StoryEditorOCM
Regijagrobari u akciji

Preko murala posvećenog ratnom zločincu osvanula neočekivana poruka nogometnih navijača

Piše vijesti sd
12. svibnja 2023. - 14:12

Nakon što je zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije Đorđe Miketić prebojao mural haaškog osuđenika Ratka Mladića na beogradskom Vračaru, na istom je zidu osvanula nova poruka.

Poruka glasi: "Uključi mozak, isključi Pink", a u potpisu su Grobari, navijači Partizana. Mural se nalazio na zidu zgrade koja se nalazi na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića.

Podsjetimo, Grobari su istu parolu bili istaknuli i prošlog četvrtka u "Areni", na utakmici košarkaša Partizana i Real Madrida u četvrtfinalu Eurolige.

Košarkaši Partizana su te večeri poraženi, a vlasnik Pinka, kontroverzni Željko Mitrović, poručio je navijačima poslije te utakmice navijačima: "Kad ne voliš Pink, uvijek gubiš!“

Utakmica je odigrana samo dan nakon tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je učenik sedmog razreda K.K. (13) iz vatrenog oružja ubio osmero učenika i školskog zaštitara, usput ranivši još šest osoba.

Nakon zločina koji je potresao regiju, zastupnik Zajedno Moramo Đorđe Miketić je zajedno sa sugrađanima prebojao mural s Mladićevim likom u Njegoševoj ulici, i preko njega nacrtao srce.

U javnosti se potom nagađalo hoće li navijači, koji inače ne kriju svoja ekstremno desna uvjerenja, "vratiti" Mladićev lik na zid u središtu Beograda, ali oni su se odlučili na poruku Mitroviću i gledateljima koji prate njegove programe. 

image
Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 12:43