StoryEditorOCM
Hrvatskaglas iz Azerbejdžana

Stipe Mesić o Milanovićevoj odluci: ‘Šokiran sam više od vas. Moram se sada i ja kandidirati‘

Piše Vijesti sd
16. ožujka 2024. - 08:48

Nekadašnji predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić nalazi se u posjetu Azerbejdžanu, odakle je komentirao odluku o kandidaturi predsjednika Zorana Milanovića.

– Vi ste šokirani u Hrvatskoj, a ja sam još više u Azerbejdžanu. Mene je ta vijest iznenadila još više od vas. Međutim, kad složimo karte, ona je sasvim logična. Jer ako se siluje demokracija, ako se siluje na jedan brutalan način, kao što je bio ovaj izbor Turudića, ako ne vrijede pravila demokratskog društva trebalo je na nekakav način reagirati. I predsjednik je izvrsno reagirao. Sada će se stvari i karte presložiti u Hrvatskoj, rekao je Mesić za Novi list.

– Ovo je jedan hrabar potez koji Hrvatsku vraća natrag na demokratski put. I ja očekujem da će to građani procijeniti o čemu se radi. Da je to u stvari jedna prevara radi zadržavanja vlasti radi stvaranja jednog modela, ja ne znam kako bih ga nazvao, ali modela premijerske vlasti kancelara. To se očito više nije moglo trpiti rekao je Mesić koji se na kraju i našalio: Što sad mogu, moram se sada i ja kandidirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:48