stdClass Object ( [id] => 1319617 [title] => Svjetski fenomen u Splitu, čak četiri para blizanki na istom tatamiju, njihove priče iz ‘tvornice medalja‘ su čudesne [alias] => svjetski-fenomen-u-splitu-cak-cetiri-para-blizanki-na-istom-tatamiju-njihove-price-iz-tvornice-medalja-su-cudesne [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Taekwondo klub Marjan je fenomen sam po sebi. Najveća sportska priča Splita, pa i šire. Sustav, masovnost, organizacija, uspjesi, medalje, uvjeti. Sve. Sustav doveden do savršenstva. U sportu za kojeg je u Splitu, ne tako davno, malo tko znao, još manje mario.

Fenomen splitskog, hrvatskog i svjetskog sporta. No, ovo nije priča o klubu fenomenu. Ovo je priča o fenomenu u klubu. O četiri para blizanki u jednome klubu. Svjetski fenomen. Ok, ne znamo ima li nešto slično u Ugandi ili Indiji, nemamo popis svih sportaša svijeta, ali čisto sumnjamo. Pogotovo ne na top razini.

Zaninović, Duvančić, Kozlica, Veljačić. Lucija i Ana, Bruna i Ivana, Nika i Rea, Roza i Gita. Svjetska priča.

I sve su dio velikih obitelji. U Zaninovića je petero dice, a u Duvančića, Kozlica i Veljačića po četvero. I druge sestre iz tih obitelji treniraju taekwondo, ne samo blizanke.

Došle su iz velikih obitelji u Marjanovu veliku obitelj.

- Očito su dugogodišnji uspjesi Lucije i Ane Zaninović ostavili dubok trag na mladim ljudima u Splitu, one su im bile primjer. Mnogi su se zbog njih dvije uključili u taekwondo pokret, iz te brojnosti dogodili su se i brojni parovi blizanki. I sve su uspješne – priča nam Toni Tomas, zaštitni znak Marjana, kluba fenomena. Kad kažete "taekwondo u Splitu", prva asocijacija je Toni Tomas.

I to je fenomen ove priče. Ne samo da su četiri para sestara blizanke u jednom klubu, već su sve i jako uspješne. Osvojile su hrpu medalja na najvišim razinama.

Sestre guraju jedne druge, kako u sportu, tako i u životu.

- Ako ustraju u tome bit će, poput Ane i Lucije, podrška jedne drugima u životu i nakon sportskih karijera. Sve su jako bliske i povezane dok treniraju, iskustvo nas uči da će takve ostati cijeli život. Samo da ustraju.

ZANINOVIĆ  -  LUCIJA i ANA  (1987.)

Predstavljati sestre Zaninović uistinu nema smisla. O njima sve znamo. Kako sam u uvodu ove nevjerojatne priče napisao da je Toni Tomas prva asocijacija na taekwondo to isto mogu reći i za Anu i Luciju. Sestre s kojima je fenomen splitskog kluba Marjan i počeo.

Nabrajati sve što su osvojile isto tako nema smisla. Ima, naravno, ali cijeli bi mi tekst otišao na sve te medalje. Zato ću istaknuti samo one najveće u moru svih: Lucijinu olimpijsku broncu iz Londona 2012. godine, uzela je ona i svjetsku broncu, a triput je bila i prvakinja Europe. Ana je pak, svjetska i europska prvakinja, a ima i dva svjetska i jedno europsko srebro, itd. itd. Njihova priča ne stane u ovaj tekst kojega još i dijele s tri ostala para blizanki u klubu. Njihovu priču treba ukoričiti.

Završetkom aktivne sportske karijere sestre se nisu pozdravile s taekwondoom. Ostale su vjerne svom Marjanu, Lucija je danas predsjednica kluba, Ana trenerica. Marjan je stvorio njih, one su stvarale Marjan.

---

image

Lucija i Ana

Paun Paunović/Cropix
---

Gledajući iz današnje perspektive, je li im se život bez taekwondoa čini (ne)mogućim? Da se opet rode bi li opet u ovaj sport?

- Definitivno bi! Odgojiš se u sportu, odrasteš, očvrsneš. Bez obzira na sve poteškoće koje smo prošle početnih godina, klub se tada tek stvarao, uvjeti nisu bili kao danas, mi u klubu nismo bili ni blizu iskusni kao danas - sve bi ponovile. Izgradio nas je kao osobe, stekle smo brojne prijatelje. Nikada ne bih mijenjala taj put. To mi je život.

Lucija je, kaže, zahvalna.

- Puno je sportaša kojima se uloženi trud nije vratio. Nama se vratilo, na tome smo jako zahvalne.

Predsjednicu kuba sam pitao još i koliko je i na koji način suživot u sportu utjecao na odnos nje i Ane.

- Živile smo isti život. Taj sportski put nas je jačao i motivirao, kad mi je bilo teško, kad sam skidala kile ili bila ozlijeđena, uvijek sam imala nju uz sebe. S njom je to bilo puno lakše prolazit‘. Da sam bila sama... vjerojatno bih kraće trajala. Pratimo se u životu i dalje, bez Ane mi je dan u životu nezamisliv.

Sestre Duvančić, Kozlica i Veljačić krenule su putem sestara Zaninović. Bolji savjet od Lucije i Ane nitko im ne može dati:

- Sportski put često nije lagan. Neka ustraju, neka se uvijek drže zajedno, i lijepih strana sporta kojih je puno. Sve će im sport vratiti. Iz njega će izaći, jače, zdravije, pronaći će najbolji životni put.

DUVANČIĆ  -  BRUNA i IVANA  (2004.)

Dizanje je oko šest ujutro. Prvi trening u 7.30, kondicija na Marjanu ili u teretani. Potom individualni trening s našim trenerima. Iza toga učenje do ručka, pa u školu od 14 do 20 sati. I onda navečer opet na - treći trening. I tako u krug...

Ovako izgleda jedan ”obični dan” u životu sestara Duvančić. Brune i Ivane, još jednog para blizanki u splitskom klubu Marjan. Dan za medalje. Dan u kojemu do ručka odrade dva treninga i učenje, školu do osam sati navečer i onda na još jedan noćni trening. I sutra ujutro sve iznova...

Dan za svjetske i europske bronce koje su osvojile kao seniorke, za zlato na Europskim igrama (Ivana), za titulu europske prvakinje u konkurenciji juniorki i kadetkinja (Bruna), i za još hrpu drugih medalja, da ih ne nabrajamo sve.

Ovo trebaju pročitati svi koji vole pametovati iz udobnosti svojih naslonjača, koji sport doživljavaju preko TV-a, s daljinskim upravljačem u rukama, a vole kritizirati. Jer, oni bi u svemu bolje. Dok grickaju čips i kikiriki. Kauč bojna.

