stdClass Object ( [id] => 1300234 [title] => Na Googleu ga traže više od Trumpa. On je Andrew Tate, prezire žene i kupa se u Hrvatskoj. ‘Ubila‘ ga je jedna pizza [alias] => na-googleu-ga-traze-vise-od-trumpa-on-je-andrew-tate-prezire-zene-i-kupa-se-u-hrvatskoj-ubila-ga-je-jedna-pizza [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tip kojeg su prošloga ljeta bili puni i hrvatski portali, a kojeg se redovito označava umilnom oznakom "kontroverznog influencera", Andrew Tate, optužen je u glavnom gradu Rumunjske za teška kaznena djela.

Takozvani influencer, a on to, nažalost, i jest, i njegov brat Tristan također, optuženi su u Bukureštu, gdje su prvo bili u pritvoru, a potom u kućnom pritvoru zbog silovanja, trgovine ljudima te zbog osnivanja organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena.

Osim složne braće, optuženo je i još dvoje njihovih suradnika, a optužbe su takve da bi im mogle donijeti najmanje deset godina zatvora, kolika je kazna zaprijećena "samo" za trgovinu punoljetnim ženama. Sve dodatne optužbe, ako se dokažu, mogle bi tu kaznu višestruko povećati.

Prošloga ljeta, sjećamo se, braća Tate jahtom su se vozikali po hrvatskim otocima, a uz udivljene objave nekolicine domaćih influencerica, bili su i u Splitu. Već tada su britanski mediji o Andrewu i Tristanu objavljivali ozbiljne analize koje su ih razotkrile kao ultradesne ženomrsce, ljude koji na TikToku šire mržnju, homofobiju i antiznanstvene stavove, a dio medija pozabavio se i njihovim biznisom, od kojega je samo Andrew navodno utržio najmanje 200 milijuna dolara, a prema nekim procjenama, braća zajedno posjeduju bogatstvo veće od milijardu dolara.

Dakako, toliki profit nisu stekli samo kao influenceri, dapače, potvrđuje to i optužnica, riječ je o novcu zarađenom na najgoroj vrsti kriminala, u prvom redu na trgovanju ljudskim životima. Osim toga, Tate je vlasnik i jednog samozvanog sveučilišta, riječ je o Hustlers Universityju, na kojem nekakvu diplomu i razna znanja – a uglavnom stavove! – usvaja 168 tisuća mladih ljudi. Mjesečna školarina za ovo samozvano online učilište iznosi 49,99 dolara, a britanski Guardian i Observer jasno i javno su ga prokazali kao – običnu prijevaru.

U sklopu "sveučilišta" postoji platforma The Real World, koja se predstavlja kao globalna zajednica za svakoga tko želi steći "obilje bogatstva" kroz "napredno mentorstvo" stručnjaka. Studenti odabiru jednu od pet vještina koju žele razvijati, tipa online poslovni modeli, copywriting, e-prodaja i freelancing.

---

image

Zla braća Andrew i Tristan Tate tijekom privođenja od strane rumunjske policije

Afp
---

– Naši članovi uče kako zaraditi. Kad uđete u sustav, odmah ćemo vam pomoći u ostvarenju vaše prve zarade, a zatim ćemo nastaviti povećavati vaš poslovni uspjeh.

Naučit ćete kako puno zaraditi, i to pomoću jednostavnih zadataka kao što su: dizajniranje loga, prevođenje e-knjiga, uređivanje videomaterijala, vođenje društvenih mreža, izrada web-stranica i slično – opisuju "profesori" svoje usluge. Ovaj mamac, slatkorječivost, anonimni "stručnjaci", izostanak bilo kakvog valjanog certifikata – sve su to dokazi koji upućuju na to da je Tateovo sveučilište ništa drugo osim klasične piramidalne prijevare. Tome u prilog ide i činjenica da Tate polaznike svoga Sveučilišta potiče i na tzv. affiliate marketing, u kojem polaznici, nakon što u sustav uvedu nove članove, zarađuju i proviziju od "školarina".

No bez obzira na sve analize, pristaše Andrewa Tate i dalje vjeruju u njegovo znanje, ali i podržavaju njegove šovinističke stavove.

Nije pomogla ni činjenica da su mu TikTok i druge društvene mreže ugasile profil – njegovu misiju nastavljaju profili njegovih pristaša i "studenata". Koliko će optužnica u Bukureštu promijeniti stanje stvari, teško je reći, no neki izvjestitelji tvrde da bi suđenje braći Tate i kompanjonima moglo trajati godinama pa bi, eto, Rumunji mogli stati na kraj ovom tipu kad već to nisu uspjeli ni Britanci ni Amerikanci. O Hrvatima u čijem se moru lani brčkao, praćen hrpom lijepih influencerica, ne treba ni govoriti.

