stdClass Object ( [id] => 459024 [title] => Razgovor sa splitskom pjesnikinjom i blogericom ovjenčanom još jednim priznanjem: Hrvatsku je lakše voljeti iz daljine... [alias] => razgovor-sa-splitskom-pjesnikinjom-i-blogericom-ovjencanom-jos-jednim-priznanjem-hrvatsku-je-lakse-voljeti-iz-daljine [catid] => 256 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Splitska pjesnikinja sa tri zbirke iza sebe i četvrtom na putu, članica Likovno-književne udruge "Vlaho Bukovac" i Hrvatskog književnog društva iz Rijeke Anđelka Korčulanić nedavno je u Solinu nagrađena na natjecanju za najbolju neobjavljenu pjesmu, a u Rijeci je dobila nagradu "Književno pero".

To pjesnikinji nije prva pobjeda, ne samo u Solinu, jer se natječe i pobjeđuje i u Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji. Anđelka tamo često putuje i nastupa, koliko joj financijske prilike i obaveze dopuštaju.

Recenzije najboljih

Nedavno ste nagrađeni u Solinu za pjesmu "Odgoda ljeta", i to drugi put? Je li to malo previše?
- Bila sam u šoku kad sam nakon pobjede s pjesmom "Ako zanoćim uz more" drugi put dobila nagradu na anonimnom natječaju u Solinu. Razmišljam hoću li se i dalje natjecati, eventualna treća pobjeda bi nekima možda bila sumnjiva iako se ne može negirati stručnost žirija. Mislim da su druge dosadašnje nagrade i broj zbornika u kojima sam objavljena po natječajima, dokaz vrijednosti onog što pišem. U mojoj prvoj zbirci umjesto recenzije navedeni su krasni komentari koje sam dobivala na pjesme objavljivane prije 10-ak godina pod pseudonimom na blogu.

Među blogerskim imenima pod kojima su pisani, sada znam da su i Julijana Adamović, Suzana Matić, Boba Đuderija, Franjo Nagulov, Dada Batinić... I Swen Adam Ewin, kojeg držim jednim od najboljih pjesnika današnjice u Hrvatskoj. Njemu je Matica hrvatska upravo pod tim pseudonimom, ne znajući njegov identitet, izdala zbirku, valorizirala njegovu poeziju i utrla put djelu ispred imena autora kao što bi i trebalo biti. Pogovor mojoj drugoj zbirci napisao je prof. dr. Vasil Tocinovski, a trećoj Fikret Cacan, dok je pogovor napisala Slavica Čilaš.

Na koliko ste pjesničkih smotri nastupili ove godine i u kojim sve gradovima? Koliko ste nagrada na njima dobili?
- Javljam se na natječaje gdje se izdaju zbornici koji nisu uvjetovani kupnjom. Usprkos pozivima na brojne promocije tih zbornika, ne odlazim svugdje jer nema plaćanja puta ni smještaja, sami se financiramo. Nema nagradnog fonda uz iznimku natječaja Gradske knjižnice Solin, uglavnom su priznanja i knjige. Uvrštena sam u 70 zbornika, od toga 56 imam kući. Pratim natječaje na posebnim stranicama kao što su "Konkursi regiona", "Booksa", "Hrvatska na mreži" i drugima.

U 2016. godini dvaput sam bila u Srbiji (Beograd, Vrnjačka banja, Aleksandrovac i Subotica), u Makedoniji sam bila u Bitolju i Prilepu, lani još u Strugi i Skoplju, u Rijeci na Danima prijatelja knjige, Mariji Bistrici, na promociji u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića. Ove sam godine osim već spomenutih nagrada Gradske knjižnice Solin i Književnog pera za najbolju knjigu u izdanju DHK Rijeka 2015./2016., dobila još i 3. nagradu u Beogradu, na natječaju "Amity, snaga prijateljstva", pohvalu na 13. Recitalu "Željka Boc" i diplomu Kluba umjetničkih duša, Mrkonjić Grad za najsenzualniju pjesmu 2016. god.

