stdClass Object ( [id] => 1386898 [title] => Splitski sudac se izvukao, a ovako komentira sporni slučaj s Josipom Rimac: Prilično sam uvjeren da je nisam obavijestio [alias] => splitski-sudac-se-izvukao-a-ovako-komentira-sporni-slucaj-s-josipom-rimac-prilicno-sam-uvjeren-da-je-nisam-obavijestio [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Oprezno se mora birati društvo za kave, ta stara narodna mudrost nikad nije bila aktualnija. Jer, nikad ne znaš je li društvo za stolom pod tajnim mjerama nadzora i hoće li ta kava biti najskuplja ikad: naravno, ako si obični smrtnik, onda te i nije puno briga tko tu koga ... prisluškuje.

Međutim, ako si na nekakvom položaju, onda moraš dobro promisliti prije negoli pošalješ kakvu dvosmislenu poruku ili, štajaznam, nazdraviš u konobi lokalnog poduzetnika/političara. Generalno bi bilo dobro, zbog vlastite higijene, izbjegavati nekakvo zbližavanje, familijariziranje s političarima, lokalnim ili nacionalnim svejedno.

Dobro, naravno da nisu sve kave iste, kao što ni svako tepanje u porukama nije isto. Recimo, dosta je nezgodno kad praktički odmah nakon druženja s tobom dotična osoba rastrubi kako zna kada će biti presuda, kao i kakva će biti presuda, pa još uz to odmah krene dogovarati medijsku taktiku s prijateljskim tiskovinama. A ti si predsjednik suda na kojem se konkretni postupak odvija. Kažemo, nezgodno se to poklopilo, iako još uvijek ne mora značiti ništa.

Splitski sudac koji se dopisivao i sastajao s Josipom Rimac neće biti kažnjen! Sudsko objašnjenje je zanimljivo...

A upravo je to bio slučaj sa Silvijom Čovićem, koncem 2018. godine predsjednikom splitskog Upravnog suda. Našao se čovjek s Josipom Rimac – gotovo da je više štete HDZ-u i političkoj vrhušci napravila kninska kraljica raznim porukama i prijateljskim kavama nego doktor Ivo – da bi ona još istog dana, kako se otkrilo znatno kasnije, kad su isplivali podaci iz tajnih mjera nadzora, kontaktirala direktoricu Večernjaka s pouzdanom informacijom kako će je upravo taj sud osloboditi!

Preciznije, kako će pred Upravnim sudom u Splitu odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koja je bila negativna po Rimac, biti odbačena. Imala je Rimac, pored saznanja o sudskoj odluci, i informaciju kada će točno ta odluka – 11 dana kasnije – biti javno objavljena.

E sad, potrebno je naglasiti dvije, zapravo tri stvari. Prva, da je cijela ta situacija s Povjerenstvom (riječ je o potencijalnom sukobu interesa vezanim za kuću u Kninu) toliko beznačajna, i po meritumu i po potencijalnoj sankciji za Rimac, pogotovo u usporedbi s ostalim njenim rabotama, da je komotno mogla platiti tu nekakvu kaznu i zdravo đaci. Ali ne, tadašnja državna tajnica u Ministarstvu uprave žalila se i na kraju – dobila.

---

image

Imala je Rimac, pored saznanja o sudskoj odluci, i informaciju kada će točno ta odluka biti objavljena

Božidar Vukičević/Cropix
---

Što nas dovodi do druge činjenice (koju nam je naglasio sam Čović, s pravom), kako su nakon Upravnog suda u Splitu gdje je odluka Povjerenstva protiv Rimac proglašena nezakonitom, tu istu odluku potvrdila dva viša suda, Visoki upravni sud RH i Vrhovni sud RH!

Treća stvar u ovom slučaju je malo maglovitija. Protiv Silvija Čovića na njegovu matičnom sudu nije pokrenut stegovni postupak jer je nastupila zastara pa se onda nije ni raspravljalo o samoj problematici slučaja. Međutim, postoji određena sumnja da je tijekom razgovora s Rimac – a što su točno gugutali, za sada nije javno dostupno – tadašnji predsjednik Upravnog suda, možda, počinio i nekakvo kazneno djelo! Sumnja u kazneno djelo trgovanja utjecajem ili neko još teže nedjelo nam se čini realna i postojeća, makar o tome trebaju odlučiti druge službe.

