stdClass Object ( [id] => 150590 [title] => INTERVIEW Judita Franković: Uz Matanića sam naučila što je naporni rad [alias] => interview-judita-frankovic-uz-matanica-sam-naucila-sto-je-naporni-rad [catid] => 296 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

 

Svoju prvu glumačku nagradu tridesetogodišnja Judita Franković dobila je baš u Splitu. Bio je to “Marul” za najbolju žensku ulogu u predstavi “Judith French”.

- Volim Split i uz njega me vežu lijepe uspomene iz djetinjstva kada sam s obitelji dolazila na more. Dolazak je, naravno, uključivao previše prtljage zatrpane prevelikim brojem igračaka koje je teglio moj tata. Eto, takva sam, uvijek putujem s previše prtljage – priznaje nam Judita.

Talentirana i zgodna Zagrepčanka glumu je otkrila u srednjoj školi, a zanimljivo je da se za nju kasnije posve zagrijala radeći kao garderobijerka u kazalištu “Exit”. Pomno je pratila kako se glumci pripremaju, uče tekstove itd., upijajući sve poput spužve. Nekoliko godina kasnije, iako nije završila Akademiju, Judita se nalazi na mjestu onih koje je ćirila iz prikrajka. Nastupa na kazališnim daskama (“Mefisto”), u serijama (“Loza”), a vrata filma otvorio joj je Dalibor Matanić. Nakon “Majke asfalta” Juditu upravo gledamo u “Ćaći”.

“Ćaća” predstavlja vašu drugu suradnju s Matanićem. Postoji li šansa da postanete njegova kućna glumica i muza poput Leone Paraminski?

- Uvijek, uvijek i uvijek bih radila s Dadom. I on to zna. Ali, isto tako mi je jasno, i to je ta divna stvar kod njega, da prati rad i drugih mladih glumaca i da će kad tad netko dobiti šansu, kao što sam je i ja dobila. No, nadam se da će se naša suradnja još dugo nastaviti.

Ne plaši je konkurencija

Koliko čvrsto stojite na zemlji? Bojite li se nekih novih klinki ili ste sigurni u sebe?

- Nema straha, još sam uvijek klinka, a klinci se uvijek vesele nekim novim klincima jer ih doživljavaju kao nekog novog tko im može praviti društvo u igri. Ima dovoljno mjesta u pješčaniku za sve koji se žele igrati.
Na snimanju novog filma ‘Djeca jeseni’ sa Leonom Lučevom
Matanić vas je prije početka snimanja “Ćaće” upozorio da će iskustvo biti “jako ludo”. Je li na kraju tako i bilo?

- Kako je obećao, tako je i bilo (smijeh). Bilo je nevjerojatno. Iskustvo koje se pamti. Deset sati snimanja dnevno jest neka filmska satnica, samo što se ona kod nas prelila u noć, a noć opet u snimajući dan. Bio je to jedan beskrajni dan dug deset dana i deset noći iz kojeg smo izašli živi, ali promijenjeni (smijeh).

Redatelj nam je naveo neke “sitne shizofrenije” na setu, tipa da vas je zabavno bilo snimati kako govorite o Ivi Gregureviću gledajući fotografiju svojeg oca.

- Istina, u filmu su i moje i Dadine privatne fotografije. Fotografija njegove bake i fotografija mojeg oca, mene i moje sestre. Stvarno, filmu to daje još jednu lagano psihodeličnu atmosferu, što je super, u skladu s filmom. Drago mi je da se mom ocu, a i sestri, jako svidio film.

Smiješne seksi scene

Ipak, Matanić je uživao snimati s vama, pa je nazvao vas i Ivu Mihalić “zvijerima od žena” koje čak nisu imale ni podočnjake?

- Čuvala nas je neka viša sila. Istina je, radne noći nisu nam se vidjele na licu, fascinantno. To više što nismo imale gotovo ništa šminke u filmu. U “Majci asfalta” su mi od treme izbili prištići baš onda kada sam trebala snimati svoje scene. U “Ćaći” valjda nije bilo vremena za tremu, trebalo je sve stvoriti u deset dana. Ili to, ili sam napredovala.

Dakle, ne bojite se glumačkih izazova? A životnih?

- Strah je jedna zeznuta emocija koja užasno koči, i zato se pokušavam što manje bojati, a što više uživati, kako u poslu, tako i u životu.

Do koje ste granice spremni ići za pojedinu ulogu?