Zapravo je teška ironija kako je uopće Andrew Tate dospio u pritvor. U prosincu prošle godine zakačio se s Gretom Thunberg, objavljujući na Instagramu objede na njezin račun, kao i na račun ekološki osviještenih ljudi širom svijeta.

Andrew Tate i Greta Thunberg prepucavali su se danima. Tate je prvi započeo s ruganjem, savjetovao je Greti Thunberg da je mlada i da bi joj bolje bilo da se više seksa, a manje se brine o prirodi, no nakon što mu Greta nije ostala dužna, objavio je video u kojem je nastavio s vrijeđanjem mlade Šveđanke i pritom – upao u vlastitu klopku. Tate je, naime, a to se u objavljenom videu jasno vidi, tražio da mu se donese pizza te je kamera uhvatila kutiju iz Jerry‘s pizzerije koja radi na području Bukurešta. Rumunjski policajci "ukebali" su i video, i kutiju, ali i Andrewa i Tristana.

– To se dogodi kad ne recikliraš kutije od pizze – objavila je Greta nakon što se proširila vijest o uhićenju Andrewa Tatea, koji je u Rumunjskoj zaglavio pred samu Novu 2023. godinu.

Koja je doktrina Andrewa Tatea? On smatra da je ženama mjesto u kući, da ne bi smjele samostalno ni voziti automobile i da su, po prirodi, vlasništvo muškarca. Također smatra da žrtve silovanja moraju "snositi odgovornost" za napade na sebe, on kaže da izlazi samo sa ženama u dobi od 18 do 19 godina jer je na njih tako lako "ostaviti utisak".

---

image

Andrew Tate šalje svoje trovačke poruke

---

U videoisječcima koje objavljuje taj britansko-američki kickboksač, sin Afroamerikanca i Engleskinje koji pozira s brzim automobilima i oružjem i predstavlja se kao playboy koji puši cigare, ponosno govori o udaranju i gušenju žena, uništavanju njihovih stvari i o sprječavanju njihovih izlazaka. "Prasni je mačetom u lice i zgrabi je za vrat. Začepi, kučko", kaže u jednom videu. U drugom opisuje bacanje ženskih stvari kroz prozor, u trećem bivšu djevojku koja ga je optužila da ju je udario, što on negira, naziva "glupom motkom"...

Ali taj 36-godišnjak nije sporedna ličnost koja vreba u opskurnom kutku mračnog weba. Umjesto toga, on je jedna od najpoznatijih figura na TikToku, gdje su njegovi videoradovi pogledani 11,6 milijardi puta. Stiliziran kao guru samopomoći, koji svojim većinom muškim obožavateljima nudi recept za zarađivanje novca, privlačenje djevojaka i povratak kontrole, Tate je postao jedna od osoba o kojima se najviše govori u svijetu. Lani ga je u srpnju na Googleu pretraživalo više nego Donalda Trumpa ili Kim Kardashian, ali njegov uspon do slave nije bio slučajan, ali jest zlokoban.

Dokazi do kojih su došli novinari Observera pokazuju da se Tateovim pratiteljima govori da preplave društvene mreže njegovim videozapisima, birajući najkontroverznije isječke kako bi postigli maksimalnu gledanost i angažman. Koordinirani napor, koji uključuje tisuće članova Tateove privatne online akademije Hustler‘s University i mreže kopiranih računa na TikToku, stručnjaci su opisali kao "očit pokušaj manipulacije algoritmom" i umjetno pojačavanje njegova sadržaja.

Ta strategija priskrbila mu je ogroman broj sljedbenika na internetu i donijela milijune dolara, čemu je doprinijelo i 168 tisuća članova koji plaćaju "školarinu".

Ipak, unatoč tome što se čini da većina sadržaja krši pravila TikToka, koja izričito zabranjuju mizoginiju i račune za kopiranje, čini se da je platforma malo učinila da ograniči širenje Tatea ili zabrani kopirane račune. Umjesto toga, on je postao mainstream među mladim korisnicima. Ne zaboravimo, na TikTok se učlanjuju djeca od 13 godina.

Novinari Observera raskrinkali su strategiju Andrewa Tatea i to kreiranjem lažnog profila u kojem je izmišljeni dječak imao 18 godina.