Predsjednica i glasnogovornica Upravnog suda Nela Mešin nam je potvrdila ovaj dio sa zastarom.

‘U pogledu postojanja stegovnog djela i pokretanja stegovnog postupka zbog komunikacije i razmjenjivanja poruka suca Silvija Čovića kao predsjednika suda i Josipe Pleslić (ex Rimac) kao državne tajnice tijekom 2018., ..., stegovni postupak se u smislu odredbe članka 65. stavka 1. Zakona o državnom sudbenom vijeću ne može pokrenuti zbog proteka roka. (Stegovni postupak ne smije se pokrenuti nakon jedne godine od saznanja za počinjeno stegovno djelo i počinitelja odnosno tri godine od počinjenoga stegovnog djela. Zastara vođenja stegovnog  postupka nastupa istekom roka od šest godina od dana dovršetka stegovnog djela.).‘ - sve je jasno iz odgovora aktualne Čovićeve šefice.

Predsjednik Upravnog suda u dva mandata Silvio Čović nam je pak detaljno odgovorio na naša pitanja o cijeloj ‘situaciji‘. Praktički je rekao ono što je naveo i u svojem očitovanju, da ne kažemo obrani, u stegovnom postupku. Zbog jasnoće, donosimo najzanimljivije dijelove njegova viđenja komunikacije s tadašnjom državnom tajnicom...

‘Kao predsjednik suda nisam sudjelovao u suđenju, a niti imao ikakav utjecaj na donošenje sudskih odluka u predmetima koji su dodijeljeni drugim sucima u rad, osim u predmetima koji su mi kao sucu bili dodijeljeni u rad‘ - na početku je naglasio Čović, dodajući kako je sudac koji je u Splitu odlučivao u predmetu Rimac, ‘visokih profesionalnih, stručnih i moralnih kvaliteta, a koji je tijekom niza godina bio najbrži rješavatelj predmeta na razini svih prvostupanjskih upravnih sudova te koji je zauzimao prvo ili vodeća mjesta na rang listama na svim natječajima za napredovanje na više sudove na koje je aplicirao‘, te da je konačno njegovu odluku da je Povjerenstvo u tzv. predmetu Rimac odlučilo nezakonito, potvrdilo ‘još osam sudaca, tri s Visokog upravnog suda te pet sudaca Vrhovnog suda RH‘.

---

image

Silvio Čović: ‘Nisam sudjelovao u suđenju, niti imao ikakav utjecaj na donošenje sudskih odluka‘

Duje Klarić/Cropix
---

Detaljno je elaborirao odnos s državnom tajnicom, što se sve može svesti na prilično logičan zaključak – da su se često viđali na različitim savjetovanjima i seminarima zbog prirode posla, jer su često ta događanja bila tematikom vezana o sudskoj i upravnoj praksi, ali da je imao i ‘dužnosti i obavezu komunicirati s državnim tajnicima, pomoćnicima ministara, zamjenicima ministra pa i sa samim ministrima bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali poglavito resornih ministarstava, Ministarstva pravosuđa i Ministarstva uprave ali i Ministarstva financija. Ističem da su se u vrijeme dok sam bio na čelu suda promijenile tri Vlade (SDP-a, HDZ/MOST-a i HDZ-a)‘.

I tako dolazimo do onog najznačajnijeg:

...‘Stoga, moja komunikacija s ondašnjom državnom tajnicom pa i neposredni susret koji se u novinskim člancima spominje, prema mom mišljenju i uvjerenju i sjećanju, ako se on i zbio, ne bi predstavljali išta dvojbeno, suspektno, a niti kompromitantno u smislu potencijalne povrede Kodeksa sudačke etike i/ili moje stegovne odgovornosti a u kontekstu konkretnog predmeta.

Napominjem i da su u razdoblju dok sam bio predsjednik suda podaci o kretanju svakoga sudskog predmeta, pa i vezano za donesene odluke, bili dostupni zainteresiranima i da je svaka stranka mogla dobiti informaciju o spisu u svakom trenutku, pa je te podatke mogla saznati i ondašnja državna tajnica Rimac, kao stranka u postupku, kao i njen opunomoćenik, a oni su mogli izvršiti i uvid u spis predmeta.