---

image

sestre Duvančić
 

Paun Paunović/Cropix
---

Bude li vam teško ponekad? Stisne li kriza, da bi radije neki lakši ritam, lagodniji i komodniji život?

- Svatko u životu ima teških trenutaka, uspone i padove, ne samo u sportu. No, to nas samo jača i gradi za dalje u životu.

Puno je sportova u Splitu. Zašto baš taekwondo?

- To nam je prvi sport. Prvi i jedini. Kad smo bile prvašići imale smo pokazni sat taekwondoa u školi. Svidjelo nam se i ostale smo, evo već 12 godina.

Većina mladih prođu nekoliko sportova dok ne nađu ”onaj pravi”. No, s taekwondoom nije tako. Mnoga dječica krenu u ovaj sport i trajno ostanu u njemu. Koja je tajna, što je magično u tome?

- Prije svega, to su vrhunski uvjeti u kojima treniramo, kao i naši treneri i sve osobe u klubu. Taj timski duh koji njegujemo. Jedni druge guramo, pomažemo... Kad jedan posustane, kad mu je teško, svi ga bodre. Naravno, i uspjesi. Sestre Zaninović, Kanaet, Matea, Lena, svi... Kad s njima radiš to te motivira da i ti jednog dana budeš poput njih.

Jednog dana će neke nove klinke htjeti biti ”kao sestre Duvančić”.

- Daaa, ha, ha! To zajedništvo je zaštitni znak našeg kluba, uvijek smo tu jedni za druge.

Vidio bih ja to zajedništvo da ste ista kategorija, zezam ih.

- Srećom, nismo. Odmah smo rekle da nema šanse za to.

Ima li prestiža među sestrama? Onog zdravog?

- Nema. Bodrimo se, teže nam je gledati jedna drugu dok se bori nego se sama boriti.

Zanimljiva je ovo priča. Ne samo da imamo četiri para blizanki u klubu već su to sve obitelji s puno ”djece”.

- Imamo i mi stariju sestru i starijeg brata. Josipu su 33 godine, Antoniji 27.

I oni su sportaši?

- Brat je, on je nogometni vratar, brani u Postirama na Braču. Sestra nije baš, više rekreativno.

Josip brani na Braču, jeste li vi otamo?

- A ne, tata je iz okolice Knina, a mama iz okolice Buškog Blata, Kamensko.

I evo vas na pola puta, u Splitu.

- Da, ha, ha, mi smo s Lučca.

Bruna je dobila ime po ujcu, a Ivani je tata dao ime, sviđalo mu se. Bruna je, kažu, emotivnija, a Ivana otvorenija, pričljivija. Kao i ostale blizanke u klubu karakterno se razlikuju.

- Razlikujemo se mi i izgledom. Ne skuže nas na prvu, ali već drugi put svi znaju koja je koja.

Kamo vas put vodi dalje u životu? Gdje se vidite jednoga dana?

- Naravno da ćemo na faks. Nismo još odlučile na koji. Želimo biti i što uspješnije u sportu, san nam je otići zajedno na Olimpijske igre.

San na prvu izgleda kao nešto... daleko. No, Pariz je jako blizu. Ostvarenje sna.

KOZLICA  -  NIKA i REA  (2006.)

Nika i Rea su maturantice sportskog razreda Pete splitske gimnazije, 17 im je godina i podjednako uspješno "igraju na oba terena", u školi i na tatamiju. Rea ima europsko kadetsko srebro i broncu, Nika srebro. Prve velike medalje već krase njihov dom na Trsteniku, a bit će ih, tvrde nam u klubu, još puno. Kad to kažu u Marjanu, tvornici plemenitih metala, nemamo pravo sumnjati.

---

image

sestre Kozlica

Paun Paunović/Cropix
---

Znači, maturantice u Nazora. Je li naporno, kako stignete sve? Kažu, najteža je to gimnazija, nije za svakoga. Plus sportske obaveze...

- Je, teško je. Ima dosta gradiva, a malo vremena. Ali, profesori su baš susretljivi, imaju razumijevanja za naše sportske obaveze. A i škola je super kao priprema za maturu, faks...

Svejedno, nije lako. Koliko god profesori bili susretljivi treba odraditi satnicu u školi, na treningu i za knjigom. Kako izgleda jedan vaš "običan dan"?

- Ustajemo oko sedam sati. Škola je od osam do 13.10, već u 14 je trening. Popodne imamo par sati za učenje, pa novi trening navečer u 21 sat.

I tako svaki dan. Iz škole na trening, s treninga na učenje, pa navečer opet u dvoranu.

- Da, svako jutro u sedam sati iznova.

Prvi trening u Marjana odradile su u dobi od šest godina. Desetak godina treniranja i odricanja za prve velike medalje.

- Ćaća nas je upisao. Naš prvi i jedini sport.

Zašto baš taekwondo, pitam ih. Kažu, ćaća voli borilačke sportove pa ih je odveo u klub.

- Pošto smo bile curice nije nas tija upisat u kick box ili nešto tako grublje.

I obje je upisao.

- I Taru isto, mlađu sestru.

Sve tri. Brojna obitelj.

- Imamo mi i brata Borisa. Tari je 13, Bori 11 godina.

Jel ćaća i sina upisao na taekwondo?

- A ne, nije. On je u nogometu. Tipično, ha, ha!

Znao sam. Nego, odakle su Kozlice?

- S Radošića.

Onog "kaštelanskog". I "prave su", dočim kažu "s Radošića", a ne "iz Radošića".

Po kome ste dobile imena?

- Po nikome! Nitko u familiji se ne zove ovako. To su vam imena iz grčke mitologije.

Nama ste skroz iste. Razlikuju li vas nekako u klubu, školi?

- Većinom ne. U klubu nas prepoznaju po gardu i stilu borbe.

Zašto ne napravite neku razliku, na primjer, frizure? Da nam olakšate.

- Ma, nismo mi iste. Samo što to drugi to ne vide, ha, ha!

A koliko ste karakterno slične? Mi laici mislimo da su blizanke u svemu iste.

- Slažemo se u svemu, ali smo različiti karakteri.

Nika je, kažu nam, otvorenija i pričljivija, u što sam se i osobno uvjerio, dok je Rea povučenija. "Ona je dobrica".

U taekwondou nikada nisu bile ista kategorija.

- To je obično problem kod blizanki. Srećom, mi nismo, pa smo obje mogle ići na natjecanja. Nikada se nismo borile međusobno.

Ima li zdrave konkurencije, ono "ko je najjači u kući"?

- S njom se najžešće potučem, ha, ha! (Nika)

Di se vidite, kakvi su ciljevi? Ili je po onu "trenirat‘, pa šta Bog da"?

- Trenutno nam je škola ipak u prvome planu. Uz sport, naravno. Matura, pa upisat faks...

Hoćete li zajedno i na fakultet?

