stdClass Object ( [id] => 175030 [title] => Judita Franković: Rezultat nije nužno nagrada [alias] => judita-frankovic-rezultat-nije-nuzno-nagrada [catid] => 295 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Čak i rijetki hollywoodski glumci, poput Heatha Ledgera na Veneciji 2005. (“Planina Brokeback”, “Casanova”, “Braća Grimm”), uspijevaju imati tri uloge na jednom festivalu. Judita Franković poravnala bi Ledgerov rekord da u posljednji trenutak s filmskog festivala u Puli nisu otpala “Djeca jeseni”.
 - Eee, da sam to znala (smijeh). Zaista mi nije važna količina – skromno će Judita na početku razgovora.
Darovita glumica u strelovitom usponu možda se nije ovjenčala “Zlatnom Arenom”, ali po mnogima slovi za najveću žensku zvijezdu ovogodišnje Pule zbog dvije veoma zamijećene uloge u filmu “Sonja i bik” Vlatke Vorkapić i segmentu “Na kvadrat” Radislava Jovanova Gonza iz omnibusa “Zagrebačke priče 2”.
- Sretna sam što sam dobila priliku odigrati različite uloge. To i jest ono što me u glumi zanima. Ove godine se dogodilo tako da je i količinski bilo puno, ali to mi nikada nije mjerilo – nastavlja ona.
Vrtlarenje

- Iako ste dvije godine zaredom (prošle u Matanićevu “Ćaći”) u utrci za “Arenu”, nagrada vas je u konačnici ipak mimoišla.

- Ja bih umjesto ove sportske usporedbe radije izabrala jednu književnu. Onu o ruži iz “Malog princa”. Gluma je više vrtlarenje nego trčanje. Ona je pažnja, njegovanje, bavljenje detaljima. Ako želimo uzgojiti ružu treba ju zalijevati, brinuti se o njoj, a ona nas tada daruje svojom ljepotom i mirisom. Svaka uloga koju (u suradnji s kolegama, redateljima i svima ostalima) napravim je uzgajanje jedne takve ruže. Moj je posao svakoj se posvetiti jednako i s vremenom stvoriti vrt. Svatko ima pravo da mu se neka ruža više ili manje svidi. Za mene one su cjelina. I stvaraju određeni kontekst. Za nagrade uvijek ima vremena, sad se treba koncentrirati na novu ružu. Da rezimiram, nije stvar utrkivanja koliko konstantnog ulaganja koje onda donosi rezultate. Rezultat nije nužno nagrada. Nagrada je materijalizacija nakupljenog ulaganja, ali ona ionako dođe kada ju najmanje očekujete.

- Što se uopće dogodilo s “Djecom jeseni”? Kad ćemo vidjeti film?

- Zapravo ne znam. A i mene zanima kada i što će biti s filmom. U prvom redu zato što znam da je Goran Rukavina puno truda uložio u njega, a i zato što znam da bi ga djevojčica kojoj je to prvi film vrlo rado vidjela.

- Pažljivije oko moglo vas je “ubrati” i u “cameo” ulozi u segmentu “Može neko bacit čik odozgo” Josipa Viskovića iz “Zagrebačkih priča 2”. Kako je nastao “cameo” u kojem prolazite kroz kadar ispred protagonista pričajući na mobitel?

- “Cameo” je zapravo dio priče “Na kvadrat”. Koliko sam shvatila, ideja je bila da se priče osim temom i izvanjski povežu kratkim prolascima pojedinih likova kroz tuđe priče. Ja sam tako kao Mia iz svoje priče prošla kroz Viskovićevu. Ali, s obzirom na to da sam bila spriječena doći taj dan u Pulu, film kao omnibus u cjelini nisam ni pogledala, pa ne znam jesu li se te ideje držali kroz cijeli film. U tom trenutku ja razgovaram sa Sarom i donosim kutije za selidbu. Baš mi je drago što ste primijetili takav detalj, jer mene osobno zanimaju u glumi upravo takve stvari, detalji, mali pomaci i odmaci od uloga koje sam napravila.

- Kako vam je bilo kad vas je opet, nakon dugo vremena, režirala žena, Vlatka Vorkapić?

- Moja je velika učiteljica (koja me naučila najbitnijim stvarima u glumi) Simona Dimitrov Palatinuš. Prvu profesionalnu ulogu odigrala sam kod Vlatke Vorkapić u seriji “Kad zvoni?”, prvu ulogu u kazalištu za koju sam dobila i nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta režirala je Jelena Kovačić (smijeh). Jednako dobro surađujem i sa ženama i sa muškarcima, nije to toliko stvar spola koliko nekih unutarnjih svemira koji se međusobno razumiju, intrigiraju, i tijekom procesa zaljubljuju. Vidite, u bitnim stvarima uvijek je riječ o ljubavi, ona ima mnogo lica.