- Granice u prvom redu treba prelaziti u glavi, tada se otvaraju neki novi svjetovi, za glumca vrlo kreativni. Nikad ne znate s kim možete kliknuti.
Nakon premijere ‘Superspasiteljice’
Koja bi vam uloga bila najveći izazov? Možda Marulićeva “Judita”?

- Svaka nova uloga mi je izazov i put u novo, možda i nepoznato. Volim biti u trenutku, koliko je to moguće i baviti se onime što trenutno radim. Izazov mi u ovom trenutku predstavlja jedna Lidija kojom se bavim u filmu “Djeca jeseni”. A Judita… tko zna? Volim ne znati što me čeka.

Otvoreni ste prema golotinji?


- Ma svaki će vam normalan glumac reći da je tijelo, kao i glas, njegov radni i kreativni instrument. Golotinja je samo jedan od segmenata izražavanja neke situacije ili emocije u priči. Međutim, senzacionalistički svijet, u kojem živimo, sveo je golo tijelo na jeftinu robu koja se prodaje.

Scenu seksa, s Jankom Popovićem, glumili ste u “Majci asfalta” i izjavili kako je to iskustvo bilo “puno više smiješno nego seksi”?

- Ja sam zapravo rekla da je proces kreiranja te scene bio pomalo smiješan i nelagodan, no to je normalno, svi smo mi profesionalci, ali i ljudi. Neke najdramatičnije scene koje gledatelj gleda prođu fazu smijanja i sprdanja.

Je li vam bilo lako graditi lik u “Ćaći” s obzirom na oskudne dijaloge?

- Imali smo dobro vodstvo, kreativnu atmosferu, dobru ekipu. Nikad nije skroz lako, ali film je takav medij gdje puno toga možeš izgraditi na atmosferi, mig oka govori puno više od silnih rečenica. A takav nam je princip jako funkcionirao u “Ćaći”.

Mislite li da biste mogli odigrati i ulogu Ive Mihalić iz filma?


- Ne znam zašto bi to bilo potrebno. Mislim da je ona sjajno napravila svoju ulogu.
Prije dvije godine dobila je glavnu dramsku nagradu hrvatskog glumišta
Iva Mihalić se okitila Zlatnom arenom. Žalite li što vi niste? Koliko vam nagrade znače?

- Sve zlatne arene koje je film osvojio potpuno su zaslužene. Nemam zašto žaliti. Sretna sam i ponosna na svoje kolege i to mi se čini kao jedini ispravan način. Uvijek ima vremena za nagrade, posebno u našem poslu. Lijepo je dobiti nagradu, ali ovaj se posao ne vrti oko nagrada, one dođu, aktualne su kratko vrijeme i onda stoje na polici.

“Ćaća” koketira s filmom strave. Volite li horore i koji su vam najdraži?

- Nije da ne volim horore, ali nakon njih tjedan dana ne mogu normalno spavati, pa ih izbjegavam. Međutim, ako moram birati, naginjem više ovoj ultrapsihološkoj varijanti japanskih horora koji stvarno udaraju na psihu. Mislim da smo takvih momenata imali i u “Ćaći”. Vidjela sam da su neki filmu zamjerili to da nema dovoljno krvi, ali ja baš mislim da mu je to žanrovski plus.

Kako komentirate slabu gledanost “Ćaće” u prvom vikendu prikazivanja?

- Zar slaba? Publiko, gdje ste?!

 

 

Marko NJEGIĆ

 

Slažem dobre sendviče

Osim što obožava putovati, Judita Franković obožava svoju obitelj, svog odabranika, svoje prijatelje, knjige, Božić, Pariz, seriju “Friends”, čokoladu, muzeje, muzejske shopove, jutarnju kavu... Iduće godine gledat ćemo je u filmovima “Sonja i bik” i “Djeca jeseni”.

Iva Mihalić nam je priznala kako voli eleganciju starog Hollywooda u vezi s modnim stilom. A vi?

- Draže mi je da se ne moram odrediti. Volim kombinirati, spajati staro i novo.

Priznali ste da volite kuhati dečku, ali da ste najveći ekspert za sendviče.

- Istina je da slažem jako dobre sendviče, ali znam još ponešto. Moj je problem što u kuhinji funkcioniram kad imam inspiraciju, a kad je nemam, onda bolje da ništa ne kuham. Ipak, gosti nikada ne odu nezadovoljni i gladni.

Snimili ste par reklama, a u jednoj se izležavate. Je li vam izležavanje inače gušt?

