pričekali da vide koliko će se stvar zakomplicirati. Možda im se zakompliciralo tek kad su Ukrajinci počeli pitati što je s imovinom od koje bi se, prodajom, mogli pomoći. A ja da sam na mjestu ukrajinskih istražitelja, prvo bih požurila u Hrvatsku sve dok i zadnja sankcionirana imovina nekud čudom ne ispari.

 

---

image

Majda BuriĆ - Plenković se uozbiljio i natjerao je da se ispriča što je ona polovično i učinila

Damjan TadiĆ/Cropix
---

SRIJEDA: Koalicijski ‘Mir Božji‘

To da mnogi desetljećima toleriraju prezir prema Srbima znaju već i mala djeca što se pokazalo na jednom nogometnom turniru u Sarajevu. Ubij Srbina, vikala su nedužna dječica i sva sila komentara napisana je nakon toga u medijima da bi ubrzo u Saboru bilo jasno gdje čuči porijeklo jada.

Zastupnicu RF-a izvrijeđala je jedna hadezeovka da ima srboljubno i rusoljubno srce na koje kovanice su se danima sprdali po društvenim mrežama. Ali Plenković se uozbiljio i natjerao je da se ispriča što je ona polovično i učinila.

Neki su tim povodom zaključili da je sva sreća što imamo Andreja za šefa stranke i što se već riješio dobrog dijela šovinista iz stranke. Ipak, svako malo netko iz njegove stranke utone u staro blato i to je ono što ih čvrsto okuplja.

Problemčić je samo u tome što je jasno kako "mir božji" najvećim dijelom proizlazi iz činjenice da su u koaliciji sa zastupnicima srpske manjine. Gospođa se ispričala, ali ne i zastupnici Peović koju je izvrijeđala i koja zbog toga trpi zlostavljanje sebe i svoje kćeri.

Izvrijeđati nekog Srbina u ovoj državi manji je grijeh nego šutnuti psa na ulici. Skandalizirali smo se tek kad su dječica propjevala u nekoj tamo dvorani u Sarajevu. Ma dajte, molim vas.

 

ČETVRTAK: Trgovcima soli na rep

Cijeli ovaj tjedan slušamo kako će Vlada nešto učiniti da obuzda cijene i utjera u red trgovce, a znamo kako je to moguće koliko i da najednom otkrijemo naftni izvor usred Like.

Ajte molim vas, nemojte nas bar zavaravat stalno s nečim. Trgovcima možete stavit soli na rep. Kupcima preostaje činit đireve od dućana do dućana da bi kupili nešto jeftinije. Učinila san to nedavno radi pakiranja masla i dezodoransa pa san se sama sebi učinila luda.

Mogu samo zamislit penzionere kad krenu hodat, i to nakon šta su ovih dana obijali šaltere po matičnim uredima i HZMO-u da bi dobili bokun više obiteljske penzijice. Poskupilo je sve i mi smo sve siromašniji, i čitava dobrobit od dignutih rampi na granicama i sjajnije platežno sredstvo ne može to promijenit.

Opet su to sve znali u Vladi i opet se prave da su iznenađeni. Sve je to samo predstava za nas kao i ona s jahtom. Vu! Bu! Teleoperateri najavili poskupljenje od deset posto. Sjeli, brate, pa se još i dogovorili što na očigled sviju, pa tako i famozne Agencije za tržišna natjecanja, godinama rade.

Ta agencija se, inače, još i danas hvali da je jednom prije par godina "ćopila" splitske autoškole za kartel pri pokušaju dizanja cijene. Pa di je sad ta agencija kad ja nigdje ni za centić nisam pronašla jeftinije maslo?

Nego, pojavio se Plenković pred kamerama pa se pohvalio da je spriječio teleoperatere da dignu cijenu. Oni rekli okej, a onda svima poslali pismo u kojem kažu da će ubuduće cijene usklađivat sa stopom inflacije. A to nije poskupljenje, nego se pas pos.a!

Važno da premijer drži rejting. Inače, sad mu je već više od šest godina mandata, treba ga motrit s četvero očiju. Znate ono, moć pa sve veća moć, pa sve malo udre u glavu.