Podaci o dodjeli, kretanju spisa predmeta te podaci vezano za izradu i otpremu odluka su svakoj stranci i njezinom opunomoćeniku ili drugom sudioniku postupka dostupne i ne predstavljaju ikakvu (osobitu) tajnu koja se ne može otkriti, već je to zainteresiranima lako dostupan podatak.

Usprkos proteku vremena (gotovo pet i pol godina ako se uzme u obzir trenutak vašeg upita), ali i s obzirom na to da se više ne sjećam (konkretne) pisane ili usmene korespondencije između mene i ondašnje državne tajnice Josipe Rimac, prilično sam uvjeren i siguran (s obzirom na način kako sam postupao kao predsjednik suda, ali i obnašajući dužnost suca u predmetima koji su mi dodijeljeni u rad) nije točna tvrdnja, odnosno točnije konstrukcija/insinuacija koja bi proizlazila iz objavljenih medijskih članaka da sam o (pozitivnom) ishodu konkretnog upravnog spora obavijestio na ikakav način, usmeno ili pisano ondašnju državnu tajnicu Josipu Rimac ili da sam joj ranije ili prije njezine zakonite otpreme sa suda dostavio presudu u konkretnom predmetu.‘

---

image

Zgrada Upravnog suda u Splitu

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => I što ćemo sad? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => I što ćemo sad? 2 0 7724 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-05-07 12:22:59 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Mario Matana [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-05-08 08:26:39 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-05-08 07:08:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Splitski sudac se izvukao, a ovako komentira sporni slučaj s Josipom Rimac: Prilično sam uvjeren da je nisam obavijestio page_title=Splitski sudac se izvukao, a ovako komentira sporni slučaj s Josipom Rimac: Prilično sam uvjeren da je nisam obavijestio [metakey] => Josipa Rimac, Silvio Čović, Upravni sud, stegovni postupak, Split [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/05\/07\/27043179.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/07\/26517514.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/07\/9859947.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/07\/24040016.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ilustracija\/Cropix, SD","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Silvio \u010covi\u0107 detaljno je elaborirao svoj odnos s Josipom\u00a0Plesli\u0107 (ex Rimac)<\/p>","

Imala je Rimac, pored saznanja o sudskoj odluci, i informaciju kada \u0107e to\u010dno ta odluka biti objavljena<\/p>","

Silvio \u010covi\u0107: \u2018Nisam sudjelovao u su\u0111enju, niti imao ikakav utjecaj na dono\u0161enje sudskih odluka\u2018<\/p>","