Putujete po Hrvatskoj, ali i Srbiji i BiH. Kakve društvene, a kakve poetske dojmove imate?
- U Srbiji sam bila dvaput na poziv Društva književnika Srbije. Bili smo i u Makedoniji na poziv Književnog kruga Bitolja. Sve u organizaciji Hrvatskog književnog društva Rijeka uz osiguran smještaj organizatora. Dobro je poći na susrete, susretnu se novi ljudi, kvalitetni pisci, prošire se spoznaje... Nikakvih problema nisamo imali, to su krugovi koji se bave umjetnošću, a ne politikom. U Subotici je organizirana poetska olimpijada s maratonskim programom, nas nekoliko iz Hrvatske čitali smo poeziju i usred proljetnog koncerta u Gradskoj kući, pred petsto ljudi.

Odlično smo primljeni u Bitolju i Strugi, a u Skoplju smo nastupili u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci pred eminentnim imenima makedonske književnosti. Svi su ti susreti odlično medijski popraćeni. Nažalost, moram reći da mi se čini kako je tamo poetska scena daleko življa, mnogobrojni poetski festivali, natječaji, časopisi...

Članica ste Hrvatskoga književnog društva iz Rijeke. Kakvo je to društvo?
- Preko Hrvatskoga književnog društva tiskala sam dvije knjige, a oni su mi omogućili predstavljanje u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji. Kao društvo otvoreniji su nego DHK, primaju u svoje članstvo i daju šansu i manje afirmiranim piscima jer je zapravo jedino vrijeme sudac vrijednosti nečijeg djela. Osnovani su prije devet godina. Imaju ogranak u Zadru, meni je bilo ponuđeno da vodim splitski. U Splitu ima puno talentiranih ljudi, ali ozbiljan je to posao, a ja se ne bih rado borila s egom pjesnika. Lakše je pisati pjesme.

Članarina u HKD-u iznosi 150 kuna godišnje i to su jedini prihodi društva. Kada se organiziraju neki festivali, onda grad Rijeka i sponzori pokrivaju smještaj i hranu za inozemne goste. Inače HKD organizira više festivala godišnje kao što su Dani prijatelja knjige u Rijeci u studenome, u lipnju u Pagu književnu koloniju "Dani Ante Zemljara" te u Korčuli trodnevni festival Petra Kanavelića. U Rijeci se odlično surađuje s nacionalnim manjinama, posebno s makedonskim društvom "Ilinden". Rijeka je tolerantnija, otvorenija sredina od Splita i tim lakša suradnja na kulturnom planu sa Srbima, Crnogorcima i drugim narodima.

Ili reć ili puknit

Od vaših tema na prvom je mjestu more, ali često ste angažirani i društveno kritični, pa i razočarani. Ima li ikakvog efekta od pjesničkog društvenog angažmana?
- Ne biram ni teme ni formu, stvarnost i osobni doživljaji me potaknu na pjesmu, a more i ljubav najčešće. Moja domoljubna lirika je uglavnom kritika jer je prvi izraz ljubavi prema nekome i nečemu, vlastitoj djeci, gradu ili državi ukazivanje na ono što ne valja kako bismo mogli pronaći bolji put. Ne znam ima li od toga efekta, ali držim se onoga: Ili reć ili puknit. Slažem se s Borisom Marunom da je Hrvatsku lakše voljeti iz daljine. Državu ne čine samo granice i zastave, treba osigurati uvjete kako bi svima bilo poželjno u njoj ostati i živjeti primjereno uz zakone jednako važeće za svih. Na čast mi je da sam, kritiziranju negativnosti usprkos, 2015. godine dobila 2. nagradu IV. brigade za pjesmu "Zov domovine".


Proza

Ne razmišljate o proznim izletima?
- Moj prvi sastav od tri rečenice "Moja lopta" objavljen je u "Dječjem kutiću" Slobodne Dalmacije, a kasnije još nekoliko. Nakon više desetljeća napisala sam samo nekoliko priča od kojih je jedna na temu rata i poraća 2012. god. na natječaju Matice hrvatske u Velikoj Gorici dobila treću nagradu. Sada kao da sam u fazi prikupljanja materijala. Puno je ljudi, svatko ima svoju priču i možda se iz toga jednom rodi kakva veća priča.


