StoryEditorOCM
Dalmacijatragičan kraj

Nakon velike potrage pronađeno mrtvo tijelo muškarca koji je isplovio u ribanje i nestao bez traga

Piše PSD
10. listopada 2018. - 13:12

U moru kod Hvara pronađeno je u srijedu ujutro beživotno tijelo muškarca koji je nestao u ponedjeljak nakon što je u vlastitoj brodici isplovio u ribanje.

Službenici MRCC Rijeka obavijest o pronalasku tijela u moru zaprimili su jutros u 8.15 sati od posade katamarana 'Krilo – Carbo', koji su dojavili o pronalasku na približnoj poziciji rta Pelegrin, tijekom plovidbe sjeveroistočno od otoka Hvara.

O pronalasku su iz MRCC Rijeka obavijestili službenike Lučke kapetanije Split, čiji službenici su ubrzo doplovili na poziciju pronalaska, koju su osiguravali do dolaska službenika Pomorske policije Split, a tijelo je potom prevezeno u luku Lora, gdje su službenici Policijske uprave Splitsko – dalmatinske organizirali identifikaciju, kojom je, nažalost, potvrđen identitet Hrvatskoga državljanina za kojim se tragalo.

Velika potraga u Splitskom akvatoriju: nestao muškarac koji je jučer isplovio u ribanje, brodica pronađena kraj Šolte

Podsjetimo, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je jučer veliku akciju s više raspoloživih spasilačkih jedinica u pomorskoj, kopnenoj i zračnoj akciji traganja prema nestalom P. S., u šezdesetim godinama života čiji nestanak je u utorak prijavio njegov nećak.

Prema službenim podatcima LK Split i MRCC Rijeka, nestali muškarac vlastitom je brodicom isplovio u ribanje 8. listopada u 16.30 sati, a područje potrage intenzivirano je u zapadnom dijelu arhipelaga otoka Šolte, neposredno uz otočić Radula, gdje su službenici Lučke ispostave Milna i Lučke ispostave Trogir slijedom zaprimljene dojave očevidaca pronašli brodicu nestaloga.

U potražnu akciju su, uz službenike Splitske kapetanije i pripadajućih ispostava bili angažirani službenici Pomorske policije Split i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS Split), dok su u koordinaciji s MRCC Rijeka, u uže područje potrage HGSS Split angažirali vlastito plovilo s timom ronilaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:19