StoryEditorOCM
Svijetpristojni mafijaš

Susjedi o ubijenom pripadniku škaljarskog klana u Brazilu: ‘Živjeli su mirno i povučeno, a on je bio stolar‘

Piše vijesti sd
11. siječnja 2024. - 20:52

Sukob kriminalnog kavačkog i škaljarskog klana ne prestaje, unatoč smrti nekih aktera, protoku vremena i udaljenosti mjerenoj tisućama kilometara.

Darko Geisler (43) iz Pančeva, identificiran kao pripadnik škaljarskog klana, ubijen je 5. siječnja pred očima četverogodišnjeg sina i njegove supruge u brazilskom Sao Paulu, a susjedi su ga opisali kao mirnog i diskretnog, znajući ga kao Slovenca Dejana Kovača, kako se predstavljao.

Darko je silazio s bicikla na kojem je vozio sina.

- Kamere su snimile kako ubojica prilazi, također na biciklu, i nekoliko puta puca u Darka. Dijete je palo, ubojica je pobjegao, a Darkova supruga pokušavala je pomoći njihovom sinu - prenose brazilski mediji i dodaju da je Darko ubijen ispred zgrade u kojoj živi s obitelji u naselju Embare.

image

Detalj prilaska ubojice uoči egzekucije. Nije mario ni za suprugu ni za dijete

Screenshot

Radnica pekare u blizini mjesta zločina izjavila je da žrtvu i njegovu suprugu poznaje iz viđenja.

- U pekaru je dolazio oko godinu dana, uvijek je bio miran i ljubazan - rekla je radnica.

Istaknula je da je i udovica bila vrlo suzdržana u razgovoru s njom, ali ljubazna.

‘Nikad se nisu glasno svađali‘

Prema drugim susjedima, par je u ovom naselju sa sinom živio četiri godine.

- Supruga mu je Brazilka i ima 34 godine. S njima nikada nismo imali problema, niti smo čuli da su se međusobno svađali. Živjeli su mirno i povučeno, a on je, koliko znamo, bio stolar - rekli su susjedi za brazilske medije.

Supruga ovog škaljarca, koji se prezivao Nedeljković i za kojim se tragalo zbog sumnje da je 2014. ispred zatvora u Spužu ubio Andriju Mrdaka, kavčanina, bila je očevidac ubojstva supruga. Policiji nije dala izjavu jer je rekla da je u šoku, a za medije je samo kratko rekla:

- Što se dogodilo u njegovom prošlom životu, mene se ne tiče. Moj sin je ostao bez oca, za njega znam samo onakvog kakav je bio dok smo živjeli kao obitelj", rekla je supruga, piše Kurir.

Policijska istraga možda rasvijetli razloge ovoga okrutnoga ubojstva, za koji je teško povjerovati da će biti zadnje u sukobu kavačkog i škaljarskog klana.

image

Ovakva ubojstva u Sao Paulu nažalost nisu rijetka

Nelson Almeida/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:07