- Volim se odmarati i ništa ne raditi, apsolutno. Najdivnije mi je kada ujutro ne moram nikamo ići, kavica, doručak... Nije toliko da se moram izležavati koliko činjenica da ne moram nikamo ići.

Koji vam je ispušni ventil?

- Duboko dišem.

U “Ćaći” se vaša filmska sestra “pohvata” s vašim dečkom. Što biste napravili da se takvo što odigra u stvarnosti s prijateljicom na mjestu sestre, recimo?

- Ne dao bog većeg zla! (smijeh)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mlada glumica nije završila Akademiju ali je do prvih uloga doveo posao garderobijerke u kazalištu ‘Exit’ - upijala je poput spužve kako glumci pripremaju tekst [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLUMI U FILMU ‘ĆAĆA’ KOJI SE UPRAVO PRIKAZUJE U KINIMA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-12-03 16:47:31 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-12-06 10:04:59 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-12-04 17:56:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4201 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 296 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije o modi i ljepoti. [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, stil, moda, ljepota [secure] => 0 [page_title] => Stil [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/12/04/LInija X/FRANKOVIC00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x266" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [description] => [parent] => 260 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"260","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7926911 Threads: 2 Questions: 1651423274 Slow queries: 4909414 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111801924 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 376 [name] => Arhiva [alias] => arhiva [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /arhiva ) ) [link] => /sd-plus/stil/interview-judita-frankovic-uz-matanica-sam-naucila-sto-je-naporni-rad-150590 [printLink] => /sd-plus/stil/interview-judita-frankovic-uz-matanica-sam-naucila-sto-je-naporni-rad-150590?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 169061 [name] => JuditaFranković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => juditafrankovic [link] => /tag/juditafrankovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mlada glumica nije završila Akademiju ali je do prvih uloga doveo posao garderobijerke u kazalištu ‘Exit’ - upijala je poput spužve kako glumci pripremaju tekst [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLUMI U FILMU ‘ĆAĆA’ KOJI SE UPRAVO PRIKAZUJE U KINIMA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => INTERVIEW Judita Franković: Uz Matanića sam naučila što je naporni rad [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-01-45-48-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/12/04/LInija X/FRANKOVIC00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/12/04/LInija X/FRANKOVIC00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

 

Svoju prvu glumačku nagradu tridesetogodišnja Judita Franković dobila je baš u Splitu. Bio je to “Marul” za najbolju žensku ulogu u predstavi “Judith French”.

- Volim Split i uz njega me vežu lijepe uspomene iz djetinjstva kada sam s obitelji dolazila na more. Dolazak je, naravno, uključivao previše prtljage zatrpane prevelikim brojem igračaka koje je teglio moj tata. Eto, takva sam, uvijek putujem s previše prtljage – priznaje nam Judita.

Talentirana i zgodna Zagrepčanka glumu je otkrila u srednjoj školi, a zanimljivo je da se za nju kasnije posve zagrijala radeći kao garderobijerka u kazalištu “Exit”. Pomno je pratila kako se glumci pripremaju, uče tekstove itd., upijajući sve poput spužve. Nekoliko godina kasnije, iako nije završila Akademiju, Judita se nalazi na mjestu onih koje je ćirila iz prikrajka. Nastupa na kazališnim daskama (“Mefisto”), u serijama (“Loza”), a vrata filma otvorio joj je Dalibor Matanić. Nakon “Majke asfalta” Juditu upravo gledamo u “Ćaći”.

“Ćaća” predstavlja vašu drugu suradnju s Matanićem. Postoji li šansa da postanete njegova kućna glumica i muza poput Leone Paraminski?

- Uvijek, uvijek i uvijek bih radila s Dadom. I on to zna. Ali, isto tako mi je jasno, i to je ta divna stvar kod njega, da prati rad i drugih mladih glumaca i da će kad tad netko dobiti šansu, kao što sam je i ja dobila. No, nadam se da će se naša suradnja još dugo nastaviti.

Ne plaši je konkurencija

Koliko čvrsto stojite na zemlji? Bojite li se nekih novih klinki ili ste sigurni u sebe?

- Nema straha, još sam uvijek klinka, a klinci se uvijek vesele nekim novim klincima jer ih doživljavaju kao nekog novog tko im može praviti društvo u igri. Ima dovoljno mjesta u pješčaniku za sve koji se žele igrati.
Na snimanju novog filma ‘Djeca jeseni’ sa Leonom Lučevom
Matanić vas je prije početka snimanja “Ćaće” upozorio da će iskustvo biti “jako ludo”. Je li na kraju tako i bilo?

- Kako je obećao, tako je i bilo (smijeh). Bilo je nevjerojatno. Iskustvo koje se pamti. Deset sati snimanja dnevno jest neka filmska satnica, samo što se ona kod nas prelila u noć, a noć opet u snimajući dan. Bio je to jedan beskrajni dan dug deset dana i deset noći iz kojeg smo izašli živi, ali promijenjeni (smijeh).

Redatelj nam je naveo neke “sitne shizofrenije” na setu, tipa da vas je zabavno bilo snimati kako govorite o Ivi Gregureviću gledajući fotografiju svojeg oca.

- Istina, u filmu su i moje i Dadine privatne fotografije. Fotografija njegove bake i fotografija mojeg oca, mene i moje sestre. Stvarno, filmu to daje još jednu lagano psihodeličnu atmosferu, što je super, u skladu s filmom. Drago mi je da se mom ocu, a i sestri, jako svidio film.

Smiješne seksi scene

Ipak, Matanić je uživao snimati s vama, pa je nazvao vas i Ivu Mihalić “zvijerima od žena” koje čak nisu imale ni podočnjake?

- Čuvala nas je neka viša sila. Istina je, radne noći nisu nam se vidjele na licu, fascinantno. To više što nismo imale gotovo ništa šminke u filmu. U “Majci asfalta” su mi od treme izbili prištići baš onda kada sam trebala snimati svoje scene. U “Ćaći” valjda nije bilo vremena za tremu, trebalo je sve stvoriti u deset dana. Ili to, ili sam napredovala.

Dakle, ne bojite se glumačkih izazova? A životnih?

- Strah je jedna zeznuta emocija koja užasno koči, i zato se pokušavam što manje bojati, a što više uživati, kako u poslu, tako i u životu.

Do koje ste granice spremni ići za pojedinu ulogu?

- Granice u prvom redu treba prelaziti u glavi, tada se otvaraju neki novi svjetovi, za glumca vrlo kreativni. Nikad ne znate s kim možete kliknuti.
Nakon premijere ‘Superspasiteljice’
Koja bi vam uloga bila najveći izazov? Možda Marulićeva “Judita”?

- Svaka nova uloga mi je izazov i put u novo, možda i nepoznato. Volim biti u trenutku, koliko je to moguće i baviti se onime što trenutno radim. Izazov mi u ovom trenutku predstavlja jedna Lidija kojom se bavim u filmu “Djeca jeseni”. A Judita… tko zna? Volim ne znati što me čeka.

Otvoreni ste prema golotinji?


- Ma svaki će vam normalan glumac reći da je tijelo, kao i glas, njegov radni i kreativni instrument. Golotinja je samo jedan od segmenata izražavanja neke situacije ili emocije u priči. Međutim, senzacionalistički svijet, u kojem živimo, sveo je golo tijelo na jeftinu robu koja se prodaje.

Scenu seksa, s Jankom Popovićem, glumili ste u “Majci asfalta” i izjavili kako je to iskustvo bilo “puno više smiješno nego seksi”?

- Ja sam zapravo rekla da je proces kreiranja te scene bio pomalo smiješan i nelagodan, no to je normalno, svi smo mi profesionalci, ali i ljudi. Neke najdramatičnije scene koje gledatelj gleda prođu fazu smijanja i sprdanja.

Je li vam bilo lako graditi lik u “Ćaći” s obzirom na oskudne dijaloge?

- Imali smo dobro vodstvo, kreativnu atmosferu, dobru ekipu. Nikad nije skroz lako, ali film je takav medij gdje puno toga možeš izgraditi na atmosferi, mig oka govori puno više od silnih rečenica. A takav nam je princip jako funkcionirao u “Ćaći”.

Mislite li da biste mogli odigrati i ulogu Ive Mihalić iz filma?


- Ne znam zašto bi to bilo potrebno. Mislim da je ona sjajno napravila svoju ulogu.
Prije dvije godine dobila je glavnu dramsku nagradu hrvatskog glumišta
Iva Mihalić se okitila Zlatnom arenom. Žalite li što vi niste? Koliko vam nagrade znače?

- Sve zlatne arene koje je film osvojio potpuno su zaslužene. Nemam zašto žaliti. Sretna sam i ponosna na svoje kolege i to mi se čini kao jedini ispravan način. Uvijek ima vremena za nagrade, posebno u našem poslu. Lijepo je dobiti nagradu, ali ovaj se posao ne vrti oko nagrada, one dođu, aktualne su kratko vrijeme i onda stoje na polici.

