StoryEditorOCM
Životteška sudbina

Posvojena je s dvije godine, a sa 24 saznala je šokantnu istinu o biološkim roditeljima: ‘Život mi je bio uništen‘

Piše Mozaik sd
29. siječnja 2024. - 15:14

Teresu Weiler (65) odgojili su u Londonu roditelji Terence i Truda, no ona je cijeli život znala da je posvojena. Imala je sretno djetinjstvo puno ljubavi i topline, a o svojim biološkim roditeljima nije znala puno, piše The Sun, prenosi Jutarnji list.

U adolescentskim godinama saznala je šokantnu istinu - da je rođena u incestuoznoj vezi.

Odrasla je uz dva brata, Martina i Michaela te sestru Fran. Imala je dvije i pol godine kada su je posvojili.

- Znali smo samo da je moja biološka majka bila neudana i da je za mene u dokumentima pisalo da sam curica iznadprosječne inteligencije.

 

image

Teresa je posvojena s dvije i pol godine (ilustracija)

/Shutterstock

Teresa se nije zanimala za svoje podrijetlo sve dok joj se nije rodio nećak.

- Svi su se počeli prisjećati svojih prvih koraka i riječi, a ja sam shvatila da nitko ne zna ništa o meni kada sam bila beba.

Iznenada je osjetila očajničku potrebu da postane majka te da dozna više o svojoj biološkoj obitelji.

Počela je potajno istraživati jer nije željela povrijediti roditelje koji su je odgojili. Od socijalnih službi zatražila je dokumente o posvojenju, a sedam mjeseci kasnije sjedila je u uredu jednoga vijećnika.

Šokantno otkriće o biološkoj majci

Dok joj je srce lupalo, pročitala je ime svoje biološke majke. Saznala je da ju je majka rodila kada je imala samo 16 godina. Šokirala se kada je vidjela da je njezin otac imao samo 14. Sljedeća informacija ipak je bila najšokantnija. U dokumentima je pisalo da je njezin biološki otac zapravo mamin brat.

Njezini roditelji bili su brat i sestra, a Teresa je rođena u incestuoznom odnosu.

- Bila sam u totalnom šoku. Mislila sam kako to ne može biti točno, ali pisalo je, crno na bijelo. Pomislila sam da me vjerojatno zbog toga nitko nije želio. Osjetila sam mučninu. Pomislila sam kako me moji roditelji nikad ne bi posvojili da su znali kako sam začeta.

Teresa se zaklela da nikada nikome neće reći što je otkrila, uvjerena da bi je svi s gnušanjem odbacili.

- Moji snovi o majčinstvu su se raspršili. Živjela sam u strahu da će prijatelji i obitelj nekako otkriti moju sramotnu tajnu.

S vremenom je rastao Teresin bijes prema biološkoj majci. Htjela je neke odgovore pa je preko socijalnih radnika dogovorila susret uživo s majkom.

- Kada je otvorila vrata svog stana, šokirala sam se kada sam ugledala nekoga tko mi sliči. Tada sam u dnevnoj sobi ugledala muškarca i odmah sam znala da je to moj otac, ispričala je.

Nije se mogla suzdržati od bijesa te ih je odmah napala pitanjima: ‘Kako su to mogli učiniti?‘, ‘Jesu li shvaćali kako će to utjecati na moj život?‘.

 Roditelji je napustili i drugi put

Majka je predložila novi susret i rekla joj da sastavi popis pitanja.

Teresa, međutim, nikada nije dobila priliku da bolje upozna majku. Kada se tri tjedna kasnije vratila, ona je nestala.

- Osjećaj odbačenosti bio je snažan. Roditelji me nisu željeli dok sam bila dijete, a sada su me napustili i kao odraslu osobu.

Idućih 15 godina skrivala je svoju tajnu i patnju. Nije mogla partnerima reći zbog čega ne želi imati djecu te je prekidala ljubavne veze bez objašnjenja.

Kada je napunila 41 godinu, Teresa je dobrom prijatelju otkrila svoju dugo čuvanu tajnu.

- Riječi su same izlazile. Više nisam mogla šutjeti. Ispričala sam mu o strahu koji sam osjećala ako bih svima otkrila istinu. Očekivala sam njegovo gađenje, ali on me uvjeravao kako nitko neće drugačije misliti o meni. Bio je divan i suosjećajan, ispričala je za The Sun.

Tek nekoliko godina kasnije smogla je hrabrosti sve ispričati braći i sestrama. Mami i tati je istinu otkrila neposredno prije nego što je napunila 50 godina.

- Srce im se slomilo, ali samo zato što sam toliko dugo sama nosila taj teret. Njihova ljubav prema meni bila je bezuvjetna.

Teresa ističe da će zauvijek nositi tugu jer nikada neće imati djecu, iako obožava svoje nećake.

- Desetljećima sam se gledala u ogledalo i osjećala sram i gađenje. Sada, u 65. godini, vidim sretnu ženu, zaključila je u intervjuu za The Sun, prenosi Jutarnji list.

image

Teresa Weiler danas je sretna i snažna žena
 

Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:41