- Nadamo se da neeee! Stvarno je više dosta nakon svega, ha, ha! Cili život smo skupa, osnovna škola, srednja, treninzi, doma... Lipo se osamostalit, imat vrime za sebe. Ali, opet, lipo je imat ovakvu sestru uz sebe...

VELJAČIĆ  -  GITA i ROZA  (2012.)

Kako ću ja vas razlikovati?

- Roza ima kraću kosu.

Jel‘ vas tako prepoznaju i u klubu, školi?

- A zabune se ponekad.

I učiteljica isto?

- Aha. I onda je mi ispravimo.

A jel varate ponekad? Ono, da zamijenite uloge? Jedna nauči pa odgovara umjesto druge?

- Jedan put smo zamijenile mjesta i ona nije skužila. Dok joj jedan dječak iz razreda nije rekao.

Sram ga bilo, kakva tužibaba. Jeste li ga nalemale?

- Ma, neeee, nismo.

Šalim se ja. Nego, imate i dvije male sestrice...

- Aha, Mila i Iva se zovu.

Otprilike ovako je krenuo moj razgovor s nevjerojatnim sestrama Veljačić sa splitskih Gripa. Gita, Roza, Mila i Iva. Nevjerojatno dragim djevojčicama. Sve četiri kao preslikane, plave, slatke, žive, pričljive, prekrasne... Tako simpatične.

A Gita i Roza, blizanke, bit će nevjerojatne i u taekwondou. Gita je već državna prvakinja.

- Ja nisan nastupila jer san bila bolesna. Satrale su me angine. (Roza)

---

image

sestre Veljačić, Gita, Roza, Iva i Mila

Paun Paunović/Cropix
---

Kako ste se odlučile baš za taekwondo od svih sportova?

- Naša prija Lea je počela trenirat, pa smo tile vidit kako je i - svidilo nam se.

I obje ste se upisale.

- Prije toga smo išle na ples. U Centar plesa kraj Tommyja, di je ona nova teretana.

Čujem, priča se, da će i mlađe sestrice za koji dan početi trenirati taekwondo...

- Jeee, baš nam je drago.

Kako će mama Dora s četiri male sportašice u kući?

- Mama jedva čeka, ha, ha! Samo je stvar dobre organizacije. (kaže mama)

Ima li doma "konkurencije", ono, koja je bolja od nas dvije?

- Naravno! Ali ne zna se koja je bolja, jednake smo.

A u dvorani? Jeste li ista kategorija?

- Jesmo. Sad ćemo u stariju grupu, i tamo ćemo bit ista kategorija po težini i visini.

Ajme! Pa kako ćemo onda?

- A ne znamo... (sliježu ramenima i smiju se)

Kao i ostale blizanke u klubu i Gita i Roza su nam rekle da se super slažu, ali da nisu isti karakteri.

- Obje smo pričljive, ali je Gita ipak malo više.

- Roza je tiša, povučenija, a Gita eksplozivna (ubacuje se u razgovor mama), obje su pričalice. (smiju se sve)

Ustaju u 6.50. Već u 7.15 idu na prvi trening. S treninga doma, napišu domaći, ručaju, pa u školu cijelo poslijepodne. Navečer opet trening. I obrnuto, kad je škola kroz jutro. I tako svaki dan.

Jel‘ vam bude teško ponekad?

- Nije! (odmahuju glavom)

Pa kako stignete sve?

- Uvik stignemo.

Roza i Gita su sad petašice škole Lučac, odlikašice, zar ste sumnjali?

A što im je najdraže u sportu kojim se bave?

- Borit se. Natjecanja.

Koga najviše volite gledati na treningu, tko vam je idol u klubu?

- Paaa, svih gledamo...

... Mateu?

- Daaa! I Lenu, Paška, svi su super.

U klubu je puuuuno medalja, prvaka... Vidite li i sebe jednoga dana među njima?

- Naravno!

Gita i Roza već osvajaju medalje. Mila i Iva kreću. Četiri sestre Veljačić iz splitskog Marjana o kojima će se još puno pričati.

---

image

Lucija i Ana Zaninović (lijevo), Ivana i Bruna Duvančić (desno)

Paun Paunović/Cropix
------
image

Gita i Roza Veljačić (lijevo),  Nika i Rea Kozlica (desno)

Paun Paunović/Cropix
------
image

Gita i Roza

Paun Paunović/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TAEKWONDO MARJAN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => TAEKWONDO MARJAN 2 0 13591 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-01 09:13:02 [created_by] => 3173 [created_by_alias] => Marko Bilić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-02 09:08:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-09-02 09:08:28 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Svjetski fenomen u Splitu, čak četiri para blizanki na istom tatamiju, njihove priče iz 'tvornice medalja' su čudesne [metakey] => Taekwondo klub Marjan, Ana Zaninović, Lucija Zaninović, Bruna i Ivana Duvančić, Nika i Rea Kozlica, Gita i Roza Veljačić, sestre blizanke, toni tomas [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/01\/25545504.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/01\/25486083.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/01\/25538169.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/01\/25538173.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/01\/25486094.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/01\/25486091.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/01\/25538157.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/01\/25538166.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/01\/25486103.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/01\/25486097.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Taekwondo Marjan blizanke<\/p>","

Lucija i Ana Zaninovi\u0107 (lijevo), Ivana i Bruna Duvan\u010di\u0107 (desno)<\/p>","

Gita i Roza Velja\u010di\u0107 (lijevo),\u00a0 Nika i Rea Kozlica (desno)<\/p>","

sestre Velja\u010di\u0107, Gita, Roza, Iva i Mila<\/p>","

Lucija i Ana Zaninovi\u0107<\/p>","

sestre Duvan\u010di\u0107
\n\u00a0<\/p>","

Gita i Roza<\/p>","

sestre Kozlica<\/p>","","