“Ćaća” koketira s filmom strave. Volite li horore i koji su vam najdraži?

- Nije da ne volim horore, ali nakon njih tjedan dana ne mogu normalno spavati, pa ih izbjegavam. Međutim, ako moram birati, naginjem više ovoj ultrapsihološkoj varijanti japanskih horora koji stvarno udaraju na psihu. Mislim da smo takvih momenata imali i u “Ćaći”. Vidjela sam da su neki filmu zamjerili to da nema dovoljno krvi, ali ja baš mislim da mu je to žanrovski plus.

Kako komentirate slabu gledanost “Ćaće” u prvom vikendu prikazivanja?

- Zar slaba? Publiko, gdje ste?!

 

 

Marko NJEGIĆ

 

Slažem dobre sendviče

Osim što obožava putovati, Judita Franković obožava svoju obitelj, svog odabranika, svoje prijatelje, knjige, Božić, Pariz, seriju “Friends”, čokoladu, muzeje, muzejske shopove, jutarnju kavu... Iduće godine gledat ćemo je u filmovima “Sonja i bik” i “Djeca jeseni”.

Iva Mihalić nam je priznala kako voli eleganciju starog Hollywooda u vezi s modnim stilom. A vi?

- Draže mi je da se ne moram odrediti. Volim kombinirati, spajati staro i novo.

Priznali ste da volite kuhati dečku, ali da ste najveći ekspert za sendviče.

- Istina je da slažem jako dobre sendviče, ali znam još ponešto. Moj je problem što u kuhinji funkcioniram kad imam inspiraciju, a kad je nemam, onda bolje da ništa ne kuham. Ipak, gosti nikada ne odu nezadovoljni i gladni.

Snimili ste par reklama, a u jednoj se izležavate. Je li vam izležavanje inače gušt?

- Volim se odmarati i ništa ne raditi, apsolutno. Najdivnije mi je kada ujutro ne moram nikamo ići, kavica, doručak... Nije toliko da se moram izležavati koliko činjenica da ne moram nikamo ići.

Koji vam je ispušni ventil?

- Duboko dišem.

U “Ćaći” se vaša filmska sestra “pohvata” s vašim dečkom. Što biste napravili da se takvo što odigra u stvarnosti s prijateljicom na mjestu sestre, recimo?

- Ne dao bog većeg zla! (smijeh)

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sd-plus/stil/interview-judita-frankovic-uz-matanica-sam-naucila-sto-je-naporni-rad-150590 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4b704b54c87c43733f3a57eb2f7fe990d6e59a1e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=INTERVIEW+Judita+Frankovi%C4%87%3A+Uz+Matani%C4%87a+sam+nau%C4%8Dila+%C5%A1to+je+naporni+rad&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fstil%2Finterview-judita-frankovic-uz-matanica-sam-naucila-sto-je-naporni-rad-150590 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fstil%2Finterview-judita-frankovic-uz-matanica-sam-naucila-sto-je-naporni-rad-150590 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mlada glumica nije završila Akademiju ali je do prvih uloga doveo posao garderobijerke u kazalištu ‘Exit’ - upijala je poput spužve kako glumci pripremaju tekst [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => GLUMI U FILMU ‘ĆAĆA’ KOJI SE UPRAVO PRIKAZUJE U KINIMA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
StilGLUMI U FILMU ‘ĆAĆA’ KOJI SE UPRAVO PRIKAZUJE U KINIMA

INTERVIEW Judita Franković: Uz Matanića sam naučila što je naporni rad

Piše PSD.
4. prosinca 2011. - 18:56

 

Svoju prvu glumačku nagradu tridesetogodišnja Judita Franković dobila je baš u Splitu. Bio je to “Marul” za najbolju žensku ulogu u predstavi “Judith French”.

- Volim Split i uz njega me vežu lijepe uspomene iz djetinjstva kada sam s obitelji dolazila na more. Dolazak je, naravno, uključivao previše prtljage zatrpane prevelikim brojem igračaka koje je teglio moj tata. Eto, takva sam, uvijek putujem s previše prtljage – priznaje nam Judita.

Talentirana i zgodna Zagrepčanka glumu je otkrila u srednjoj školi, a zanimljivo je da se za nju kasnije posve zagrijala radeći kao garderobijerka u kazalištu “Exit”. Pomno je pratila kako se glumci pripremaju, uče tekstove itd., upijajući sve poput spužve. Nekoliko godina kasnije, iako nije zav...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 03:45