- Kako se redatelj videospotova Gonzo po vama snašao na filmu?


- Odlučio se za glumačke probe prije snimanja što je već u početku plus. Suradnja je na filmu jako bitna, ali i čvrsta ruka.

- U “Sonji i biku” glumite aktivisticu i vegetarijanku, a u “Zagrebačkim pričama 2” lezbijku. Možete li možda povući nekakvu paralelu između ta dva vaša moderna i urbana lika?

 - Ja sam se zapravo trudila da budu različiti (smijeh). Sonja je aktivnija, odlučnija i glasnija. Mia je pasivnija, mirnija i tiša. Naravno, ovo je samo gruba skica. Teško mi je analizirati. Ja sam više intuitivni tip i važnije mi je osjetiti neki lik nego ga razumjeti.

- Kako komentirate sudar grada i sela ovjekovječen u “Sonji i biku”?

- Već žanr kao takav ima svoje zakonitosti i umnogome podrazumijeva opća mjesta i stereotipe. Toga smo od početka bili svjesni. Način na koji smo im pristupili bio je taj da im damo života, osobni “touch”, punokrvnost situacije i čini mi se da smo svi zagrizli. Zuhra je jednom prilikom rekao da u ovoj priči nikome nije bila bitna količina pojavljivanja u kadru, svi smo uživali stvarajući i dajući život svojim likovima. Minijature u ovakvim okolnostima znaju biti vrlo zahvalne jer cijela situacija radi za njih, a opet mogu biti i vrlo nezahvalne. Kao što ste i sami spomenuli u osvrtu na film, Sonjina prijateljica, koja je tu da pomaže glavnom liku, i nema puno prostora. No, Barbara Prpić je bila divna i mislim da je napravila maksimum od dane situacije. Moram tu spomenuti i Vladimira Tintora u nezahvalnoj ulozi bivšeg (smijeh). Na početku nas je puno više plašio zagrebački dio filma, ali po reakcijama mi se čini da smo mu uspjeli udahnuti punokrvnost i strast. Ali vjerujte da smo radili na tome, nekih dana i razbijali glavu (smijeh) kako bismo riješili neke situacije. Ali, to je tako u stvaranju.

- A borbe bikova i izrabljivanje životinja?

- Borbe bikova u obliku kojim se mi bavimo u filmu nisu zapravo prave borbe. Bikove se sučeli, ali to vrlo rijetko preraste u borbu, oni odmjere snage i slabiji popušta. Nekada se zna dogoditi da se bikovi samo gledaju i u jednom trenutku jedan jednostavno ode. No, izrabljivanje i mučenje životinja mi je nepojmljivo.

- “Sonja i bik” i “Zagrebačke priče 2” pokazuju da se nakon Matanićeve “Majke asfalta”, još uvijek ne libite medijski “škakljivih” prizora – u prvome se seksate s Goranom Bogdanom i razgolićeni ste, a u drugome se ljubite i mazite s Ivanom Roščić?

 - Uvijek i za svaku scenu bitan je kontekst. Te su scene integralni dio cjeline i svoj smisao ostvaruju kao takve. U svim ovim primjerima koje navodite imala sam sreće da sam radila sa sjajnim partnerima gdje nije bilo potrebno mehanički stvarati kemiju. Vjerujte mi, to su jako dobre početne pozicije koje olakšavaju posao.

- Vaš lik u “Zagrebačkim pričama 2” ljubav iskazuje preko papira, jer ne može to izreći usmeno, naglas, posebice ne na hrvatskom jeziku. Kakvi ste vi u sličnim situacijama?


 - Kod Mie, rekla bih, bolje funkcionira, laički rečeno, muška strana mozga. Ona jednostavno ima svoje načine kojima voljenoj osobi pokazuje da ju voli i uopće ne vidi papiriće kao problem. Ni najmanje, jer ona zna, duboko u sebi da Saru ne samo da voli, nego i obožava. Ja sam po tom pitanju puno sličnija Sari nego Miji. I potpuno razumijem njezine reakcije (smijeh). I kod mene bolje radi ova “ženska” strana: daj jednostavno mi reci, a ne da moram zamišljati (smijeh). Iako zaista, znanstveno, stvar je vrlo fiziološka i ima veze s mozgom. Lakše je živjeti u paru kad čovjek ima malo liječničko-psihološkog znanja.

marko njegić

Kreacija i drama

- Sapunice, da ili ne? - Aaaah, nikako izbjeći ovo pitanje. Ne znam kako bih više kreativno na ovo odgovorila, a da ne ispadne dramatično. - Film i knjiga koji su vas oduševili u zadnje vrijeme? - “Pina” Wima Wendersa i “The End Of Mr. Y” Scarlett Thomas.

