Sport Dalmacija u balunu

teško gostovanje

Perković: Naša trenutačna pozicija i pozitivan niz od dvije pobjede zaredom daju nam pravo da budemo optimisti

teško gostovanje

Prvi put ove sezone na Šubićevcu nije održana konferencija za medije kao najave utakmice nogometaša Šibenika.

No, objašnjenje je sasvim logično. Momčad Borimira Perkovića danas gostuje u Bijelom Brdu, koje je iz šibenske perspektive najudaljenije gostovanje u Drugoj ligi. Zato su Šibenčani na put krenuli još jučer. Raniji su polazak (u 8 sati ujutro, op.a.) odabrali da bi odradili još jedan trening u Slavoniji. U osječkom Gradskom vrtu. Sve to je samo dokaz da su na Šubićevcu ozbiljno shvatili novi ispit, makar se BSK nalazi na potpuno drugom kraju tablice. 

- BSK-ovi su rezultati vrlo varljivi. Oni su, primjerice, protiv druge momčadi Osijeka imali 2:0, a završilo je 2:2. Gledao sam tu utakmicu, pa znam da je Bijelo Brdo moglo lako trećeg, četvrtog gola. Neke su utakmice gubili u zadnjim minutama. Protiv Varaždina i Dragovoljca. Pobijedili su Međimurje, koje ima sedam bodova više od njih. Sve nas to poziva na oprez – ističe Borimir Perković, trener Šibenika, u najavi utakmice 7. kola.

„Narančasti“, međutim, ne bi trebali ići i preoprezno na krajnji istok Hrvatske. Što zbog pozitivnog vala, na kojemu plove, što zbog prilično zatvorenog načina igre, koji preferira BSK.

- Vjerujemo da ćemo u Bijelom Brdu ostati neporaženi. Naša trenutačna pozicija i pozitivan niz od dvije pobjede zaredom daju nam pravo da budemo optimisti. Oni su vrlo disciplinirana momčad, koja se najčešće postavlja u gusti blok pred svojim vratima, a prigode za gol traže iz kontri. Osovina u takvoj igri su im napadač Šimičić i krila – detektira Perković.

Jedan od ključnih Perkovićevih ljudi u Bijelom Brdu mogao bi biti Luka Celić. Mladi veznjak, koji maštovitim potezom ili dalekometnim udarcem zna razbiti i čvršće obrane od BSK-ove.

- Očekujemo da će nam BSK prepustiti posjed lopte, što nam i paše, jer smo tehnički dobro potkovani. Treba biti spreman na puno čvrstih duela, na tvrdu utakmicu. Nadam se da će nam trening u Osijeku pomoći da se lakše aklimatiziramo na gostujući teren. Bilo bi lijepo pobijediti i ostati na korak do Varaždina – poručio je Celić. 

Dvoboj između BSK-a i Šibenika u Bijelom Brdu počinje u 15 sati i 30 minuta. Šibenik će vjerojatno zaigrati u sljedećem sastavu: Labrović, Pecolaj, Vukorepa, Pandža, Blaić – Bulat, Roca – Kukec, Celić, Maleš – Antunović. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu