StoryEditorOCM
Svijetdiktatorske muke

Progovorio bivši član Putinova osiguranja: Nevjerojatno koliko je paranoidan, evo što moraju raditi njegovi čuvari

Piše vijesti sd
14. rujna 2023. - 13:18

Ruski predsjednik Vladimir Putin toliko je paranoičan da ima naoružane ronioce koji oko njegovih privatnih plaža traže potencijale ubojice. Uz to, namjerno daje lažne informacije vlastitim tjelohraniteljima, tvrdi bivši član osiguranja u službi ruskog predsjednika Vitalij Brižati.

"Evo koliko se on boji za svoj život", rekao Brižati u nedavnom intervjuu za nezavisnu rusku TV stanicu TV Rain, objavio je The Telegraph, prenosi Jutarnji list.

Brižati - koji je radio za Federalnu službu za zaštitu, ali je pobjegao iz Rusije u Ekvador nakon što je Kremlj izvršio invaziju na Ukrajinu, također je rekao kako je Putin toliko zabrinut da će biti ubijen da jedan od njegovih tjelohranitelja radi kao rukovatelj perilicom rublja u palači na Krimu koji je anektirala Rusija.

image

Dok je Putin u ribičiji, ronioci su vjerojatno pod vodom, ali i na drugim mjestima

Afp

Bivši službenik sigurnosti rekao je da je bio šetač pasa za FSO i da je bio stacioniran na jednom od Putinovih tajnih imanja na Krimu.

Brižati, koji je Krimsku palaču nazvao "mjestom iz mašte" i "mini-gradom", rekao je da Putin nije u potpunosti vjerovao svojim tjelohraniteljima i da im je često lagao o tome kako će doći na Krim i gdje će odsjesti.

"Ljudima je rečeno da se ‘on odmara u vikendici‘ i svi da trče uokolo i čuvaju ga, ali da bi mogao biti na nekom sasvim drugom mjestu", tvrdi Brižati.

image

Ručak u Sočiju s Lukašenkom, Putin zna osiguranju kazati lažnu adresu na kojoj će boraviti

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 11:02