Ljetovanje s dragim ljudima

- Gdje ćete i s kim provesti ostatak ljeta? - Po Europi i s dragim ljudima. - Idealan ljetni odmor? - Idealno se mijenja po potrebi - ako sam puno radila, onda odmor, ako sam se puno odmarala, onda rad (smijeh).

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Judita Franković /Foto privatna arhiva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glumica u strelovitom usponu i najveća ženska zvijezda ovogodišnje pule [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-08-01 16:34:50 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-08-08 10:32:39 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-08-02 12:18:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3920 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 295 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije s područja filma i televizije. [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, reflektor, film, tv, tv program [secure] => 0 [page_title] => Reflektor [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/08/02/REF/JUDITA00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "662x550" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 295 [name] => Reflektor [alias] => reflektor [description] => [parent] => 260 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"260","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38604378 Threads: 6 Questions: 7111627732 Slow queries: 3305007 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608712261 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sd-plus/reflektor ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 376 [name] => Arhiva [alias] => arhiva [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /arhiva ) [1] => stdClass Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [parent] => 260 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) ) [link] => /sd-plus/reflektor/judita-frankovic-rezultat-nije-nuzno-nagrada-175030 [printLink] => /sd-plus/reflektor/judita-frankovic-rezultat-nije-nuzno-nagrada-175030?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 169061 [name] => JuditaFranković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => juditafrankovic [link] => /tag/juditafrankovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Judita Franković /Foto privatna arhiva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glumica u strelovitom usponu i najveća ženska zvijezda ovogodišnje pule [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Judita Franković: Rezultat nije nužno nagrada [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-06-58-17-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/08/02/REF/JUDITA00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/08/02/REF/JUDITA00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Čak i rijetki hollywoodski glumci, poput Heatha Ledgera na Veneciji 2005. (“Planina Brokeback”, “Casanova”, “Braća Grimm”), uspijevaju imati tri uloge na jednom festivalu. Judita Franković poravnala bi Ledgerov rekord da u posljednji trenutak s filmskog festivala u Puli nisu otpala “Djeca jeseni”.
 - Eee, da sam to znala (smijeh). Zaista mi nije važna količina – skromno će Judita na početku razgovora.
Darovita glumica u strelovitom usponu možda se nije ovjenčala “Zlatnom Arenom”, ali po mnogima slovi za najveću žensku zvijezdu ovogodišnje Pule zbog dvije veoma zamijećene uloge u filmu “Sonja i bik” Vlatke Vorkapić i segmentu “Na kvadrat” Radislava Jovanova Gonza iz omnibusa “Zagrebačke priče 2”.
- Sretna sam što sam dobila priliku odigrati različite uloge. To i jest ono što me u glumi zanima. Ove godine se dogodilo tako da je i količinski bilo puno, ali to mi nikada nije mjerilo – nastavlja ona.
Vrtlarenje

- Iako ste dvije godine zaredom (prošle u Matanićevu “Ćaći”) u utrci za “Arenu”, nagrada vas je u konačnici ipak mimoišla.

- Ja bih umjesto ove sportske usporedbe radije izabrala jednu književnu. Onu o ruži iz “Malog princa”. Gluma je više vrtlarenje nego trčanje. Ona je pažnja, njegovanje, bavljenje detaljima. Ako želimo uzgojiti ružu treba ju zalijevati, brinuti se o njoj, a ona nas tada daruje svojom ljepotom i mirisom. Svaka uloga koju (u suradnji s kolegama, redateljima i svima ostalima) napravim je uzgajanje jedne takve ruže. Moj je posao svakoj se posvetiti jednako i s vremenom stvoriti vrt. Svatko ima pravo da mu se neka ruža više ili manje svidi. Za mene one su cjelina. I stvaraju određeni kontekst. Za nagrade uvijek ima vremena, sad se treba koncentrirati na novu ružu. Da rezimiram, nije stvar utrkivanja koliko konstantnog ulaganja koje onda donosi rezultate. Rezultat nije nužno nagrada. Nagrada je materijalizacija nakupljenog ulaganja, ali ona ionako dođe kada ju najmanje očekujete.