Lucija i Ana<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1164","hd_25545504_1920.jpg":"1920x1080","k_25545504_1280.jpg":"1280x1280","k_25545504_1024.jpg":"1024x1024","k_25545504_640.jpg":"640x640","k_25545504_480.jpg":"480x480","k_25545504_340.jpg":"340x340","k_25545504_220.jpg":"220x220","o_25545504_1280.jpg":"1280x776","o_25545504_1024.jpg":"1024x620","o_25545504_640.jpg":"640x388","o_25545504_480.jpg":"480x291","o_25545504_340.jpg":"340x206","o_25545504_220.jpg":"220x133","h_25545504_1280.jpg":"1280x854","h_25545504_1024.jpg":"1024x683","h_25545504_640.jpg":"640x427","h_25545504_480.jpg":"480x320","h_25545504_340.jpg":"340x227","h_25545504_220.jpg":"220x147","pp_25545504_1280.jpg":"1280x1628","pp_25545504_1024.jpg":"1024x1303","pp_25545504_640.jpg":"640x814","pp_25545504_480.jpg":"480x611","pp_25545504_340.jpg":"340x432","pp_25545504_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1184","hd_25486083_1920.jpg":"1920x1080","k_25486083_1280.jpg":"1280x1280","k_25486083_1024.jpg":"1024x1024","k_25486083_640.jpg":"640x640","k_25486083_480.jpg":"480x480","k_25486083_340.jpg":"340x340","k_25486083_220.jpg":"220x220","o_25486083_1280.jpg":"1280x789","o_25486083_1024.jpg":"1024x631","o_25486083_640.jpg":"640x394","o_25486083_480.jpg":"480x296","o_25486083_340.jpg":"340x209","o_25486083_220.jpg":"220x135","h_25486083_1280.jpg":"1280x854","h_25486083_1024.jpg":"1024x683","h_25486083_640.jpg":"640x427","h_25486083_480.jpg":"480x320","h_25486083_340.jpg":"340x227","h_25486083_220.jpg":"220x147","pp_25486083_1280.jpg":"1280x1628","pp_25486083_1024.jpg":"1024x1303","pp_25486083_640.jpg":"640x814","pp_25486083_480.jpg":"480x611","pp_25486083_340.jpg":"340x432","pp_25486083_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1402","hd_25538169_1920.jpg":"1920x1080","k_25538169_1280.jpg":"1280x1280","k_25538169_1024.jpg":"1024x1024","k_25538169_640.jpg":"640x640","k_25538169_480.jpg":"480x480","k_25538169_340.jpg":"340x340","k_25538169_220.jpg":"220x220","o_25538169_1280.jpg":"1280x934","o_25538169_1024.jpg":"1024x747","o_25538169_640.jpg":"640x467","o_25538169_480.jpg":"480x350","o_25538169_340.jpg":"340x248","o_25538169_220.jpg":"220x160","h_25538169_1280.jpg":"1280x854","h_25538169_1024.jpg":"1024x683","h_25538169_640.jpg":"640x427","h_25538169_480.jpg":"480x320","h_25538169_340.jpg":"340x227","h_25538169_220.jpg":"220x147","pp_25538169_1280.jpg":"1280x1628","pp_25538169_1024.jpg":"1024x1303","pp_25538169_640.jpg":"640x814","pp_25538169_480.jpg":"480x611","pp_25538169_340.jpg":"340x432","pp_25538169_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1390","hd_25538173_1920.jpg":"1920x1080","k_25538173_1280.jpg":"1280x1280","k_25538173_1024.jpg":"1024x1024","k_25538173_640.jpg":"640x640","k_25538173_480.jpg":"480x480","k_25538173_340.jpg":"340x340","k_25538173_220.jpg":"220x220","o_25538173_1280.jpg":"1280x926","o_25538173_1024.jpg":"1024x741","o_25538173_640.jpg":"640x463","o_25538173_480.jpg":"480x347","o_25538173_340.jpg":"340x246","o_25538173_220.jpg":"220x159","h_25538173_1280.jpg":"1280x854","h_25538173_1024.jpg":"1024x683","h_25538173_640.jpg":"640x427","h_25538173_480.jpg":"480x320","h_25538173_340.jpg":"340x227","h_25538173_220.jpg":"220x147","pp_25538173_1280.jpg":"1280x1628","pp_25538173_1024.jpg":"1024x1303","pp_25538173_640.jpg":"640x814","pp_25538173_480.jpg":"480x611","pp_25538173_340.jpg":"340x432","pp_25538173_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1379","hd_25486094_1920.jpg":"1920x1080","k_25486094_1280.jpg":"1280x1280","k_25486094_1024.jpg":"1024x1024","k_25486094_640.jpg":"640x640","k_25486094_480.jpg":"480x480","k_25486094_340.jpg":"340x340","k_25486094_220.jpg":"220x220","o_25486094_1280.jpg":"1280x919","o_25486094_1024.jpg":"1024x735","o_25486094_640.jpg":"640x459","o_25486094_480.jpg":"480x344","o_25486094_340.jpg":"340x244","o_25486094_220.jpg":"220x158","h_25486094_1280.jpg":"1280x854","h_25486094_1024.jpg":"1024x683","h_25486094_640.jpg":"640x427","h_25486094_480.jpg":"480x320","h_25486094_340.jpg":"340x227","h_25486094_220.jpg":"220x147","pp_25486094_1280.jpg":"1280x1628","pp_25486094_1024.jpg":"1024x1303","pp_25486094_640.jpg":"640x814","pp_25486094_480.jpg":"480x611","pp_25486094_340.jpg":"340x432","pp_25486094_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2729","hd_25486091_1920.jpg":"1920x1080","k_25486091_1280.jpg":"1280x1280","k_25486091_1024.jpg":"1024x1024","k_25486091_640.jpg":"640x640","k_25486091_480.jpg":"480x480","k_25486091_340.jpg":"340x340","k_25486091_220.jpg":"220x220","o_25486091_1280.jpg":"1280x1819","o_25486091_1024.jpg":"1024x1455","o_25486091_640.jpg":"640x909","o_25486091_480.jpg":"480x682","o_25486091_340.jpg":"340x483","o_25486091_220.jpg":"220x312","h_25486091_1280.jpg":"1280x854","h_25486091_1024.jpg":"1024x683","h_25486091_640.jpg":"640x427","h_25486091_480.jpg":"480x320","h_25486091_340.jpg":"340x227","h_25486091_220.jpg":"220x147","pp_25486091_1280.jpg":"1280x1628","pp_25486091_1024.jpg":"1024x1303","pp_25486091_640.jpg":"640x814","pp_25486091_480.jpg":"480x611","pp_25486091_340.jpg":"340x432","pp_25486091_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1410","hd_25538157_1920.jpg":"1920x1080","k_25538157_1280.jpg":"1280x1280","k_25538157_1024.jpg":"1024x1024","k_25538157_640.jpg":"640x640","k_25538157_480.jpg":"480x480","k_25538157_340.jpg":"340x340","k_25538157_220.jpg":"220x220","o_25538157_1280.jpg":"1280x940","o_25538157_1024.jpg":"1024x752","o_25538157_640.jpg":"640x470","o_25538157_480.jpg":"480x352","o_25538157_340.jpg":"340x249","o_25538157_220.jpg":"220x161","h_25538157_1280.jpg":"1280x854","h_25538157_1024.jpg":"1024x683","h_25538157_640.jpg":"640x427","h_25538157_480.jpg":"480x320","h_25538157_340.jpg":"340x227","h_25538157_220.jpg":"220x147","pp_25538157_1280.jpg":"1280x1628","pp_25538157_1024.jpg":"1024x1303","pp_25538157_640.jpg":"640x814","pp_25538157_480.jpg":"480x611","pp_25538157_340.jpg":"340x432","pp_25538157_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1394","hd_25538166_1920.jpg":"1920x1080","k_25538166_1280.jpg":"1280x1280","k_25538166_1024.jpg":"1024x1024","k_25538166_640.jpg":"640x640","k_25538166_480.jpg":"480x480","k_25538166_340.jpg":"340x340","k_25538166_220.jpg":"220x220","o_25538166_1280.jpg":"1280x929","o_25538166_1024.jpg":"1024x743","o_25538166_640.jpg":"640x464","o_25538166_480.jpg":"480x348","o_25538166_340.jpg":"340x246","o_25538166_220.jpg":"220x159","h_25538166_1280.jpg":"1280x854","h_25538166_1024.jpg":"1024x683","h_25538166_640.jpg":"640x427","h_25538166_480.jpg":"480x320","h_25538166_340.jpg":"340x227","h_25538166_220.jpg":"220x147","pp_25538166_1280.jpg":"1280x1628","pp_25538166_1024.jpg":"1024x1303","pp_25538166_640.jpg":"640x814","pp_25538166_480.jpg":"480x611","pp_25538166_340.jpg":"340x432","pp_25538166_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1339","hd_25486103_1920.jpg":"1920x1080","k_25486103_1280.jpg":"1280x1280","k_25486103_1024.jpg":"1024x1024","k_25486103_640.jpg":"640x640","k_25486103_480.jpg":"480x480","k_25486103_340.jpg":"340x340","k_25486103_220.jpg":"220x220","o_25486103_1280.jpg":"1280x892","o_25486103_1024.jpg":"1024x714","o_25486103_640.jpg":"640x446","o_25486103_480.jpg":"480x334","o_25486103_340.jpg":"340x237","o_25486103_220.jpg":"220x153","h_25486103_1280.jpg":"1280x854","h_25486103_1024.jpg":"1024x683","h_25486103_640.jpg":"640x427","h_25486103_480.jpg":"480x320","h_25486103_340.jpg":"340x227","h_25486103_220.jpg":"220x147","pp_25486103_1280.jpg":"1280x1628","pp_25486103_1024.jpg":"1024x1303","pp_25486103_640.jpg":"640x814","pp_25486103_480.jpg":"480x611","pp_25486103_340.jpg":"340x432","pp_25486103_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1286","hd_25486097_1920.jpg":"1920x1080","k_25486097_1280.jpg":"1280x1280","k_25486097_1024.jpg":"1024x1024","k_25486097_640.jpg":"640x640","k_25486097_480.jpg":"480x480","k_25486097_340.jpg":"340x340","k_25486097_220.jpg":"220x220","o_25486097_1280.jpg":"1280x857","o_25486097_1024.jpg":"1024x685","o_25486097_640.jpg":"640x428","o_25486097_480.jpg":"480x321","o_25486097_340.jpg":"340x227","o_25486097_220.jpg":"220x147","h_25486097_1280.jpg":"1280x854","h_25486097_1024.jpg":"1024x683","h_25486097_640.jpg":"640x427","h_25486097_480.jpg":"480x320","h_25486097_340.jpg":"340x227","h_25486097_220.jpg":"220x147","pp_25486097_1280.jpg":"1280x1628","pp_25486097_1024.jpg":"1024x1303","pp_25486097_640.jpg":"640x814","pp_25486097_480.jpg":"480x611","pp_25486097_340.jpg":"340x432","pp_25486097_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4231791 Threads: 4 Questions: 129822424 Slow queries: 55835 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3919538 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) ) [link] => /sport/vise-od-sporta/svjetski-fenomen-u-splitu-cak-cetiri-para-blizanki-na-istom-tatamiju-njihove-price-iz-tvornice-medalja-su-cudesne-1319617 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/svjetski-fenomen-u-splitu-cak-cetiri-para-blizanki-na-istom-tatamiju-njihove-price-iz-tvornice-medalja-su-cudesne-1319617?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 265395 [name] => taekwondo klub Marjan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => taekwondo-klub-marjan [link] => /tag/taekwondo-klub-marjan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 252291 [name] => Ana Zaninović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ana-zaninovic [link] => /tag/ana-zaninovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 236319 [name] => Lucija Zaninović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lucija-zaninovic [link] => /tag/lucija-zaninovic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 728521 [name] => Bruna i Ivana Duvančić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-02 11:09:05 [main_article_id] => 0 [alias] => bruna-i-ivana-duvancic [link] => /tag/bruna-i-ivana-duvancic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 728522 [name] => Nika i Rea Kozlica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-02 11:09:06 [main_article_id] => 0 [alias] => nika-i-rea-kozlica [link] => /tag/nika-i-rea-kozlica ) [5] => stdClass Object ( [id] => 728523 [name] => Gita i Roza Veljačić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-02 11:09:06 [main_article_id] => 0 [alias] => gita-i-roza-veljacic [link] => /tag/gita-i-roza-veljacic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 650145 [name] => sestre blizanke [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-09-22 14:04:56 [main_article_id] => 0 [alias] => sestre-blizanke [link] => /tag/sestre-blizanke ) [7] => stdClass Object ( [id] => 389792 [name] => toni tomas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => toni-tomas [link] => /tag/toni-tomas ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TAEKWONDO MARJAN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Svjetski fenomen u Splitu, čak četiri para blizanki na istom tatamiju, njihove priče iz ‘tvornice medalja‘ su čudesne [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3173 [name] => Marko Bilić [username] => marko-bili [email] => marko-bili@sd.hr [password] => $2y$10$JVMyU6fm0NCz1pszxeY3xeMJuAjv1HW5uFeKaUqL7kL91Ey/72YwO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-bilic-3173 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1691 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/841fbc462357152795a05e3d92314526?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25545504.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Paun Paunović/Cropix [mainImageDesc] =>