Četvrta sreća

Spremate li i četvrtu zbirku?
- Prva "Ako zanoćim uz more" bila je 2012. godine, druga "Stope u pijesku vremena" 2014. i treća "Na vihoru ljubavi" 2015. godine. Sve tri sam promovirala pred punom Galerijom "Vinko Draganja" dominikanskog samostana u Splitu. Četvrta, o čijem naslovu još razmišljam, trebala bi izići na proljeće iduće godine. Radni materijal je uglavnom gotov, sad predstoji razmišljanje o izdavaču, uredniku, recenzentu,... Tko zna, možda se nakon ovog, javi neki dobrovoljac ili sponzor?! Ha, ha,... vječiti sam optimist.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Anđelka Korčulanić, nagrađivana autorica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2016-12-19 15:28:14 [created_by] => 3211 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-01-10 22:43:03 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-01-10 22:58:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2470 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 256 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--kultura [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz kulture. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, film, tv, književnosti, glazba, kazalište, slikarstvo, arhitektura [secure] => 0 [page_title] => Kultura [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2016/12/17/Kultura/8233896.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1200x919" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 256 [name] => Kultura [alias] => kultura [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 19 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4700875 Threads: 3 Questions: 159167479 Slow queries: 68921 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4707790 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /kultura/razgovor-sa-splitskom-pjesnikinjom-i-blogericom-ovjencanom-jos-jednim-priznanjem-hrvatsku-je-lakse-voljeti-iz-daljine-459024 [printLink] => /kultura/razgovor-sa-splitskom-pjesnikinjom-i-blogericom-ovjencanom-jos-jednim-priznanjem-hrvatsku-je-lakse-voljeti-iz-daljine-459024?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 281640 [name] => Anđelka Korčulanić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => andelka-korculanic [link] => /tag/andelka-korculanic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Anđelka Korčulanić, nagrađivana autorica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Razgovor sa splitskom pjesnikinjom i blogericom ovjenčanom još jednim priznanjem: Hrvatsku je lakše voljeti iz daljine... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3211 [name] => Siniša Kekez [username] => sini-a-kekez [email] => sini-a-kekez@sd.hr [password] => $2y$10$qwcQVvMXvRnnaftU1Sbp8uBJx74ORfe13h3GXKmaTOCIKV5PaudWu [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sinisa-kekez-3211 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1729 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/1cffa202e39e204293b1646975a5b9da?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/17/Kultura/8233896.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2016/12/17/Kultura/8233896.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Splitska pjesnikinja sa tri zbirke iza sebe i četvrtom na putu, članica Likovno-književne udruge "Vlaho Bukovac" i Hrvatskog književnog društva iz Rijeke Anđelka Korčulanić nedavno je u Solinu nagrađena na natjecanju za najbolju neobjavljenu pjesmu, a u Rijeci je dobila nagradu "Književno pero".

To pjesnikinji nije prva pobjeda, ne samo u Solinu, jer se natječe i pobjeđuje i u Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji. Anđelka tamo često putuje i nastupa, koliko joj financijske prilike i obaveze dopuštaju.

Recenzije najboljih

Nedavno ste nagrađeni u Solinu za pjesmu "Odgoda ljeta", i to drugi put? Je li to malo previše?
- Bila sam u šoku kad sam nakon pobjede s pjesmom "Ako zanoćim uz more" drugi put dobila nagradu na anonimnom natječaju u Solinu. Razmišljam hoću li se i dalje natjecati, eventualna treća pobjeda bi nekima možda bila sumnjiva iako se ne može negirati stručnost žirija. Mislim da su druge dosadašnje nagrade i broj zbornika u kojima sam objavljena po natječajima, dokaz vrijednosti onog što pišem. U mojoj prvoj zbirci umjesto recenzije navedeni su krasni komentari koje sam dobivala na pjesme objavljivane prije 10-ak godina pod pseudonimom na blogu.

Među blogerskim imenima pod kojima su pisani, sada znam da su i Julijana Adamović, Suzana Matić, Boba Đuderija, Franjo Nagulov, Dada Batinić... I Swen Adam Ewin, kojeg držim jednim od najboljih pjesnika današnjice u Hrvatskoj. Njemu je Matica hrvatska upravo pod tim pseudonimom, ne znajući njegov identitet, izdala zbirku, valorizirala njegovu poeziju i utrla put djelu ispred imena autora kao što bi i trebalo biti. Pogovor mojoj drugoj zbirci napisao je prof. dr. Vasil Tocinovski, a trećoj Fikret Cacan, dok je pogovor napisala Slavica Čilaš.