 

---

image

Fantastično - ministar Oleg Butković kaže da je preuzeo odgovornost, ali tako što je smijenio trojicu ispod sebe

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
---

PETAK: Preuzimanje odgovornosti smjenom nižerangiranih

Osvanula je u petak vijest, hvala kolegici s portala Telegram, da je Vice Mihanović ispravio svoj doktorat. I to točno prateći ono što mu je sve izvukao pokojni kolega Vlado Matijanić.

Slavna konstrukcija "teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti" otišla je tako iz arhive osječkog fakulteta, ali ostat će trajno zabilježeno da se jedan doktorat ikada igdje ispravljao. Veseli, međutim, da je Vice Mihanović pomno čitao antalogijske tekstove prerano preminulog kolege Matijanića, ali istovremeno rastužuje da u istragu o okolnostima njegove tragične smrti do dana današnjeg nije angažiran neovisni tim stručnjaka.

Besmislenost "teorijske paradigme" pamtit ćemo dugo zato što je ona vjerni opis potencijala važnih kadrova stranke koja uspješno vlada već desetljećima.

Imamo i rješenje rebusa oko nestale jahte! Vu! Bu!

Ministar Oleg Butković kaže da je preuzeo odgovornost, ali tako što je smijenio trojicu ispod sebe. Nafrkao je baš i onaj lučki kapetan kojeg kao da je svakako htio spasiti, ali eto nije uspio.

"Jahta se javila u kapetaniju u Dubrovniku i nastavila je ploviti jer Lučka kapetanija nije imala saznanja da postoji popis jahti..." rekao je Butković koji je nekako trebao spasiti samog sebe, a i onog Matušića, to jest prvog čovjeka tzv. Stalne skupine za primjenu i praćenje provedbe međunarodnih mjera ograničenja u Ministarstvu vanjskih poslova. U normalnim zemljama, otišla bi najprije njih dvojica, ali bilo bi to za Plenkovića već previše otpalog lišća za ovaj mjesec.

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Damjan Tadić/Cropix Damjan TadiĆ/Cropix Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
Damjan TadiĆ/Cropix

Majda BuriĆ - Plenković se uozbiljio i natjerao je da se ispriča što je ona polovično i učinila

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Fantastično - ministar Oleg Butković kaže da je preuzeo odgovornost, ali tako što je smijenio trojicu ispod sebe

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-prvo-je-nestala-jahta-vu-a-onda-su-iz-vlade-rekli-bu-i-tako-nitko-nije-kriv-osim-dosadnih-novinara-1258187 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f1b40915486373b95c4bf6b7767d4f3f82ff51d4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Silvana+Uzini%C4%87%3A+Prvo+je+nestala+jahta+VU%2C+a+onda+su+iz+Vlade+rekli+BU%21+I+tako+nitko+nije+kriv.+Osim+dosadnih+novinara&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-prvo-je-nestala-jahta-vu-a-onda-su-iz-vlade-rekli-bu-i-tako-nitko-nije-kriv-osim-dosadnih-novinara-1258187 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-prvo-je-nestala-jahta-vu-a-onda-su-iz-vlade-rekli-bu-i-tako-nitko-nije-kriv-osim-dosadnih-novinara-1258187 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres tjedna

Silvana Uzinić: Prvo je nestala jahta VU, a onda su iz Vlade rekli BU! I tako nitko nije kriv. Osim dosadnih novinara

Piše Silvana Uzinić
20. siječnja 2023. - 20:00

Niti su zadnjih godina ljeta niti zime kao što su bile, samo je hrvatski premijer stabilan k‘o drvo murve dok mu lišće opada u sva godišnja doba. U ovom radnom tjednu predstavio nam je dva nova ministra od kojih nam je jedan dobro poznat u svim mogućim ulogama kroz dugu stranačku povijest. Vazdazimzelenom hadezeovcu Branku Bačiću povjeren je zadatak obnovitelja Banije i Zagreba, a nakon onoga šta je najavio, već ga zamišljamo u plaštu Supermana. Treba spasit ljude, ali i HDZ-u izbore!

To što je po struci inženjer geodezije možda ovome Blaćaninu i pomogne. Jednom je rekao "da san vidi, ja bi prijavi", a jednom bi mogao reći "izmiri san, vidi san, prijavi san i promini".

Samo, nevjerojatno je koliko je Plenkoviću trebalo vremena da shvati i primijeni ono što mu raznorazn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 00:13