StoryEditorOCM
Ostalotamo dolje

Velike promjene u dva najveća hrvatska kluba, Jusup podnio ostavku, zna se tko će ga zamijeniti, novi su ljudi i u...

Piše Mate Primorac
1. prosinca 2023. - 10:37

Ponos hrvatske zajednice u Australiji, dva najveća hrvatska kluba Sydney United 58, nekadašnja Croatia Sydney i Melbourne Knights, odnosno Croatia Melbourne bivši dvostruki prvak ovog kontinenta, doživjeli su promijene uoči početka nove sezone.

Vruću klupu prošlogodišnjeg finaliste australskog kupa, preuzet će bivši vratar Milana, Perugie i Leicestera Željko Kalac koji je kratko vodio i Uraniu iz Baške Vode. Kalac će na klupi zamijeniti legendu kluba Miru Vlastelicu, samozatajnog i uspješnog stručnjaka iz Turjaka pored Sinja koji je prošle godine došao do finala kupa.

Vlastelica će i dalje biti na pomoći klubu kao savjetnik, no sad će se malo više posvetiti svojoj tvrtki od koje živi. Naime, kako neslužbeno doznajemo Vlastelica je sve ove godine volontirao kao glavni trener u klubu. Jednostavno, živio je za, kako on voli reći, Croatia Sydney. Klub je nakon osam i pol godina rada kao trener vratara napustio i Vitas Maleš, tvorac niza australskih mladih reprezentativaca. Sad će se više okrenuti suradnji s londonskim Chelseajem, gdje ima odlične kontakte s Mauriciom Pochettinom i Tonijem Jimenezom.

S druge strane promjene su se dogodile i u 878 km udaljenom Melbourneu, ali na upravljačkim pozicijama. Dosadašnji agilni predsjednik kluba Pave Jusup, na redovnoj godišnjoj skupštini otišao je nakon 13 godina rada u upravi kako bi se posvetio svojim privatnim poslovima, a već jedno vrijeme aktivno razmišlja i o povratku u Hrvatsku. No, dok bude u Australiji, podupirat će i dalje svoj klub. Na skupštini kluba Jusup je za novog predsjednika predložio Šimu Pinčića, koji je 11 godina bio u upravi kluba, radi se o jako sposobnom i uspješnom čovjeku koji je direktor sportske marke Umbro za Australiju. Kako nam kažu, klupska politika ostat će u sigurnim rukama, a Melbourne Knightsi očekuju još jednu uspiješnu sezonu na zalenim travnjacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:01