StoryEditorOCM
Regijatenzije u bih

Europska pučka stranka: Zašto nitko ne poduzima korake protiv nacionalističkih poteza Milorada Dodika? Odcjepljenje Republike Srpske odmah bi priznala Rusija

Piše PSD
24. studenog 2021. - 16:49
Zašto nitko ne poduzima konkretne snažne korake protiv nacionalističkih akata Milorada Dodika?, upitali su se europski pučaniAttila Kisbenedek/AFP

Teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine ne smije biti doveden u pitanje, izjavili su zastupnici iz Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu u raspravi o eskalaciji tenzija uslijed političke krize u zemlji.

“Tenzije su na visokom nivou i ne smijemo dopustiti daljnju eskalaciju. Ovo je prijetnja na pragu EU. Zašto nitko ne poduzima konkretne snažne korake protiv ovih nacionalističkih akata Milorada Dodika?”, upitao je Michael Gahler, jedan od potpredsjednika Komiteta za vanjske poslove Europskog parlamenta iz EPP grupe, prenosi Dnevnik.ba.

“Moramo koristiti sve raspoložive instrumente kako bi se očuvao Daytonski mirovni sporazum. Odcjepljenje Republike Srpske bi odmah priznala Rusija”, dodao je on, prenosi N1.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 12:20