Na koliko ste pjesničkih smotri nastupili ove godine i u kojim sve gradovima? Koliko ste nagrada na njima dobili?
- Javljam se na natječaje gdje se izdaju zbornici koji nisu uvjetovani kupnjom. Usprkos pozivima na brojne promocije tih zbornika, ne odlazim svugdje jer nema plaćanja puta ni smještaja, sami se financiramo. Nema nagradnog fonda uz iznimku natječaja Gradske knjižnice Solin, uglavnom su priznanja i knjige. Uvrštena sam u 70 zbornika, od toga 56 imam kući. Pratim natječaje na posebnim stranicama kao što su "Konkursi regiona", "Booksa", "Hrvatska na mreži" i drugima.

U 2016. godini dvaput sam bila u Srbiji (Beograd, Vrnjačka banja, Aleksandrovac i Subotica), u Makedoniji sam bila u Bitolju i Prilepu, lani još u Strugi i Skoplju, u Rijeci na Danima prijatelja knjige, Mariji Bistrici, na promociji u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića. Ove sam godine osim već spomenutih nagrada Gradske knjižnice Solin i Književnog pera za najbolju knjigu u izdanju DHK Rijeka 2015./2016., dobila još i 3. nagradu u Beogradu, na natječaju "Amity, snaga prijateljstva", pohvalu na 13. Recitalu "Željka Boc" i diplomu Kluba umjetničkih duša, Mrkonjić Grad za najsenzualniju pjesmu 2016. god.

Putujete po Hrvatskoj, ali i Srbiji i BiH. Kakve društvene, a kakve poetske dojmove imate?
- U Srbiji sam bila dvaput na poziv Društva književnika Srbije. Bili smo i u Makedoniji na poziv Književnog kruga Bitolja. Sve u organizaciji Hrvatskog književnog društva Rijeka uz osiguran smještaj organizatora. Dobro je poći na susrete, susretnu se novi ljudi, kvalitetni pisci, prošire se spoznaje... Nikakvih problema nisamo imali, to su krugovi koji se bave umjetnošću, a ne politikom. U Subotici je organizirana poetska olimpijada s maratonskim programom, nas nekoliko iz Hrvatske čitali smo poeziju i usred proljetnog koncerta u Gradskoj kući, pred petsto ljudi.

Odlično smo primljeni u Bitolju i Strugi, a u Skoplju smo nastupili u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci pred eminentnim imenima makedonske književnosti. Svi su ti susreti odlično medijski popraćeni. Nažalost, moram reći da mi se čini kako je tamo poetska scena daleko življa, mnogobrojni poetski festivali, natječaji, časopisi...

Članica ste Hrvatskoga književnog društva iz Rijeke. Kakvo je to društvo?
- Preko Hrvatskoga književnog društva tiskala sam dvije knjige, a oni su mi omogućili predstavljanje u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji. Kao društvo otvoreniji su nego DHK, primaju u svoje članstvo i daju šansu i manje afirmiranim piscima jer je zapravo jedino vrijeme sudac vrijednosti nečijeg djela. Osnovani su prije devet godina. Imaju ogranak u Zadru, meni je bilo ponuđeno da vodim splitski. U Splitu ima puno talentiranih ljudi, ali ozbiljan je to posao, a ja se ne bih rado borila s egom pjesnika. Lakše je pisati pjesme.

Članarina u HKD-u iznosi 150 kuna godišnje i to su jedini prihodi društva. Kada se organiziraju neki festivali, onda grad Rijeka i sponzori pokrivaju smještaj i hranu za inozemne goste. Inače HKD organizira više festivala godišnje kao što su Dani prijatelja knjige u Rijeci u studenome, u lipnju u Pagu književnu koloniju "Dani Ante Zemljara" te u Korčuli trodnevni festival Petra Kanavelića. U Rijeci se odlično surađuje s nacionalnim manjinama, posebno s makedonskim društvom "Ilinden". Rijeka je tolerantnija, otvorenija sredina od Splita i tim lakša suradnja na kulturnom planu sa Srbima, Crnogorcima i drugim narodima.

