stdClass Object ( [id] => 532406 [title] => Plenković se konačno obratio javnosti: Ramljak će nastaviti svoj posao dok se ne izabere nova izvanredna Uprava, a rekonstrukcije Vlade neće biti dok ne odlučim da je vrijeme za to [alias] => plenkovic-se-konacno-obratio-javnosti-ramljak-ce-nastaviti-svoj-posao-dok-se-ne-izabere-nova-izvanredna-uprava-a-rekonstrukcije-vlade-nece-biti-dok-ne-odlucim-da-je-vrijeme-za-to [catid] => 119 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

18:25 - Premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare poslao je ključnu poruku zaposlenicima Agrokora, dobavljačima i vjerovnicima rekavši da proces restrukturiranja ide dalje, ali i priznajući da Vlada još nije našla kandidata za nasljednika Ante Ramljaka, javlja Jutarnji list.

Ante Ramljak objasnio zašto je podnio neopozivu ostavku

Oporba 'ispalila' na Plenkovića i ministricu Dalić: Oboje moraju dati ostavke, ova vlast omogućila je bujanje korupcije, nepotizma i klijentelizma!

Grabar Kitarović: Ramljakova pozicija je neodrživa, honorari su duboko nemoralni, a Vlada se bavi gašenjem požara

- Proces restrukturiranja i proces nagodbe ide dalje. Vlada trenutno provodi konzultacije kako bi predložila imenovanje nove izvanredne Uprave. U međuvremenu će Ante Ramljak nastaviti svoj posao kao i do sada, rekao je te dodao:

- Nema trenutka prekida funkcioniranja izvanredne uprave. Niti ikakve opasnosti od destabiliziranja procesa, ovo je poruka sigurnosti, istaknuo je.

- Ramljakov jučerašnji potez nije me iznenadio. Njegova je ostavka bila neopoziva, ovakav je potez ispravan, zaključili smo. Napredak koji je postignut u Agrokoru je izuzetno dobar i funkcionira kako smo to vidjeli zadnjih 10 mjeseci. Zahvaljujem Ramljaku i drugim stručnjacima koji su angažirani u ovom procesu u zadnjih 10 mjeseci. Želim poručiti da nema posebnog dramatičnog trenutka. Upravo obrnuto, sve odluke bit će dobro promišljene i savjesne, vodit ćemo računa o tome da nova izvanredna uprava bude kompetentna, poručio je premijer.

- Nisam smatrao da ovakva situacija zahtijeva urgentno djelovanje, odgovorio je Plenković na novinarski upit zbog čega Vlada nema novog Vladinog povjerenika s obzirom da se o njegovoj smjeni ili ostavci kalkulira već 15-ak dana.

- Naravno da ova situacija nije ugodna, mislite da sam ja sretan, naravno da nisam zadovoljan političkim komentarima u javnosti. Ali moja odgovornost je veća - da ni s jednim svojim potezom ne ugrozim cilj. Moj odnos s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić je jako dobar i ona nastavlja raditi svoj posao, rekao je premijer.

Na novinarski upit rekao je da neće biti rekonstrukcije Vlade dok on ne odluči da je za to vrijeme.

Na pitanje je li točno da je barem 10 kandidata odbio poziciju izvanrednog povjerenika, odgovorio je:

- Proces konzultacija traje, naše odluke bit će u najbolje interesu okončanja procesa i pouzdanosti i stručnosti, rekao je Plenković.

Na upit hoće li ovaj slučaj biti prijavljen DORH-u, Plenković je odgovorio da ne može odgovoriti na to pitanje. Podsjetimo, bivša tvrtka izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management sklopila je ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna.

- Ne mogu odgovoriti na vaše pitanje. Činjenica da privatna kompanija angažira drugu privatnu kompaniju ne govori nam kako možemo doći do tog zaključka. Mislim da je Ramljakova neopoziva ostavka vrlo jasna poruka na koji način on vidi tu situaciju, rekao je premijer.

Na novinarsko pitanje hoće li biti otkazana suradnja tvrtki AlixPartners, odgovorio je:

- Vlada komunicira i s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća i s kreditorima, mi smatramo da zbog osiguranja krajnjeg cilja, drugih velikih probjema u strukturi ne treba biti, rekao je.