Zgrada Upravnog suda u Splitu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","45:57","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_27043179_1920.jpg":"1920x1080","k_27043179_1280.jpg":"1280x1280","k_27043179_1024.jpg":"1024x1024","k_27043179_640.jpg":"640x640","k_27043179_480.jpg":"480x480","k_27043179_340.jpg":"340x340","k_27043179_220.jpg":"220x220","o_27043179_1280.jpg":"1280x853","o_27043179_1024.jpg":"1024x682","o_27043179_640.jpg":"640x426","o_27043179_480.jpg":"480x320","o_27043179_340.jpg":"340x226","o_27043179_220.jpg":"220x146","h_27043179_1280.jpg":"1280x854","h_27043179_1024.jpg":"1024x683","h_27043179_640.jpg":"640x427","h_27043179_480.jpg":"480x320","h_27043179_340.jpg":"340x227","h_27043179_220.jpg":"220x147","pp_27043179_1280.jpg":"1280x1628","pp_27043179_1024.jpg":"1024x1303","pp_27043179_640.jpg":"640x814","pp_27043179_480.jpg":"480x611","pp_27043179_340.jpg":"340x432","pp_27043179_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2164","hd_26517514_1920.jpg":"1920x1080","k_26517514_1280.jpg":"1280x1280","k_26517514_1024.jpg":"1024x1024","k_26517514_640.jpg":"640x640","k_26517514_480.jpg":"480x480","k_26517514_340.jpg":"340x340","k_26517514_220.jpg":"220x220","o_26517514_1280.jpg":"1280x1442","o_26517514_1024.jpg":"1024x1154","o_26517514_640.jpg":"640x721","o_26517514_480.jpg":"480x541","o_26517514_340.jpg":"340x383","o_26517514_220.jpg":"220x247","h_26517514_1280.jpg":"1280x854","h_26517514_1024.jpg":"1024x683","h_26517514_640.jpg":"640x427","h_26517514_480.jpg":"480x320","h_26517514_340.jpg":"340x227","h_26517514_220.jpg":"220x147","pp_26517514_1280.jpg":"1280x1628","pp_26517514_1024.jpg":"1024x1303","pp_26517514_640.jpg":"640x814","pp_26517514_480.jpg":"480x611","pp_26517514_340.jpg":"340x432","pp_26517514_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1311","hd_9859947_1920.jpg":"1920x1080","k_9859947_1280.jpg":"1280x1280","k_9859947_1024.jpg":"1024x1024","k_9859947_640.jpg":"640x640","k_9859947_480.jpg":"480x480","k_9859947_340.jpg":"340x340","k_9859947_220.jpg":"220x220","o_9859947_1280.jpg":"1280x874","o_9859947_1024.jpg":"1024x699","o_9859947_640.jpg":"640x437","o_9859947_480.jpg":"480x327","o_9859947_340.jpg":"340x232","o_9859947_220.jpg":"220x150","h_9859947_1280.jpg":"1280x854","h_9859947_1024.jpg":"1024x683","h_9859947_640.jpg":"640x427","h_9859947_480.jpg":"480x320","h_9859947_340.jpg":"340x227","h_9859947_220.jpg":"220x147","pp_9859947_1280.jpg":"1280x1628","pp_9859947_1024.jpg":"1024x1303","pp_9859947_640.jpg":"640x814","pp_9859947_480.jpg":"480x611","pp_9859947_340.jpg":"340x432","pp_9859947_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24040016_1920.jpg":"1920x1080","k_24040016_1280.jpg":"1280x1280","k_24040016_1024.jpg":"1024x1024","k_24040016_640.jpg":"640x640","k_24040016_480.jpg":"480x480","k_24040016_340.jpg":"340x340","k_24040016_220.jpg":"220x220","o_24040016_1280.jpg":"1280x853","o_24040016_1024.jpg":"1024x682","o_24040016_640.jpg":"640x426","o_24040016_480.jpg":"480x320","o_24040016_340.jpg":"340x226","o_24040016_220.jpg":"220x146","h_24040016_1280.jpg":"1280x854","h_24040016_1024.jpg":"1024x683","h_24040016_640.jpg":"640x427","h_24040016_480.jpg":"480x320","h_24040016_340.jpg":"340x227","h_24040016_220.jpg":"220x147","pp_24040016_1280.jpg":"1280x1628","pp_24040016_1024.jpg":"1024x1303","pp_24040016_640.jpg":"640x814","pp_24040016_480.jpg":"480x611","pp_24040016_340.jpg":"340x432","pp_24040016_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6114338 Threads: 88 Questions: 1106195440 Slow queries: 0 Opens: 204608 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 180.918 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9908236 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/splitski-sudac-se-izvukao-a-ovako-komentira-sporni-slucaj-s-josipom-rimac-prilicno-sam-uvjeren-da-je-nisam-obavijestio-1386898 [printLink] => /vijesti/hrvatska/splitski-sudac-se-izvukao-a-ovako-komentira-sporni-slucaj-s-josipom-rimac-prilicno-sam-uvjeren-da-je-nisam-obavijestio-1386898?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 341733 [name] => josipa rimac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => josipa-rimac [link] => /tag/josipa-rimac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 607084 [name] => Silvio Čović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-04-27 23:48:37 [main_article_id] => 0 [alias] => silvio-covic [link] => /tag/silvio-covic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 422571 [name] => Upravni sud [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => upravni-sud [link] => /tag/upravni-sud ) [3] => stdClass Object ( [id] => 475694 [name] => stegovni postupak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stegovni-postupak [link] => /tag/stegovni-postupak ) [4] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => I što ćemo sad? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splitski sudac se izvukao, a ovako komentira sporni slučaj s Josipom Rimac: Prilično sam uvjeren da je nisam obavijestio [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-18-30-14-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/07/27043179.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ilustracija/Cropix, SD [mainImageDesc] =>

Silvio Čović detaljno je elaborirao svoj odnos s Josipom Pleslić (ex Rimac)