Taekwondo Marjan blizanke

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25545504.jpg [title] =>

Taekwondo Marjan blizanke

Paun Paunović/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25486083.jpg [title] =>

Lucija i Ana Zaninović (lijevo), Ivana i Bruna Duvančić (desno)

Paun Paunović/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25538169.jpg [title] =>

Gita i Roza Veljačić (lijevo),  Nika i Rea Kozlica (desno)

Paun Paunović/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25538173.jpg [title] =>

sestre Veljačić, Gita, Roza, Iva i Mila

Paun Paunović/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25486094.jpg [title] =>

Lucija i Ana Zaninović

Paun Paunović/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25486091.jpg [title] =>

sestre Duvančić
 

Paun Paunović/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25538157.jpg [title] =>

Gita i Roza

Paun Paunović/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25538166.jpg [title] =>

sestre Kozlica

Paun Paunović/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25486103.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/01/25486097.jpg [title] =>

Lucija i Ana

Paun Paunović/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Taekwondo klub Marjan je fenomen sam po sebi. Najveća sportska priča Splita, pa i šire. Sustav, masovnost, organizacija, uspjesi, medalje, uvjeti. Sve. Sustav doveden do savršenstva. U sportu za kojeg je u Splitu, ne tako davno, malo tko znao, još manje mario.

