StoryEditorOCM
RegijaISTRAGA TRAJE

Tragači za Dankinim tijelom nade polažu u DNK nalaz. Stručnjak otkrio je li već prekasno

Piše Vijesti SD
10. travnja 2024. - 16:31

U Srbiji, točnije u okolici grada Bora i dalje traje potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić. Među osumnjičenima za ubojstvo vlada zavjet šutnje te ne žele otkriti gdje je tijelo malene Danke.

Profesor Oliver Stojković iz beogradskog Instituta za sudsku medicinu rekao je da pouzdanost DNK dokaza ovisi od samog kvaliteta prikupljenog biološkog materijala, prenosi Kurir. Veoma često izvršitelji kaznenih djela pokušavaju tragove zločina ukloniti spaljivanjem predmeta na kojima se nalazi biološki materijal, a potom i zagađivanjem tragova - bakterijama i gljivicama, istakao je Stojković.

Odgovarajući na pitanje koji se DNK materijal traži na terenu, profesor Stojković rekao je da je moguće da se traži biološki materijal, odnosno genetički materijal ljudskog porekla.

- U tom slučaju bi se tražio biološki materijal djevojčice na predmetima koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelom ili na predmetima koji su u posjedu osumnjičenih lica da su to djelo izvršili - rekao je profesor Stojković, gostujući u Beogradskoj kronici RTS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:35