Odgovorio je i na upit o tome jesu li on ili ministrica Dalić bili upoznati sa spornim iznosima savjetnicima:

- Ovaj detalj koji se odnosi na naknade savjetnicima iz AlixPartnersa nije bio u izvješćima s kojima sam bio upoznat, koji su na stranicama Vlade. Ja za to nisam znao. Stekao sam dojam da s tim iznosima nije bila upoznata ni gospođa Dalić. Znao sam da su angažirani ti ljudi, ali na koji način, nisam znao, rekao je.

- Na kraju će odgovornost za sve ovo biti odgovornost Vlade. Zato sam i rekao mislite li da bi se neka druga Vlada upustila u ovakav proces u smislu političke odluke. Mislite da sam ja predvidio ovako dramatičnu krizu s ovom kompanijom kada sam se kandidirao za predsjendika HDZ-a? Nema traženja opravdanja, postoji veliki problem koji se dogodio u mom mandatu. Tu se dogodila pogreška, reagirao sam kako treba. Nisam reagirao tako da krizu produljim. Nadam se da ćemo ubuduće biti oprezniji, poručio je.

17:31 - Iako je za danas oko 16 sati najavljena tiskovna konferencija premijera Andreja Plenkovića o situaciji u Agrokoru nakon što je ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika podnio Ante Ramljak, još uvijek se čeka obraćanje prvog čovjeka Vlade.

Brojne novinarske ekipe ispred i u Vladi čekuju informaciju je li Vlada donijela odluku o Ramljakovom nasljedniku, a u Banskim dvorima tijekom cijelog dana traju razgovori na tu temu.

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade Martina Dalić trebali bi se obratiti javnosti i objasniti zašto je Ante Ramljak podnio ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor i u kojem smjeru će sada ići restrukturiranje samog koncerna.

Iz samog Agrokora jutros je stiglo priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

"Jučer je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Republike Hrvatske.

Razlog podnošenja ostavke Ramljak je objasnio sljedećim riječima: "Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci", stoji u priopćenju Agrokora.

Uoči sastanka u Vladi javnosti se obratio i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Nakon neopozive ostavke izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka kazao je kako proces restrukturiranja Agrokora ne smije ovisiti o jednom čovjeku.

- Nepotrebne mrlje koje su bačene na cjelokupni postupak ne smiju u drugi plan gurnuti cilj nagodbe – to svakako nisu rejtinzi političkih stranaka, nego zaštita hrvatskog gospodarstva u cjelini, zaštita industrijske proizvodnje te zaštita radnih mjesta u Hrvatskoj - priopćio je Vrdoljak u povodu najnovijih događanja u Agrokoru.

Vrdoljak smatra da s ovako osjetljivim postupkom nema odugovlačenja te da je nedopustivo skretanje pažnje na teme koje u konačnici nemaju direktan utjecaj na tisuće malih i srednjih dobavljača i desetke tisuća hrvatskih radnika.

Ministar financija Zdravko Marić poručio je u srijedu, pak, kako je hrvatski financijski sustav stabilan te kako svi imaju odgovornost održavanja takvog stanja u budućnosti, pri čemu nije važan samo Agrokor, već svi sudionici financijskog tržišta.

'Nije jedino Agrokor tu tema, nego svi sudionici financijskog tržišta i to je ono što je nama najvažnije', ustvrdio je.

Upitan postoji li mogućnost da premijer danas iznese imena mogućih nasljednika Ante Ramljaka, ministar financija je kazao da nekoliko dana nije bio u zgradi Vlade, da je sada sjednica užeg kabineta te da će se sve čuti. 

Na primjedbu novinara da se upravo Agrokor u zimskim i proljetnim prognozama Europske komisije navodi kao najveći rizik, Marić je odgovorio:

