StoryEditorOCM
Svijetdokad više?

Bugarska mafija želi slabu Srbiju? Srpski turisti zbog njih proživljavaju agoniju u Grčkoj, evo što im rade svaki dan

Piše Vijesti SD
9. srpnja 2023. - 12:16

Srpski turisti - i ne samo oni - koji ljetuju u Grčkoj suočeni su s prilično neugodnim problemom: učestalim provalama u automobile i krađama, piše Jutarnji list.

U Facebook grupi ‘Grčka info‘ tako je objavljen apel Filipa A. iz Kruševca koji je članove obavijestio o krađi automobila iz u poznatom grčkom ljetovalištu Pefkohori te zamolio one koji vide automobil da mu jave.

‘Mojim prijateljima je ukraden auto u Grčkoj ispred kuće u Pefkohoriju. Navečer stigli, ujutro ga nije bilo. Prijavili policiji, nitko još nije izašao na teren. Radi se o bijeloj Toyoti Rav 4, kruševačkih tablica. Ako netko vidi ili primijeti, bio bih mu zahvalan da javi ovdje", napisao je Filip.

Tijekom petka još je jedna obitelj iz Srbije doživjela je neugodno iskustvo tijekom povratka s ljetovanja. Naime, oni su u povratku svratili do Soluna, gdje im je ispred poznatog trgovačkog centra ukraden automobil sa svim stvarima, navodi se u još jednoj objavi u grupi ‘Grčka info‘.

image

O krađi automobila

Screenshot Facebook
image

O krađi automobila

Screenshot Facebook

‘Želim upozoriti i istovremeno zamoliti za pomoć. U utorak sam se sa suprugom i djecom vraćala za Srbiju i na parkingu Jumbo trgovine u Solunu su nam ukrali auto sa svim stvarima unutra. Auto je bio marke Kia Sportage, kragujevačkih registracija. Prijavljeno je policiji, ali još uvijek ništa. Bilo kakva informacija će nam puno pomoći‘, napisala je Jelena.

Nedugo nakon ove objave, javila se još jedna državljanka Srbije, čiji je automobil opljačkan na jednoj od plaža na Kasandri.

‘Pozdrav svima, obratite pažnju na svoje automobile, razbijen je prozor, auto je Kia Sportage, na plaži Golden Beach u Paliouriju.

Srpski portal Blic je telefonom razgovarao s lokalnim stanovnicima koji su rekli da se najvjerojatnije radi o mafiji iz Bugarske koja tijekom ljetnih mjeseci ordinira po Grčkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 14:04