U početku je tobožnji 18-godišnjak gledao mješoviti materijal, uključujući humoristične isječke, videozapise o psima i rasprave o mentalnom zdravlju. Ali nakon gledanja videozapisa namijenjenih ponajviše muškim korisnicima – uključujući isječak iz podcasta Alpha Blokes i isječak tiktokera koji raspravlja o tome kako muškarci "ne govore o svojim osjećajima" – algoritam je počeo predlagati više sadržaja koji se činio prilagođenim baš muškoj publici.

Čak i bez "lajkanja" ili proaktivnog traženja bilo kakvog sadržaja, TikTok prijedlozi uključivali su videozapise Andrewa Tatea, uključujući i jedan s računa njegova imitatora koji je koristio Tateovo ime i sliku s naslovom "gruba stvarnost muškaraca", koji je okrivljavao feminizam jer muškarce čini jadnima, dodajući da "većina muškaraca nema novca, nema moći, nema seksa niti od svoje žene", te da su im životi "sranje".

---

image

Andrew i Tristan Tate optuženi su za silovanje, trgovinu ljudima i osnivanje organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena

Afp
---

Nakon što je lažni 18-godišnjak pogledao dva njegova videa, preporučeno mu je još njih, uključujući isječke u kojima izražava izrazito mizogine stavove. Sljedeći put kad je profil bio aktivan, algoritam ga je "počastio" s još četiri Tateova videa te mu je također predložio videozapise dr. Jordana Petersona, kanadskog psihologa poznatog po svojim desničarskim stavovima, programima za treniranje muškaraca i videozapisima aktivista za prava muškaraca.

No sadržaji Andrewa Tatea bili su daleko najbrojniji. Prilikom ponovnog otvaranja aplikacije tjedan dana kasnije, račun je ponovno bio preplavljen Tateovim sadržajem, a osam od prvih 20 ponuđenih videozapisa bili su njegovi.

Isječci su uključivali video u kojem on kaže da su životi većine muškaraca loši jer "nemaju snage" i "ne dobivaju dovoljno seksa od djevojaka", i drugi u kojem svoju djevojku opisuje kao "jako dobro obučenu za seks". Također, on kaže: "Ako si tip koji osjeća da mu treba terapija i da treba nekoga s kim će razgovarati, znaš li što si ti? Beskoristan si."

O toksičnosti ovakvih poruka koje, daleko od očiju roditelja, ali i očiju vršnjakinja tih prištavih mladića, padaju na plodno tlo pubertetskih frustracija, ne treba valjda govoriti.

Pretpostavlja se da je Tate napustio Ujedinjeno Kraljevstvo i otišao u Rumunjsku još 2017. godine, kad je objavio kako je to učinio jer je "Rumunjska zemlja bezakonja".

Tu je izjavu ubrzo preko odvjetnika povukao, ali... Sad bi mu se mogla razbiti o glavu svom snagom. Rumunjska itekako ima zakone, a bogami, čini se da su ih voljni i provoditi.

---

image

Ona se zove Anastasia, i dio je mreže braće Tate, snimljena u studiju u Bukureštu

Afp
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => MAČETOM U LICE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => MAČETOM U LICE 2 0 9752 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-06-20 12:28:52 [created_by] => 3118 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-21 12:03:02 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-06-21 12:03:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 88 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Na Googleu ga traže više od Trumpa. On je Andrew Tate, prezire žene i kupa se u Hrvatskoj. 'Ubila' ga je jedna pizza [metakey] => Braća Tate, Andrew Tate, Greta Thunberg, rumunjski sud, mržnja prema ženama, zloupotreba Tik Toka [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/06\/20\/24678878.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/20\/23164908.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/20\/24115571.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/20\/25129642.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/20\/24313023.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Afp","","Afp","Afp","Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Andrew Tate s novinarima prije davanja iskaza rumunjskoj policiji<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Andrew Tate \u0161alje svoje trova\u010dke poruke<\/p>","

Zla bra\u0107a Andrew i Tristan Tate tijekom privo\u0111enja od strane rumunjske policije<\/p>","

Andrew i Tristan Tate optu\u017eeni su za silovanje, trgovinu ljudima i osnivanje organizirane kriminalne skupine za seksualno iskori\u0161tavanje \u017eena<\/p>","