'Mi nismo to navodili u smislu operativnog poslovanja, ništa nismo skrivali već smo sve transparentno prikazali. To je uvijek određena vrsta rizika, međutim i dalje vjerujemo, prema ovim sadašnjim podacima i pokazateljima, da naše projekcije stoje'.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kriza u agrokoru [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-02-21 13:38:50 [created_by] => 39370 [created_by_alias] => PSD, JL [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-02-21 22:46:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-02-21 18:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8701 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 119 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta. [menu-meta_keywords] => hrvatska, politika, svijet, crna kronika, biznis, regija [secure] => 0 [page_title] => Vijesti [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2018\/02\/21\/plenkovic_press3-210218.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/02\/21\/plenkovic_press4-210218.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/02\/21\/plenkovic_press5-210218.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/02\/21\/plenkovic_press6-210218.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/02\/21\/plenkovic_press7-210218.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/02\/21\/plenkovic_press8-210218.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["plenkovic_press3-210218","plenkovic_press4-210218","plenkovic_press5-210218","plenkovic_press6-210218","plenkovic_press7-210218","plenkovic_press8-210218"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x840"},{"size0":"1280x827"},{"size0":"1262x840"},{"size0":"559x840"},{"size0":"1280x821"},{"size0":"1237x840"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 119 [name] => Vijesti [alias] => vijesti [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38228747 Threads: 4 Questions: 7087671581 Slow queries: 3297999 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608091389 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) ) [link] => /vijesti/plenkovic-se-konacno-obratio-javnosti-ramljak-ce-nastaviti-svoj-posao-dok-se-ne-izabere-nova-izvanredna-uprava-a-rekonstrukcije-vlade-nece-biti-dok-ne-odlucim-da-je-vrijeme-za-to-532406 [printLink] => /vijesti/plenkovic-se-konacno-obratio-javnosti-ramljak-ce-nastaviti-svoj-posao-dok-se-ne-izabere-nova-izvanredna-uprava-a-rekonstrukcije-vlade-nece-biti-dok-ne-odlucim-da-je-vrijeme-za-to-532406?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 321378 [name] => Agrokor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => agrokor [link] => /tag/agrokor ) [1] => stdClass Object ( [id] => 247269 [name] => andrej plenković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => andrej-plenkovic [link] => /tag/andrej-plenkovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 285643 [name] => martina dalić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => martina-dalic [link] => /tag/martina-dalic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 307611 [name] => ante ramljak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-ramljak [link] => /tag/ante-ramljak ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kriza u agrokoru [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Plenković se konačno obratio javnosti: Ramljak će nastaviti svoj posao dok se ne izabere nova izvanredna Uprava, a rekonstrukcije Vlade neće biti dok ne odlučim da je vrijeme za to [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-22-37-46-39370 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/21/plenkovic_press3-210218.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => plenkovic_press3-210218 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/21/plenkovic_press3-210218.jpg [title] => plenkovic_press3-210218 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/21/plenkovic_press4-210218.jpg [title] => plenkovic_press4-210218 ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/21/plenkovic_press5-210218.jpg [title] => plenkovic_press5-210218 ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/21/plenkovic_press6-210218.jpg [title] => plenkovic_press6-210218 ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/21/plenkovic_press7-210218.jpg [title] => plenkovic_press7-210218 ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/21/plenkovic_press8-210218.jpg [title] => plenkovic_press8-210218 ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

18:25 - Premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare poslao je ključnu poruku zaposlenicima Agrokora, dobavljačima i vjerovnicima rekavši da proces restrukturiranja ide dalje, ali i priznajući da Vlada još nije našla kandidata za nasljednika Ante Ramljaka, javlja Jutarnji list.

Ante Ramljak objasnio zašto je podnio neopozivu ostavku

Oporba 'ispalila' na Plenkovića i ministricu Dalić: Oboje moraju dati ostavke, ova vlast omogućila je bujanje korupcije, nepotizma i klijentelizma!

Grabar Kitarović: Ramljakova pozicija je neodrživa, honorari su duboko nemoralni, a Vlada se bavi gašenjem požara

- Proces restrukturiranja i proces nagodbe ide dalje. Vlada trenutno provodi konzultacije kako bi predložila imenovanje nove izvanredne Uprave. U međuvremenu će Ante Ramljak nastaviti svoj posao kao i do sada, rekao je te dodao:

- Nema trenutka prekida funkcioniranja izvanredne uprave. Niti ikakve opasnosti od destabiliziranja procesa, ovo je poruka sigurnosti, istaknuo je.

- Ramljakov jučerašnji potez nije me iznenadio. Njegova je ostavka bila neopoziva, ovakav je potez ispravan, zaključili smo. Napredak koji je postignut u Agrokoru je izuzetno dobar i funkcionira kako smo to vidjeli zadnjih 10 mjeseci. Zahvaljujem Ramljaku i drugim stručnjacima koji su angažirani u ovom procesu u zadnjih 10 mjeseci. Želim poručiti da nema posebnog dramatičnog trenutka. Upravo obrnuto, sve odluke bit će dobro promišljene i savjesne, vodit ćemo računa o tome da nova izvanredna uprava bude kompetentna, poručio je premijer.