Fenomen splitskog, hrvatskog i svjetskog sporta. No, ovo nije priča o klubu fenomenu. Ovo je priča o fenomenu u klubu. O četiri para blizanki u jednome klubu. Svjetski fenomen. Ok, ne znamo ima li nešto slično u Ugandi ili Indiji, nemamo popis svih sportaša svijeta, ali čisto sumnjamo. Pogotovo ne na top razini.

Zaninović, Duvančić, Kozlica, Veljačić. Lucija i Ana, Bruna i Ivana, Nika i Rea, Roza i Gita. Svjetska priča.

I sve su dio velikih obitelji. U Zaninovića je petero dice, a u Duvančića, Kozlica i Veljačića po četvero. I druge sestre iz tih obitelji treniraju taekwondo, ne samo blizanke.

Došle su iz velikih obitelji u Marjanovu veliku obitelj.

- Očito su dugogodišnji uspjesi Lucije i Ane Zaninović ostavili dubok trag na mladim ljudima u Splitu, one su im bile primjer. Mnogi su se zbog njih dvije uključili u taekwondo pokret, iz te brojnosti dogodili su se i brojni parovi blizanki. I sve su uspješne – priča nam Toni Tomas, zaštitni znak Marjana, kluba fenomena. Kad kažete "taekwondo u Splitu", prva asocijacija je Toni Tomas.

I to je fenomen ove priče. Ne samo da su četiri para sestara blizanke u jednom klubu, već su sve i jako uspješne. Osvojile su hrpu medalja na najvišim razinama.

Sestre guraju jedne druge, kako u sportu, tako i u životu.

- Ako ustraju u tome bit će, poput Ane i Lucije, podrška jedne drugima u životu i nakon sportskih karijera. Sve su jako bliske i povezane dok treniraju, iskustvo nas uči da će takve ostati cijeli život. Samo da ustraju.

ZANINOVIĆ  -  LUCIJA i ANA  (1987.)

Predstavljati sestre Zaninović uistinu nema smisla. O njima sve znamo. Kako sam u uvodu ove nevjerojatne priče napisao da je Toni Tomas prva asocijacija na taekwondo to isto mogu reći i za Anu i Luciju. Sestre s kojima je fenomen splitskog kluba Marjan i počeo.

Nabrajati sve što su osvojile isto tako nema smisla. Ima, naravno, ali cijeli bi mi tekst otišao na sve te medalje. Zato ću istaknuti samo one najveće u moru svih: Lucijinu olimpijsku broncu iz Londona 2012. godine, uzela je ona i svjetsku broncu, a triput je bila i prvakinja Europe. Ana je pak, svjetska i europska prvakinja, a ima i dva svjetska i jedno europsko srebro, itd. itd. Njihova priča ne stane u ovaj tekst kojega još i dijele s tri ostala para blizanki u klubu. Njihovu priču treba ukoričiti.

Završetkom aktivne sportske karijere sestre se nisu pozdravile s taekwondoom. Ostale su vjerne svom Marjanu, Lucija je danas predsjednica kluba, Ana trenerica. Marjan je stvorio njih, one su stvarale Marjan.

---

image

Lucija i Ana

Paun Paunović/Cropix
---

Gledajući iz današnje perspektive, je li im se život bez taekwondoa čini (ne)mogućim? Da se opet rode bi li opet u ovaj sport?

- Definitivno bi! Odgojiš se u sportu, odrasteš, očvrsneš. Bez obzira na sve poteškoće koje smo prošle početnih godina, klub se tada tek stvarao, uvjeti nisu bili kao danas, mi u klubu nismo bili ni blizu iskusni kao danas - sve bi ponovile. Izgradio nas je kao osobe, stekle smo brojne prijatelje. Nikada ne bih mijenjala taj put. To mi je život.

Lucija je, kaže, zahvalna.

- Puno je sportaša kojima se uloženi trud nije vratio. Nama se vratilo, na tome smo jako zahvalne.

Predsjednicu kuba sam pitao još i koliko je i na koji način suživot u sportu utjecao na odnos nje i Ane.

- Živile smo isti život. Taj sportski put nas je jačao i motivirao, kad mi je bilo teško, kad sam skidala kile ili bila ozlijeđena, uvijek sam imala nju uz sebe. S njom je to bilo puno lakše prolazit‘. Da sam bila sama... vjerojatno bih kraće trajala. Pratimo se u životu i dalje, bez Ane mi je dan u životu nezamisliv.

Sestre Duvančić, Kozlica i Veljačić krenule su putem sestara Zaninović. Bolji savjet od Lucije i Ane nitko im ne može dati:

- Sportski put često nije lagan. Neka ustraju, neka se uvijek drže zajedno, i lijepih strana sporta kojih je puno. Sve će im sport vratiti. Iz njega će izaći, jače, zdravije, pronaći će najbolji životni put.

DUVANČIĆ  -  BRUNA i IVANA  (2004.)

Dizanje je oko šest ujutro. Prvi trening u 7.30, kondicija na Marjanu ili u teretani. Potom individualni trening s našim trenerima. Iza toga učenje do ručka, pa u školu od 14 do 20 sati. I onda navečer opet na - treći trening. I tako u krug...

Ovako izgleda jedan ”obični dan” u životu sestara Duvančić. Brune i Ivane, još jednog para blizanki u splitskom klubu Marjan. Dan za medalje. Dan u kojemu do ručka odrade dva treninga i učenje, školu do osam sati navečer i onda na još jedan noćni trening. I sutra ujutro sve iznova...

Dan za svjetske i europske bronce koje su osvojile kao seniorke, za zlato na Europskim igrama (Ivana), za titulu europske prvakinje u konkurenciji juniorki i kadetkinja (Bruna), i za još hrpu drugih medalja, da ih ne nabrajamo sve.

Ovo trebaju pročitati svi koji vole pametovati iz udobnosti svojih naslonjača, koji sport doživljavaju preko TV-a, s daljinskim upravljačem u rukama, a vole kritizirati. Jer, oni bi u svemu bolje. Dok grickaju čips i kikiriki. Kauč bojna.

---

image

sestre Duvančić
 

Paun Paunović/Cropix
---

Bude li vam teško ponekad? Stisne li kriza, da bi radije neki lakši ritam, lagodniji i komodniji život?

- Svatko u životu ima teških trenutaka, uspone i padove, ne samo u sportu. No, to nas samo jača i gradi za dalje u životu.

Puno je sportova u Splitu. Zašto baš taekwondo?

- To nam je prvi sport. Prvi i jedini. Kad smo bile prvašići imale smo pokazni sat taekwondoa u školi. Svidjelo nam se i ostale smo, evo već 12 godina.