Ona se zove Anastasia, i dio je mre\u017ee bra\u0107e Tate, snimljena u studiju u Bukure\u0161tu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1332","hd_24678878_1920.jpg":"1920x1080","k_24678878_1280.jpg":"1280x1280","k_24678878_1024.jpg":"1024x1024","k_24678878_640.jpg":"640x640","k_24678878_480.jpg":"480x480","k_24678878_340.jpg":"340x340","k_24678878_220.jpg":"220x220","o_24678878_1280.jpg":"1280x888","o_24678878_1024.jpg":"1024x710","o_24678878_640.jpg":"640x444","o_24678878_480.jpg":"480x333","o_24678878_340.jpg":"340x235","o_24678878_220.jpg":"220x152","h_24678878_1280.jpg":"1280x854","h_24678878_1024.jpg":"1024x683","h_24678878_640.jpg":"640x427","h_24678878_480.jpg":"480x320","h_24678878_340.jpg":"340x227","h_24678878_220.jpg":"220x147","pp_24678878_1280.jpg":"1280x1628","pp_24678878_1024.jpg":"1024x1303","pp_24678878_640.jpg":"640x814","pp_24678878_480.jpg":"480x611","pp_24678878_340.jpg":"340x432","pp_24678878_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1275x667","hd_23164908_1920.jpg":"1920x1080","k_23164908_1280.jpg":"1280x1280","k_23164908_1024.jpg":"1024x1024","k_23164908_640.jpg":"640x640","k_23164908_480.jpg":"480x480","k_23164908_340.jpg":"340x340","k_23164908_220.jpg":"220x220","o_23164908_1280.jpg":"1280x669","o_23164908_1024.jpg":"1024x535","o_23164908_640.jpg":"640x334","o_23164908_480.jpg":"480x251","o_23164908_340.jpg":"340x177","o_23164908_220.jpg":"220x115","h_23164908_1280.jpg":"1280x854","h_23164908_1024.jpg":"1024x683","h_23164908_640.jpg":"640x427","h_23164908_480.jpg":"480x320","h_23164908_340.jpg":"340x227","h_23164908_220.jpg":"220x147","pp_23164908_1280.jpg":"1280x1628","pp_23164908_1024.jpg":"1024x1303","pp_23164908_640.jpg":"640x814","pp_23164908_480.jpg":"480x611","pp_23164908_340.jpg":"340x432","pp_23164908_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24115571_1920.jpg":"1920x1080","k_24115571_1280.jpg":"1280x1280","k_24115571_1024.jpg":"1024x1024","k_24115571_640.jpg":"640x640","k_24115571_480.jpg":"480x480","k_24115571_340.jpg":"340x340","k_24115571_220.jpg":"220x220","o_24115571_1280.jpg":"1280x853","o_24115571_1024.jpg":"1024x682","o_24115571_640.jpg":"640x426","o_24115571_480.jpg":"480x320","o_24115571_340.jpg":"340x226","o_24115571_220.jpg":"220x146","h_24115571_1280.jpg":"1280x854","h_24115571_1024.jpg":"1024x683","h_24115571_640.jpg":"640x427","h_24115571_480.jpg":"480x320","h_24115571_340.jpg":"340x227","h_24115571_220.jpg":"220x147","pp_24115571_1280.jpg":"1280x1628","pp_24115571_1024.jpg":"1024x1303","pp_24115571_640.jpg":"640x814","pp_24115571_480.jpg":"480x611","pp_24115571_340.jpg":"340x432","pp_24115571_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25129642_1920.jpg":"1920x1080","k_25129642_1280.jpg":"1280x1280","k_25129642_1024.jpg":"1024x1024","k_25129642_640.jpg":"640x640","k_25129642_480.jpg":"480x480","k_25129642_340.jpg":"340x340","k_25129642_220.jpg":"220x220","o_25129642_1280.jpg":"1280x853","o_25129642_1024.jpg":"1024x682","o_25129642_640.jpg":"640x426","o_25129642_480.jpg":"480x320","o_25129642_340.jpg":"340x226","o_25129642_220.jpg":"220x146","h_25129642_1280.jpg":"1280x854","h_25129642_1024.jpg":"1024x683","h_25129642_640.jpg":"640x427","h_25129642_480.jpg":"480x320","h_25129642_340.jpg":"340x227","h_25129642_220.jpg":"220x147","pp_25129642_1280.jpg":"1280x1628","pp_25129642_1024.jpg":"1024x1303","pp_25129642_640.jpg":"640x814","pp_25129642_480.jpg":"480x611","pp_25129642_340.jpg":"340x432","pp_25129642_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24313023_1920.jpg":"1920x1080","k_24313023_1280.jpg":"1280x1280","k_24313023_1024.jpg":"1024x1024","k_24313023_640.jpg":"640x640","k_24313023_480.jpg":"480x480","k_24313023_340.jpg":"340x340","k_24313023_220.jpg":"220x220","o_24313023_1280.jpg":"1280x853","o_24313023_1024.jpg":"1024x682","o_24313023_640.jpg":"640x426","o_24313023_480.jpg":"480x320","o_24313023_340.jpg":"340x226","o_24313023_220.jpg":"220x146","h_24313023_1280.jpg":"1280x854","h_24313023_1024.jpg":"1024x683","h_24313023_640.jpg":"640x427","h_24313023_480.jpg":"480x320","h_24313023_340.jpg":"340x227","h_24313023_220.jpg":"220x147","pp_24313023_1280.jpg":"1280x1628","pp_24313023_1024.jpg":"1024x1303","pp_24313023_640.jpg":"640x814","pp_24313023_480.jpg":"480x611","pp_24313023_340.jpg":"340x432","pp_24313023_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7436508 Threads: 3 Questions: 1532593953 Slow queries: 4659723 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110704451 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /mozaik/panorama/na-googleu-ga-traze-vise-od-trumpa-on-je-andrew-tate-prezire-zene-i-kupa-se-u-hrvatskoj-ubila-ga-je-jedna-pizza-1300234 [printLink] => /mozaik/panorama/na-googleu-ga-traze-vise-od-trumpa-on-je-andrew-tate-prezire-zene-i-kupa-se-u-hrvatskoj-ubila-ga-je-jedna-pizza-1300234?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 720569 [name] => Braća Tate [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-21 14:03:16 [main_article_id] => 0 [alias] => braca-tate [link] => /tag/braca-tate ) [1] => stdClass Object ( [id] => 688632 [name] => Andrew Tate [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-08-24 08:32:16 [main_article_id] => 0 [alias] => andrew-tate [link] => /tag/andrew-tate ) [2] => stdClass Object ( [id] => 439208 [name] => Greta Thunberg [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => greta-thunberg [link] => /tag/greta-thunberg ) [3] => stdClass Object ( [id] => 720570 [name] => rumunjski sud [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-21 14:03:17 [main_article_id] => 0 [alias] => rumunjski-sud [link] => /tag/rumunjski-sud ) [4] => stdClass Object ( [id] => 720571 [name] => mržnja prema ženama [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-21 14:03:17 [main_article_id] => 0 [alias] => mrznja-prema-zenama [link] => /tag/mrznja-prema-zenama ) [5] => stdClass Object ( [id] => 720572 [name] => zloupotreba Tik Toka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-21 14:03:17 [main_article_id] => 0 [alias] => zloupotreba-tik-toka [link] => /tag/zloupotreba-tik-toka ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => MAČETOM U LICE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Na Googleu ga traže više od Trumpa. On je Andrew Tate, prezire žene i kupa se u Hrvatskoj. ‘Ubila‘ ga je jedna pizza [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3118 [name] => Eda Vujević [username] => eda.vujevic [email] => eda.vujevic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$fqFkFA4bWh0UxKvTp8AlaewNrIgF32memX1V0YZbOBaPoPk52RrGG [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/eda-vujevic-3118 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1636 [gender] => m [description] => [image] => 1636.jpeg [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1636.jpeg ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/20/24678878.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Afp [mainImageDesc] =>

