StoryEditorOCM
RegijaBEOGRAD

Sutra počinje suđenje ocu i majci Koste K, za oboje se traži zatvor. Sudi se i vlasniku i instruktoru streljačkog kluba

Piše Vijesti SD
28. siječnja 2024. - 16:42

Na Višem sudu u Beogradu sutra počinje suđenje ocu i majci dječaka koji je 3. svibnja 2023. godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio devetero djece i zaštitara te škole - piše Dnevni avaz.

Kako pišu srbijanski mediji, tužiteljstvo i obrana trebali bi iznijeti uvodna izlaganja, dokazne prijedloge, a optuženi se trebaju izjasniti o krivnji.

Ročište nakon toga zakazano je 30. siječnja. 

Osim oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su Ratko I., vlasnik streljačkog kluba u kojem je dječak, kako se sumnja, učio pucati, kao i Nemanja M., instruktor u tom klubu.

image

U OŠ "Vladislav Ribnikar" došlo je do masovne pucnjave, učenik u dobi od 14 godina naoružan je ušao u školu i ubio 9 učenika i zaštitara

Cropix/Cropix

Optužnicom Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu predlaže se da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dvije i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao rukovati zračnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što očigledno nije primjereno dječakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao sigurno, kako je to predviđeno zakonom.

image

Građani su se upisivali u knjigu žalosti koja je bila postavljena nakon tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Tom Dubravec/Cropix

Više javno tužiteljstvo neposredno je optužilo i majku dječaka Miljanu K. zbog kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje, držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materija.

Zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza, kako je navedeno, neposredno su optuženi predsjednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova obitelji ubijenih u “Ribnikaru”, a za naknadu nematerijalne štete uslijed smrti bliskih osoba - piše Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 22:01