Većina mladih prođu nekoliko sportova dok ne nađu ”onaj pravi”. No, s taekwondoom nije tako. Mnoga dječica krenu u ovaj sport i trajno ostanu u njemu. Koja je tajna, što je magično u tome?

- Prije svega, to su vrhunski uvjeti u kojima treniramo, kao i naši treneri i sve osobe u klubu. Taj timski duh koji njegujemo. Jedni druge guramo, pomažemo... Kad jedan posustane, kad mu je teško, svi ga bodre. Naravno, i uspjesi. Sestre Zaninović, Kanaet, Matea, Lena, svi... Kad s njima radiš to te motivira da i ti jednog dana budeš poput njih.

Jednog dana će neke nove klinke htjeti biti ”kao sestre Duvančić”.

- Daaa, ha, ha! To zajedništvo je zaštitni znak našeg kluba, uvijek smo tu jedni za druge.

Vidio bih ja to zajedništvo da ste ista kategorija, zezam ih.

- Srećom, nismo. Odmah smo rekle da nema šanse za to.

Ima li prestiža među sestrama? Onog zdravog?

- Nema. Bodrimo se, teže nam je gledati jedna drugu dok se bori nego se sama boriti.

Zanimljiva je ovo priča. Ne samo da imamo četiri para blizanki u klubu već su to sve obitelji s puno ”djece”.

- Imamo i mi stariju sestru i starijeg brata. Josipu su 33 godine, Antoniji 27.

I oni su sportaši?

- Brat je, on je nogometni vratar, brani u Postirama na Braču. Sestra nije baš, više rekreativno.

Josip brani na Braču, jeste li vi otamo?

- A ne, tata je iz okolice Knina, a mama iz okolice Buškog Blata, Kamensko.

I evo vas na pola puta, u Splitu.

- Da, ha, ha, mi smo s Lučca.

Bruna je dobila ime po ujcu, a Ivani je tata dao ime, sviđalo mu se. Bruna je, kažu, emotivnija, a Ivana otvorenija, pričljivija. Kao i ostale blizanke u klubu karakterno se razlikuju.

- Razlikujemo se mi i izgledom. Ne skuže nas na prvu, ali već drugi put svi znaju koja je koja.

Kamo vas put vodi dalje u životu? Gdje se vidite jednoga dana?

- Naravno da ćemo na faks. Nismo još odlučile na koji. Želimo biti i što uspješnije u sportu, san nam je otići zajedno na Olimpijske igre.

San na prvu izgleda kao nešto... daleko. No, Pariz je jako blizu. Ostvarenje sna.

KOZLICA  -  NIKA i REA  (2006.)

Nika i Rea su maturantice sportskog razreda Pete splitske gimnazije, 17 im je godina i podjednako uspješno "igraju na oba terena", u školi i na tatamiju. Rea ima europsko kadetsko srebro i broncu, Nika srebro. Prve velike medalje već krase njihov dom na Trsteniku, a bit će ih, tvrde nam u klubu, još puno. Kad to kažu u Marjanu, tvornici plemenitih metala, nemamo pravo sumnjati.

---

image

sestre Kozlica

Paun Paunović/Cropix
---

Znači, maturantice u Nazora. Je li naporno, kako stignete sve? Kažu, najteža je to gimnazija, nije za svakoga. Plus sportske obaveze...

- Je, teško je. Ima dosta gradiva, a malo vremena. Ali, profesori su baš susretljivi, imaju razumijevanja za naše sportske obaveze. A i škola je super kao priprema za maturu, faks...

Svejedno, nije lako. Koliko god profesori bili susretljivi treba odraditi satnicu u školi, na treningu i za knjigom. Kako izgleda jedan vaš "običan dan"?

- Ustajemo oko sedam sati. Škola je od osam do 13.10, već u 14 je trening. Popodne imamo par sati za učenje, pa novi trening navečer u 21 sat.

I tako svaki dan. Iz škole na trening, s treninga na učenje, pa navečer opet u dvoranu.

- Da, svako jutro u sedam sati iznova.

Prvi trening u Marjana odradile su u dobi od šest godina. Desetak godina treniranja i odricanja za prve velike medalje.

- Ćaća nas je upisao. Naš prvi i jedini sport.

Zašto baš taekwondo, pitam ih. Kažu, ćaća voli borilačke sportove pa ih je odveo u klub.

- Pošto smo bile curice nije nas tija upisat u kick box ili nešto tako grublje.

I obje je upisao.

- I Taru isto, mlađu sestru.

Sve tri. Brojna obitelj.

- Imamo mi i brata Borisa. Tari je 13, Bori 11 godina.

Jel ćaća i sina upisao na taekwondo?

- A ne, nije. On je u nogometu. Tipično, ha, ha!

Znao sam. Nego, odakle su Kozlice?

- S Radošića.

Onog "kaštelanskog". I "prave su", dočim kažu "s Radošića", a ne "iz Radošića".

Po kome ste dobile imena?

- Po nikome! Nitko u familiji se ne zove ovako. To su vam imena iz grčke mitologije.

Nama ste skroz iste. Razlikuju li vas nekako u klubu, školi?

- Većinom ne. U klubu nas prepoznaju po gardu i stilu borbe.

Zašto ne napravite neku razliku, na primjer, frizure? Da nam olakšate.

- Ma, nismo mi iste. Samo što to drugi to ne vide, ha, ha!

A koliko ste karakterno slične? Mi laici mislimo da su blizanke u svemu iste.

- Slažemo se u svemu, ali smo različiti karakteri.

Nika je, kažu nam, otvorenija i pričljivija, u što sam se i osobno uvjerio, dok je Rea povučenija. "Ona je dobrica".

U taekwondou nikada nisu bile ista kategorija.

- To je obično problem kod blizanki. Srećom, mi nismo, pa smo obje mogle ići na natjecanja. Nikada se nismo borile međusobno.

Ima li zdrave konkurencije, ono "ko je najjači u kući"?

- S njom se najžešće potučem, ha, ha! (Nika)

Di se vidite, kakvi su ciljevi? Ili je po onu "trenirat‘, pa šta Bog da"?

- Trenutno nam je škola ipak u prvome planu. Uz sport, naravno. Matura, pa upisat faks...

Hoćete li zajedno i na fakultet?

- Nadamo se da neeee! Stvarno je više dosta nakon svega, ha, ha! Cili život smo skupa, osnovna škola, srednja, treninzi, doma... Lipo se osamostalit, imat vrime za sebe. Ali, opet, lipo je imat ovakvu sestru uz sebe...

VELJAČIĆ  -  GITA i ROZA  (2012.)

Kako ću ja vas razlikovati?

- Roza ima kraću kosu.

Jel‘ vas tako prepoznaju i u klubu, školi?