Andrew Tate s novinarima prije davanja iskaza rumunjskoj policiji

 

 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/20/24678878.jpg [title] =>

Andrew Tate s novinarima prije davanja iskaza rumunjskoj policiji

 

 

Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/20/23164908.jpg [title] =>

Andrew Tate šalje svoje trovačke poruke

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/20/24115571.jpg [title] =>

Zla braća Andrew i Tristan Tate tijekom privođenja od strane rumunjske policije

Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/20/25129642.jpg [title] =>

Andrew i Tristan Tate optuženi su za silovanje, trgovinu ljudima i osnivanje organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena

Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/20/24313023.jpg [title] =>

Ona se zove Anastasia, i dio je mreže braće Tate, snimljena u studiju u Bukureštu

Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Tip kojeg su prošloga ljeta bili puni i hrvatski portali, a kojeg se redovito označava umilnom oznakom "kontroverznog influencera", Andrew Tate, optužen je u glavnom gradu Rumunjske za teška kaznena djela.

Takozvani influencer, a on to, nažalost, i jest, i njegov brat Tristan također, optuženi su u Bukureštu, gdje su prvo bili u pritvoru, a potom u kućnom pritvoru zbog silovanja, trgovine ljudima te zbog osnivanja organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena.

Osim složne braće, optuženo je i još dvoje njihovih suradnika, a optužbe su takve da bi im mogle donijeti najmanje deset godina zatvora, kolika je kazna zaprijećena "samo" za trgovinu punoljetnim ženama. Sve dodatne optužbe, ako se dokažu, mogle bi tu kaznu višestruko povećati.