- Što se uopće dogodilo s “Djecom jeseni”? Kad ćemo vidjeti film?

- Zapravo ne znam. A i mene zanima kada i što će biti s filmom. U prvom redu zato što znam da je Goran Rukavina puno truda uložio u njega, a i zato što znam da bi ga djevojčica kojoj je to prvi film vrlo rado vidjela.

- Pažljivije oko moglo vas je “ubrati” i u “cameo” ulozi u segmentu “Može neko bacit čik odozgo” Josipa Viskovića iz “Zagrebačkih priča 2”. Kako je nastao “cameo” u kojem prolazite kroz kadar ispred protagonista pričajući na mobitel?

- “Cameo” je zapravo dio priče “Na kvadrat”. Koliko sam shvatila, ideja je bila da se priče osim temom i izvanjski povežu kratkim prolascima pojedinih likova kroz tuđe priče. Ja sam tako kao Mia iz svoje priče prošla kroz Viskovićevu. Ali, s obzirom na to da sam bila spriječena doći taj dan u Pulu, film kao omnibus u cjelini nisam ni pogledala, pa ne znam jesu li se te ideje držali kroz cijeli film. U tom trenutku ja razgovaram sa Sarom i donosim kutije za selidbu. Baš mi je drago što ste primijetili takav detalj, jer mene osobno zanimaju u glumi upravo takve stvari, detalji, mali pomaci i odmaci od uloga koje sam napravila.

- Kako vam je bilo kad vas je opet, nakon dugo vremena, režirala žena, Vlatka Vorkapić?

- Moja je velika učiteljica (koja me naučila najbitnijim stvarima u glumi) Simona Dimitrov Palatinuš. Prvu profesionalnu ulogu odigrala sam kod Vlatke Vorkapić u seriji “Kad zvoni?”, prvu ulogu u kazalištu za koju sam dobila i nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta režirala je Jelena Kovačić (smijeh). Jednako dobro surađujem i sa ženama i sa muškarcima, nije to toliko stvar spola koliko nekih unutarnjih svemira koji se međusobno razumiju, intrigiraju, i tijekom procesa zaljubljuju. Vidite, u bitnim stvarima uvijek je riječ o ljubavi, ona ima mnogo lica.

- Kako se redatelj videospotova Gonzo po vama snašao na filmu?


- Odlučio se za glumačke probe prije snimanja što je već u početku plus. Suradnja je na filmu jako bitna, ali i čvrsta ruka.

- U “Sonji i biku” glumite aktivisticu i vegetarijanku, a u “Zagrebačkim pričama 2” lezbijku. Možete li možda povući nekakvu paralelu između ta dva vaša moderna i urbana lika?

 - Ja sam se zapravo trudila da budu različiti (smijeh). Sonja je aktivnija, odlučnija i glasnija. Mia je pasivnija, mirnija i tiša. Naravno, ovo je samo gruba skica. Teško mi je analizirati. Ja sam više intuitivni tip i važnije mi je osjetiti neki lik nego ga razumjeti.

- Kako komentirate sudar grada i sela ovjekovječen u “Sonji i biku”?

- Već žanr kao takav ima svoje zakonitosti i umnogome podrazumijeva opća mjesta i stereotipe. Toga smo od početka bili svjesni. Način na koji smo im pristupili bio je taj da im damo života, osobni “touch”, punokrvnost situacije i čini mi se da smo svi zagrizli. Zuhra je jednom prilikom rekao da u ovoj priči nikome nije bila bitna količina pojavljivanja u kadru, svi smo uživali stvarajući i dajući život svojim likovima. Minijature u ovakvim okolnostima znaju biti vrlo zahvalne jer cijela situacija radi za njih, a opet mogu biti i vrlo nezahvalne. Kao što ste i sami spomenuli u osvrtu na film, Sonjina prijateljica, koja je tu da pomaže glavnom liku, i nema puno prostora. No, Barbara Prpić je bila divna i mislim da je napravila maksimum od dane situacije. Moram tu spomenuti i Vladimira Tintora u nezahvalnoj ulozi bivšeg (smijeh). Na početku nas je puno više plašio zagrebački dio filma, ali po reakcijama mi se čini da smo mu uspjeli udahnuti punokrvnost i strast. Ali vjerujte da smo radili na tome, nekih dana i razbijali glavu (smijeh) kako bismo riješili neke situacije. Ali, to je tako u stvaranju.

- A borbe bikova i izrabljivanje životinja?