- A zabune se ponekad.

I učiteljica isto?

- Aha. I onda je mi ispravimo.

A jel varate ponekad? Ono, da zamijenite uloge? Jedna nauči pa odgovara umjesto druge?

- Jedan put smo zamijenile mjesta i ona nije skužila. Dok joj jedan dječak iz razreda nije rekao.

Sram ga bilo, kakva tužibaba. Jeste li ga nalemale?

- Ma, neeee, nismo.

Šalim se ja. Nego, imate i dvije male sestrice...

- Aha, Mila i Iva se zovu.

Otprilike ovako je krenuo moj razgovor s nevjerojatnim sestrama Veljačić sa splitskih Gripa. Gita, Roza, Mila i Iva. Nevjerojatno dragim djevojčicama. Sve četiri kao preslikane, plave, slatke, žive, pričljive, prekrasne... Tako simpatične.

A Gita i Roza, blizanke, bit će nevjerojatne i u taekwondou. Gita je već državna prvakinja.

- Ja nisan nastupila jer san bila bolesna. Satrale su me angine. (Roza)

---

image

sestre Veljačić, Gita, Roza, Iva i Mila

Paun Paunović/Cropix
---

Kako ste se odlučile baš za taekwondo od svih sportova?

- Naša prija Lea je počela trenirat, pa smo tile vidit kako je i - svidilo nam se.

I obje ste se upisale.

- Prije toga smo išle na ples. U Centar plesa kraj Tommyja, di je ona nova teretana.

Čujem, priča se, da će i mlađe sestrice za koji dan početi trenirati taekwondo...

- Jeee, baš nam je drago.

Kako će mama Dora s četiri male sportašice u kući?

- Mama jedva čeka, ha, ha! Samo je stvar dobre organizacije. (kaže mama)

Ima li doma "konkurencije", ono, koja je bolja od nas dvije?

- Naravno! Ali ne zna se koja je bolja, jednake smo.

A u dvorani? Jeste li ista kategorija?

- Jesmo. Sad ćemo u stariju grupu, i tamo ćemo bit ista kategorija po težini i visini.

Ajme! Pa kako ćemo onda?

- A ne znamo... (sliježu ramenima i smiju se)

Kao i ostale blizanke u klubu i Gita i Roza su nam rekle da se super slažu, ali da nisu isti karakteri.

- Obje smo pričljive, ali je Gita ipak malo više.

- Roza je tiša, povučenija, a Gita eksplozivna (ubacuje se u razgovor mama), obje su pričalice. (smiju se sve)

Ustaju u 6.50. Već u 7.15 idu na prvi trening. S treninga doma, napišu domaći, ručaju, pa u školu cijelo poslijepodne. Navečer opet trening. I obrnuto, kad je škola kroz jutro. I tako svaki dan.

Jel‘ vam bude teško ponekad?

- Nije! (odmahuju glavom)

Pa kako stignete sve?

- Uvik stignemo.

Roza i Gita su sad petašice škole Lučac, odlikašice, zar ste sumnjali?

A što im je najdraže u sportu kojim se bave?

- Borit se. Natjecanja.

Koga najviše volite gledati na treningu, tko vam je idol u klubu?

- Paaa, svih gledamo...

... Mateu?

- Daaa! I Lenu, Paška, svi su super.

U klubu je puuuuno medalja, prvaka... Vidite li i sebe jednoga dana među njima?

- Naravno!

Gita i Roza već osvajaju medalje. Mila i Iva kreću. Četiri sestre Veljačić iz splitskog Marjana o kojima će se još puno pričati.

---

image

Lucija i Ana Zaninović (lijevo), Ivana i Bruna Duvančić (desno)

Paun Paunović/Cropix
------
image

Gita i Roza Veljačić (lijevo),  Nika i Rea Kozlica (desno)

Paun Paunović/Cropix
------
image

Gita i Roza

Paun Paunović/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix
Paun Paunović/Cropix

Taekwondo Marjan blizanke

Paun Paunović/Cropix

Lucija i Ana Zaninović (lijevo), Ivana i Bruna Duvančić (desno)

Paun Paunović/Cropix

Gita i Roza Veljačić (lijevo),  Nika i Rea Kozlica (desno)

Paun Paunović/Cropix

sestre Veljačić, Gita, Roza, Iva i Mila

Paun Paunović/Cropix

Lucija i Ana Zaninović

Paun Paunović/Cropix

sestre Duvančić
 

Paun Paunović/Cropix

Gita i Roza

Paun Paunović/Cropix

sestre Kozlica

Paun Paunović/Cropix

Lucija i Ana

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/svjetski-fenomen-u-splitu-cak-cetiri-para-blizanki-na-istom-tatamiju-njihove-price-iz-tvornice-medalja-su-cudesne-1319617 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=dfadce3ed79593bee1005e418bf1ff32747e7a79 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Svjetski+fenomen+u+Splitu%2C+%C4%8Dak+%C4%8Detiri+para+blizanki+na+istom+tatamiju%2C+njihove+pri%C4%8De+iz+%E2%80%98tvornice+medalja%E2%80%98+su+%C4%8Dudesne&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fsvjetski-fenomen-u-splitu-cak-cetiri-para-blizanki-na-istom-tatamiju-njihove-price-iz-tvornice-medalja-su-cudesne-1319617 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fsvjetski-fenomen-u-splitu-cak-cetiri-para-blizanki-na-istom-tatamiju-njihove-price-iz-tvornice-medalja-su-cudesne-1319617 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => TAEKWONDO MARJAN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Više od sportaTAEKWONDO MARJAN

Svjetski fenomen u Splitu, čak četiri para blizanki na istom tatamiju, njihove priče iz ‘tvornice medalja‘ su čudesne

Piše Marko Bilić
2. rujna 2023. - 11:08

Taekwondo klub Marjan je fenomen sam po sebi. Najveća sportska priča Splita, pa i šire. Sustav, masovnost, organizacija, uspjesi, medalje, uvjeti. Sve. Sustav doveden do savršenstva. U sportu za kojeg je u Splitu, ne tako davno, malo tko znao, još manje mario.

Fenomen splitskog, hrvatskog i svjetskog sporta. No, ovo nije priča o klubu fenomenu. Ovo je priča o fenomenu u klubu. O četiri para blizanki u jednome klubu. Svjetski fenomen. Ok, ne znamo ima li nešto slično u Ugandi ili Indiji, nemamo popis svih sportaša svijeta, ali čisto sumnjamo. Pogotovo ne na top razini.

Zaninović, Duvančić, Kozlica, Veljačić. Lucija i Ana, Bruna i Ivana, Nika i Rea, Roza i Gita. Svjetska priča.

I sve su dio velikih obitelji. U Zaninovića je petero dice, a u Duvančića, Kozlica i Veljačića po...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 03:57