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/07/27043179.jpg [title] =>

Silvio Čović detaljno je elaborirao svoj odnos s Josipom Pleslić (ex Rimac)

Ilustracija/Cropix, SD ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/07/26517514.jpg [title] =>

Imala je Rimac, pored saznanja o sudskoj odluci, i informaciju kada će točno ta odluka biti objavljena

Božidar Vukičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/07/9859947.jpg [title] =>

Silvio Čović: ‘Nisam sudjelovao u suđenju, niti imao ikakav utjecaj na donošenje sudskih odluka‘

Duje Klarić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/07/24040016.jpg [title] =>

Zgrada Upravnog suda u Splitu

Vladimir Dugandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Oprezno se mora birati društvo za kave, ta stara narodna mudrost nikad nije bila aktualnija. Jer, nikad ne znaš je li društvo za stolom pod tajnim mjerama nadzora i hoće li ta kava biti najskuplja ikad: naravno, ako si obični smrtnik, onda te i nije puno briga tko tu koga ... prisluškuje.

Međutim, ako si na nekakvom položaju, onda moraš dobro promisliti prije negoli pošalješ kakvu dvosmislenu poruku ili, štajaznam, nazdraviš u konobi lokalnog poduzetnika/političara. Generalno bi bilo dobro, zbog vlastite higijene, izbjegavati nekakvo zbližavanje, familijariziranje s političarima, lokalnim ili nacionalnim svejedno.

Dobro, naravno da nisu sve kave iste, kao što ni svako tepanje u porukama nije isto. Recimo, dosta je nezgodno kad praktički odmah nakon druženja s tobom dotična osoba rastrubi kako zna kada će biti presuda, kao i kakva će biti presuda, pa još uz to odmah krene dogovarati medijsku taktiku s prijateljskim tiskovinama. A ti si predsjednik suda na kojem se konkretni postupak odvija. Kažemo, nezgodno se to poklopilo, iako još uvijek ne mora značiti ništa.

Splitski sudac koji se dopisivao i sastajao s Josipom Rimac neće biti kažnjen! Sudsko objašnjenje je zanimljivo...

A upravo je to bio slučaj sa Silvijom Čovićem, koncem 2018. godine predsjednikom splitskog Upravnog suda. Našao se čovjek s Josipom Rimac – gotovo da je više štete HDZ-u i političkoj vrhušci napravila kninska kraljica raznim porukama i prijateljskim kavama nego doktor Ivo – da bi ona još istog dana, kako se otkrilo znatno kasnije, kad su isplivali podaci iz tajnih mjera nadzora, kontaktirala direktoricu Večernjaka s pouzdanom informacijom kako će je upravo taj sud osloboditi!

Preciznije, kako će pred Upravnim sudom u Splitu odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koja je bila negativna po Rimac, biti odbačena. Imala je Rimac, pored saznanja o sudskoj odluci, i informaciju kada će točno ta odluka – 11 dana kasnije – biti javno objavljena.

E sad, potrebno je naglasiti dvije, zapravo tri stvari. Prva, da je cijela ta situacija s Povjerenstvom (riječ je o potencijalnom sukobu interesa vezanim za kuću u Kninu) toliko beznačajna, i po meritumu i po potencijalnoj sankciji za Rimac, pogotovo u usporedbi s ostalim njenim rabotama, da je komotno mogla platiti tu nekakvu kaznu i zdravo đaci. Ali ne, tadašnja državna tajnica u Ministarstvu uprave žalila se i na kraju – dobila.

---

image

Imala je Rimac, pored saznanja o sudskoj odluci, i informaciju kada će točno ta odluka biti objavljena

Božidar Vukičević/Cropix
---

Što nas dovodi do druge činjenice (koju nam je naglasio sam Čović, s pravom), kako su nakon Upravnog suda u Splitu gdje je odluka Povjerenstva protiv Rimac proglašena nezakonitom, tu istu odluku potvrdila dva viša suda, Visoki upravni sud RH i Vrhovni sud RH!

Treća stvar u ovom slučaju je malo maglovitija. Protiv Silvija Čovića na njegovu matičnom sudu nije pokrenut stegovni postupak jer je nastupila zastara pa se onda nije ni raspravljalo o samoj problematici slučaja. Međutim, postoji određena sumnja da je tijekom razgovora s Rimac – a što su točno gugutali, za sada nije javno dostupno – tadašnji predsjednik Upravnog suda, možda, počinio i nekakvo kazneno djelo! Sumnja u kazneno djelo trgovanja utjecajem ili neko još teže nedjelo nam se čini realna i postojeća, makar o tome trebaju odlučiti druge službe.

