StoryEditorOCM
Dalmacijaraspad

Službeno raspušteni organi sinjskog SDP-a: nezadovoljstvo i osipanje trajali su mjesecima...

26. rujna 2016. - 16:51
alka_tribine3-200215

Predsjedništvo SDP-a raspustilo je organe Gradske organizacije SDP-a Sinj i predsjednika županijske organizacije te stranke Arsena Bauka imenovalo povjerenikom sa zadaćom provedbe novih izbora. Čelništvo SDP-a raspustilo je tako Gradski odbor i Predsjedništvo koji se zbog nedostatka kvoruma ionako nisu sastajali i odlučivali već mjesecima.

Dužnosti je razrješen i dosadašnji predsjednik Gradskog odbora Stipe Jadrijević Cvrlje.

Povjerenik Bauk već se sastao s krnjim sastavom raspuštenih organa o donio odluku o raspisivanju novih izbora s tim da se broj članova Gradskog odbora smanjuje sa 17 na 13, a Predsjedništva više nema.

Kako se predsjednik Gradske organizacije bira po načelu jedan član jedan glas Bauk je odredio da se prvi krug izbora za predsjednika održi 18. listopada, a drugi krug 25. listopada.

Konvencija Gradske organizacije na kojoj će se birati 9 članova Gradskog odbora, i dvojica potrpredsjednika održat će se 28. listopada. U sastav Gradskog odbora još ulaze predsjednik i imenovani tajnik.

Zbog lošeg rada i neformalne koalicije u Gradskom vijeću s vladajućom NL dr. Jadrijevića sinjski SDP postao je bezličan i rapidno gubi povjerenje birača.

Nezadovoljni članovi stranke peticijom su sazvali izvanrednu konvenciju na kojoj su smjenili potpredsjednike Stipu Trboglava Breku i Sretenu Ugrina, a iskazali su nepovjerenje i predsjedniku Cvrlji Jadrijeviću.

Nezadovoljstvo i osipanje koji su trajali mjesecima dugo su se 'trpali' pod tepih...



 

Piše Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:36