StoryEditorOCM
RegijaOMILJENI AIRSOFT

Otac ubojice iz škole redovito je na Facebooku viđen kako pozira na treningu ratnih ‘igara‘, u koje je uvukao i sina

Piše VIJESTI SD
6. svibnja 2023. - 17:17

Od stravičnog masakra u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” raspravlja se o tome tko je kriv za dječakovu strašnu odluku koja je odnijela tolike živote... Je li vršnjačko nasilje bilo okidač, je li dječak psihopat ili sociopat, je li srž problema u problematičnim sadržajima na internetu, društvenim mrežama i video igricama, ili možda dio odgovornosti snosi njegov otac koji je sina od 12. godine vodio na streljanu, i s njim trenirao takozvani "airsoft", odnosno vojno-taktičke simulacije - piše Blic u rubrici Žena.

“Airsoft” treninzi, baš kao i “paintball”, nemaju dobnu granicu i uključuju simulaciju borbi autentičnim oružjem i vojnim taktikama. U obuci se koriste pištolji i puške koje su izvrsne replike pravog oružja, a pune se plastičnim kuglicama od 6 mm. Na treninzima se gradi sustav časti, odnosno igrači se oslanjaju na međusobno poštenje i spremnost da priznaju da su pogođeni, jer loptice ne ostavljaju prepoznatljiv površinski trag.

"Airsoft" je nastao u Aziji kasnih 70-ih jer je civilima bilo zabranjeno posjedovanje vatrenog oružja. Sredinom 80-ih to se pretvorilo u jedan oblik rekreativnog sporta u kojem uživaju tisuće i tisuće igrača diljem svijeta.

Srpski medijski poznavatelji navode da je K.K., dječak ubojica, zaista dobro istreniran, te da je to savladao ne u streljani, već na spomenutim treninzima. Stečene vještine iskoristio je za provedbu jezivog zločina.

image

V.K. na jednom treningu "airsofta"

FACEBOOK

Dječakov otac V.K., poznati beogradski liječnik, na svom Facebook profilu postavljao je fotografije s treninga "airsofta". Također se može naći nekoliko objava posvećenih "airsoftu" i različitim streljanama.

Kecmanović je prethodnih godina bio "tagiran" na brojnim fotografijama s treninga "airsofta". Na fotografijama je u punoj ratnoj opremi - lažnoj vojnoj odori, te s vjernim replikama oružja u rukama.

U jednom trenutku odlučio je u svoj hobi uključiti i sina, no ono što je trebalo biti zajedničko vrijeme oca i sina pretvorilo se u jedan od alata za izvođenje strašnog masakra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 17:47