Predsjednica i glasnogovornica Upravnog suda Nela Mešin nam je potvrdila ovaj dio sa zastarom.

‘U pogledu postojanja stegovnog djela i pokretanja stegovnog postupka zbog komunikacije i razmjenjivanja poruka suca Silvija Čovića kao predsjednika suda i Josipe Pleslić (ex Rimac) kao državne tajnice tijekom 2018., ..., stegovni postupak se u smislu odredbe članka 65. stavka 1. Zakona o državnom sudbenom vijeću ne može pokrenuti zbog proteka roka. (Stegovni postupak ne smije se pokrenuti nakon jedne godine od saznanja za počinjeno stegovno djelo i počinitelja odnosno tri godine od počinjenoga stegovnog djela. Zastara vođenja stegovnog  postupka nastupa istekom roka od šest godina od dana dovršetka stegovnog djela.).‘ - sve je jasno iz odgovora aktualne Čovićeve šefice.

Predsjednik Upravnog suda u dva mandata Silvio Čović nam je pak detaljno odgovorio na naša pitanja o cijeloj ‘situaciji‘. Praktički je rekao ono što je naveo i u svojem očitovanju, da ne kažemo obrani, u stegovnom postupku. Zbog jasnoće, donosimo najzanimljivije dijelove njegova viđenja komunikacije s tadašnjom državnom tajnicom...

‘Kao predsjednik suda nisam sudjelovao u suđenju, a niti imao ikakav utjecaj na donošenje sudskih odluka u predmetima koji su dodijeljeni drugim sucima u rad, osim u predmetima koji su mi kao sucu bili dodijeljeni u rad‘ - na početku je naglasio Čović, dodajući kako je sudac koji je u Splitu odlučivao u predmetu Rimac, ‘visokih profesionalnih, stručnih i moralnih kvaliteta, a koji je tijekom niza godina bio najbrži rješavatelj predmeta na razini svih prvostupanjskih upravnih sudova te koji je zauzimao prvo ili vodeća mjesta na rang listama na svim natječajima za napredovanje na više sudove na koje je aplicirao‘, te da je konačno njegovu odluku da je Povjerenstvo u tzv. predmetu Rimac odlučilo nezakonito, potvrdilo ‘još osam sudaca, tri s Visokog upravnog suda te pet sudaca Vrhovnog suda RH‘.

---

image

Silvio Čović: ‘Nisam sudjelovao u suđenju, niti imao ikakav utjecaj na donošenje sudskih odluka‘

Duje Klarić/Cropix
---

Detaljno je elaborirao odnos s državnom tajnicom, što se sve može svesti na prilično logičan zaključak – da su se često viđali na različitim savjetovanjima i seminarima zbog prirode posla, jer su često ta događanja bila tematikom vezana o sudskoj i upravnoj praksi, ali da je imao i ‘dužnosti i obavezu komunicirati s državnim tajnicima, pomoćnicima ministara, zamjenicima ministra pa i sa samim ministrima bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali poglavito resornih ministarstava, Ministarstva pravosuđa i Ministarstva uprave ali i Ministarstva financija. Ističem da su se u vrijeme dok sam bio na čelu suda promijenile tri Vlade (SDP-a, HDZ/MOST-a i HDZ-a)‘.

I tako dolazimo do onog najznačajnijeg:

...‘Stoga, moja komunikacija s ondašnjom državnom tajnicom pa i neposredni susret koji se u novinskim člancima spominje, prema mom mišljenju i uvjerenju i sjećanju, ako se on i zbio, ne bi predstavljali išta dvojbeno, suspektno, a niti kompromitantno u smislu potencijalne povrede Kodeksa sudačke etike i/ili moje stegovne odgovornosti a u kontekstu konkretnog predmeta.