Prošloga ljeta, sjećamo se, braća Tate jahtom su se vozikali po hrvatskim otocima, a uz udivljene objave nekolicine domaćih influencerica, bili su i u Splitu. Već tada su britanski mediji o Andrewu i Tristanu objavljivali ozbiljne analize koje su ih razotkrile kao ultradesne ženomrsce, ljude koji na TikToku šire mržnju, homofobiju i antiznanstvene stavove, a dio medija pozabavio se i njihovim biznisom, od kojega je samo Andrew navodno utržio najmanje 200 milijuna dolara, a prema nekim procjenama, braća zajedno posjeduju bogatstvo veće od milijardu dolara.

Dakako, toliki profit nisu stekli samo kao influenceri, dapače, potvrđuje to i optužnica, riječ je o novcu zarađenom na najgoroj vrsti kriminala, u prvom redu na trgovanju ljudskim životima. Osim toga, Tate je vlasnik i jednog samozvanog sveučilišta, riječ je o Hustlers Universityju, na kojem nekakvu diplomu i razna znanja – a uglavnom stavove! – usvaja 168 tisuća mladih ljudi. Mjesečna školarina za ovo samozvano online učilište iznosi 49,99 dolara, a britanski Guardian i Observer jasno i javno su ga prokazali kao – običnu prijevaru.

U sklopu "sveučilišta" postoji platforma The Real World, koja se predstavlja kao globalna zajednica za svakoga tko želi steći "obilje bogatstva" kroz "napredno mentorstvo" stručnjaka. Studenti odabiru jednu od pet vještina koju žele razvijati, tipa online poslovni modeli, copywriting, e-prodaja i freelancing.

---

image

Zla braća Andrew i Tristan Tate tijekom privođenja od strane rumunjske policije

Afp
---

– Naši članovi uče kako zaraditi. Kad uđete u sustav, odmah ćemo vam pomoći u ostvarenju vaše prve zarade, a zatim ćemo nastaviti povećavati vaš poslovni uspjeh.

Naučit ćete kako puno zaraditi, i to pomoću jednostavnih zadataka kao što su: dizajniranje loga, prevođenje e-knjiga, uređivanje videomaterijala, vođenje društvenih mreža, izrada web-stranica i slično – opisuju "profesori" svoje usluge. Ovaj mamac, slatkorječivost, anonimni "stručnjaci", izostanak bilo kakvog valjanog certifikata – sve su to dokazi koji upućuju na to da je Tateovo sveučilište ništa drugo osim klasične piramidalne prijevare. Tome u prilog ide i činjenica da Tate polaznike svoga Sveučilišta potiče i na tzv. affiliate marketing, u kojem polaznici, nakon što u sustav uvedu nove članove, zarađuju i proviziju od "školarina".

No bez obzira na sve analize, pristaše Andrewa Tate i dalje vjeruju u njegovo znanje, ali i podržavaju njegove šovinističke stavove.

Nije pomogla ni činjenica da su mu TikTok i druge društvene mreže ugasile profil – njegovu misiju nastavljaju profili njegovih pristaša i "studenata". Koliko će optužnica u Bukureštu promijeniti stanje stvari, teško je reći, no neki izvjestitelji tvrde da bi suđenje braći Tate i kompanjonima moglo trajati godinama pa bi, eto, Rumunji mogli stati na kraj ovom tipu kad već to nisu uspjeli ni Britanci ni Amerikanci. O Hrvatima u čijem se moru lani brčkao, praćen hrpom lijepih influencerica, ne treba ni govoriti.

Zapravo je teška ironija kako je uopće Andrew Tate dospio u pritvor. U prosincu prošle godine zakačio se s Gretom Thunberg, objavljujući na Instagramu objede na njezin račun, kao i na račun ekološki osviještenih ljudi širom svijeta.

Andrew Tate i Greta Thunberg prepucavali su se danima. Tate je prvi započeo s ruganjem, savjetovao je Greti Thunberg da je mlada i da bi joj bolje bilo da se više seksa, a manje se brine o prirodi, no nakon što mu Greta nije ostala dužna, objavio je video u kojem je nastavio s vrijeđanjem mlade Šveđanke i pritom – upao u vlastitu klopku. Tate je, naime, a to se u objavljenom videu jasno vidi, tražio da mu se donese pizza te je kamera uhvatila kutiju iz Jerry‘s pizzerije koja radi na području Bukurešta. Rumunjski policajci "ukebali" su i video, i kutiju, ali i Andrewa i Tristana.