- Borbe bikova u obliku kojim se mi bavimo u filmu nisu zapravo prave borbe. Bikove se sučeli, ali to vrlo rijetko preraste u borbu, oni odmjere snage i slabiji popušta. Nekada se zna dogoditi da se bikovi samo gledaju i u jednom trenutku jedan jednostavno ode. No, izrabljivanje i mučenje životinja mi je nepojmljivo.

- “Sonja i bik” i “Zagrebačke priče 2” pokazuju da se nakon Matanićeve “Majke asfalta”, još uvijek ne libite medijski “škakljivih” prizora – u prvome se seksate s Goranom Bogdanom i razgolićeni ste, a u drugome se ljubite i mazite s Ivanom Roščić?

 - Uvijek i za svaku scenu bitan je kontekst. Te su scene integralni dio cjeline i svoj smisao ostvaruju kao takve. U svim ovim primjerima koje navodite imala sam sreće da sam radila sa sjajnim partnerima gdje nije bilo potrebno mehanički stvarati kemiju. Vjerujte mi, to su jako dobre početne pozicije koje olakšavaju posao.

- Vaš lik u “Zagrebačkim pričama 2” ljubav iskazuje preko papira, jer ne može to izreći usmeno, naglas, posebice ne na hrvatskom jeziku. Kakvi ste vi u sličnim situacijama?


 - Kod Mie, rekla bih, bolje funkcionira, laički rečeno, muška strana mozga. Ona jednostavno ima svoje načine kojima voljenoj osobi pokazuje da ju voli i uopće ne vidi papiriće kao problem. Ni najmanje, jer ona zna, duboko u sebi da Saru ne samo da voli, nego i obožava. Ja sam po tom pitanju puno sličnija Sari nego Miji. I potpuno razumijem njezine reakcije (smijeh). I kod mene bolje radi ova “ženska” strana: daj jednostavno mi reci, a ne da moram zamišljati (smijeh). Iako zaista, znanstveno, stvar je vrlo fiziološka i ima veze s mozgom. Lakše je živjeti u paru kad čovjek ima malo liječničko-psihološkog znanja.

marko njegić

Kreacija i drama

- Sapunice, da ili ne? - Aaaah, nikako izbjeći ovo pitanje. Ne znam kako bih više kreativno na ovo odgovorila, a da ne ispadne dramatično. - Film i knjiga koji su vas oduševili u zadnje vrijeme? - “Pina” Wima Wendersa i “The End Of Mr. Y” Scarlett Thomas.

Ljetovanje s dragim ljudima

- Gdje ćete i s kim provesti ostatak ljeta? - Po Europi i s dragim ljudima. - Idealan ljetni odmor? - Idealno se mijenja po potrebi - ako sam puno radila, onda odmor, ako sam se puno odmarala, onda rad (smijeh).

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sd-plus/reflektor/judita-frankovic-rezultat-nije-nuzno-nagrada-175030 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=07e31565afb248cc00b54b27b7a66b861aff664b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Judita+Frankovi%C4%87%3A+Rezultat+nije+nu%C5%BEno+nagrada&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Freflektor%2Fjudita-frankovic-rezultat-nije-nuzno-nagrada-175030 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Freflektor%2Fjudita-frankovic-rezultat-nije-nuzno-nagrada-175030 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Judita Franković /Foto privatna arhiva [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glumica u strelovitom usponu i najveća ženska zvijezda ovogodišnje pule [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Reflektorglumica u strelovitom usponu i najveća ženska zvijezda ovogodišnje pule

Judita Franković: Rezultat nije nužno nagrada

Piše PSD.
2. kolovoza 2012. - 14:18

Čak i rijetki hollywoodski glumci, poput Heatha Ledgera na Veneciji 2005. (“Planina Brokeback”, “Casanova”, “Braća Grimm”), uspijevaju imati tri uloge na jednom festivalu. Judita Franković poravnala bi Ledgerov rekord da u posljednji trenutak s filmskog festivala u Puli nisu otpala “Djeca jeseni”.
 - Eee, da sam to znala (smijeh). Zaista mi nije važna količina – skromno će Judita na početku razgovora.
Darovita glumica u strelovitom usponu možda se nije ovjenčala “Zlatnom Arenom”, ali po mnogima slovi za najveću žensku zvijezdu ovogodišnje Pule zbog dvije veoma zamijećene uloge u filmu “Sonja i bik” Vlatke Vorkapić i segmentu “Na kvadrat” Radislava Jovanova Gonza iz omnibusa “Zagrebačke priče 2”.
- Sretna sam što sam dobila priliku odigrat...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 08:58