- Nisam smatrao da ovakva situacija zahtijeva urgentno djelovanje, odgovorio je Plenković na novinarski upit zbog čega Vlada nema novog Vladinog povjerenika s obzirom da se o njegovoj smjeni ili ostavci kalkulira već 15-ak dana.

- Naravno da ova situacija nije ugodna, mislite da sam ja sretan, naravno da nisam zadovoljan političkim komentarima u javnosti. Ali moja odgovornost je veća - da ni s jednim svojim potezom ne ugrozim cilj. Moj odnos s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić je jako dobar i ona nastavlja raditi svoj posao, rekao je premijer.

Na novinarski upit rekao je da neće biti rekonstrukcije Vlade dok on ne odluči da je za to vrijeme.

Na pitanje je li točno da je barem 10 kandidata odbio poziciju izvanrednog povjerenika, odgovorio je:

- Proces konzultacija traje, naše odluke bit će u najbolje interesu okončanja procesa i pouzdanosti i stručnosti, rekao je Plenković.

Na upit hoće li ovaj slučaj biti prijavljen DORH-u, Plenković je odgovorio da ne može odgovoriti na to pitanje. Podsjetimo, bivša tvrtka izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management sklopila je ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna.

- Ne mogu odgovoriti na vaše pitanje. Činjenica da privatna kompanija angažira drugu privatnu kompaniju ne govori nam kako možemo doći do tog zaključka. Mislim da je Ramljakova neopoziva ostavka vrlo jasna poruka na koji način on vidi tu situaciju, rekao je premijer.

Na novinarsko pitanje hoće li biti otkazana suradnja tvrtki AlixPartners, odgovorio je:

- Vlada komunicira i s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća i s kreditorima, mi smatramo da zbog osiguranja krajnjeg cilja, drugih velikih probjema u strukturi ne treba biti, rekao je.

Odgovorio je i na upit o tome jesu li on ili ministrica Dalić bili upoznati sa spornim iznosima savjetnicima:

- Ovaj detalj koji se odnosi na naknade savjetnicima iz AlixPartnersa nije bio u izvješćima s kojima sam bio upoznat, koji su na stranicama Vlade. Ja za to nisam znao. Stekao sam dojam da s tim iznosima nije bila upoznata ni gospođa Dalić. Znao sam da su angažirani ti ljudi, ali na koji način, nisam znao, rekao je.

- Na kraju će odgovornost za sve ovo biti odgovornost Vlade. Zato sam i rekao mislite li da bi se neka druga Vlada upustila u ovakav proces u smislu političke odluke. Mislite da sam ja predvidio ovako dramatičnu krizu s ovom kompanijom kada sam se kandidirao za predsjendika HDZ-a? Nema traženja opravdanja, postoji veliki problem koji se dogodio u mom mandatu. Tu se dogodila pogreška, reagirao sam kako treba. Nisam reagirao tako da krizu produljim. Nadam se da ćemo ubuduće biti oprezniji, poručio je.

17:31 - Iako je za danas oko 16 sati najavljena tiskovna konferencija premijera Andreja Plenkovića o situaciji u Agrokoru nakon što je ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika podnio Ante Ramljak, još uvijek se čeka obraćanje prvog čovjeka Vlade.

Brojne novinarske ekipe ispred i u Vladi čekuju informaciju je li Vlada donijela odluku o Ramljakovom nasljedniku, a u Banskim dvorima tijekom cijelog dana traju razgovori na tu temu.

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade Martina Dalić trebali bi se obratiti javnosti i objasniti zašto je Ante Ramljak podnio ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika za Agrokor i u kojem smjeru će sada ići restrukturiranje samog koncerna.

Iz samog Agrokora jutros je stiglo priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

"Jučer je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Republike Hrvatske.

Razlog podnošenja ostavke Ramljak je objasnio sljedećim riječima: "Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci", stoji u priopćenju Agrokora.

Uoči sastanka u Vladi javnosti se obratio i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Nakon neopozive ostavke izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka kazao je kako proces restrukturiranja Agrokora ne smije ovisiti o jednom čovjeku.

- Nepotrebne mrlje koje su bačene na cjelokupni postupak ne smiju u drugi plan gurnuti cilj nagodbe – to svakako nisu rejtinzi političkih stranaka, nego zaštita hrvatskog gospodarstva u cjelini, zaštita industrijske proizvodnje te zaštita radnih mjesta u Hrvatskoj - priopćio je Vrdoljak u povodu najnovijih događanja u Agrokoru.