Napominjem i da su u razdoblju dok sam bio predsjednik suda podaci o kretanju svakoga sudskog predmeta, pa i vezano za donesene odluke, bili dostupni zainteresiranima i da je svaka stranka mogla dobiti informaciju o spisu u svakom trenutku, pa je te podatke mogla saznati i ondašnja državna tajnica Rimac, kao stranka u postupku, kao i njen opunomoćenik, a oni su mogli izvršiti i uvid u spis predmeta.

Podaci o dodjeli, kretanju spisa predmeta te podaci vezano za izradu i otpremu odluka su svakoj stranci i njezinom opunomoćeniku ili drugom sudioniku postupka dostupne i ne predstavljaju ikakvu (osobitu) tajnu koja se ne može otkriti, već je to zainteresiranima lako dostupan podatak.

Usprkos proteku vremena (gotovo pet i pol godina ako se uzme u obzir trenutak vašeg upita), ali i s obzirom na to da se više ne sjećam (konkretne) pisane ili usmene korespondencije između mene i ondašnje državne tajnice Josipe Rimac, prilično sam uvjeren i siguran (s obzirom na način kako sam postupao kao predsjednik suda, ali i obnašajući dužnost suca u predmetima koji su mi dodijeljeni u rad) nije točna tvrdnja, odnosno točnije konstrukcija/insinuacija koja bi proizlazila iz objavljenih medijskih članaka da sam o (pozitivnom) ishodu konkretnog upravnog spora obavijestio na ikakav način, usmeno ili pisano ondašnju državnu tajnicu Josipu Rimac ili da sam joj ranije ili prije njezine zakonite otpreme sa suda dostavio presudu u konkretnom predmetu.‘

---

image

Zgrada Upravnog suda u Splitu

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ilustracija/Cropix, SD Božidar Vukičević/Cropix Duje Klarić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix
Ilustracija/Cropix, SD

Silvio Čović detaljno je elaborirao svoj odnos s Josipom Pleslić (ex Rimac)

Božidar Vukičević/Cropix

Imala je Rimac, pored saznanja o sudskoj odluci, i informaciju kada će točno ta odluka biti objavljena

Duje Klarić/Cropix

Silvio Čović: ‘Nisam sudjelovao u suđenju, niti imao ikakav utjecaj na donošenje sudskih odluka‘

Vladimir Dugandžić/Cropix

Zgrada Upravnog suda u Splitu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/splitski-sudac-se-izvukao-a-ovako-komentira-sporni-slucaj-s-josipom-rimac-prilicno-sam-uvjeren-da-je-nisam-obavijestio-1386898 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=33a5c8f9f54b2f4a61e167f202677f957758e90e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Splitski+sudac+se+izvukao%2C+a+ovako+komentira+sporni+slu%C4%8Daj+s+Josipom+Rimac%3A+Prili%C4%8Dno+sam+uvjeren+da+je+nisam+obavijestio&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsplitski-sudac-se-izvukao-a-ovako-komentira-sporni-slucaj-s-josipom-rimac-prilicno-sam-uvjeren-da-je-nisam-obavijestio-1386898 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsplitski-sudac-se-izvukao-a-ovako-komentira-sporni-slucaj-s-josipom-rimac-prilicno-sam-uvjeren-da-je-nisam-obavijestio-1386898 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => I što ćemo sad? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaI što ćemo sad?

Splitski sudac se izvukao, a ovako komentira sporni slučaj s Josipom Rimac: Prilično sam uvjeren da je nisam obavijestio

Piše Mario Matana
8. svibnja 2024. - 09:08

Oprezno se mora birati društvo za kave, ta stara narodna mudrost nikad nije bila aktualnija. Jer, nikad ne znaš je li društvo za stolom pod tajnim mjerama nadzora i hoće li ta kava biti najskuplja ikad: naravno, ako si obični smrtnik, onda te i nije puno briga tko tu koga ... prisluškuje.

Međutim, ako si na nekakvom položaju, onda moraš dobro promisliti prije negoli pošalješ kakvu dvosmislenu poruku ili, štajaznam, nazdraviš u konobi lokalnog poduzetnika/političara. Generalno bi bilo dobro, zbog vlastite higijene, izbjegavati nekakvo zbližavanje, familijariziranje s političarima, lokalnim ili nacionalnim svejedno.

Dobro, naravno da nisu sve kave iste, kao što ni svako tepanje u porukama nije isto. Recimo, dosta je nezgodno kad praktički odmah nakon druženja s tobom dotičn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 20:30