StoryEditorOCM
Svijetvatreni ekolozi

U podmetnutom požaru izgorjelo desetak automobila Tesla, ekstremistička grupa preuzela odgovornost: Flambirali smo ih

Piše vijesti sd
14. rujna 2023. - 10:17
Štetu veću od procijenjenih pola milijuna eura spriječili su vatrogasci koji su intervenirati s brojnim snagama te požar gasili specijalnim sredstvima (ilustracija)Afp

Zbog klimatskih promjena zabrinuti su mnogi, a kao jedno od rješenja za njihovo ublažavanje nude se i električni automobili.

Međutim neki u njima ne vide rješenje ističući da se sirovine za njihovu proizvodnju, litij i kobalt, "kopaju se pod lošim uvjetima".

Dio nezadovoljnika stanjem klime i električnim automobilima poseže za radikalnijim mjerama. Tako je na parkiralištu Tesla servis centra u Frankfurtu zapaljeno desetak električnih automobila.

image

Na parkiralištu Tesla servis centra u Frankfurtu zapaljeno je desetak električnih automobila

Josh Edelson/Afp

Štetu veću od procijenjenih pola milijuna eura spriječili su vatrogasci koji su intervenirati s brojnim snagama te požar gasili specijalnim sredstvima, izvještava Fenix-magazin.

Na platformi Indymedia.org, popularnoj među ljevičarskim ekstremistima, naknadno je objavljen tekst u kojem nepoznati autori, pozivajući se na prosvjede ekologa nedavno u Münchenu povodom sajma automobila IAA Mobility, preuzimaju odgovornost za požar.

image

‘Tesla grupa kao nijedna druga predstavlja ideologiju zelenog kapitalizma i tekućeg globalnog i kolonijalnog uništenja‘, navela je anonimna grupa koja je preuzela odgovornost za palež

Afp

U tekstu se zatim doslovce kaže: "Zato smo večeras flambirali neke nove Tesle u Frankfurtu. Kao pozdrav prosvjedima u Münchenu. Kao jedan od mnogih napada na destruktivnu autoindustriju. Tesla grupa kao nijedna druga predstavlja ideologiju zelenog kapitalizma i tekućeg globalnog i kolonijalnog uništenja. Iako se električni automobili predstavljaju kao navodno čista alternativa, oni su ‘cinična laž‘", neveli su autori anonimnog pisma potpisavši se sloganom "Isključi se – sustav destrukcije!".

Savezni ured za zaštitu ustava već ranije je klasificirao platformu Indymedia.org kao važan informativni medij za ljevičarsku ekstremističku scenu u Njemačkoj, piše Fenix-magazin.

image

Savezni ured za zaštitu ustava već ranije je klasificirao platformu Indymedia.org kao važan informativni medij za ljevičarsku ekstremističku scenu u Njemačkoj

Afp

Njemačka policija trebala bi pronaći počinitelje i zbog nastale štete, javne sigurnosti, ali i radikalnih metoda borbe ekstremističke skupine.

image

Federalno ministarstvo unutarnjih poslova zabranilo je lijevo-ekstremističku internetsku platformu ‘inksunten.indymedia.org‘ u kolovozu 2017. godine, sedam tjedana nakon lijevo-ekstremističkih nereda tijekom summita G20 u Hamburgu (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:26