Ili reć ili puknit

Od vaših tema na prvom je mjestu more, ali često ste angažirani i društveno kritični, pa i razočarani. Ima li ikakvog efekta od pjesničkog društvenog angažmana?
- Ne biram ni teme ni formu, stvarnost i osobni doživljaji me potaknu na pjesmu, a more i ljubav najčešće. Moja domoljubna lirika je uglavnom kritika jer je prvi izraz ljubavi prema nekome i nečemu, vlastitoj djeci, gradu ili državi ukazivanje na ono što ne valja kako bismo mogli pronaći bolji put. Ne znam ima li od toga efekta, ali držim se onoga: Ili reć ili puknit. Slažem se s Borisom Marunom da je Hrvatsku lakše voljeti iz daljine. Državu ne čine samo granice i zastave, treba osigurati uvjete kako bi svima bilo poželjno u njoj ostati i živjeti primjereno uz zakone jednako važeće za svih. Na čast mi je da sam, kritiziranju negativnosti usprkos, 2015. godine dobila 2. nagradu IV. brigade za pjesmu "Zov domovine".


Proza

Ne razmišljate o proznim izletima?
- Moj prvi sastav od tri rečenice "Moja lopta" objavljen je u "Dječjem kutiću" Slobodne Dalmacije, a kasnije još nekoliko. Nakon više desetljeća napisala sam samo nekoliko priča od kojih je jedna na temu rata i poraća 2012. god. na natječaju Matice hrvatske u Velikoj Gorici dobila treću nagradu. Sada kao da sam u fazi prikupljanja materijala. Puno je ljudi, svatko ima svoju priču i možda se iz toga jednom rodi kakva veća priča.


Četvrta sreća

Spremate li i četvrtu zbirku?
- Prva "Ako zanoćim uz more" bila je 2012. godine, druga "Stope u pijesku vremena" 2014. i treća "Na vihoru ljubavi" 2015. godine. Sve tri sam promovirala pred punom Galerijom "Vinko Draganja" dominikanskog samostana u Splitu. Četvrta, o čijem naslovu još razmišljam, trebala bi izići na proljeće iduće godine. Radni materijal je uglavnom gotov, sad predstoji razmišljanje o izdavaču, uredniku, recenzentu,... Tko zna, možda se nakon ovog, javi neki dobrovoljac ili sponzor?! Ha, ha,... vječiti sam optimist.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/razgovor-sa-splitskom-pjesnikinjom-i-blogericom-ovjencanom-jos-jednim-priznanjem-hrvatsku-je-lakse-voljeti-iz-daljine-459024 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8cde8a3311f6ec75bd643e2f3e1bca5f45842e8a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Razgovor+sa+splitskom+pjesnikinjom+i+blogericom+ovjen%C4%8Danom+jo%C5%A1+jednim+priznanjem%3A+Hrvatsku+je+lak%C5%A1e+voljeti+iz+daljine...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Frazgovor-sa-splitskom-pjesnikinjom-i-blogericom-ovjencanom-jos-jednim-priznanjem-hrvatsku-je-lakse-voljeti-iz-daljine-459024 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Frazgovor-sa-splitskom-pjesnikinjom-i-blogericom-ovjencanom-jos-jednim-priznanjem-hrvatsku-je-lakse-voljeti-iz-daljine-459024 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Anđelka Korčulanić, nagrađivana autorica [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
KulturaAnđelka Korčulanić, nagrađivana autorica

Razgovor sa splitskom pjesnikinjom i blogericom ovjenčanom još jednim priznanjem: Hrvatsku je lakše voljeti iz daljine...

10. siječnja 2017. - 23:58

Splitska pjesnikinja sa tri zbirke iza sebe i četvrtom na putu, članica Likovno-književne udruge "Vlaho Bukovac" i Hrvatskog književnog društva iz Rijeke Anđelka Korčulanić nedavno je u Solinu nagrađena na natjecanju za najbolju neobjavljenu pjesmu, a u Rijeci je dobila nagradu "Književno pero".

To pjesnikinji nije prva pobjeda, ne samo u Solinu, jer se natječe i pobjeđuje i u Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji. Anđelka tamo često putuje i nastupa, koliko joj financijske prilike i obaveze dopuštaju.

Recenzije najboljih

Nedavno ste nagrađeni u Solinu za pjesmu "Odgoda ljeta", i to drugi put? Je li to malo previše?
- Bila sam u šoku kad sam nakon pobjede s pjesmom "Ako zanoćim uz more" drugi put dobila nagradu na anonimnom natječaju u Solinu. Razmišljam...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 14:15