– To se dogodi kad ne recikliraš kutije od pizze – objavila je Greta nakon što se proširila vijest o uhićenju Andrewa Tatea, koji je u Rumunjskoj zaglavio pred samu Novu 2023. godinu.

Koja je doktrina Andrewa Tatea? On smatra da je ženama mjesto u kući, da ne bi smjele samostalno ni voziti automobile i da su, po prirodi, vlasništvo muškarca. Također smatra da žrtve silovanja moraju "snositi odgovornost" za napade na sebe, on kaže da izlazi samo sa ženama u dobi od 18 do 19 godina jer je na njih tako lako "ostaviti utisak".

---

image

Andrew Tate šalje svoje trovačke poruke

---

U videoisječcima koje objavljuje taj britansko-američki kickboksač, sin Afroamerikanca i Engleskinje koji pozira s brzim automobilima i oružjem i predstavlja se kao playboy koji puši cigare, ponosno govori o udaranju i gušenju žena, uništavanju njihovih stvari i o sprječavanju njihovih izlazaka. "Prasni je mačetom u lice i zgrabi je za vrat. Začepi, kučko", kaže u jednom videu. U drugom opisuje bacanje ženskih stvari kroz prozor, u trećem bivšu djevojku koja ga je optužila da ju je udario, što on negira, naziva "glupom motkom"...

Ali taj 36-godišnjak nije sporedna ličnost koja vreba u opskurnom kutku mračnog weba. Umjesto toga, on je jedna od najpoznatijih figura na TikToku, gdje su njegovi videoradovi pogledani 11,6 milijardi puta. Stiliziran kao guru samopomoći, koji svojim većinom muškim obožavateljima nudi recept za zarađivanje novca, privlačenje djevojaka i povratak kontrole, Tate je postao jedna od osoba o kojima se najviše govori u svijetu. Lani ga je u srpnju na Googleu pretraživalo više nego Donalda Trumpa ili Kim Kardashian, ali njegov uspon do slave nije bio slučajan, ali jest zlokoban.

Dokazi do kojih su došli novinari Observera pokazuju da se Tateovim pratiteljima govori da preplave društvene mreže njegovim videozapisima, birajući najkontroverznije isječke kako bi postigli maksimalnu gledanost i angažman. Koordinirani napor, koji uključuje tisuće članova Tateove privatne online akademije Hustler‘s University i mreže kopiranih računa na TikToku, stručnjaci su opisali kao "očit pokušaj manipulacije algoritmom" i umjetno pojačavanje njegova sadržaja.

Ta strategija priskrbila mu je ogroman broj sljedbenika na internetu i donijela milijune dolara, čemu je doprinijelo i 168 tisuća članova koji plaćaju "školarinu".

Ipak, unatoč tome što se čini da većina sadržaja krši pravila TikToka, koja izričito zabranjuju mizoginiju i račune za kopiranje, čini se da je platforma malo učinila da ograniči širenje Tatea ili zabrani kopirane račune. Umjesto toga, on je postao mainstream među mladim korisnicima. Ne zaboravimo, na TikTok se učlanjuju djeca od 13 godina.

Novinari Observera raskrinkali su strategiju Andrewa Tatea i to kreiranjem lažnog profila u kojem je izmišljeni dječak imao 18 godina.

U početku je tobožnji 18-godišnjak gledao mješoviti materijal, uključujući humoristične isječke, videozapise o psima i rasprave o mentalnom zdravlju. Ali nakon gledanja videozapisa namijenjenih ponajviše muškim korisnicima – uključujući isječak iz podcasta Alpha Blokes i isječak tiktokera koji raspravlja o tome kako muškarci "ne govore o svojim osjećajima" – algoritam je počeo predlagati više sadržaja koji se činio prilagođenim baš muškoj publici.

Čak i bez "lajkanja" ili proaktivnog traženja bilo kakvog sadržaja, TikTok prijedlozi uključivali su videozapise Andrewa Tatea, uključujući i jedan s računa njegova imitatora koji je koristio Tateovo ime i sliku s naslovom "gruba stvarnost muškaraca", koji je okrivljavao feminizam jer muškarce čini jadnima, dodajući da "većina muškaraca nema novca, nema moći, nema seksa niti od svoje žene", te da su im životi "sranje".