Vrdoljak smatra da s ovako osjetljivim postupkom nema odugovlačenja te da je nedopustivo skretanje pažnje na teme koje u konačnici nemaju direktan utjecaj na tisuće malih i srednjih dobavljača i desetke tisuća hrvatskih radnika.

Ministar financija Zdravko Marić poručio je u srijedu, pak, kako je hrvatski financijski sustav stabilan te kako svi imaju odgovornost održavanja takvog stanja u budućnosti, pri čemu nije važan samo Agrokor, već svi sudionici financijskog tržišta.

'Nije jedino Agrokor tu tema, nego svi sudionici financijskog tržišta i to je ono što je nama najvažnije', ustvrdio je.

Upitan postoji li mogućnost da premijer danas iznese imena mogućih nasljednika Ante Ramljaka, ministar financija je kazao da nekoliko dana nije bio u zgradi Vlade, da je sada sjednica užeg kabineta te da će se sve čuti. 

Na primjedbu novinara da se upravo Agrokor u zimskim i proljetnim prognozama Europske komisije navodi kao najveći rizik, Marić je odgovorio:

'Mi nismo to navodili u smislu operativnog poslovanja, ništa nismo skrivali već smo sve transparentno prikazali. To je uvijek određena vrsta rizika, međutim i dalje vjerujemo, prema ovim sadašnjim podacima i pokazateljima, da naše projekcije stoje'.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
plenkovic_press3-210218 plenkovic_press4-210218 plenkovic_press5-210218 plenkovic_press6-210218 plenkovic_press7-210218 plenkovic_press8-210218
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/plenkovic-se-konacno-obratio-javnosti-ramljak-ce-nastaviti-svoj-posao-dok-se-ne-izabere-nova-izvanredna-uprava-a-rekonstrukcije-vlade-nece-biti-dok-ne-odlucim-da-je-vrijeme-za-to-532406 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5cacbb6319daa74d2d66c182efacbc7ca289bf3f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Plenkovi%C4%87+se+kona%C4%8Dno+obratio+javnosti%3A+Ramljak+%C4%87e+nastaviti+svoj+posao+dok+se+ne+izabere+nova+izvanredna+Uprava%2C+a+rekonstrukcije+Vlade+ne%C4%87e+biti+dok+ne+odlu%C4%8Dim+da+je+vrijeme+za+to&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fplenkovic-se-konacno-obratio-javnosti-ramljak-ce-nastaviti-svoj-posao-dok-se-ne-izabere-nova-izvanredna-uprava-a-rekonstrukcije-vlade-nece-biti-dok-ne-odlucim-da-je-vrijeme-za-to-532406 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fplenkovic-se-konacno-obratio-javnosti-ramljak-ce-nastaviti-svoj-posao-dok-se-ne-izabere-nova-izvanredna-uprava-a-rekonstrukcije-vlade-nece-biti-dok-ne-odlucim-da-je-vrijeme-za-to-532406 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kriza u agrokoru [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Vijestikriza u agrokoru

Plenković se konačno obratio javnosti: Ramljak će nastaviti svoj posao dok se ne izabere nova izvanredna Uprava, a rekonstrukcije Vlade neće biti dok ne odlučim da je vrijeme za to

Piše PSD, JL
21. veljače 2018. - 19:25
plenkovic_press3-210218

18:25 - Premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare poslao je ključnu poruku zaposlenicima Agrokora, dobavljačima i vjerovnicima rekavši da proces restrukturiranja ide dalje, ali i priznajući da Vlada još nije našla kandidata za nasljednika Ante Ramljaka, javlja Jutarnji list.

Ante Ramljak objasnio zašto je podnio neopozivu ostavku

Oporba 'ispalila' na Plenkovića i ministricu Dalić: Oboje moraju dati ostavke, ova vlast omogućila je bujanje korupcije, nepotizma i klijentelizma!

Grabar Kitarović: Ramljakova pozicija je neodrživa, honorari su duboko nemoralni, a Vlada se bavi gašenjem požara

- Proces restrukturiranja i proces nagodbe ide dalje. Vlada trenutno provodi konzultacije kako bi predložila imenovanje nove izvanredne Uprave. U međuvremenu će Ante Ramljak nastav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 00:37