StoryEditorOCM
Vaterpolobarakude vas zovu

U zoru na Mađare: Hrvatska ‘lovi‘ prvo mjesto u skupini na svjetskom prvenstvu, ne propustite ‘poslasticu‘ od utakmice

Piše Iva Majić
18. srpnja 2023. - 21:16

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u ponedjeljak je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki rutinskom pobjedom nad reprezentacijom Argentine, (24:5). Međutim, sada slijedi "ono pravo", jer drugo kolo nam donosi Mađare, i to "u zoru", u pet ujutro po hrvatskom vremenu. Ova utakmica od velike je važnosti, jer će pobjednik vrlo vjerojatno zasjesti na prvo mjesto skupine "C".

Reprezentacija koja Hrvatsku sutra očekuje u bazenu je iznimno napadački jaka, te u svojim redovima ima više "bombardera" nego bilo tko drugi. Vanjska linija Mađarske sigurno će stvarati puno muke za našu obranu, a nije neka mudrost ako napišemo kako će baš ta obrana i agresivnost biti ključ, što je u najavi i naglasio izbornik Ivica Tucak.

-  Znam da će nas oni sigurno pokušati poremetiti uvođenjem drugog centra, dakle, uvodit će nam u prvu liniju naše lakše igrače. Mi ćemo se pripremiti da imamo u momčadi jednog ili dvojicu braniča više, kako bi pokušali neutralizirati njihov napad. Imaju sjajne individualce poput Zalánkija, Denesa Varge, Manhercza, Vamosa i jedini način će biti puno agresivnija obrana. Obrana koja neće smjeti dopustiti lagane golove, udarce. Mađarska je napadačka momčad koja igra na puno golova i ako uđemo u takvu utakmicu onda su nam šanse malene, zaključio je izbornik Hrvatske.

Mađari su nam i stari znalci, protiv kojih smo samo u zadnjih godinu dana odigrali dvije utakmice. Jednom je bilo u finalu Europskog prvenstva, u prepunoj Spaladium Areni, u kojoj su Barakude uzele zlato, pobjedom od 10:9. Međutim, onaj zadnji put je bilo u Svjetskom kupu u ožujku ove godine, također pred domaćom publikom, u bazenu na Savi, u kojem su susjedi slavili rezultatom 13:10.

Hrvatska će morati biti na sto posto svojih mogućnosti, ako želi do nova tri boda. Jasno je da utakmica neće biti toliko presudna, jer nije eliminacijska faza. Međutim, važna je jer pobjednik svake skupine "preskače" kvalifikacije za četvrtzavršnicu i ide direktno u borbu između najboljih osam reprezentacija svijeta, dok drugoplasirani igra s trećim iz neke druge grupe. U našem slučaju, Hrvatska bi igrala s trećim iz skupine D, a to će vrlo vjerojatno biti Srbija ili Crna Gora, a taj "okršaj" bi vrlo rado preskočili.

Ali, dosta sada najava i nagađanja. Utakmica se igra sutra u pet ujutro, pa najbolje da u krevet večeras pođete koji sat prije, kako bi se mogli probuditi za ovu "poslasticu" od vaterpola. Prijenos je na drugom programu HRT- a, a poziv da ih podržite u zoru ispred malih ekrana su vam poslale i naše Barakude...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 13:09