---

image

Andrew i Tristan Tate optuženi su za silovanje, trgovinu ljudima i osnivanje organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena

Afp
---

Nakon što je lažni 18-godišnjak pogledao dva njegova videa, preporučeno mu je još njih, uključujući isječke u kojima izražava izrazito mizogine stavove. Sljedeći put kad je profil bio aktivan, algoritam ga je "počastio" s još četiri Tateova videa te mu je također predložio videozapise dr. Jordana Petersona, kanadskog psihologa poznatog po svojim desničarskim stavovima, programima za treniranje muškaraca i videozapisima aktivista za prava muškaraca.

No sadržaji Andrewa Tatea bili su daleko najbrojniji. Prilikom ponovnog otvaranja aplikacije tjedan dana kasnije, račun je ponovno bio preplavljen Tateovim sadržajem, a osam od prvih 20 ponuđenih videozapisa bili su njegovi.

Isječci su uključivali video u kojem on kaže da su životi većine muškaraca loši jer "nemaju snage" i "ne dobivaju dovoljno seksa od djevojaka", i drugi u kojem svoju djevojku opisuje kao "jako dobro obučenu za seks". Također, on kaže: "Ako si tip koji osjeća da mu treba terapija i da treba nekoga s kim će razgovarati, znaš li što si ti? Beskoristan si."

O toksičnosti ovakvih poruka koje, daleko od očiju roditelja, ali i očiju vršnjakinja tih prištavih mladića, padaju na plodno tlo pubertetskih frustracija, ne treba valjda govoriti.

Pretpostavlja se da je Tate napustio Ujedinjeno Kraljevstvo i otišao u Rumunjsku još 2017. godine, kad je objavio kako je to učinio jer je "Rumunjska zemlja bezakonja".

Tu je izjavu ubrzo preko odvjetnika povukao, ali... Sad bi mu se mogla razbiti o glavu svom snagom. Rumunjska itekako ima zakone, a bogami, čini se da su ih voljni i provoditi.

---

image

Ona se zove Anastasia, i dio je mreže braće Tate, snimljena u studiju u Bukureštu

Afp
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Afp Afp Afp Afp
Afp

Andrew Tate s novinarima prije davanja iskaza rumunjskoj policiji

 

 


Andrew Tate šalje svoje trovačke poruke

Afp

Zla braća Andrew i Tristan Tate tijekom privođenja od strane rumunjske policije

Afp

Andrew i Tristan Tate optuženi su za silovanje, trgovinu ljudima i osnivanje organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena

Afp

Ona se zove Anastasia, i dio je mreže braće Tate, snimljena u studiju u Bukureštu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/na-googleu-ga-traze-vise-od-trumpa-on-je-andrew-tate-prezire-zene-i-kupa-se-u-hrvatskoj-ubila-ga-je-jedna-pizza-1300234 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0c9dd101e1ab6962fd3ee684ad40d09b663f7e28 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+Googleu+ga+tra%C5%BEe+vi%C5%A1e+od+Trumpa.+On+je+Andrew+Tate%2C+prezire+%C5%BEene+i+kupa+se+u+Hrvatskoj.+%E2%80%98Ubila%E2%80%98+ga+je+jedna+pizza&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fna-googleu-ga-traze-vise-od-trumpa-on-je-andrew-tate-prezire-zene-i-kupa-se-u-hrvatskoj-ubila-ga-je-jedna-pizza-1300234 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fna-googleu-ga-traze-vise-od-trumpa-on-je-andrew-tate-prezire-zene-i-kupa-se-u-hrvatskoj-ubila-ga-je-jedna-pizza-1300234 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => MAČETOM U LICE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
PanoramaMAČETOM U LICE

Na Googleu ga traže više od Trumpa. On je Andrew Tate, prezire žene i kupa se u Hrvatskoj. ‘Ubila‘ ga je jedna pizza

21. lipnja 2023. - 14:03

Tip kojeg su prošloga ljeta bili puni i hrvatski portali, a kojeg se redovito označava umilnom oznakom "kontroverznog influencera", Andrew Tate, optužen je u glavnom gradu Rumunjske za teška kaznena djela.

Takozvani influencer, a on to, nažalost, i jest, i njegov brat Tristan također, optuženi su u Bukureštu, gdje su prvo bili u pritvoru, a potom u kućnom pritvoru zbog silovanja, trgovine ljudima te zbog osnivanja organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena.

Osim složne braće, optuženo je i još dvoje njihovih suradnika, a optužbe su takve da bi im mogle donijeti najmanje deset godina zatvora, kolika je kazna zaprijećena "samo" za trgovinu punoljetnim ženama. Sve dodatne optužbe, ako se dokažu, mogle bi tu kaznu višestruko povećati.

Prošloga ljeta,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 10:57