StoryEditorOCM
Politikaza rtl danas

Nino Raspudić potvrdio: ‘Mogao bih biti kandidat za predsjednika Republike‘

Piše VIJESTI SD
21. ožujka 2024. - 20:10

Most je prije dva dana službeno predstavio kandidata za izbore - Nikolu Grmoju. Pokazali su i svoj slogan "Na tvojoj strani", a program se zove "Sačuvajmo Hrvatsku". Najavili su da će ga u cijelosti objaviti na internetu i naglasili da se oni jedini bave programom, a ne samo prepucavanjima.

Zoran Milanović je svojim ulaskom u kampanju itekako poremetio planove svima, a pogotovo Mostu. Svojom bombom je poremetio Mostovo predstavljanje kandidata za premijera, a je li im poremetio izborne planove?

Reporterka Dajana Šošić s RTL-a razgovarala je s Ninom Raspudićem, prenosi net.hr.

Je li vam već sada Zoran Milanović uzima dio tema i retorike?

Ma ne mislim da nam uzima teme. Istina, poremetio se taj plan predstavljanja kandidata jer je ta politička bomba grunula taj dan kad je naš kandidat izašao u javnost. Našeg kandidata je ‘pojeo‘ taj Milanovićev ulazak u igru". A s druge strane sada se stvara jedna polarizacija pa se želi uvjeriti javnost da se sve svodi na borbu Milanovića protiv HDZ-a, dakle da ćemo i dalje gledati film koji gledamo 34 godine, a to je smjenjivanje SDP-s i HDZ-a.

Je li manje stranke onda nekako ostaju u sjeni?

Dugo je još, četiri tjedna je još kampanje, prašina će se slegnuti.

Kako kometirate predsjednikovu retoriku? Nanizao je mnoge uvrede na račun mnogih?

Ma ne samo uvrede, mi vidimo i promjenu politike, rekao bi sadržajno da čovjek nadolazi na sve naše politike. Jučerašnja njegova objava o migrantima je upravo ono što Most govori već mjesecima i godinama i zbog čega smo bili napadani. Danas se Miro Bulj našalio s njim kad su ga pitali rekao je: Dobro došao u Buljovu seosku stražu.

On je došao na naše politike kao puno nekih drugih stvari, pa možemo reći ako se još odrekne queer foruma SDP - a može doći po Mostovu člansku iskaznicu.

A stil komunikacije? Je li vam to primjereno?

Nije primjereno. Mi takvu razinu komunikacije ne govorimo. Mi govorimo iste stvari, možda sadržajno i teže o HDZ u jer smo se puno pretanije bavili njihovim kriminalom i korupcijom, ali puno veću snagu ima to kada se sadržaj i problem stavi u prvi plan. Ali s malo uspješnijom i primjerenom retorikom.

Zoran Milanović stalno spominje vladu nacionalnog spasa. Ukoliko bi SDP bio u poziciji da sastavlja većinu, a trebali bi vaše ruke jeste li spremni biti dio takve većine?

Da je on želio isključivo vladu nacionalnog spasa i procijenio da je nužan njegov ulazak u teren on je mogao reći - izlazim na izbore s Nezavisnom listom i pozivam sve čestite ljude kao što je i rekao i s lijeva i desna da se okupimo i riješimo ovu kriminalnu hobotnicu.

Jeste li spremni sa SDP - om nakon izbora? Nikola Grmoja ranije rekao da bi SDP mogao progutati.

On je otišao na listu SDP- a i on je SDP- ov kandidat, a mi imamo svog kandidata i svoj program. Jedini smo predstavili jučer cjelovit program od preko sto kartica, vrlo ozbiljan, sustavan i detaljan i program SDP a kojeg još nismo vidjeli definitivno nije naš program.

Ranije ste jasno komunicirali da s HDZ om nećete sigurno. Što je sa SDP-om?

Prioritet je skinuti i uništiti HDZ-ovu kriminalnu hobotnicu. Mi imamo svog kandidata i svoj program.

Bi li surađivali s njima? Postoji li neka opcija za tu suradnju?

Ako im je antikorupcija u prvom planu mogu podržati našeg kandidata i naš program, a ako im u političkoj praksi ta naša vlada bude, ne znam, previše desničarila slobodno je mogu oni srušiti pa idemo na nove izbore. Ako bude takva situacija da nam budu trebale njihove ruke.

Utrka za predsjednika, čini se, mogla bi biti i puno bliže nego što je bilo planirano. Jeste li i za nju zainteresirani?

A sigurno je da nisam nezainteresiran, ostaje vidjeti. Vrlo je moguće da ćemo imati kroz dva, tri mjeseca i predsjedničke izbore.

Mogli bi biti kandidat Mosta?

Mogao bih biti, prenosi Net.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:51